Råd / Omplantering / · Substrat /

Nyckelord: greenmix

GreenMix är ett substrat för orkidéer. Det är baserat på stenull och håller därmed vatten mycket bra, men låter samtidigt luft passera. Det sista är ju mycket viktigt för att rötterna på våra raringar skall trivas och ej ruttna. Vid plantering med GreenMix är det viktigt att inte trycka till substratet hårt....

Läs hela artikeln

Inlägg med greenmix som nyckelord.

4/5 -14

Green mix

Jag har läst många inlägg om Green mix hör på forumet, men jag hittar inte var jag kan få tag på det. Någon som kan tipsa mej?

Nyckelord: greenmix

4/5 -14

VAd jag vet kan du bara köpa GreenMix hos Hans Christiansen, Fredensborg, DK

4/5 -14

Elisabet, googla på orchidegartneriet så får du fram hans hemsida.

Ge ditt svar

Hejsa en ny fråga från mig och det handar om min sedirea japonica.

Jag köpte den i greenmix och jag känner mig osäker eftersom jag aldrig haft orkidéer i det förut, Jag märker att det torkar ut ganska långsamt. Odlaren (hans christian) så att jag skulle vattna helt igenom 2 gånger i veckan, och jag har nu följt hans råd ca 3 veckor men det känns inte bra.

Så jag beslöt mig för att ta bort det översta lagret med greenmix och jag har nog rätt för ALLA rötter där under är i princip obefinliga, alla är svarta och när man tar i dem är det bara smulor kvar av dom. Det är två plantor i kukan och den ena har en stängel, vad ska jag göra? Vad trivs Sedirean bäst i för medium?

Medium bark? Liten bark? Monterad på kork? I sphagnum? Perlite?

Nyckelord: greenmix, Sedirea japonica, Medium plantera skadade rötter

26/3 -14

Jag har dålig erfarenhet av GreenMix har det bara till Phrag.

26/3 -14

Jag har ingen erfarenhet av GreenMix. Jag har min Sedirea japonica planterad i bark och överst har jag Sphagnum mossa.

26/3 -14

Jag odlar i GreenMix min clowesia som jag köpt hos Hans Christiansen för 2 års sedan. Det går bra, inga problem, jag vattnar den 2 gånger i veckan och plantan får tillräckligt ljust. Men phal. belina har tyvärr dött för att den inte haft rötter. Eller uppriktigt sagt rötterna varit så tunna som trådar, inte som phal. vanligt bör ha.
Och min laelia perrinii odlas också i greenmix, den växter lika bra som clowesia. Kanske passar inte greenmix till all plantor??? Jag är ingen specialist och har alldeles liten erfarenhet med detta substrat.

26/3 -14

Jag frågare på orkidé Imperiet och dom sa det att geenmix INTE var bra för Sedirea utan ett väldrenerande substrat. Tror att jag ska pröva sphagnum och bark sedan montera den andra på kork så får man se

27/3 -14

Här är Hans Christansens egna rekommendationer i länken om greenmix
http://www.orchidegartneriet.dk/rad/dyrk...

27/3 -14

Jag har hört eller läst någonstans att om man har Sedirea japonica i kruka ska man låta mycket av rötterna ligga ovanpå substratet som man dessutom format till en liten kulle mitt i krukan. Min trivs bra med det och kommer nu med en tredje stängel. Den metoden fungerar utmärkt hos mig.
Det finns säkert olika lösningar. Lycka till!

27/3 -14

Har min första här hemma, så det här har varit mycket nyttig läsning för mig .

27/3 -14

Stulun: har sett många bilder på neofinetia planterade så som du beskriver själv inte sett det rådet till sedirea japonica men verkar vettigt planterade min lite för djupt (normalt djup för de flesta orkidéer men tror det var felet) o fick röta märkte som tur i tid så nu har den fått små sidokeikis.

Missflower: eftersom den inte har nåra rötter skulle ja sätta den i en påse med lite lätt fuktad mossa o hoppas på de bästa. Finns nog lite olika versioner av vad som ä bästa sättet o sätta upp orkidésjukhuset på o ja ä inte så insatt i det (brukar sj bara ha påsen om själva rötterna eller där de borde finnas rötter för o slippa fukt i bladveck vet inte om det är bra eller inte) mossa ska tyddligen va lite antiseptiskt men har man inte det funkar bark med. 

27/3 -14

Dick: Tack, bra information men det han sa va det som står där d.v.s vattna 2 gånger i veckan. Så tror det är helt fel material för den här blomman.

Awa86 Jaa jag får se hur jag gör!!! Kanske gör mer skada en nytta att gräva upp en blommande orkidé, den har ju trotts allt friska rötter över krukan!

27/3 -14

Från missflower.

stulun ska rötterna bli som en boll då eller bara substratet? Jag har sätt masa bilder på Sedireor som är planterade på "kullar" (för att få mer luft?). Finns något som heter ari circulation dome eller något som man använder för just det när man använder vitmossa på/i en "kruka" som är formad som en halv boll, se bilden! Man stoppar först i vitmossa i hela undre delen, sedan sätter man på toppen och där på lägger man lite vitmossa och sätter fast orkidéen, sedan på med mer vitmossa över rötterna så de hålls fuktiga! Så den över vitmossan kan ha mer vatten att tillgå från nedre delen men den kommer ha mycket luft ändå.

27/3 -14

Dum ja ä kollade inte på bilden de finns ju tillräkligt me rötter för en vanlig omplantering, du kan ju vänta me o plantera om sålänge du inte ser nån röta sprida sig.
Har inte kommit till sedirea på min efterforsknings-lista (överpretantiöst projekt ja har) så kan va därför ja inte sett sedireor planterade på kulle de blir ju luftigare o torkar snabbare. De ä substratet som ska bli en boll rötterna ska va runt den innre kullen (som kan va ihålig me lite stöd för o bli extra luftigt eller en boll) o sen ett litet lager me mossa runt rötterna med. Testade på en neofinetia fast i vanlig kruka o inte en sån specialare som på bilden o mossan höll formen förvånande bra även utan stöd, men krukan rostade (dyr va den också grrr!) så fick sätta ner plantan i vanlig plastkruka igen.

28/3 -14

http://newworldorchids.com/pages/sedirea... här hittade jag om Sideria japonica. Planterade om min igår som oxå är köpt hos Hans Christian. Plantan är fin men jag gillar inte Green mix för att rötterna ruttnar. Min planta hade fina luftrötter samt ett par nya på gång men de som var i krukan hade ruttnat. Ser även att stängel gulnar i toppen men en blomma har slagit ut i varje fall.

Ge ditt svar

27/3 -12

Greenmix

Vet någon var jag lättast får tag på Greenmix?
Hälsn Johan

Nyckelord: Greenmix

28/3 -12

Den som säljer GreenMix är Hans Christiansen Orchidegartneriet i Fredensborg DK.

28/3 -12

Tack Oled
Verkar dock som jag dessutom måste beställa 5 plantor vid samma tillfälle. Blir någon för dyrt. Jag hade hoppats på att det fanns att tillgå i Stockholm

Ge ditt svar

Kommer köpa en vuxen phrag. planta och behöver Greenmix till denna. Någon som kan undvara lite till mig mot kostnad?

Nyckelord: Greenmix

Berrak uppfyllde önskningen!

om Greenmix.

14/8 -11

Skicka Berrak ett meddelande. Han hade tidigare en hel del att sälja och han bor i Stockholm.

14/8 -11

Will do Vet någon vart man kan köpa kalksten, småsten eller lavasten som man kan blanda ut komposten med? Har letat lite med hittar ej. Vågar ju inte köpa vad som helst utan att veta exakt vad det är pga ämnen och mineraler

14/8 -11

kalksten, lavasten och en mängd andra stensorter finns hos Akvarielagret i Bromma

Diskutera eller uppfyll önskningen

22/5 -08

Greenmix

Hur kan man få tag på Greenmix?

Nyckelord: GreenMIx

Du kan beställa GM av Björn här på butikssidan! Nejmen........ nu hittar jag det inte i butiken. Skriv ett PM till Björn och fråga om han har kvar. Om han inte har kvar kan du få köpa lite av mig såvida du inte ska ha jättemycket.
Annette

22/5 -08

Tyvärr har jag ingen GreenMix hos mig just nu. Förhoppningsvis får jag hem sådan igen under sommaren.

22/5 -08

Jag har 3 10-literspåsar jag köpte av Björn för ett par år sedan. Eftersom jag förra året köpte 100 liter av Hans Christiansen så behöver jag dem inte. De är inte öppnade. Tror jag betalade 90:- styck. Har inte koll på vad de kostar att skicka.

Violacea:
Beställ du av Berrak så får du oöppnad påse!
Annette

22/5 -08

Skulle gärna vilja höra dina erfarenheter av Greenmix Bertil! Många klagar på det, men om du köpt 100 liter....

22/5 -08

Mattias - alla phraggar trivs kanon än så länge i GM-hydro. Likaså Coleogyne cristata. Några cattleyor med blandat resultat.
Kommer nog att i första hand använda det i första han för Phraggar och Coleogyne.

22/5 -08

Tack för infon. Kanske kunde vara värt att testa.

22/5 -08

Hans Christiansen odlar väl det mesta i Greenmix?
Eller har han slutat med det nu och sålt allt till dig Bertil?

22/5 -08

Förtydligande alla jag har i Greenmix står i hydro. Man kan inte jämföra med Mikaels fina Cattleyor som han odlar i greenmix men ej hydro.

Lasse Hans odlar allt i GM vad jag vet.

22/5 -08

Berrak: Nu blev Mikael glad! /J

22/5 -08

Jag får tänka på saken. Jag är bara osäker på om det går bra att odla i och vilka fördelar det har.

Enligt Wikipedia ska ni vara lite försiktiga när ni hanterar ert Greenmix:
"Green mix is an early step in the manufacturing of black powder for explosives. It is a rough mixture of potassium nitrate, charcoal and sulfur in the correct proportions."
Jag gjorde en sökning för att se om jag också kunde komma över lite av det värdefulla substratet och resultatet ser ni ovan. Greenmix bristen verkar snudd på total.

23/5 -08

Nu har du hittat fel Green Mix Reuben. Den ovan är inte alls samma som vi odlar i. GreenMix som vi odlar i är en blandning av stenull och det naturliga vulkaniska materialet perlite. Men det är lite roligt att svartkrut har samma namn.

Ja, jag skojjade lite... det är ju fredag!

Men, allvarligt talat så vill jag gärna få möjlighet att komma över lite GreenMix, desto mer jag läser här, desto mer inser jag att mina orkideer har det HEMSKT: Jag måste göra något...

23/5 -08

Reuben: Jag kan riktigt se hur man står där efter smällen med några fransiga rötter i näven, sot över hela ansiktet och ett halvt blad hängande ner över ena ögat, och tveksamt hävdar med darrig stämma att "Men de sa ju att det skulle vara bra att odla orkidéer i..."

23/5 -08

23/5 -08

Hej, som sagt så odlar jag Cattlyor och annat i Greenmix, den icke explosiva varianten (Hi hi). Om man tycker det blir kompakt så går det ju att tillsätta lite extra perlit. Om man har en stor planta som lyfts över i en ännu större kruka så kan det vara en fördel att blanda ut Greenmixen som man fyller på runt plantan med perlit. Annars kan det bli en väldigt stor och fukthållande Greenmixklump.
mvh
Mikael

Ge ditt svar

Har köpt dessa arter och undrar nu om man måste använda Osmunda eller om man kan använda "green mix" .Eller kanske vanlig kompost som man håller mer fuktig än till vanliga Orkidéer.

Med Hopp Om En Bra Helg
Sebastian

Nyckelord: Gongora galeata, GreenMIx, Gongora grossa

29/2 -08

Och nu måste jag fråga...vad är Osmunda ???

29/2 -08

Osmunda läste jag på "råd och bilder" jag har inte hört talas om det. men det står också att man kan odla dom i Sphagnummossa och lite barkbitar.

Jag har min Gongora i pinjebark+vitmossa.(ganska mycket vitmossa)
Monika

29/2 -08

-Monika..har du dina i vanliga krukor hängades i amplar eller har du speciella amplar till dessa?

29/2 -08

Osmunda består av rötterna från en ormbunke (Osmunda regalis - "safsa"). Används sällan numera.
Gongora trivs i vanlig orkidékompost men kan uppskatta lite mer vatten och näring än andra orkidéer.

29/2 -08

- Lassse...tack då vet jag att jag inte behöver ge mig ut för att skaffa någon "Osmunda" Utan kan tryggt plantera dom i den kompost jag har.

2/3 -08

Jag tror att både Osmunda och Dicksonia är skyddade från handel idag,och är omöjliga och få tag i.

Adelsward Min hänger i en ampel av det slaget som man köper på blomsterlandet,i lera med hål under och på sidorna,får vatten o näring ofta.Den bör hänga i ampel eftersom blomstängeln blir så lång.
Lycka till
Monika

Ge ditt svar

Åkte på utflykt till Fredensborg i lördags med sambo, mor och far. Pappa och jag är ju intresserade av orkidéer båda två, de två andra fick följa med ändå!
Var på Hans Christiansens Orchidégartneriet såklart och det var jättefint! Inte lika fantastiskt som jag hade fantiserat om dock men det berodde på annat, mådde dåligt av begynnande sjukdom vet jag nu så här i efterhand.. Sen var det ack så svårt att välja nåt att ta med hem.. har aldrig haft det här problemet innan, men vilken beslutsångest!
Fick iallafall med mig två plantor hem, en Epidendrum Magic Valley ´Sunrise´ samt en Aerangis fastuosa. Aerangisen har två stänglar på G, spännande.

Nu äntligen till min fråga! Plantorna står ju i Greenmix. Jag har ingen som helst erfarenhet av sådan odling utan skulle hellre plantera om. Men jag väntar väl till våren tror jag. Så under tiden, hur sköter man plantor i Greenmix egentligen?

En annan fråga. Är det någon som varit på Orchidehuset i nära Fredensborg? Erfarenheter?

Nyckelord: Greenmix

5/11 -07

Hej callis,
i går planterade jag, för första gången, om några orkidéer i GreenMix. Och skall göra så med ännu fler.
Sök på GreenMix under `Nyckelord ´ , där finns goda råd hur du odlar i det.
Lycka till

5/11 -07

Hej på er!

HAr bara negativa erfarenheter av GreenMix med monopodiala orkidéer. Man får tänka efter vad man planterar i detta material då plantorna kommer att vara våta en längre tid.
Arter som jag hört funka bra i detta materila är Phragmipedium, Coelogyne och en del Maxilaria.

Nycklen till HC´s framgångar med Green Mix ligger nog i att han har mycket varm i sina hus upp åt 23 grader som minimum. Man ska ha klart för sig att temperaturen i en våt kruka är betydligt lägre än omgivningstemperaturen.

MVH
Tommy

Ge din åsikt
Jag och C. mossiae. Från Mikael Gustafsson.

Försommar är C. mossiae tid.

Mikael Gustafsson

Nyckelord: GreenMix, Cattleya mossiae

17/6 -06

Hej Mikael, inga dåliga Cattleyor du har där!!!

17/6 -06

Whaw, vilka blommor vad tjusiga de är, men vad har du gjort av bladen?

18/6 -06

Bladen är jag sträng emot, de tvingas med milt våld från början och får stå rakt upp i givakt!
Mikael

18/6 -06

Ja, det kanske lönar sig att vara lite militärisk, men inte i mitt fall. Då jag lyckas att få ena bladet att stå rakt, så flyttar de andra på sig i en halv liggande ställning. En dag ska jag få ordning på dem, det måste ha att göra med planteringen. Vilken kompost är dina planterade i?

19/6 -06

Med problematiska plantor, som spretar åt alla håll är jag extra hård. Vid omplantering borrar jag hål i plastkrukan så att jag kan fästa en blompinne (alltid ny och oanvänd för styrka och hygien) med tunna buntband sedan kan jag tvinga bulber och blad med plastsnöre. Ofta får man tvinga lite och sedan göra om efter någon månad för att få fason på plantan utan att skada/knäcka delar. Ja det tar lite tid men det lönar sig, man får mer plats och de står stabilare. Jag odlar i Greenmix (stenull & perlit).
MG

19/6 -06

Odlar du Cattleyor i Greenmix? Då måste du veta exakt när du ska vattna, och hur gör du under viloperioden då de inte ska något vatten?

21/6 -06

Jag använder GM till Cattleyor, man känner på plantans tyngd, den är lätt när den behöver vatten. De flesta plantor står dessutom i genomskinliga krukor, där ser man om rötterna är torra (vita) eller fuktiga (gröna).
Mikael G

21/6 -06

Men om de ska vila på vintern någon månad, jag menar inte hur du ska vet när de ska vattnas. Jag har hört att om GM blir torr drar den fukt från rötterna, och torkar ut plantan. Hoppas det inte händer något till dina Cattleyor, eller låter du dina att inte få någon månads vila.

23/6 -06

På vintern får de bli helt torra några dagar mellan vattningarna, men alldrig länge. Jag tror att många Cattleyor torkas för hårt.
Mikael

24/6 -06

+ 25/6 -06

Jaha, kanske det. Hur länge har de fått växa i GM då? Det kanske är värt att pröva, kan du berätt hur du gör? Men själv hade jag ju tänkt på lerkrukor till mina,men eftersom GM håller rötterna frächare så...................och plantan ser ju otroligt fin ut. Hur ofta vattnar du nu på sommaren osv. Berätta allt. Är det inte 5 hela blommor? Snygg.

27/6 -06

Det är 6 blommor. Jag genomsköljer krukan knappt en gång i veckan och göder varannan vecka under tillväxt. Under vintern vattnar jag något mer sällan (plantorna torkar snabbare på vintern pga torr luft innomhus). På vintern göder jag inte eller mkt sparsamt.
Mikael

27/6 -06

Jag menar i Green Mix och hur länge har de växt i det? Du menar att du bara behöver vattna 1 gång i veckan även då de är planterade i GM?

28/6 -06

C. mossiae plantan var planterad i Greenmix när jag köpte den för 2 år sedan. Orkidegartneriet odlar så vet jag vet bara i GM. Jo det räcker med vatten 1 gång i veckan ibland kan det gå 8-9 dagar beroende på väder. De flesta av mina plantor är planterade i GM sedan 3 år. Några (C. labiata och C. lueddemanniana) är planterade i SERAMIS ett slags poröst lergods kross, även det funkar bra.
Mikael

28/6 -06

OK, tack. Det måste vara skönt att odla i ett medium som inte bryter ner. Jag får nog lov att pröva med en planta till att börja med, för att se hur det funkar för mig; men det får vänta till nästa omplanteringstillfälle. Ock C. mossiae behöver du bara vattna 1 gång i veckan, som jag gör fast i bark?

30/6 -06

Jo de vattnas ungefär lika ofta i GM o bark.
Mikael

30/6 -06

Tack för ditt tålamod, jag måste pröva

15/1 -07

Vilka oerhört vackra plantor, bläckfiskorkidéen, jag bara gapar. Min har jag haft i tre år , den är inte häften så stor så mycket blommor har jag inte sett.
Cattleyan som jag pratar om, skall vara VIT. Den jag köpte från Tyskland skulle vara vit,(den var i knopp) men slog ut i samma färger som da har på dina.
Kostnad till Borås vore bra att få.
Carl-Axel Adelmo (Cattleya)

9/4 -07

Det var enastående plantor du har. Cattleyor är ett intressant kapitel i orkidévärlden och jag själv är samlare av dessa skönheter. När de blommar är de praktfulla. Du har har lyckas väl med dina plantor.
Hälsar Jans Orkidéer

9/4 -07

Det var en pampig Cattleya, Jag har känt mig nöjd om jag tått 4 blommor samtidigt. Men 6 samtidigt wow,
det är en gammal bild såg jag, Hur mår den i år? är den på gång snart?

15/4 -07

Hej,
förra året blev det 6 st blommor på 2st bulber, men den tillväxte bara med en bulb förra året så det blir nog inte så många i år. Men som sagt en blomskida har plantan och vi får väl se i juni (min planta blommar alltid i juni).
mvh
Mikael

29/6 -07

Enastående, grattis!

Den skulle jag velat ha hemma hos mig! Grattis!!!

Prata om bilden

Jag ska omplantera min Prag i GreenMix, jag har aldrig använt GreenMix förut,när det något jag bör tänka på då jag omplanterar? Kan den vara ute på sommaren?

Nyckelord: Phragmipedium, omplantering, GreenMix

12/6 -06

Det viktiga med GreenMix är att inte packa materialet speciellt hårt runt plantans rötter. Du kan sedan ha plantan ute under den varma tiden, men tillse att den inte får vatten stående i bladvecken över natten.

12/6 -06

Tack, snälla. Vad jag förstå måste jag också tvätta bort all bark som plantan står i nu. Kanske den ska få bada?

12/6 -06

Japp, låt plantans kompost bli rejält fuktig, ta ut plantan ur sin kruka och ta bort komposten. Duscha av komposten från rötterna också.

12/6 -06

Nu verkar den ren, den hade både Greenmix och bark på översta lagret, tydlig har den någongång också haft skumplast i krukan, det är inte så trevligt eftersom rötterna växer rakt igenom och det går inte ta bort förän rötterna ruttnat. Nu ska jag plantera i Greenmixen, jag antar att det ska vara torrt då man planterar i krukan, eftersom blöt kan den bli väldigt packad, är det riktigt?

13/6 -06

När man p[lanterar i GreenMkx behöver komposten vara fuktig. Bra är att vattna igenom GreenMIxen ungefär ett dygn innan den ska användas. Då hinner vattnet fördela sig i komposten före planteringen.

13/6 -06

Jag brukar ta GM som den är direkt ifrån påsen. Jag lägger ett litet lager i botten av krukan och sen håller jag plantan i krukan med ena handen och HÄLLER ner GM mellan rötterna. Jag skakar om krukan och fyller på så att det täcker alla rötter. Sen brukar jag ställa krukan i vatten, tills den blir genomblöt - för innan GM har packat sig (det gör den så småningom), så flyttar den på sig vid vattning uppifrån. Kanske behövs det fyllas på lite mer GM efter vatnningen.

13/6 -06

Tack för alla bra råd, jag skulle säkert fått panik om jag inte haft er all att fråga. Härligt forum.

Ge din åsikt

22/5 -06

Greenmix

Måste man beställa Greenmix från Danmark? Finns det inte här i Sverige?

Nyckelord: GreenMix

22/5 -06

Nej, det finns vad jag vet inte till försäljning i Sverige.
Var i vintras i kontakt med Stenåsa, Orchidehuset, Åsby trädgård m.fl. och ingen har greenmix.

22/5 -06

Hans Chrisrensen har Greenmix, men då man gör en beställning måste man köpa 5 orkisar. Va kul, problemet är att plånboken inte tillåter det, och med önskelista på belysning Osmos filter, fläktar m.m. För övrigt Gtgoon har han flera av växterna på din önskelista, bl.a. Haraella odorata och Neofinetia falcata dock ej Draculan.

22/5 -06

Åh jag känner väl till de ekonomiska begränsningarna!!
Jag tyckte att det var för krångligt att beställa från HC men kanske kan man få fatt i den på annat håll (utomlands) och till ett bra pris? Eller något annat odlingsmedium.
Om du kan ragga ihop några till i samma område för en beställning så slipper man kanske att kostnaden rasar iväg.
Jag har blandat egen kompost som så här långt verkar funka bra så jag la planerna på greenmix på hyllan.

22/5 -06

Jag är som en åsna. Det fanns ett ställe i England, måste jag beställa därifrån? Är det fler som vill ha? Då gäller det medlemmar i Stockholmstrakten. De har även perlite, fläktar och lampor. Adressen: http://www.1hydroponics.co.uk

22/5 -06

Hans Christiansens plantor kommer att säljas på Sofiero utställningen och möjligen även greenmix. Man kan maila och fråga och kanske beställa för avhämtning i Sofiero.

För ett antal år sedan så köpte jag Greenmix av Björn, men han säljer nog inte det nuförtiden.

22/5 -06

Tack Eva, men kan man få en länk?

22/5 -06

Den står ju där eller missade jag sista snedsträcket. Jag vet inte hur man gör direktlänkar riktigt. www. 1-hydroponics.co.uk/ Ursäkta jag missade bindesträcket.

22/5 -06

Oj, jag kanske var lite otydlig men jag menade länken till Hans Christiansen. Fast det är lungt, jag hittade den via älskade google.

Ge ditt svar

22/2 -06

Ormbunke i Greenmix?

Ormbunke i Greenmix?. Från Margaux.

Detta är en Phal. bellina som står i Greenmix. Den verkar trivas och det gör också ormbunken som växte där vid inköp. Nu verkar det som om ormbunken vill ta över, både ovan och under jord (de bruna tunna trådarna). Är detta bra/dåligt för bellinan? Greenmix ska ju hållas helt ren från främmande ting men ormbunken lever än så länge. Ormbunksrötter är väl annars en vanlig bekant uppe i träden på dess naturliga växtplats?

Nyckelord: ormbunke, GreenMix

22/2 -06

Jag har också haft ormbunke tillsammans med orkide. Jag tror inte de skadar varandra så länge som ormbunken ej får allt för stort rotsystem. Skadan man kan tänka sig är att ormbunken stjäl allt vatten från orkideen...

23/2 -06

OK, det blir till att vattna på då... Ormbunken gör ju att det blir lite frodigare i fönstret samt hjälper till att hålla luftfuktigheten något bättre så den får vara kvar ett tag till.

Prata om bilden