Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Dusk

Nyckelord: Dusk

Inlägg med Dusk som nyckelord.

6/12 -20

Dusk?

Någon som vet om Dusk fortfarande är aktiv,
www.dusk.se?
Har skickat några mail under hösten, men inte fått något svar.

Nyckelord: Dusk

6/12 -20

Jag beställde senast för en dryg månad sedan och fick orderbekräftelse dagen efter och han skickade efter ytterligare en dag.

7/12 -20

OK, tack Merwic. Då var det antagligen någon speciell orsak som gjorde att jag inte fick svar.

Ge ditt svar

Stanhopea marizana, den kom ifrån O.-huset förra veckan som jag skrev då & eftersom den satt i en vanlig kruka utan ngr möjligheter att skicka ut ngr stänglar genom botten så beställde jag fler Stanhopea-korgar av Dusk i Epiweb, när jag ändå skulle beställa Synthic som jag gått & väntat på skulle bli tillgängligt. Som ni ser så fanns där en enda fin aktiv rotspets, det flesta andra var trasiga. På bilden har jag trimmat bort det trasigaste jag hittade och hoppas att den kommer ta sig, jag såg inte mkt till tillväxtzoner heller men Stanhopea kan överaska en med sådant har jag märkt så jag ger inte upp hoppet ännu.
Det ska bli spännande att se om Synthic håller vatten längre än Hygrolon, utan att vara i kontakt med vatten konstant då.
/Mvh, I

Nyckelord: O.-huset, Dusk, Stanhopea marizana, omplantering, Synthic, Epiweb

15/1 -15

Jag tyckte att synthic håller mycket vatten, men det torkar rätt fort. Och om man låter det torka så är det ganska svårt/jobbigt att liksom få det att suga vatten igen utan att gnugga igång materialet. Men annars tror jag det är bra. Min Neofinetia som jag lindat med synthic skuter rötter som en galning och jag ser att plantan "over all" ser finare ut:)

15/1 -15

Bra att du sa det där om att det är svårt att få igång om det torkat ut...det är ju samma med disktrasor & det här är ju microifber så det är ju logiskt! ...men lätt att glömma bort! Jag borde ha provat att göra som med vitmossa innan jag planterade första plantan - det vill säga krama ur den efter att ha blött upp den, för att få en uppfattning om hur den beter sig... Det är spännande med nya material!! Jag gillar speciellt det där med skjuter rötter som en galning jag ska försöka rädda min Phal mannii var. flava.... Tack Henrik!

15/1 -15

Jag kan göra en liten bildserie för att visa hur jag gjort!:) tillbax om några minuter:)

Ja... som en mikrofiber disktrasa fast värre om det blir torrt. Första gången jag skulle spola lite vatten på den så stod jag en bra stund innan jag fick nog och stoppade ner den i en skål med vatten och klämde lite. Då gick det ganska bra:) så nu kör jag bara vatten bad för den:)

15/1 -15

Jag har en liten blå plast tub far att ge lite luft inuti konstruktioner, den lindar jag en synthic runt och stoppar in mellan rötterna.
Sedan lindar jag liksom som man gör med lång mossa. Den verkar stormtrivas som sagt:)

15/1 -15

Det som jag är mest fascinerad utav är att jag numera håller den dyngsur hela tiden. Men rötterna visar inga tecken på att misstrivas eller ruttna. Vissa av dom ser tillochmed bättre ut än när jag hade den i mossa.

15/1 -15

Snygg bildserie! Det är väl det som är tanken med det har jag fått känslan av, att precis som med Hygrolon så gör det inget att den är blöt eftersom det ändå blir luft i strukturen. Låter besvärligt om man inte kan spola den blöt igen dock. Jag har kört den löst till Stanhopeorna i korgarna, men jag planterade om en Oecoclades nyss som jag haft i Hygrolon ett tag, men plantan trillar bara ur så därför ville jag ha den i Synthic istället och den plantan har jag tryckt ner Synthic runt i kring.
Jag har provat att krama ur den nu & det är ju motstånd när man gör det så att säga, inte som med vitmossa, så jag tror det är det som gör att den blir luftig för när man släpper greppet så är den fortfarande blöt. Ska bli kul att se hur fort urkramad Synthic torkar! Jag prövade att vänta till en urkramad sträng torkade, men det gjorde den inte så att säga så jag hoppade över det momentet! hehe

15/1 -15

Ja, hygrolonet är nästan för slätt för att ha som substrat, så allt ramlar ju ur krukorna så lätt.
På det sättet är synthic bättre, eftersom det har en annan yta liksom. Och lite tyngre:)

Båda har liksom sina för och nackdelar.

16/1 -15

Tack för bildserien Henrik.L.A! Det ska bli jättespännande att testa. Jag har ett par Maxillarior som står i mossa som verkligen sjunger på sista versen och jag har gruvat mig väldeligt för bytet. Men nu kan jag förhoppningsvis testa det nya substratet på en av dem.

16/1 -15

Jag tror du kommer ha stor nytta av det!:) lycka till!:)

17/1 -15

Planta 1, detta inlägg. Från Isis. Fri bild (ej för kommersiell användning).

En uppdatering den här första plantan som jag visar på bild är fortfarande blöt. Jag planterade vidare och provade att krama ur när jag satte andra Stanhopeor; 1, samma typ av korg, samma storlek på korg, men kraftigare modell på planta, liknande rotsystem - ngt större kanske - den känns nu efter 2 dgr torr på Synthic men rötterna är fortfarande våta när man petar lätt på det/den. 2, Stanhopea graveolens med massor av bulber, skott i tillväxt & massivt rotsystem - har växt i en 15 cm Epiweb-korg (samma storlek jag planterade övriga i nu) där jag satte Hygrolon runt insidian på korgen, en bit upp längs Epiweb-väggen & en bit in under plantan över botten så att säga. Jag upptäckte ett skott precis i väggkanten så jag planterade om den i nästa storlek på korg som är 22 cm i diameter. Här var Synthic yt-torr utanför Hygrolon ringen, men fortfarande fuktig i mitten av korgen, högst upp, rötterna upptill var torra men om jag klämmer på Hygrolonväven så är den fuktig inuti. Det är lite svårt att jämföra med den plantan för den har oxå stått på hylllan ovanför fläkten så det är mer luftrörelse där en hos planta 1 på samma hyllplan fast i andra änden.

17/1 -15

Isis: Upplever du att den är för blöt för länge? Är otroligt nyfiken eftersom jag tänkte ersätta sphagnum med Synthic när jag planterar om Phraggarna sedan.

17/1 -15

Mutanten jag har precis börjat så jag tänker inte uttala mig om det! Än så länge observerar jag bara. Jag tror inte att det spelar roll om det är blött eftersom det är luftiga material. Jag har sedan flera år en Cattleya lundii på en sådan där plaststen med vattenreservoar i som Dusk säljer som Hygrolon Elements, planterad på Hygrolon & där har denna rackarns roliga planta alltså kört rötterna rakt igenom Hygrolon väven och inte nog med det, de har slingrat sig runt veken rätt ner i vattenreservoaren!
Vad jag vill komma fram till med undersökningen är ffa hur ofta jag behöver vattna.

17/1 -15

Isis: Låter prefekt att den är så luftig tycker jag. Mycket bra kandidat till Phraggsubstratsingridiens.

17/1 -15

Mina Phraggar är inte i så akut omplanteringsbehov just nu så de får vänta ett tag till, men jag kommer nog till dem med!

Ge din åsikt

1/3 -14

Kontakt med Dusk.se?

Har någon varit i kontakt med Dusk.se den senaste veckan?

Har köpt ett bevattningssystem som var trasigt och har försökt kontakta dem i 10 dagar utan framgång.

Nyckelord: dusk, kontakt

1/3 -14

Dem är säkert på Dominikanska Republiken nu - dem brukar vara det ngn g så här års har jag för mig, i ca 1 månad om jag inte minns fel. Jag har själv varit inne på webbplatsen i veckan och slogs av den dåliga uppdateringen (ngt om november), men annars kan det oxå va att det är mkt att göra, inte lätt att vara egen företagare alla gånger. Själv har jag problem med en läckande botten till mitt epiwebrör och funderar på om det går att fixa med akvariesilicon eller om jag ska skaffa ny botten helt enkelt, suck. Hoppas du får ordning på bevattningen snart!
/Mvh, I

1/3 -14

Ok! Hoppas att de inte är borta allt för länge. Tack för hjälpen

1/3 -14

Alltid glad att hjälpa till. Vi får hålla tummarna för att han snart är på plats igen!
/Mvh, I

1/3 -14

Har beställt därifrån i flera omgångar de senaste veckorna utan problem så vi får hoppas att det är tillfälligt som Isis skriver...

3/3 -14

Ja, jag hoppas det! Tack för hjälpen!

Ge ditt svar

Mitt RO filter fungerar inte bra längre. Vattnet rinner inte genom det.

Filtret är köpt hos Dusk (den helvita för 1350kr) och inte använts på drygt ett år. Det kommer inget vatten genom någon av slangarna, när jag tar bort slangen med Flow-tillsatsen så flödar vattnet fint ur just den, men inte ur den andra slangen.

Kan filtret torkat? Membranet i Flow-tillsatsen torkat? Har jag kopplat fel tidigare?

Nyckelord: RO filter, problem, Dusk

Ge ditt svar

14/1 -12

14/1: Dusk

Har handlat lite på Dusk och servise har varit på topp!

Nyckelord: Dusk

14/1 -12

Instämmer till fullo med oled !

15/1 -12

Samma här. Senast lite Hydrolon som nu genomgår test. Micke är i alla fall uppfinningsrik.

Ge din åsikt

Jag tycker Dusk har snygga växtskåp och har bra tillbehör. Problemet är kontakten med företaget. Jag har frågat om han är aktiv och han säger att han är aktiv och vid nästa e-mailkontakt uteblir svar. Är det nå"n som köpt därifrån?

Nyckelord: vivarium, dusk, växtskåp

11/8 -11

Se brev som jag skickat till dig.

Ge ditt svar

Jag brukar aldrig få post över huvud taget på måndagar, men idag damp senaste SOSnumret ner i brevlådan...riktigt kul! Tidningen har så bra format att den går ner i fickan på min gamla tidningsbudsjacka så jag klädde på mig och grisen och gick ut i solskenet med tidningen.
För några veckor sedan gjorde jag slag i sak och kom till skott och beställde just ett av Dusks självvattnande Epiweb-rör, för att fira min födelsedag med - så det var ju alldeles ypperligt att tidningen innehåller just en utförlig artikel av Mikael Karlbom om de olika rören som finns och odlingserfarenheter med dem. Nu väntar jag bara med spänning på att Mikael ska ha tid att samla ihop min beställning så att jag kan komma igång med mitt alldeles egna rör, hurra!
Det fanns naturligtvis fler läsvärda artiklar och bilder att gotta sig åt, tack än en gång till vår kära redaktör för ett strålande arbete med SOS tidning.

Nyckelord: odlingsartikel, SOS, Dusk, medlemstidning

19/4 -10

Håller med, ett riktigt "matigt" nummer! Tack!

19/4 -10

Det var ett riktigt intressant nummer. Har precis läst hela från pärm till pärm.

21/4 -10

Instämmer i "Lovsångskören"!! Ett riktigt intressant och läsvärt nr. av , en för övrigt helt superb tidskrift! ! ! Varje månad ser jag fram emot alla intressanta artiklar och fina orkidéfoton! Varmt TACK till redaktionen från L8!

Ge din åsikt

15/11 -09

Nytt från Dusk

Dusk har utökat sitt sortiment med EpiWeb. Jag har själv varit nyfiken på deras EpiWeb rör som man sett i deras privata galleri och nu säljs det komplett! Nytt är även Lianer i EpiWeb
Ett miniterrarium med EpiWen finns också. Påminner hur mitt nanoskåp är uppbyggt.

http://dusk.se/Epiwebiis.htm

Nyckelord: EpiWeb, Dusk

15/11 -09

vad häftiga rören ser ut från golv till tak skulle jag vilja ha

15/11 -09

Skulle oxå vilja ha ett sånt XL rör.

bara till att börja spara pegar då, men är det verkligen ett bra sätt att odla på?

15/11 -09

I deras privata album har jag läst att de ansåg att deras bulbusar trivdes bättre på Epiweb röret än i terrarium. Jag blir verkligen sugen på att prova!

16/1 -10

Hej!

Jag har också frågat om detta och har verkligen lust att testa. Jag måstetyvärr nog vänta med köp. Men låt oss hålla kontakten så att vi kan dela erfarenheter om någon eller båda köper en sådan. Lycka till!

17/1 -10

Jag måste också vänta. Men jag är liksom du väldigt nyfiken

Ge ditt svar

Nu är jag äntligen med skåp. Det kom i onsdags, men har först nu tid att pyssla lite med det. Grenen är fastsatt i bakgrunden och mossblandningen är på smetad. Men så skulle ja testa bevattningssystemet (IIS) så upptäcker jag att jag fått en för liten pump. Den jag fick klarar bara 60 cm i höjd, men mitt skåp är ju 90 cm. Jag ska maila Dusk så jag får den rätta. I övrigt ser det hela ut att fungera bra. Det tar väl lite tid att prova fram rätt behov av vattningen och fläckten sen. Under helgen nu så blir det att montera in några av dom orkedeer jag har. Blir att köpa till några mera oxå. Väntar på en Tolumnia från Dichea bla, som ska få bo i skåpet. Har tänkt mig bara orkideer i skåpet, men får jag flugor så blir det någon form av köttätande växt.

Nyckelord: Dusk, Skåp

20/6 -09

En härlig syn!
Ett tomt skåp är ett skåp fyllt av drömmar och idéer!

Ge ditt svar

Då kommer det som jag länge drömt om att bli verklighet. Mailade just en beställning på skåp med tillhörande bevattningssystem i ( IIS ). Sen kommer jag hugga på auktioner och försäljningar av varmväxande arter tills det är fullt. Inget är som väntans tider....

Nyckelord: Dusk, Skåp

26/5 -09

ÅÅÅÅÅHHHHH SÅ AVIS!!! Grattis! Vad kul. Vi ser fram emot mycket bilder kring uppbyggnaden. Varm eller svalskåp?

Men Karma... Lars skriver ju att han ska ha varmväxande plantor i skåpet
Lars : Grattis till ett klokt beslut. Du kan ju börja samlandet med fasciatan jag har på auktion nu!

26/5 -09

Hoppla... svårt att läsa allt det finstilta när man blir så uppspelt...
Okej då, shamelss auktion plugs... Jag har en liten Neofinetia falcata keiki på auktion som också skulle trivas...

Tyvärr så missade jag era auktioner. Jag får vara mer vaken framöver. Jag vet inte riktigt hur jag ska inreda skåpet. men jag kommer nog att flytta runt allt flera gånger innan jag är nöjd. Har en Nagellia purpurea som jag hoppas på ska trivas och blomma där.

28/5 -09

Kul att du kör igång med ett skåp, jag har ett själv som varit igång sen före jul och det funkar kalas!
Tänker du ha dina orkideer lösa så du kan flytta runt dem eller kommer du att köra med ett skåp som har fast monterade växter i Epiweben?

Norberg : Jag har nog tänkt mig att montera det flesta. Någon eller nårgra kan nog få vara i sina krukor. Fast det är kanske inte så fint. Jag kan tänka mig att "gömma" dessa bakom en sten eller liknande. På stenen går ju oxå att montera något. Kommer nog att ha en köttätande växt av någon sort. Vad jag har läst om i era inlägg så brukar flugor dyka upp. Så säkerliken även i mitt skåp tyvärr.

29/5 -09

Det låter som att du kommer att köra lite som jag. Lite blandat med växter och en miljö som växterna kan växa fast i. Har du kompliterat bevattningssystemet IIS med nån form av dysor, jag tänkte om du ska ha växter monterade på stenar, rötter osv.
Jag har lite olika växter du skulle kunna få sticklingar av till ditt skåp om du vill. Det är bara att komma ut till Linghem så får du en kopp kaffe och så kan vi prata lite blommor!

Jag har inte beställt någon dys eller liknande. Men det kan inte uteslutas att det så småningom blir så. Jag kommer gärna på en kopp kaffe och tittar gärna på ditt skåp. Ett bra sätt att få idéer till sitt eget skåp. Någon liten stickling tackar men ju inte nej till.

29/5 -09

Nån mer som är sugen på skåp så ska jag snart sälja mitt jätteskåp från Dusk. Lusten och orken har tagit slut. Är någon intresserad så hör av er, komplett med lampor, spraysystem, jätterot med diverse ormbunkar, köttätare m.m.

Ge ditt svar

29/11 -07

Dusk, krukor...?

Vet inte när det var nu, för länge sen iallafall (mer än en månad)!, som jag gjorde min beställning hos Dusk. Har inte hört ett ord. Vill köpa käcka krukor till semihydro. Någon som har en aning om var man mer kan få tag på sådana? Genomskinliga plastkrukor har de ju på Blomsterlandet men jag vill ha de där höga med kanter som man får när man köper en vanlig phal på ica, liksom... nån som vet?

Nyckelord: kruka, Dusk, semihydro

29/11 -07

Du är inte ensam som försökt beställa på dusk. Jag har skickat flera mail i men inte hört ett pip.. han verkar i alla fall inte vilja sälja något.

29/11 -07

Har du provat på Plantagen...de har en plastkruka som är 13.5 cm i diameter och utviken kant upptill om du ska använda hållare som gör den till en ampel.....den är faktiskt lite högre än " icakruka"

Ge ditt svar

28/10 -07

Belysning

Är det någon som sett eller vet hur och vart man fäster den halogen skenan som finns på Dusk?

Sitter den i taket eller på väggen?
Sitter den på väggen så måste man ju ha ett burspråk....eller?

Nyckelord: belysning, Dusk

28/10 -07

Vi får fråga Micke på Dusk, f.d. Epi, medlem här på sidan. Det är ju han som säljer dem. Jag har själv tänkt göra ett inköp. Jag skulle tro det är något slags skruvanorning, en vild gissnining.

29/10 -07

Jag skickade efter 3 armaturer med lampor från Elbutiken i stället för jag var inte säker på att Dusk skenan skulle funka.

29/10 -07

Jag ska ändå fråga Micke, den är ju så snygg och det går att sänka och höja lamporna som man vill. Det är praktiskt då man har plantor av olika storlek.

29/10 -07

Skenan skruvas fast i förborrade hål i skenan Då är det enkelt om man har en trälist.

29/10 -07

OK...hänger inte lampskärmarna mot rutan om man skruvar fast listen på fodret ovanför fönstret??

29/10 -07

Det beror på listen, annars får man skruva fast den i väggen ovanför fönstret.

Ge ditt svar

11/9 -07

T5 lysrör

Är det någon som kan rekommendera vart jag kan på tag på T5 lysrör? Har för en månad sedan beställt från Dusk och Micke skulle skicka ordern veckan efter men tre email utan svar senare har jag tröttnat och söker nu efter en annan leverantör.

Nyckelord: Dusk, T5

11/9 -07

Hej Atlas, jag jobbar på Fagerhults Belysning, jag tror att du kan gå in i vilken El- affär som helst och köpa dina rör. I vilket fall som helst så gör ett försök./Lena
P.s. Lycka till.

11/9 -07

Jag har försök och fått rekommendationen att handla från http://www.maxel.se/retail.php Jag gav upp försöket då min sambo inte tyckte att vårt sovrum skulle se ut som en busstation (vad är fel på busstationer?).

11/9 -07

Tack vinranka och spindeln. tur att man inte odlar i sovrummet, fast jag undrar vad grannarna tror försiggår i vår tvättstuga, antingen är det någon som solar solarium jämt eller så odlas det marijuana, att undertecknad odlar orkidéer lär väll ingen tänka på.

11/9 -07

Gör ett försök på
HÖGDALENS JÄRN
Högdalsgången 17
124 54 Bandhagen
Tel:08-56 84 88 10

11/9 -07

I Stockholm kan du nog höra med Werdenhoffs på Sveav alt. Ringv, dom brukar ha rätt mycket i lager. Annars kan dom antagligen beställa. www.werdenhoffs.se
Vet inte om Orchidéhuset möjligen kan ha också, själv har jag bara köpt T8 rör där.

12/9 -07

Jag köpte mina på PWSS... pwss.se

12/9 -07

Kolla med bauhaus dom har säkert.

Jag var o kollade på T5-rör och då sa dom att jag måste ha en speciell armatur till dom och bara den kostar 2.800 kronor men var mkt slimmad och snygg.
Monika

Hej, apropå Dusk, är det någon som vet vad de sysslar med där. Jag har talat in på telefonsvararen ett oändligt antal gånger och bett de ringa och även mailat. Vill de inte få sålt nånting?
Ha det gott/Birgitta

fick tag i Dusk igår faktiskt efter ett antal försök och fick förklaringen att dom varit ute på ett antal mässor och utställningar och därför inte gått att få tag i..Micke är ju jättetrevlig och så men...mobilen då??Den måste man ju kunna ha med sig och påslagen även på resande fot.Har ioförsig handlat en del av dom utan större probblems men jag har hört andra som inte har samma erfarenheter.Trist för det är ju bra grejor dom har...-((

22/10 -09

Gräver fram en gammal tråd här. T5 lysrör är skitdyra. Betalade en bit över 200 kr st för 80 wattare Osram i lampbutiken hemmavid. Efter mycket sökande på nätet så kom tillslut lyckträffen.
http://www.ljusbutiken.nu/
Jag fick igår hem ett paket med T5 och T8 rör till kanonpris. Jag betalade inte ens 70 kr st för T5orna. För mig okänt fabrikat visserligen men de ser då ut att lysa precis lika mycket som 200-kronorsrören.

22/10 -09

Mattias: Bra länk! Synd att jag nyligen köpte mina T5-rör i butik... Visserligen fick jag dem för det rabatterade priset 100 kr styck (General Electric) efter en massa strul med min beställning, men priserna på din länkade site är ju grymma! Skriv igen om du upplever att livslängden på rören är mycket sämre än t.ex. dina osram.

22/10 -09

Tusen tack, Mattias. Som en skänk från ovan, satt precis och oroade mej för hur jag skulle ha råd att skaffa nya rör till alla mina ramper i år.

22/10 -09

Dessa rör var av märket Narva
http://www.narvascand.se/
Jag har tidigare testat deras bio-light (T8) rör och dom lyste sämre än andra bio-rör upplevde jag. Men efter det så fick jag ju reda på att man inte ska använda bio-rör utan vanliga dagsljusrör så då vågade jag testa Narva igen. I alla fall T5 rören ser ut att lysa bra. Har inte testat de T8 dagsljusrören jag köpte än.

22/10 -09

Tack Mattias! De hade verkligen billiga armaturer.

22/10 -09

Vet inte vilken längd och watt du vill ha på dina rör, HE=(high efficiency), HO=(high output), eller färgspektrum?

Här kan du varjefall hitta rör billigt, http://www.lampgrossen.se/product_info.p....

Finns t ex dagsljus 965 och de "vanligaste" längderna kostar under 50 kr

22/10 -09

Ja titta. 75kr per st kostade det som motsvarade dom jag köpte så det var ungefär samma.

22/10 -09

Reflekterade inte över din länk innan Mattias, kikade på den nu och priserna är ju riktigt bra, visserligen har lampgrossen en fast fraktkostnad på 49kr Inte meningen att trampa dig på tårna

22/10 -09

Vi behöver inte bråka
Det är bra med fler alternativ om den ena skulle höja eller konka haha.

22/10 -09

Har inte bråkat och har ingen avsikt att försöka, därför jag bad om ursäkt om du uppfattade det så

Ge ditt svar
Skåpet kom fram!. Från En person som inte är medlem längre.

Tack Johanna, älskade hustru!
Nu har äntligen min present kommit fram! Byggt av Micke på Dusk (epi). Efter att DHL tappat det första som skickades i backen misströstade jag en aning. Som tröst skickade Micke en liten överaskning samtidigt som det nya skåpet! Må tro att jag blev glad: en Aerangis modesta, en A. fastuosa (som är hur söt som helts!) och en (Pleurothallis) Acronia tridentata. Hela beställningen syns på bilden. Igår var jag även och köpte Jackofoam ("rosa skumisoleringsplattor") och svart silicon. Snart ska här inredas!
Tack Micke!!

Nyckelord: odlingsskåp, Dusk

13/3 -07

Oooh, julafton! Ser fram mot att se det växa där inne.
Och cred till Micke för sån generositet.

Trevligt med extra julafton minsann!!!

Jacofoam? Jag HATAR det där förbannade jämrans skummet!!! (Vi har det till modeller i skolan, man nyser damm från det i en vecka efteråt).
Men det är fasligt praktiskt att bygga saker av, må jag säga.

13/3 -07

Troll har du provat munskyd? för det där kan inte vara nyttigt att andas det där in hella tiden!

Det finns inte alltid så det räcker åt alla i klassen... kommer ordna egna till nästa kurs vi modellerar.
Det är definitivt inte hälsosamt att flåsa i sig sånt där. Polystyren i skolan, sot och järn i smedjan, och lite annat här och var... ett under att man lever fortfarande.

Undra just om epi vet att Aerangis är ett av mina favoritsläkten... D
Troll vad använder ni för verktyg när ni/du jobbar med jacofoam; knivar, fil/rasp, såg... nått mer?

Prata om bilden

är det nån här som använder sig av det eller känner nån som gör det.. och kan säga om det fungerar bra.. mvh

Nyckelord: Dusk, bevattning, vattning

någon?

Ge ditt svar