Skriv början av artikeln om flytt

Nyckelord: flytt

Inlägg med flytt som nyckelord.

16/11 -11

16/11: Thailand

Så där, nu har jag flyttat till Thailand och det ska bli så himla kul att köpa orkidéer och kunna montera dem i trädgården! En dröm som äntligen blir sann!
I förrgår storhandlade jag 2 st ungplantor för hela 8kr/st, kan ev. vara rhynchostylis eller liknande, ska bli kul att se dem blomma en dag!
Vill gärna ha en massa orkidéer i framtiden...nu börjar orkidéfebern slå till igen!

Nyckelord: flytt, Thailand

16/11 -11

Fantastiskt! Varför har du flyttat dit? Bara för orkideerna eller finns det någon 'tråkigare' anledning också?

16/11 -11

Vad spännande Då blir det nog en jättefin orkidéträdgård med det klimatet Var i Thailand bor du någonstans?

16/11 -11

Oj va härligt! En av mina söner är där nu i Phuket. Reser runt i 7 veckor. Har själv varit i Thailand tre gånger och kanske det blir i vår igen. Tänk att kunna odla orkidéer i trädgården! Här är mycket mörkt nu och alla plantor är inne.

16/11 -11

Låter underbart! Sol, värme och fukt kan det bli bättre, lycka till med din framtida orkideeträdgård.

17/11 -11

Jag flyttade för att göra något annat i livet, kändes som att jag stog och trampade på samma ställe hela tiden och livet skulle inte bli roligare insåg jag.
Har nu ett hus i Phuket
I dag blir det en sväng till orkidéernas värld, tror att några plantor kommer att få följa med hem

17/11 -11

Låter härligt och spännande! Du måste skriva och berätta mer om ditt nya liv. Lycka till med allt!!

17/11 -11

Låter härligt!

17/11 -11

Ja hur funkar det med Thailand egentligen? Såg på uppdrag granskning att man som utlänning inte får lov att äga bostäder där, men att hyra måste väl var ok?

17/11 -11

Borde kanske ha skrivit att huset vi har är hyreshus
Orkidéshoppingen blev billig, ägaren blev så glad över att se mig igen, att han gav orkidéerna till mig GRATIS!
Kändes nästan lite pinsamt! Men jag ska tillbaka snart igen för att fylla på i trädgården...jippiii vad jag är lycklig!

18/11 -11

Får ju nästan bli lite bilder på trädgården

18/11 -11

OH gud vad spännande o kul, när får man komma o hälsa på

18/11 -11

Låter ju som Edens Lutgård.. eller kan bli !
Instämmer också med övriga _Bilder får du lägga upp här på OP !

19/11 -11

Gilla!!

19/11 -11

Får gratulera dig för modigt beslut och till ditt nya liv! Låter underbart Har du jobb i Thailand eller är du "bara" orkidéskötare

19/11 -11

Låter underbart. Och bara hämta orkisar, och göra det hur mysigt som helst!

20/11 -11

Cecilia K: Jag är "bara" orkidéskötare

21/11 -11

Härligt lyxigt!

27/11 -11

vart i thailand är det du bor?

20/1 -12

Jag bor i Phuket

20/1 -12

Det där låter nästan lite fuskigt tycker jag
Ser fram mot många bilder!

Ge din åsikt

Flera fönster att fylla Tyvär så bestämde vi oss att flytta på 2008 kallaste dag här o de tog knäcken på rätt så många av mina små älsklingar. Trots tidningspapper och skydd o direkt i bilen så gick de inte så bra ändå. Fast jag är inte direkt ledsen över de nu när man ser vilken plats man har o hur väl de man har kvar mår Min D. Berry Oda fick spel efter flytten o blommar som en galning o doftar ljuvligt på förmiddagarna. Dessutom har 3 av mina phallar stängel nu så bara väntar Skulle föra över lite bilder men kablen till kameran är som bortblåst. Men så blir de ju i flyttar... ler

Nyckelord: Phallar, Flytt, D. Berry Oda

13/1 -09

Då vill jag tillönska God Orkidélycka i nya hemmet! Och kabeln kommer nog fram snart

Ge din åsikt

Jag kommit så långt med planer att flytta tillbaks till Finland att jag har sagt upp både lägenheten och mig själv från jobbet. Inom 8 veckor börjar det hända saker... Packar ihop mina Orkidéer och akvariet. Jag tror att det kommer att gå bra. Hoppas det är inte jätte kallt i början av November.

Har tagit ut massor med små och stora växter från skåpet. Har fyllt på en mini växthus med sphagnum och plaserad dit alla miniatyrer. Tog ut några Paphiopedilum från skåpet och var förvånad, fast det borde man inte vara förståss att de hade fått grymma tjocka rötter som var inte lindade runt varann utan var raka och fina åt alla håll. Ungefär 30-40 cm långa. Det var roligt att se hur rötterna ser ut när de får leva fritt.

Jag har funderat hur ska jag minska min flyttlast. Skåpet går att sälja förstås. Men finns det andra lika tokiga som skulle köpa så stor skåp och ha en egen djungel??? Finns det villiga, får ni gärna kontakta mig. Om ni har inte sett vilket skåp jag hade får ni gärna kika bilder på www.pbase.com/satuile/vivarium

Jaa-a. Börjar bli lite stressigt med planer och samtidigt sorgligt. Min Sverige vistelse är snart slut

Nyckelord: flytt, skåp

9/9 -08

Sådan tur att internet är gränslöst! Du kan ändå fortsätta att delta här fast du har flyttat till ett annat land!

9/9 -08

Ja det går ju hur bra som helst att vara med här fast man bor i Finland

9/9 -08

Åh, ett sånt fint skåp måste säljas, synd, synd. Du gjorde den så fin. Men, med din kreativitet kommer du fixa ännu snyggare på plats, i Finland . Lycka till med flytten och skåpförsäljningen!

13/9 -08

Ja, jag funderade länge hur ska jag göra med skåpet och när jag visste att jag måste ändå ta ut allt levande bestämde jag mig att sälja den. By the way, skåpet är nu reserverad och jag tackar alla som visade intresse. Jag tror att jag kommer att leta ett nytt skåp när jag väl ha landat och fått ordning hemma i Finland. Växterna följer med mig. Jag ska skälv klart vara med på OP när jag är I Finland. Måste försöka hålla språket aktiv

7/11 -08

Hälsningar från norra-Finland! Jag och mina orkidéer är framme. Resan var någonting som jag vill inte uppleva om. Ni kan tänka er hur det kändes att starta min resa en vecka tillbaks på natten mot fredagen när halva Sverige hade snöstorm. Möbler hade åkt 6 timmar innan och jag följde efter med akvariet och alla växter i tomma karet. Resan var sååååå hemsk! Körde 50 km/timme på motorvägen, för långtradarna åkte inte fortare. Såg massor med bilar och flera långtradare i diket.

Alla plantor är fortfarande packade tillfälligt till korgar och är barrotade. Flyttar igen nästa helg, men sen får jag plantera alla närmare 50 st tillbaks till burkar. Hade tänkt att alla skulle vila men nej. Några phalaenopsisar har börjat växa nya blomstänglar. Orkidéerna överraskar hela tiden. Vad konstiga och livsvillaga de är!

7/11 -08

Oj vilken resa! Skönt att du kom fram oskadd och härligt att höra om orkidéerna! Lycka till med fortsättningen

7/11 -08

Satu, så skönt att höra att du är helskinnad på plats efter en sådan pärs! Har varit med om liknande långkörningar, varav en slutade med bärgning och nödövernattning i en ouppvärmd sommarstuga som en vänlig själ tillhandahöll, och det är inget man gärna kör i repris Hoppas nästa etapp blir så lättsam och smidig som möjligt och att ni sedan får njuta av allt det nya i godan ro, du och dina orkidéer!

7/11 -08

Jag tror att det går bra med nästa flytt. Den blir 5 mil isf 120 mil

7/11 -08

Skönt att du är framme nu!! Tänkte sist på dig och undrade om du är färdig flyttat eller inte

3/10 -09

Hej ni alla på OP... Nästan 1 år har gått sen jag har varit aktiv här! Roligt att se att allt är som vanligt på OP och ni trivs fortfarande med underbara och fascinerande orcideer! Varma kramar!!!

3/10 -09

Long time, no see!
Här är rolig och trevlig som vanlig Hoppas du har kommit igång igen med din orkidéesamling

3/10 -09

Jodå visst rullar det på som vanligt här. Välkommen tillbaka.

4/10 -09

Välkommen tillbaka! Så du bor i norra Finland nu. Bor själv i norra Sverige, tre mil från finska gränsen.

Ja, du Satu... Du har ett namn som en tjej som har arbetat tillsammans med mig på Ungdomsteatern i Uppsala. Det var på 74/80 talet. Jag trodde att det var hon som hade varit med oss här på forumet. Fel.
Det var roligt att se din bild.
"Min Satu". blev nuna och jag vet nu inte var hon finns någonstans. En härlig och temperamentsfull tjej.... på den tiden – då vi hade framtiden framför oss.

Lycka till i Finland. Du ser ut att ha framtiden framför dig...

/L

4/10 -09

Trevligt att se dig på Op igen Satu ! Hoppas få se om du startar eller har startat ett nytt skåp. Själv har jag beställt ett 120x 60x100 skåp hos Dusk men inte fått det ännu....är många här på OP som har skåp nu.
Ha de´bra !

5/10 -09

Jag tackar hemskt mycket!!! Brittmarie, det var det första jag märkte när jag kom tillbaks att det finns så många fina skåp! Jag är så avis för jag inte har något skåp. Hoppas det är bara tillfälligt. Saknar mitt projekt, men det blir nya så fort jag har tid. Det tar överraskande lång tid att "hitta" sin plats på en ny stad, med nya arbetskamrater osv... Orcideer har varit bland dom som jag har ställt undan och nu är det dags att ta fram dom igen. Jag har ungefär 10 st orcideer som har tappat bort namnskylt! Hahahah... Vad dum jag var, när jag trodde att jag kan flytta med de 2 gånger utan att jag blandar ihop mina plantor Men det gör ingenting. Det kommer att vara 10 gånger mer spännande när och om de blommar om! aa! Jag var full i skratt när jag läste historien om Satu. Nej, tyvärr jag är inte nuna-Satu Hoppas du får veta någon dag hur hon har det! Kanske nomen est omen, men jag är ganska temperamentsfull jag med!

5/10 -09

Ja det som var verligen synd var att du inte fick med dig skåpet, det var ett skåp som jag kallar orkidéskåp , verkligen pampigt. Hade varit kul att följa hur det kom att fungera i framtiden. Var det någon som köpte det för orkidéer ? Spännande det blir när dina onamnade blommar, men du kan ju fråga här om du inte kommer på namnen. Hur det är att flytta och "rota om sig" vet jag..flyttade 6 ggr på 8 år ändå jobbade ju inte jag utan var sjukpens. Ännu jobbigare med nya arbetskamrater och vad nytt jobb innebär. Hade du jobb i Finland när du flyttade ?
Hoppas du loggar in här iaf....många nya här också , men några av de gamla är allt kvar.

Ha de´

21/11 -12

Hej ni alla här på OP. Det har gått 3 år till sen jag flyttade från Västerås och bestämde mig att stanna i Finland med mina orkidéer. Massor har hänt sen dess. Det blev ett flytt till 2 år sedan, men idag har jag min egen trea på stan och livet är lugnt och fint!

Det att jag skaffade min egen lägenhet gjorde att jag skänkte bort alla mina växter! Jag bara hade ingen tid med plantor och burkar. Jag har renoverat lägenheten och trivs superbra. Jag hittade mannen i mitt liv och jag tror att det är hans fel att jag är här igen! Januari -12 när jag kom från jobbet stod födelsedags tårta och en vanlig miltoniopsis på bordet. Han hade ingen aning vilken "orkidébakgrund jag hade". Jag hade varit utan en enda orkidé för 1 års tid och tyckte att det va bra så. Lite trist med vanliga växter men...

Sambon var så rar och tyckte att jag ska få en fin blomma för det var min födelsedag Fin den var men det var -20 grader kallt ute när sambon tog blomman hem och förstås det tog 1-2 dagar och alla blommor hade vissnat bort. Jag sade att vi ska ha tålamod och vänta på nya. Ställde växten till gästrummet och nästan glömde bort den. 1 vecka sen kikade jag på miltoniopsis och den hade en ny blomstängel Den har 2 knoppar och jag är jätte glad att den blommar om fast jag hade för mig att det är nästan omöjligt. So here we go again.....

Har stora planer för skåp igen. Inom 1 år jag har skaffat 4 st olika vanliga orkidéer och jag letar efter nya....igen. Orkidéer är min svaghet....

PS Tråden är är över 4 år gammal Hoppas jag får börja snart med en ny tex om ett mindre skåp med miniatyrer. Ska skriva på svenska fast jag har tappat bort mycket ord och grammatik, Jag vägrar bry om det

21/11 -12

Välkommen tillbaka. Det är alltid roligt med nya och "återfall" medlemmar Lycka till med sökandet av nytt skåp.

21/11 -12

Välkommen tillbaka - fast du flyttat härifrån! Och hälsa sambon att han gjort en riktigt god gärning

21/11 -12

Vad roligt, välkommen tillbaka...

21/11 -12

´Det är med orkidebacil som med malaria, för eller senare kommer febern tillbaka

21/11 -12

Hej ! Härligt att du hittat mannen i ditt liv och att du längtar tillbaka till orkidéerna....tror inte det går att bli av med känslan för dem.

Ge din åsikt

... och självklart skall då mina c:a 50 orkidéer flytta med mig. De flesta kommer att kunna packas ner i vanliga flyttkartonger, stående i sina krukor, medan de som är för höga får jag hitta andra lösningar för. Vi befinner ju oss nu snart i månadsskiftet oktober-november, med temperaturer mellan 5-10 grader på sistone, i alla fall där jag bor. Flyttransporten kommer att ta c:a 1 dygn, inkluderat färjeöverfarten mellan ÅšwinoujÅ›cie-Ystad. Det innebär ju att mina plantor kommer att utsättas för betydligt lägre temperaturer under nästan 24 timmar, än vad de normalt är vana vid. I min samling finns diverse hybrider ur släktena Phalaenopsis, Pahpiopedium, Oncidium, Odontocidium, Dendrobium, Cattleya, Ludisia, Epidendrum, Vanda, Ascoscenda. Min funderingar inför flytten är om några släkte generellt är speciellt känsliga för den lägre temperaturen, och i så fall måste skyddas särskilt. Vidare funderar jag över om man inför flytten bör undvika att vattna. En torr kompost kan ju möjligtvis tänkas ha en något värmeisolerande verkan för rötterna, medan en våt kompost snarare utsätter rötter för onödig kyla. Jag vet inte om jag tänker rätt, eller om det inte spelar någon roll. Är det någon som har någon erfarenhet eller som vill bidra med tips?

Nyckelord: kyla, flytt

24/10 -07

Jag tycker att du tänker helt rätt. Torra plantor med torr kompost klarar alltid kyla bättre än fuktiga. Dessutom är vattenbehovet så litet i låga temperaturer att även normalt mycket törstiga plantor klarar sig bra utan vatten.
Håller sig temperaturen över nollstrecket så är det knappast någon orkidé som svävar i fara, om de är någorlunda inpackade. Men mest känsliga av dom du nämner är nog Phalaenopsis, Paphiopedilum, Ludisia och Vanda-släktingarna.

24/10 -07

Så tänker jag med. Men när det gäller uteväxter så får man ofta rådet att vattna när det är risk för frost på natten för då ska de kunna klara sig bättre. Kommer någon ihåg varför?

24/10 -07

Uteväxter kan man försena frysrisken ett tag genom att vattna. Orsaken vad jag hört och förstår beror på att det åtgår en större mängd energi för att vatten och växter skall hinna frysa, främst på morrontimmarna. Det är omvandlingen till is som drar mycket energi.
Jag har ingen ide om vad som är bäst. Om komposten isolerar eller om det åtgår mer energi. Är du inte nere vid fryspunkten tror jag det är bättre att ha luft i komposten, och få en viss isolerande effekt, men hur klarar sig bladverket?

24/10 -07

kol: den förklaringen känns vettig och bekant, tack ska du ha!
Winberg: Skaffa en massa bubbelplast, och kanske tunna frigolitskivor att kanta lådorna med. Om du har möjlighet att välja var de ska stå i flyttlasset så ställ dem så centralt som möjligt, så att andra lådor bildar extra isolering. Kan du dessutom ha dem stående högre än på golvet så har du nog garderat dig så gott det går. Så får vi bara hålla tummarna att det inte blir någon riktig köldknäpp just det dygnet!
En tanke till dök upp: kanske är det viktigt att anpassningen till rumstemperatur väl hemma igen går gradvis, det brukar ju rekommenderas när man köper krukväxter och snittblommor på vintern att man helst ska låta dem "stå i farstun" först.

Tack för tipsen. Frogolitskivor i kartongerna får det bli och sedan hoppas på inte alltför låga temperaturer i nästa vecka. Det ser ganska lovande ut just nu. Jag skriver och berättar hur det gick i nästa vecka.

Ge ditt svar

Efter ett bra tag så har jag nu kommit över med alla blommor till den nya lägenheten och fått datan att funka. Det va en hel del blommor som skulle över

Fick i inflyttningspresent en Vit Paphiopedilum och en Röd Epidendrum Balleirna av mamsen.

Nyckelord: flytt

Ge din åsikt

Japp, så har det då hänt. Syrran har överexalterat åter ringt mig på mobilen å det har knappt gått att förstå vad hon säger. Denna gången trodde jag hon hade kvaddat min bil, eftersom hon var å bytte däcken på den. Men nene, inte det inte... Nu har hon fått jobb den lilla rackaren! Syrran flyttar till Norrköping med pick och pack så fort det bara går, kvar blir.... 9 m2 extra i lägenheten till mig å katten!!!! Å gissa femtielva gånger vad jag tänkt ha i det rummet! Ska nog gå lätt att hitta plantor till det!
Det är klart, lite tråkigt ska det bli att syrran flyttar, men man måste ju se positivt på saken! =p
//Åsa

Nyckelord: flytt

3/4 -07

Ska försöka mig på en gissning kan det vara orkisar?
Anette

Nej, det måste vara origamifigurer!!

3/4 -07

Hum, om syrran lämnar sina figurer så blir det förstås några stycken! (för sånt håller hon på med) Men nje, tänkte nog ha det som orkidéerum i alla fall. =p

3/4 -07

Oj oj oj Åsa, jag hoppas du har sparat lite av lönen, för här kommer det att gå åt flis, om du ska fylla 9 kvm! Eller hade du tänkt fylla dem med kissekatter? Och har du tänkt på nackdelen med att syrran flyttar? Nu är ni en person om städningen...
Men hälsa syrran och gratta till jobbet! Är det på SMHI?

Grattis till både dig och syrran! Det blir kul att få veta vad allt som ska komma in i det rummet!

3/4 -07

Jag tror Jukkasjärvi får det utrymme, som systera di, lämnar efter sig.
Någon orkidé och / eller palm kan han väl få att inreda sina 9 m2 med.

3/4 -07

Hälsa syrran hjärtligt välkommen till Norrköping.

3/4 -07

Japp, Jannie, det är på SMHI, samma avdelning som hon var på intervju på i januari. Så ni i Norrköpingstrakten kanske får se henne på lokalnyheterna i framtiden, eftersom det är på mediaavdelningen. (Tror du du känner igen henne LL? Syrran kommer i alla fall ihåg dig å en viss liten röd shettis som hon skumpa runt på hemma hos er förra seklet...)
Jo'rå Gunsan, jag kan mycket väl tänka mig att kissen min vill ha det utrymmet, speciellt om det nu blir en kisse till som ska in här i sommar (vilket jag ju varmt hoppas). Men matte hoppas att hon ska ha något å säga till om hon oxå (vilket jag sällan har). Å det är klart tankarna snurrar redan runt ett till skåp, ett stort skåp, ett jätte skåp! Mmm, det skulle få plats! =p

4/4 -07

Först och främst, Gratta din syster till jobbet!!

Sen efter det kan du börja planera/drömma om vad du ska klämma in i rummet. Jag har ju sett din fina samling orkidéer och på 9 kvm får du plats med många till och minst ett skåp och sen tror jag inte ju inte att dina två katter kommer att ha något emot en djungel, eller?? (räknar med att det går vägen med kattplanerna). Ett snyggt akvarium kan ju fungera som eftermiddagsnöje för katterna :P

Lycka till ni båda
//Daniel

Jättegrattis till dig och syrran! Härligt att kunna sätta igång med allt planerande, inköp mm. Glad påsk!

Ge din åsikt

Japp nu är det bestämt killen och jag ska flytta till större. Och där finns det ett rum över som ska bli katt och Orkide rum har jag bestämt, hoppas killen går med på det
Plus att det finns 5 fönster istället som vi har det nu 3 små fönster.
Hihi nu får jag snart plats mer orkideer

Nyckelord: flytt, utrymme

20/3 -07

Perfekt!!! Så skulle jag oxå vilja ha det.... Mutter mutter, kan inte syrran min flytta snart.....?
//Åsa

Ge din åsikt

...tror knappt det är sant. Jag ska flytta från en etta med vackert fullproppade fönsterbrädor till en lmysig trea med en 5 kvadratmeter inglasad balkong i söderläge. Oj, vad det går fort ibland! Mycket fönster. Mycket balkong. Tror jag har hamnat i paradiset! Är helt överlycklig och lätt förvirrad!!! Vad mycket som måste planeras! Vilka inredningsmöjligheter! Kanske mina ascocendor äntligen kommer att börja trivas. Tänk att vakna på morgonen, ta med en kopp kaffe ut till balkongen och känna doften av Thai lemon som mjukt sträcker sig mot en.

Nyckelord: flytt

24/11 -06

Grattis till din nya lägenhet. Tror helt säkert både du och dina orkidéer kommer att stormtrivas

24/11 -06

Grattis Viveka och lycka till.
Anette

25/11 -06

Klart du är överlycklig
Vilken härlig känsla och vilken rolig tid du har framför dig.
Drömma, planera och fantisera.
En bild på en balkong, fullsmockad med orkidéer och ett litet bord med en mugg kaffe på, det räknar jag med att få se framåt sommaren
Jag gläds med dig, när jag förstår hur LYCKLIG du är.
Grattis och lycka till!

OJ vad roligt man skulle kunna ha med så stor inglasad balkong!! Livsfarligt!!

25/11 -06

Grattis Complicada! Det kommer bli jätte rolig med så massor av nya möjligheter!!!!!!!!

25/11 -06

Kul, Complicada! Inglasad balkong är inte fel!

Grattis Viveka,
Det kommer att bli supermysigt framåt våren /sommaren !
Skulle gärna vilja ha en inglasad balkong .
Monika

Tack ska ni ha allihop! Vad säger ni, visst vore det trevligt med ett GORK-möte till våren?

Håller absolut med dig !
Monika

Ge din åsikt

Har tänkt författa detta inlägg ett bra tag nu. Flytten är klar och jag är okarakteristiskt glättigt förtjust i min nya lägenhet. MH-lampan och nya glasskåpet har inte kommit upp än, vilket ger mig lite dåligt samvete, men det ska nog bli av så småningom det också. Skolan börjar på måndag med en intensiv vecka av labbar och föreläsningar 8.15-17. Får klistra skåp på kvällarna om jag orkar.
Har inte flyttat akvariet än heller, det kommer väl ta lite tid också. Himla otympliga saker, akvarium.

Osmoglossum pulchellum slår strax ut. Hoppas den doftar lika bra som jag hört att den ska. Paph wardii har vissnat, men snart kommer alla fem (!) blommorna på min Paph gratrixianum. Foton kommer. Snygg planta är det, den tar en del plats, men det är det värt. Nu har jag ju massor av fönster (massor av = 3) också, så än finns det gott om plats. Ekonomin hindrar dessutom nya inköp, vilket på sätt och vis faktiskt är bra.

Har fått en skum sjuka på ett par av mina kaktusar, Echinofossulocactusarterna. Nån slags svamp tror jag. Hål i dem. Cirka 5 mm stora. Inte bra, de kaktusarna är mina favoriter. Dock verkar inte de andra kaktusarna eller andra plantor blivit smittade.

Nyckelord: flytt, Osmoglossum, Paphiopedilum

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.