Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om neofinetia

Nyckelord: neofinetia

Inlägg med neofinetia som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet neofinetia

n. Amami (1) n. Eboshimaru (1) n. falcata (119) n. falcata 'Amami Island' Giant (1) n. falcata 'Eboshimaru' (4) n. falcata 'Gojõ Fukurin' (8) n. falcata 'Hisui' (1) n. falcata 'Kibana' (4) n. falcata 'Kocho No Mai' (1) n. falcata 'Kokai' (1) n. falcata 'Kyokai' (1) n. falcata 'Miyahime' (1) n. falcata 'Shukou Nishiki' (2) n. falcata 'Shunkyuden' (1) n. falcata 'Shutenno' (6) n. falcata 'Takakuma' (2) n. falcata 'Yoroidoushi (1) n. falcata Akabana (1) n. falcata Akebono (1) n. falcata Amami (3) n. falcata amami island (4) n. falcata amanagawa (2) n. falcata Dalmahong (1) n. falcata Eboshimaru (10) n. falcata fukujumaru (1) n. falcata Goyo Fukurin (1) n. falcata Hakuun (1) n. falcata Hanagoromo (1) n. falcata higashidemiyako (1) n. falcata Hisui (6) n. falcata Houmeiden (1) n. falcata Jitsu-Gekkou (1) n. falcata Kibana (4) n. falcata Kinginrasha (1) n. falcata kinkosei (1) n. falcata Kinrokaku (1) n. falcata Kisyu Ryokufu (2) n. falcata kuroshinjo (4) n. falcata kuroshinju (1) n. falcata Kyoukai (1) n. falcata Kyoukai / Amami No Mumei (1) n. Falcata Manjushage (3) n. falcata Momo Hime (1) n. falcata Nishidemiyako (4) n. falcata Onami Seikai (2) n. falcata Oonami Seikai (1) n. falcata Ryohukou (1) n. falcata Seikai (1) n. falcata Seiryujishi (1) n. falcata sengaku (2) n. falcata senzai (5) n. falcata shinkoto (9) n. falcata Shojou (3) n. falcata Shujaku (1) n. falcata Shunkyuden (4) n. falcata shutenno (14) n. falcata Shuteno (4) n. falcata Suikaden (4) n. falcata Takakuma (3) n. falcata tamagawa (1) n. falcata Tamakongo (1) n. falcata Tenkei Fukurin (2) n. falcata Toyozakura (1) n. falcata x Aerides flabellata (1) n. falcata x Ascocentrum curvifolium (1) n. falcata X Ascocentrum miniata (1) n. falcata x Vanda cristata (2) n. falcata Yasuri Takakuma (1) n. falcata yokozuna (9) n. falcata Yoroidoushi (1) n. falcata Yubae (2) n. falcata ‘Shunkyuden’ (1) n. Gojyo Fukurin (1) n. hybrid (1) n. Kibana (1) n. richardsiana (4)

Prat om släktet neofinetia

Neofinetia falcata Shunkyuden. Från Lassse.

Vanskapt men snygg på sitt sätt.

Nyckelord: Neofinetia falcata Shunkyuden

Ge ditt svar

15 maj

15/5: Nyhet!

Neofinetia falcata Shinkoto. Från Xara.

Måste skynda mig att boka fler jobbresor: är sååå nyfiken på hur denna Neo kommer att se ut väl utslagen!!

Nyckelord: Neofinetia falcata Shinkoto

15 maj

Backpacka på Grönland i 3 månader då ska du se på fan

16 maj

Varför inte åka till Sydostasien och titta på orkidéer i det vilda? Det kan ta lååång tid om man vill se alla...

16 maj

En dålig idé då kommer Xara aldrig hem igen och då blir katten ledsen

16 maj

Behöver nog både utveckla och precisera min odlingsrekommendation: MELLAN frånvarotillfällena praktiserar jag nämligen även emellanåt bevattning, näringstillförsel, omplantering och belysningsexperimenterande, samt motivationssamtal och jämförande benchmarking i upplysningssyfte med orkisarna. Återstår att avgöra respektive faktors procentuella inverkan på själva blomningsbenägenheten: ber att få återkomma i frågan!
Askla: OJ vad gärna jag skulle göra det!! Har du gjort något liknande? Berätta!!

17 maj

Råkat ut för samma! Har iofs varit hemma. Men har en 'Shishikouryu' som nu jobbar på en stängel! Det kom som en chock, då dessa "twisted"-varianter ska blomma ytterst sällan. Hade typ glömt bort den, men så ville den poängtera att den faktiskt också fanns och ville ha lite uppmärksamhet! Nu så är jag framme och duttar med den varje dag... vet inte om det är en bra idé, men kan bara inte låta bli...

17 maj

Från Askla.
Från Askla.
Från Askla.
Från Askla.
Från Askla.

Svar på Xaras fråga: jag har inte gjort något sådant men jag har varit till Orkideparken i Kuala Lumpur två gånger och när jag åker tillbaka dit på söndag (för en ettårs minnesdag av gummans yngsta lillebrors bortgång) tänkte jag försöka ta mig dit igen. De har även försäljning ..... vilket ju kan vara farligt för plånboken även om det är billigt där borta.

17 maj

Fint sätt att celebrera en anhörigs bortgång.

17 maj

De är hinduer så det är mycket viktigt att närvara vid begravning, 8-dagars, 16-dagars och 31-dagars plus 1-års minnesdagarna. Jag var med på begravningen och så det här.

17 maj

Har kanske inte med saken att göra men på begravning i Sverige säger man många fina saker om personen på begravningen men inte till personen när den lever men det är ju tvärt om med våra orkidéer dem visar vi flitigt upp när de blommar och säker positiva saker men aldrig när de är döda

Ge din åsikt
Neofinetia falcata Shinkoto. Från Xara.

 

Nyckelord: Neofinetia falcata Shinkoto

Prata om bilden

11 maj

11/5: Neo news!

Neofinetia falcata Yokozuna. Från Xara.

ÄNTLIGEN lite Neo-action hemma hos mig!! :-8 Varit sparsamt med det hittills i år .

Nyckelord: Neofinetia falcata Yokozuna

11 maj

Spännande o kul

11 maj

Den vill jag se när blommor slår upp!

12 maj

Kul! Ja här händer det också.

12 maj

Väntans tid är lång

Ge din åsikt
Från Henrik.L.A.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 250 kr per styck. Frakt: 72 kr per paket.


Neofinetia falcata 'Eboshimaru'
En variant med kortare blad samt lite annat utseende till ytan på bladet.
Mörkröda rotspetsar.
Plantan har flera skott.

Nyckelord: Neofinetia falcata 'Eboshimaru'

Köp, diskutera och läs villkor
Från anitta.
Från anitta.
Från anitta.

Blommar nu med två stänglar, nio blommor. Doftar ljuvligt

Nyckelord: Neofinetia falcata

29 mars

Vilken fin blomning!

Mina neos tjurar fortfarande efter vintern och har inte kommit igång än.

29 mars

Oj så fin!! Grattis

29 mars

Klaga inte, min enda har fått änglavingar

29 mars

Bra jobbat anitta!! Ljuvligt med doft på en fin blomning

29 mars

Verkligen fin

30 mars

Tack alla!

2 april

Fin planta och blomning, grattis!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt

27 mars

Leverans!

Leverans!. Från Sebastian.

Fick leverans av Jens på Japaneseorchid

En av tre stycken (fler bilder på övriga kommer senare) - håller på och omplanterar i sphagnum som jag beställt av Peter (Tack Xara att du nämnde att Peter på Orchidéhuset hade långtrådig mossa hemma! Den var väldigt bra).

Det här är en Seiryūjishi 青龍獅子 som enligt info på webben är "Small size with thick, twisted needle leaves. Stem is twisted as well."

Tack je61 än en gång för att du tagit dig tiden att leta fram denna trots att den inte fanns på hemsidan! (Jag har länge jobbat i butik förut och vet med mig att jag är en sådan där "jobbig kund" som hela tiden ska fråga om saker som inte finns hemma just nu, hahah). Måste vara en av de finaste neos som jag beställt

Nyckelord: Neofinetia falcata

27 mars

Intressant!
Mvh
Mikael

28 mars

Snygg planta

28 mars

+ 29 mars

'Tamakongō' 玉金剛. Från Sebastian.
'Shishikōryū' 獅子甲龍. Från Sebastian.

Som utlovat: styck 2 av 3 och styck 3 av 3. Dessa är 'Tamakongou' (klassisk "bean leaf") och 'Shishikoryu' (ytterligare en twisted leaf, men denna får oregelbunden form på blommorna till skillad från Seiryujishi som får normala blommor).

Av någon anledning så bestämde sig kameran att låta ljuset i bilderna ha en på tok för gulaktig ton... (får kika på det vid tillfälle).

30 mars

Vad glad jag blir att du tyckte om dom Sebastian ! Bara att höra av sig om det är något annat du söker !

31 mars

Sebastian! Tack att du var nöjd med mossan. Nu var det inte den längre jag skickade till dig. Dvs den som Xara köpte.
Den kommer ut i shopen till veckan.....

31 mars

Den jag köpte höll trots det väldigt bra kvalitet! Men då ska jag hålla ett öga öppet för ännu bättre. Tack för info, Peter!

Prata om bilden
Från Xara.

Fick hem extralång vitmossa från Orchidéhuset idag, vilket verkligen underlättade: planterade om samtliga 14 Neosar (= Vanda falcata) idag!! Kunde typ 'knyta ihop' mosskullen, för första gången .

Nyckelord: Vanda falcata, neofinetia falcata

7 mars

Snyggt! De har extra lång hemma just nu? Dags att beställa då... har varit på jakt ett bra tag.

7 mars

Bra jobbat!

7 mars

14 st härliga blomningar i framtiden!
Mvh
Mikael

9 mars

Ser så proffsigt ut

Ge din åsikt

4 mars

+ 10 april

Neofinetia Falcata Mugen

Från je61.
Från je61.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 500 kr per styck. Frakt: Tillkommer.

Neofinetia Falcata Mugen Bean Leaf

Nyckelord: Neofinetia Falcata

29 maj

Såld !

Köp, diskutera och läs villkor

2 mars

+ 21 mars

Neofinetia Falcata Nishidemiyako

Från je61.
Från je61.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 500 kr per styck. Frakt: Tillkommer.

Neofinetia Falcata Nishidemiyako
Fler bilder kan skickas

Nyckelord: Neofinetia Falcata

29 maj

Såld !

Köp, diskutera och läs villkor

18 feb

Hemsida

Hej !
Har tillsammans med en vän startat en hemsida där vi kommer att sälja orkidéer från Japan, just nu så är det bara Neofinetia Falcata som är till salu på sidan men målet är att utöka med mera arter. Så om ni blev nyfikna gå gärna in och titta, har ni frågor hör av er här eller via kontaktknappen på sidan. www.japaneseorchid.com
Jens

Nyckelord: Neofinetia Falcata

18 feb

Skickas plantorna inom EU? Finns CITES och andra papper som krävs av jordbruksverket? Det står ingenting om villkor eller fraktkostnader? Får man kvitto på köp annat än Paypal?

18 feb

Hej !
Plantorna skickas inom EU. Fraktkostnaderna är om du köper från mig som bor i Sverige enl postnords taxa. Om du behöver ett kvitto så skriver jag gärna ett. Vad gäller CITEC så har vi köpt och bytt till oss dom här plantorna under dom 10 år som jag har samlat och har aldrig fått något sådant när jag köpt en planta. Så alla plantor finns i Sverige respektive England där min vän bor så det rör sig inte om någon import från Japan. Ursäkta mig om jag varit otydlig.

18 feb

Ok, tack för all info

18 feb

Jättespännande o kul

Ge ditt svar
Från Xara.
Från Xara.

Det blir ett jobbigt år, 2019. Kommer månad för månad att behöva förklara skillnaden mellan teori och praktik för alla mina Neosar... (Men tack Björn för att du har gjort det möjligt för alla OP-are att tvingas följa denna kamp !!) #Januari

Nyckelord: neofinetia falcata

8 jan

Teori och praktik är samma sak fast tvärtom.

Ge din åsikt

4 jan

Bild

Från Xara.

 

Nyckelord: neofinetia falcata

Prata om bilden
Från Xara.

Min första Neo-kalender! Tack, Henrik!!

Nyckelord: neofinetia falcata

4 jan

Är det vinst eller köp?

4 jan

Så lite så tar nog in fler till nästa år. De var populära:)

4 jan

oled: Köp! (För säkerhets skull... )

Ge din åsikt

4 jan

Bild

Från Xara.

 

Nyckelord: neofinetia falcata

Prata om bilden