Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Kefersteinia

Nyckelord: Kefersteinia

Inlägg med Kefersteinia som nyckelord.

Kan inte låtabli att skryta med lite allt som blommar här. Tyvärr har jag inte några egna blder att visa.
Men nu blommar här en stor Encyklia cochleata med 4 stänglar, fler kan vara på gång, en Cirropetalum Luise Sandler, Bushäftig! (luktar blöt hund...) En paff. barbigerum X primulinum, två sinemellan väldigt olika Dendr. nobilehybrider (ena doftar relativt svagt men underbart).
På knoppfronten har Keffersteinia tolemensis två knoppar, restrepia elegans (?) en, Phrag bessea hybrid (ska bli kul att se, den hade en fantastisk rödorange färg, när jag köpte den) en, Bealara Stefan Isler en stängel, Paffhybrid med långa petaler en stängel, Paff bellatulumhybrid en stängel (ska bli busspännande att se), Phal eqestris, Phal minimark, Phal "halequin", Celogyne speciosa och Galeandra bauerii. Så, tror det var allt.

Dessutom blommar två fantastiska amaryllisar, två novemberkaktusar, en vit azalea, en spikfuchsia, några pelargoner, en blåsört (insektsätare) och en S:t Paulia.
Dessutom har en narhuva och en fallskärmsblomma + ett par till knopp.

Så, nu tror jag att jag är klar med skrytet.

Nyckelord: Phragmipedium, Encyclia, Kefersteinia, Coelogyne, Cirrhopetalum, Galeandra, knoppar, blomning, Paphiopedilum

Ge din åsikt

3/11 -06

Kefersteiniainköp

I helgen besökte jag en orkidéutställning och köpte en liten planta av Kefersteinia tolimensis. Skötselråden var sparsmakade.Det enda jag fick besked om var att den skulle stå i halvskugga i rumstemperatur och att den skulle stå i fuktig kompost.
Finns det någon här som har erfarenhet av denna orkidé och som kan mig lite mer handfasta skötselråd?

Nyckelord: Kefersteinia

5/11 -06

Jag har inte odlat den någon gång, men arterna är himlans vackra!

Hej atte, jag har haft den men lyckades aldrig få den i blom, jag fick den uppfattningen att den var väldigt känslig för fukt i bladvecken, och ville ha bra cirkulation, men det är det enda jag vet tyvärr. Hoppas att du har större tur än mej.

5/11 -06

Plantan kommer från Sydamerika och kan blomma nästan hela året utom de två sista månaderna på året. Luftfultighet ca. 80 %. De vill ha mycket vatten i maj, oktober och november, måttligt i mars, juni- sept., och mindre vatten i december - april. Dagtemperaturer 21.7 - 25.0 C med de högre värderna på från våren till september. Lägsta nattemperaturen är 11.7 i januari då den sedan sakta stiger. Den vill ha det något ljusare än Phalaenopsis. Den vill torka snabbt efter vattningen men den ska inte stå helt torr.

Ge ditt svar

Det börjar bli höstmörker och likväl blommar och sätter flera stycken knopp. 2 dendrobier, 2 paffhybrider och min "galna" Kefersteinia tolemensis, som har 3 fina skott. Sen har min din lilla Dendrobium farmerii blivit smågalen och sätter en packe keikisar, trotts att den största bulben bara är ca 1 dm hög... Dessutom har Galeandra bauerii just blommat över. Får se om den remonterar, som den gjorde förra året.

Annars blommar min blåsört med skira stänglar och skojiga blommor. Rekomenderar dom. En annorlunda insektätare med små marktäckande blad och propportionerligt gigantiska skoj vita blommor.

Nyckelord: Galeandra, Kefersteinia, Paphiopedilum, Dendrobium

Ge din åsikt

Jag upptäckte en liten blomstängel på min Kefersteina Tolemensis idag och ytterligare en liten ministängel på min Phalaenopsis Bellina. Ser med spänning fram mot blommorna. Båda plantorna vann jag i torsdags på Nordvästra Skånes Orkidésällskap.

Nyckelord: Phalaenopsis, Kefersteinia, Phalaenopsis bellina

5/12 -05

Kefersteinian ser riktigt härlig ut!

5/12 -05

Hej Inger

Grattis till vinsten, jag hoppas att du blev nöjd med plantorna.

MVH
Tommy Ljunggren

Tack för det! Tack för bilden. Jag är jättenöjd med min vinst. Skall bli härligt att följa utvecklingen och hoppas nu att jag lyckas med den.

Inger

Ge din åsikt