9/9: Flytt med mina Orkidéer

9/9 -08

Jag kommit så långt med planer att flytta tillbaks till Finland att jag har sagt upp både lägenheten och mig själv från jobbet. Inom 8 veckor börjar det hända saker... Packar ihop mina Orkidéer och akvariet. Jag tror att det kommer att gå bra. Hoppas det är inte jätte kallt i början av November.

Har tagit ut massor med små och stora växter från skåpet. Har fyllt på en mini växthus med sphagnum och plaserad dit alla miniatyrer. Tog ut några Paphiopedilum från skåpet och var förvånad, fast det borde man inte vara förståss att de hade fått grymma tjocka rötter som var inte lindade runt varann utan var raka och fina åt alla håll. Ungefär 30-40 cm långa. Det var roligt att se hur rötterna ser ut när de får leva fritt.

Jag har funderat hur ska jag minska min flyttlast. Skåpet går att sälja förstås. Men finns det andra lika tokiga som skulle köpa så stor skåp och ha en egen djungel??? Finns det villiga, får ni gärna kontakta mig. Om ni har inte sett vilket skåp jag hade får ni gärna kika bilder på www.pbase.com/satuile/vivarium

Jaa-a. Börjar bli lite stressigt med planer och samtidigt sorgligt. Min Sverige vistelse är snart slut

Nyckelord: flytt, skåp

9/9 -08

Sådan tur att internet är gränslöst! Du kan ändå fortsätta att delta här fast du har flyttat till ett annat land!

9/9 -08

Ja det går ju hur bra som helst att vara med här fast man bor i Finland

9/9 -08

Åh, ett sånt fint skåp måste säljas, synd, synd. Du gjorde den så fin. Men, med din kreativitet kommer du fixa ännu snyggare på plats, i Finland . Lycka till med flytten och skåpförsäljningen!

13/9 -08

Ja, jag funderade länge hur ska jag göra med skåpet och när jag visste att jag måste ändå ta ut allt levande bestämde jag mig att sälja den. By the way, skåpet är nu reserverad och jag tackar alla som visade intresse. Jag tror att jag kommer att leta ett nytt skåp när jag väl ha landat och fått ordning hemma i Finland. Växterna följer med mig. Jag ska skälv klart vara med på OP när jag är I Finland. Måste försöka hålla språket aktiv

7/11 -08

Hälsningar från norra-Finland! Jag och mina orkidéer är framme. Resan var någonting som jag vill inte uppleva om. Ni kan tänka er hur det kändes att starta min resa en vecka tillbaks på natten mot fredagen när halva Sverige hade snöstorm. Möbler hade åkt 6 timmar innan och jag följde efter med akvariet och alla växter i tomma karet. Resan var sååååå hemsk! Körde 50 km/timme på motorvägen, för långtradarna åkte inte fortare. Såg massor med bilar och flera långtradare i diket.

Alla plantor är fortfarande packade tillfälligt till korgar och är barrotade. Flyttar igen nästa helg, men sen får jag plantera alla närmare 50 st tillbaks till burkar. Hade tänkt att alla skulle vila men nej. Några phalaenopsisar har börjat växa nya blomstänglar. Orkidéerna överraskar hela tiden. Vad konstiga och livsvillaga de är!

7/11 -08

Oj vilken resa! Skönt att du kom fram oskadd och härligt att höra om orkidéerna! Lycka till med fortsättningen

7/11 -08

Satu, så skönt att höra att du är helskinnad på plats efter en sådan pärs! Har varit med om liknande långkörningar, varav en slutade med bärgning och nödövernattning i en ouppvärmd sommarstuga som en vänlig själ tillhandahöll, och det är inget man gärna kör i repris Hoppas nästa etapp blir så lättsam och smidig som möjligt och att ni sedan får njuta av allt det nya i godan ro, du och dina orkidéer!

7/11 -08

Jag tror att det går bra med nästa flytt. Den blir 5 mil isf 120 mil

7/11 -08

Skönt att du är framme nu!! Tänkte sist på dig och undrade om du är färdig flyttat eller inte

3/10 -09

Hej ni alla på OP... Nästan 1 år har gått sen jag har varit aktiv här! Roligt att se att allt är som vanligt på OP och ni trivs fortfarande med underbara och fascinerande orcideer! Varma kramar!!!

3/10 -09

Long time, no see!
Här är rolig och trevlig som vanlig Hoppas du har kommit igång igen med din orkidéesamling

3/10 -09

Jodå visst rullar det på som vanligt här. Välkommen tillbaka.

4/10 -09

Välkommen tillbaka! Så du bor i norra Finland nu. Bor själv i norra Sverige, tre mil från finska gränsen.

4/10 -09

Ja, du Satu... Du har ett namn som en tjej som har arbetat tillsammans med mig på Ungdomsteatern i Uppsala. Det var på 74/80 talet. Jag trodde att det var hon som hade varit med oss här på forumet. Fel.
Det var roligt att se din bild.
"Min Satu". blev nuna och jag vet nu inte var hon finns någonstans. En härlig och temperamentsfull tjej.... på den tiden – då vi hade framtiden framför oss.

Lycka till i Finland. Du ser ut att ha framtiden framför dig...

/L

4/10 -09

Trevligt att se dig på Op igen Satu ! Hoppas få se om du startar eller har startat ett nytt skåp. Själv har jag beställt ett 120x 60x100 skåp hos Dusk men inte fått det ännu....är många här på OP som har skåp nu.
Ha de´bra !

5/10 -09

Jag tackar hemskt mycket!!! Brittmarie, det var det första jag märkte när jag kom tillbaks att det finns så många fina skåp! Jag är så avis för jag inte har något skåp. Hoppas det är bara tillfälligt. Saknar mitt projekt, men det blir nya så fort jag har tid. Det tar överraskande lång tid att "hitta" sin plats på en ny stad, med nya arbetskamrater osv... Orcideer har varit bland dom som jag har ställt undan och nu är det dags att ta fram dom igen. Jag har ungefär 10 st orcideer som har tappat bort namnskylt! Hahahah... Vad dum jag var, när jag trodde att jag kan flytta med de 2 gånger utan att jag blandar ihop mina plantor Men det gör ingenting. Det kommer att vara 10 gånger mer spännande när och om de blommar om! aa! Jag var full i skratt när jag läste historien om Satu. Nej, tyvärr jag är inte nuna-Satu Hoppas du får veta någon dag hur hon har det! Kanske nomen est omen, men jag är ganska temperamentsfull jag med!

5/10 -09

Ja det som var verligen synd var att du inte fick med dig skåpet, det var ett skåp som jag kallar orkidéskåp , verkligen pampigt. Hade varit kul att följa hur det kom att fungera i framtiden. Var det någon som köpte det för orkidéer ? Spännande det blir när dina onamnade blommar, men du kan ju fråga här om du inte kommer på namnen. Hur det är att flytta och "rota om sig" vet jag..flyttade 6 ggr på 8 år ändå jobbade ju inte jag utan var sjukpens. Ännu jobbigare med nya arbetskamrater och vad nytt jobb innebär. Hade du jobb i Finland när du flyttade ?
Hoppas du loggar in här iaf....många nya här också , men några av de gamla är allt kvar.

Ha de´

21/11 -12

Hej ni alla här på OP. Det har gått 3 år till sen jag flyttade från Västerås och bestämde mig att stanna i Finland med mina orkidéer. Massor har hänt sen dess. Det blev ett flytt till 2 år sedan, men idag har jag min egen trea på stan och livet är lugnt och fint!

Det att jag skaffade min egen lägenhet gjorde att jag skänkte bort alla mina växter! Jag bara hade ingen tid med plantor och burkar. Jag har renoverat lägenheten och trivs superbra. Jag hittade mannen i mitt liv och jag tror att det är hans fel att jag är här igen! Januari -12 när jag kom från jobbet stod födelsedags tårta och en vanlig miltoniopsis på bordet. Han hade ingen aning vilken "orkidébakgrund jag hade". Jag hade varit utan en enda orkidé för 1 års tid och tyckte att det va bra så. Lite trist med vanliga växter men...

Sambon var så rar och tyckte att jag ska få en fin blomma för det var min födelsedag Fin den var men det var -20 grader kallt ute när sambon tog blomman hem och förstås det tog 1-2 dagar och alla blommor hade vissnat bort. Jag sade att vi ska ha tålamod och vänta på nya. Ställde växten till gästrummet och nästan glömde bort den. 1 vecka sen kikade jag på miltoniopsis och den hade en ny blomstängel Den har 2 knoppar och jag är jätte glad att den blommar om fast jag hade för mig att det är nästan omöjligt. So here we go again.....

Har stora planer för skåp igen. Inom 1 år jag har skaffat 4 st olika vanliga orkidéer och jag letar efter nya....igen. Orkidéer är min svaghet....

PS Tråden är är över 4 år gammal Hoppas jag får börja snart med en ny tex om ett mindre skåp med miniatyrer. Ska skriva på svenska fast jag har tappat bort mycket ord och grammatik, Jag vägrar bry om det

21/11 -12

Välkommen tillbaka. Det är alltid roligt med nya och "återfall" medlemmar Lycka till med sökandet av nytt skåp.

21/11 -12

Välkommen tillbaka - fast du flyttat härifrån! Och hälsa sambon att han gjort en riktigt god gärning

21/11 -12

Vad roligt, välkommen tillbaka...

21/11 -12

´Det är med orkidebacil som med malaria, för eller senare kommer febern tillbaka

21/11 -12

Hej ! Härligt att du hittat mannen i ditt liv och att du längtar tillbaka till orkidéerna....tror inte det går att bli av med känslan för dem.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Satu:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.