Skriv början av artikeln om utrymme

Nyckelord: utrymme

Inlägg med utrymme som nyckelord.

Min käre man ställde en väldigt oskyldig, för att inte säga naiv, fråga i morse: "Hur många orkidéer till tror du att du kan få plats med?" I ett hus på drygt 132 kvm i övre planet + källare och inrett garage, hur många skulle ni svara att man får plats med?

Nyckelord: utrymme

7/4 -07

det låter som det fins gått om plats

Det får plats ett icke specificerbart antal orkideér på den ytan ;o)

Säg till honom att det får plats runt 350 stycken, så har du lite marginal tills han blir gnällig igen.

"Inte tillräckligt många" är ett bra svar...

Vi har ca 90 kvadrat och hyser 200 orkisar! Det beror väl lite på hur stora fönster ni har och så. Men dra du till med 300-400. Hihi.

Hur många fönster har ni? Antag 10 st. Och så får det plats 12 ampelkrukor i varje fönster och 10 krukor på varje fönsterbräda. Det blir 220 st. Och du har ju källare. Då kan du ha dubbelt antal så att du alltid har de som blommar i fönstren - 440 st. Sedan finns det ju alltid skåp också... Kan ni inte bygga om garaget till kallskåp?

Lägg sen till Mattias & Snödrottningens lösning på saker och ting. En ordentlig källare rymmer säkert FYRA växthus...

7/4 -07

Plopp, du hade ju en suverän formel för detta, och om jag minns rätt så kom du enligt uträkningar fram till att din anskaffningskvot var väldigt generös...? Du kan väl inte ha fyllt den än, det är ju bara några enstaka shoppingrundor sedan..? Annars verkar ju Simon ha ett bra räkneexempel att utgå ifrån!

7/4 -07

epi, jag tror inte det är det svar min man vill höra, att det får plats ett oräkneligt antal )
Troll, jag hade ju med mig min man till Mattias och Snödrottningen - naturligtvis bara för att titta.... Men som av en händelse ska ju vi också slänga ut panna och tank....
Och gubbens fråga kom sig av att jag var otaktisk nog att skaffa sex plantor på en och samma gång. Vanligtvis smyger jag in dem en i taget och då märker han inget, men nu tyckte han det blev mycket på en gång!
Säluttern, min egen formel har jag faktiskt glömt. Jag minns att det rörde sig om någon form av koefficient, men då tror jag inte att jag hade räknat med de hängande varianterna och efter att ha sett Annettes blomgardin i vardagsrummet så inser jag att koefficienten just steg dramatiskt!
Simon, vi har 14 fönster i övervåningen och garaget är numera bostad åt två halvvuxna söner som anser allt som inte är ätbart vara skräp... ) Men vänta bara tills de har flugit ut för gott!

Hemma lät det,,,suck,,,dom var ju fina.......hur många har du köpt idag???? Du köpte ju 3 st på ekenhaga i onsdags,,,ju,,,,
jo du förstår sa jag,, det är som med vårlökar,,,det är absolut
rätta tider att köpa nu se du..... fniss går han på det går han nog på allt....

I mitt sovrum som är ca 15 m2 får det plats 2 skåp, ett stort , ett lite mindre samt en fönsterbräda full + amplar och 2 stora palmer..så du har plats för nästan hur mycket som helst!;-) men i slutändan..vart ska din gubbe ta vägen?

8/4 -07

Jag får väl klämma in honom i något mörkt hörn där inga orkidéer ändå trivs!

Ge din åsikt

Japp nu är det bestämt killen och jag ska flytta till större. Och där finns det ett rum över som ska bli katt och Orkide rum har jag bestämt, hoppas killen går med på det
Plus att det finns 5 fönster istället som vi har det nu 3 små fönster.
Hihi nu får jag snart plats mer orkideer

Nyckelord: flytt, utrymme

20/3 -07

Perfekt!!! Så skulle jag oxå vilja ha det.... Mutter mutter, kan inte syrran min flytta snart.....?
//Åsa

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.