12/6: Phragmipedium någonting

12/6 -06

Jag ska omplantera min Prag i GreenMix, jag har aldrig använt GreenMix förut,när det något jag bör tänka på då jag omplanterar? Kan den vara ute på sommaren?

Nyckelord: Phragmipedium, GreenMix, omplantering

12/6 -06

Det viktiga med GreenMix är att inte packa materialet speciellt hårt runt plantans rötter. Du kan sedan ha plantan ute under den varma tiden, men tillse att den inte får vatten stående i bladvecken över natten.

12/6 -06

Tack, snälla. Vad jag förstå måste jag också tvätta bort all bark som plantan står i nu. Kanske den ska få bada?

12/6 -06

Japp, låt plantans kompost bli rejält fuktig, ta ut plantan ur sin kruka och ta bort komposten. Duscha av komposten från rötterna också.

12/6 -06

Nu verkar den ren, den hade både Greenmix och bark på översta lagret, tydlig har den någongång också haft skumplast i krukan, det är inte så trevligt eftersom rötterna växer rakt igenom och det går inte ta bort förän rötterna ruttnat. Nu ska jag plantera i Greenmixen, jag antar att det ska vara torrt då man planterar i krukan, eftersom blöt kan den bli väldigt packad, är det riktigt?

13/6 -06

När man p[lanterar i GreenMkx behöver komposten vara fuktig. Bra är att vattna igenom GreenMIxen ungefär ett dygn innan den ska användas. Då hinner vattnet fördela sig i komposten före planteringen.

13/6 -06

Jag brukar ta GM som den är direkt ifrån påsen. Jag lägger ett litet lager i botten av krukan och sen håller jag plantan i krukan med ena handen och HÄLLER ner GM mellan rötterna. Jag skakar om krukan och fyller på så att det täcker alla rötter. Sen brukar jag ställa krukan i vatten, tills den blir genomblöt - för innan GM har packat sig (det gör den så småningom), så flyttar den på sig vid vattning uppifrån. Kanske behövs det fyllas på lite mer GM efter vatnningen.

13/6 -06

Tack för alla bra råd, jag skulle säkert fått panik om jag inte haft er all att fråga. Härligt forum.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Spindeln:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik