Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Osmoglossum

Nyckelord: Osmoglossum

Inlägg med Osmoglossum som nyckelord.

I plantor ifrån Björne. Från Isis. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Osmoglossum, Restrepia

Prata om bilden

Har tänkt författa detta inlägg ett bra tag nu. Flytten är klar och jag är okarakteristiskt glättigt förtjust i min nya lägenhet. MH-lampan och nya glasskåpet har inte kommit upp än, vilket ger mig lite dåligt samvete, men det ska nog bli av så småningom det också. Skolan börjar på måndag med en intensiv vecka av labbar och föreläsningar 8.15-17. Får klistra skåp på kvällarna om jag orkar.
Har inte flyttat akvariet än heller, det kommer väl ta lite tid också. Himla otympliga saker, akvarium.

Osmoglossum pulchellum slår strax ut. Hoppas den doftar lika bra som jag hört att den ska. Paph wardii har vissnat, men snart kommer alla fem (!) blommorna på min Paph gratrixianum. Foton kommer. Snygg planta är det, den tar en del plats, men det är det värt. Nu har jag ju massor av fönster (massor av = 3) också, så än finns det gott om plats. Ekonomin hindrar dessutom nya inköp, vilket på sätt och vis faktiskt är bra.

Har fått en skum sjuka på ett par av mina kaktusar, Echinofossulocactusarterna. Nån slags svamp tror jag. Hål i dem. Cirka 5 mm stora. Inte bra, de kaktusarna är mina favoriter. Dock verkar inte de andra kaktusarna eller andra plantor blivit smittade.

Nyckelord: flytt, Paphiopedilum, Osmoglossum

Ge din åsikt