Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Ebay

Nyckelord: Ebay

Inlägg med Ebay som nyckelord.

18/6 -12

Lycklig är den...

...som handlat av Asendorfer på Ebay!
Inte nog med att småttisarna är så fina och välpackade, de kom i sällskap med två bonusar;
Paph. anitum x gigantifolium och en Paph. vietnamense x victoria-reginae...verkar vara spännande korsningar, men jag hittar varken namn eller bilder på dem..?

Katten ser till att allt är i ordning

Nyckelord: Paphiopedilum, Ebay, Asendorfer

18/6 -12

Avundsjuk är den som inte har gjort det... :p

Visst är det hög kvalitet på hans plantor? Det är en fröjd att öppna paket från Asendorfer. Ska bli spännande att se hur hybriderna ser ut när de blommar sen. * pussar på kattmage * (ligger katter på det där viset så BER de om det, så är det bara)

Använder han Asendorfer som namn på Ebay förresten?

18/6 -12

Grattis till nya plantor! Har inte kollat men kanske dina korsningar finns här

18/6 -12

Intressant min på katten, den ser ut som en ... http://funnyanimalsa2z.blogspot.se/2012/... ... 6:e bilden uppifrån. "Kom och klappa mig på magen om ni törs"
... Fast sötare!

18/6 -12

Mutanten:
De är så små så de måste kommit ut flaskan nyligen, flera av dem, men de är så fina så det gör inget...
Det ska bli väldigt spännande att se dem sedan ja...med betoningen på seeeedan.
Just det, namnet var det. Sök på orchideengeier.

stella: den länken är himla bra! Det närmsta jag kommer är Paph. Wossner Vietnam Wings, men den är vietnamense x moquetteanum, dvs. inte riktigt samma...

Blomtjuven: det stämmer ganska väl...med åldern har huggtänderna börjat hänga ut mer och mer Men det är mer charmigt än avskräckande!

18/6 -12

Får man fråga vilka arter det är, som du ropade in på ebay ?.

19/6 -12

Javisst, det blev en Paph. ciliolare, fowlei, Charles Sladden (bellatulum x glaucophyllum), Kevin Porter (bellatulum x micranthum), Lynleigh Koopowitz (malipoense x delenatii) och Paph. platiphyllum x (gigantifolium x sanderianum). De andra två i texten ovan bjöd de på
Jag tror du kan se namnlapparna om du förstorar bilden, så syns det vilken som är vilken...

27/6 -12

Måste visa upp denna skönhet - så här ska en gåvoplanta se ut

27/6 -12

Var är "gilla"-knappen när man behöver den?

27/6 -12


Jag tyckte den lilla krukan såg trång ut, nu bor den större... Ska nog mycket till om jag ska ha ihjäl en sådan liten pigg sak!

Prata om bilden

Hurra för Ebay, mindre hurra för ekonomin... Jag hade tänkt unna mig något efter ytterligare ett avklarat år på min utbildning, och har nu ropat in följande på Ebay:

Paph. platiphyllum x (gigantif. x sanderianum) hur sjutton ser en sådan ut för övrigt?
Paphiopedilum bellatulum x glaucophyllum (Paph. Charles Sladden) verkar ljuvligt prickig och färgglad
Paph. Lynleigh Koopowitz (malipoense x delenatii) ska lukta hallon, det är allt jag behöver veta
Paph. fowlei verkar kunna se lite olika ut?
Paph. ciliolare mörk och fin
Paph. Kevin Porter (bellatulum x micranthum) ett alternativ till Magic Lantern jag spanat på
Paph. St. Swithin x sanderianum (Paph. Angel Hair) härliga långa petaler

Ajaj, stackars plånbok... Många är flera år från blomstora, särskilt Paph. platiphyllum x (gigantif. x sanderianum) som tydligen är 5-7 år från blomstor... Usch vad länge!

Nyckelord: Paphiopedilum, Ebay

10/6 -12

Åh! Jag praktiskt taget studsar upp-och-ner på stolen av delad Paphfnattglädje! Grattis till många roliga/fina/tålamodskrävande köp. * skriver upp fowlei på önskelistan (hur tusan har jag lyckats missa den?) *

Aha, en ciliolare där också ser jag. Min jobbar på att slå ut fortfarande (den tar en halv evighet på sig) och läppen verkar väldigt mörk på den så gillar du mörka Paphar så borde den vara något för dig.

11/6 -12

Fnatt var ordet! Jag ska ärligt säga att jag undrar lite vad jag sysslar med...att vänta på blom i 5-7 år känns väldigt avlägset, jag har ju sysslat med orkidéer i mindre än ett år Den typen av tålamod vet jag inte om jag har...
Fowlei slog jag till på efter att en argus gick för mer än jag var beredd att bjuda, men det var lite impulsivt...jag höjde med ett bud på 0,5 euro sista sekunderna och vann! Så kallad röta
Och hur du lyckats missa den vet jag inte, men den verkar ju inte supervanlig som jag förstått det när jag sökt på info om den...?

Mörkare Paphar är helt klart min grej Verkar också som vi har mycket paph-smak gemensamt...förutom att jag kanske är lite mer förtjust i malipoense-stuket än dig?

11/6 -12

Sysslar man med multiflorapaphar så krävs lite tålamod ja. Det är därför man skaffar MÅNGA
Jag köpte en hel del småttingar för ett antal år sen och nu börjar dom blomma en efter en. Himskans trevligt!

11/6 -12

Ja, det blev nästintill en fördubbling av paph-beståndet nu för min del
Det låter inte dumt alls! Trägen vinner...
Mattias, vet du förresten hur Paph. platiphyllum x (gigantif. x sanderianum) kan komma att bli? Jag har förstått att gigant. x sanderianum är = Chi Hua Dancer, det är en läckerbit, men platiphyllum har väl kortare petaler...svårt att föreställa sig resultatet.

11/6 -12

Trevägskorningar kan vara lite vanskliga att gissa utseendet på, men det kan nog bli snyggt Borde troligen se ut som en Chi Hua med kortare men lika skruvade petaler.

11/6 -12

Jag hoppas på det! Kortare petaler känns lite synd, å andra sidan har platiphyllum en snygg marmorering såvitt jag kan se - får hoppas på att den hänger med i kombon

11/6 -12

Är du bara på jakt efter långa petaler så skulle jag försöka få tag på en Michael Koopowitz. Nog kan du klämma in en sån också!

11/6 -12

Jag är helt klart på jakt efter långa petaler - det enda som talar emot en M.K. är egentligen den "blaskiga" färgen på hakan, jag föredrar de som går mer mot mahogny-rött än grön-beige... Annars har den en härlig färg!

11/6 -12

Haha! Du är inte ensam om att ha Paphfnatt. Jag har pysslat med Paphar i hela, vad blir det nu, tre månader tror jag? Och jag är definitivt fast! Har 24 (!) stycken nu och det finns fler jag vill ha...
Precis som jag skrivit någonstans så kommer min samling mest bestå av Phal. equestris, equestrishybrider och Paphar och jag misstänker att Papharna kan peta bort en del icke-equestris om jag fortsätter i denna takten.

Jupp, hyfsat lika smak fast jag gillar även en del blekfisar och tämligen färglösa Paphar också såsom tonsum som är...brunbiege typ. En intressant iakttagelse jag har gjort angående toalettpapharna; det verkar som att en hel del av dessa doftar gott - är inte det härligt motsägelsefullt med tanke på vad jag liknar dem vid?

Ciliolaren är så mörk att det är svårt att få bra bilder på den och jag insåg idag när jag släpade ut den på balkongen för fotografering att läppen glittrar på den, som sammet nästan.

Schwerter har Michael Koopowitz inte långt från blomstorlek... Tänke bara jag skulle informera lite.

11/6 -12

Jösses, har du 24? Jag har gått från 7-8 till 14-15 med detta inköp

Ja, malipoensen ska väl dofta gott har jag läst? Minns inte vad den luktar dock...
Min kommande Lynleigh Koopowitz som består av malipoense skulle dofta hallon och grädde, mums!
Kanske slutar du tänka på dem som pissoarer efter en blomning eller två

Ha! Jag har en låång mental lista från Schwerter...igen.
På den finns bland annat den där Braceana du visade upp här.

11/6 -12

Jag räknade visst med näsan, jag har 27 om jag räknar med dubletterna (superbiens och ciliolare, men de ska säljas). Papharna har förökat sig mystiskt och explosionsartat här hemma, vet inte hur det har gått till. * visslar oskyldigt *

Formen kommer för evigt att vara förknippad med urinoar/toalett även om doften inte är det.

Typiskt att du vill ha en braceana nu när jag inte har min kvar.

11/6 -12

Hmm, hur är det med det där...när jag sökt på ciliolare har det stått på vissa ställen att den är en slags superbiens var curtisii?

Äsch, jag är en snåljåp - köper bara "billigt" ändå Har spanat in den för 8 euro

Ge ditt svar

13/3 -12

En varning

För er som budar på orkideer på ebay finns en person som man ska hålla sig borta ifrån. Personen har under flera år lurat köpare genom att erbjuda ovanliga plantor som till största del inte är vad han utger.
Han har förekommit under många olika namn botanicalsandmore2010/2011", "o-seven-eleven", "missviolett09", "papua-orchids", "deliciosum, och det senaste "Calcagnile1981".

Vill man läsa mer om denna person så finns mängder på nätet. Här är ett axplock:

http://www.ukorchidforum.com/viewtopic.p...

http://www.orchideenkultur.net/index.php...

http://reviews.ebay.co.uk/Orchid-seller-...

Jag har själv råkat ut för denne person då jag köpte Dendrobium subacaule och D. dekockii för dyra pengar som visade sig vara D. cuthbertsonii allihopa.
Jag har även sålt saker till han, som han reklamerat via PayPal och fått PayPal att betala tillbaka pengarna till han, mot att han återsänder varorna. Det jag fick tillbaka var en liten tom låda.

Så en stor varning för denne person utfärdas även här.

Nyckelord: ebay

13/3 -12

Ja jag förstår inte hur han/hon kan få hålla på och härja år efter år. Synd också att man själv inte kan blockera säljare man inte vill se i listningen på e-bay.

13/3 -12

Kanon info och anmäl allt till Ebay om ni handlar där

13/3 -12

Har aldrig handlat av honom men hört flera som råkat ut för honom. Ibland säljer han t.o.m. arter och variteter som över huvud taget inte finns i verkligheten.

14/3 -12

Personen är nu polisanmäld och fallet rapporterat till PayPal.

Vad som är märkligt är just det som Mattias säger. Att han kan fortsätta härja på Ebay år efter år. Men en gyllene regel som fungerar även här är:

Verkar nåt vara för bra för att vara sant. Så är det oftast inte sant.

14/3 -12

Tack!

14/3 -12

Då var det nog han/hon som jag råkade ut för förra sommaren

Ge ditt svar

Jag lovade min kompis att hjälpa berätta för er om den fantastiska möjligheten för att handla orkidéer från Taiwan utan att betala frakt till Sverige (skickas från England). Det är väl alldeles för mycket minus just nu - men Promise is a promise . Så här kommer hans annonsering:
"Hi can you please help me to tell all your orchid friends in Sweden,
EU has decided to open border to Taiwan.
now EU council is translating this law to all EU member countries,
I will do my little celebration posting all Taiwanese orchids to anywhere in EU for free
I will put all orchids on ebay this weekend"
http://shop.ebay.co.uk/yangs.orchids/m.h...

Nyckelord: ebay, Taiwan

30/11 -10

Inom EU får orkidéer såklart fraktas hur som men att import från utom EU fortfarande behöver CITES etc är jag ganska säker på. Meddelandet kan i och för sig tolkas som att CITES finns och att det är någon annan form av gränsöppning som menas, men om jag skulle handla så skulle jag först fråga så importpapper (från Taiwan till EU/Storbritannien) finns.

30/11 -10

Har för mig att CITES inte gäller för Taiwan pga. att Taiwan helt enkelt inte skrivit under den överenskommelsen. Anledningen skulle vara att Kina inte tillåter att Taiwan ingår avtal mm. på egen hand. Hur det påverkar en eventuell import till EU vet jag dock inte. Om det sen är moraliskt att utnyttja ett sådant kryphål är en annan fråga - speciellt kanske för asiatiska arter där det finns en risk att de är vildplockade.

30/11 -10

CITES kan gälla (och gör så för många länder) både Import och Export. Även om CITES inte gäller för Export från Taiwan så gäller det för Import i EU.

1/12 -10

Tack Björn för dina korrekta svar. Då behöver jag inte lägga mig i!! Snöiga orkidéhälsningar Peter

1/12 -10

Tack! Då behöver vi inte falla för frestelsen. Vi vill naturligtvis inte bidra till utarmningen av arterna i naturen.

1/12 -10

Jag vill tydliggöra att det är fullt möjligt att personen i fråga har alla tillstånd och att "öppningen av gränserna" gäller något annat än CITES.

Jag kan rekommendera att den som handlar nyimporterade plantor alltid ber om en kopia på importhandlingarna.

1/12 -10

Det stämmer Inger http://jumbo.eorchids.org/english/index....
Jag känner Chia ett tag nu, och skulle ha svårt att tro att han skulle sälja "smuglade" orkidéer. Den säljaren har väldig seriös inställning till orkidéer i fråga. Personligen litar jag på honom.

1/12 -10

Jag har har oxå bara gott att säga om honom. Dessutom har han hängt med på eBay. uk med samma namn sedan 20 jan -08. De säljare som inte har rent mjöl i påsen brukar inte hänga med ens ett år och ej heller under samma namn.
Jag har handlat hos honom sedan i våras och har bara gott att säga .Inget slarv eller bortglömda beställningar .

1/12 -10

Kanske kan någon fråga vad personen menar med "EU has decided to open border to Taiwan."?

2/12 -10

He he he Chia firar bara öppning av gränser för människor
"... you still need CITES and Quarantine paper
EU only opened border for Taiwanese people, before we need to apply visa to come visit EU,
but now we don't need visa to visit any EU countries..
maybe if I can apply Taiwanese passport for my orchids..."

2/12 -10

Tack ingse för länken! Tur att jag satt ner för annars skulle jag ha ramlat baklänges av hänfördhet!

Han har tillstånd!
Vad är problomet?

Skulle vilja ha en okänd orkidee .
Det har väl ingen betydelse om det är 5000 eller 4999 orkideer på platsen
Anders

3/12 -10

....och om hela jordens befolkning tänkte så??

Hej!
Nu är det så att inte hela världen tänker så utan bara jag!!!!!

3/12 -10

....och om hela jordens befolkning tänkte så??

3/12 -10

Carmelita, her er mer godis fra Jumbo http://www.flowersweb.info/forum/foru m2 0...
De er fra 2008, men man kan jo bare drømme og nyte for det

3/12 -10

jag tror vi kan ignorera anders boss inlägg i fortsättningen

3/12 -10

Hur det än är Anders så har du en poäng i ditt påstående !
-Jag menar.
Om man bortser från personliga värderinga som moral och liknade
så har det med största sannolikhet ingen statistisk skillnad på ett sådant bestånd -om bara du tar 1/5000 .

Hej Jörgen och alla andra!
Vad jag menade var att bara för att de är vilda betyder det inte att man köpa dem.
I hela Sverige finns det ett par hundra vargar och ändå tillåter folk att vi skjuter 20 stycken per år!Så länge man inte skövlar bland orkideebeståndet kan man fortsätta att ta med viss urskiljning.Jag pratar inte om att utrota vissa arter så vi får ett bestånd som bara finns i botaniska trädgårdar.Har ni aldrig plockat blåsippor bara för det är förbjudet.?
Om de röjer för ett område för att bygga hus åt folk som behöver det och på detta finns massa orkideeer som skall tas bort är det inte då bättre att de kan leva hos oss orkideeodlare för att sedan planteras ut i naturen på lämpligt ställe?Så snälla Jörgen försök inte vara någon världspolis som tror att du gör alltid är det bästa.Det är väldigt fult.........
Vi skall vara possitiva mot varandra.
Ha en trevlig helg allihop
Anders

4/12 -10

Anders Boss: Lagstiftningen kring CITES finns till av en anledning. CITES-relerna tillåter att viss insamling sker, exempelvis i tydliga vetenskapliga sammanhang och vid slutavvverkning av områden. Det är dock enbart och endast i extrema fall där en population hotas av externa faktorer eller tydliga vetenskapliga mål finns.

Att tro att vi kan skydda en art genom att vi lekmän odla den är nobelt men helt felaktigt. Storskalig fröuppdragning med utplantering kan hjälpa lokaler att återskapas, men att odla en eller två plantor på fönsterkarmen hjälper inte arten som sådan. Snarare tvärt om -- ju mer en art odlas, desto attraktivare blir den att röva från sin naturliga växtplats.

Slutligen anser jag att man aldrig kan säga "men andra gör så" eller "men det är bara jag som gör så och En spelar ingen roll". Var negativ sak vi gör har betydelse.

4/12 -10

Man kanske skulle förtydliga här och påpeka att bara för att ett skogsområde är på väg att slutavverkas är det inte fritt fram för envar att gräva upp och flytta eventuella orkidéer som växer där.

4/12 -10

Alla har rätt att ha sin åsigt! min är att vi kanske inte borde köpa orkidé som kommer från tex regnskoge, inte därmed sakt att jag lever som jag lär. Köpte på GIOS en C maxima och C skinneri som kommer direkt från skogen. Första gången jag gör det, blir nog inte fler gångar för min del.

4/12 -10

Jag tycker att det egentligen är ganska fascinerande att orkider kan orsaka så starka känslor hos många orkidemuppar som oss.
Undrat ibland om det är orkiderna som sådana som lockar fram dessa instinkter eller om det omvända råder, att orkideer attraherar en särskild personlighetstyp ?
Tror inte en normal utomstående människa kan förstå att orkidee är allvarliga saker, -på liv och dö !

4/12 -10

Jo nog är vi speciella. Min fru envisas med att vilja ha en "vanlig" blomma på en högtalare som står mörkt. Hao har tagit livet av 3 st. Jag vill hänga upp en växtlampa, men det vill inte hon, men vill ändå ha en blomma där. Så jag sa hur kan du medvetet fortsätta att ta död på levande varelser, hon tittade på mig som vore jag galen, och vist är jag det

Bra rutet Oled, jag kan inte förstå att man inte fattar att växter behöver ljus även om ljusbehovet är olika för olika släkten.

Hej igen!
Jag har en fråga!Om ni letar efter enspeciell orkidee och har letat i flera år efter denna,om ni ser den i en affär eller på nätet Kollar ni då var den kommer ifrån och om den är ärligt intagen eller blir ni så exalterade som jag och bara köper den?Hur många frågar om de har rätt att importera den eller tycker ni att bara man köper den från en affär så är det OK
Är ni alla så godtrogna att affärer alltid är seriösa.
Tänk på det innan ni klandrar andra som aldrig köpt en illegal ork.
Trevlig Helg
Anders
MWH

Hej
Jag tror vi kan slut den här diskussione,Vi har alla olika uppfattningar men jag tror att alla vill att vi sköter oss,och ingen vill utrota någon orkideesamling.Jag kommer inte i alla fall att utrota någon ork population men det finns fortfarande möjlighet att plocka vissa orkar som det finns tillräckligt av.
WHM
Anders

4/12 -10

Anders: av alla inlägg i denna "debat" står du för 20%, verkar kanske mest att det är du som kan avsluta diskussionen

Ge ditt svar

8/10 -10

köpa på e-bay

Jag har tittat lite på orkidéer (cattleyaarter) på e-bay. Tyvärr verkar det som det som det som är tillgängliga för Sverige inte är särskilt mycket. Jag hittade mycket intressan på amerikanska e-bay men det verkar inte de skickar till Sverige. Eller har jag bara inte hittat rätt säljare ? Jag såg på gamla trådar att en del av er har köpt på e-bay. Vad är era erfarenheter ?

Nyckelord: import, ebay

8/10 -10

ebay.de
inga problem inom eu

8/10 -10

Jag har handlat på tyska och engelska ebay med goda erfarenheter. Kolla bara att säljaren accepterar att skicka till Sverige först. På tyska ebay finns några större handlare som är aktiva, t.ex. Popow orchideen (alias = lepantes) och Asendorfer (alias = orchideengeier). På engelska ebay så har jag köpt någon fin ungplanta Cattleya jenmanii av orchidalchemist.

Du bör inte handla från amerikanska ebay eftersom du behöver cites-intyg och sundhetscertifikat för att ta in plantor i Europa. Var ävwn uppmärksam på tyska och engelska ebay för där härjar flera thailändska försäljare som skickar från Thailand.

8/10 -10

För plantor från icke EU-land krävs, utöver vad Mervic skriver, importtillstånd från jordbruksverket. Dyrt och fruktansvärt besvärligt för några enstaka plantor.

8/10 -10

Orchidalchemist är en favorit. Har bara fått kraftiga ungplantor därifrån.

9/10 -10

Tack ska ni ha för svaren, Jag ska hålla ögonen öppna.

9/10 -10

jag har handlat på ebay US. om de inte skriver i auktionen/annonsen att de skickar till sverige så kan man fråga innan man köper. Då finns det en chans att de kan skicka hit i alla fall. då får man fråga hur mycket frakten blir också så klart. Det där med cites och papper är säljarens ansvar. Om de erbjuder att sälja till sverige så räknar jag med att de har koll på pappren. Sen har tullen så klart koll när packetet kommer till arlanda.

9/10 -10

Hej alla på tråden!
Säljaren ansvarar endast för utförseln från icke EU-land (ex.vis USA). Importen är köparens ansvar helt och fullt. Det är möjligt att en och annan lyckats få ett paket genom tullen och växtskyddet utan kontroll. Men fastnar ni så kan det bli mycket obehagliga konsekvenser, böter och/eller beslagtagna plantor. Vill det sig riktigt illa kan det bli kontroll hemma om vad som finns i växtväg. Handel med skyddade växter (även orkidehybrider räknas in här p.g.a svårigheter med att bestämma vad det är myndigheterna ser framför sig) är ingen lekstuga. Papperslös import från icke EU-land riskerar också leda till större kontroll hos andra hobbyodlare med ifrågasättande om varifrån plantorna kommer och därmed förstör man för andra. Innan råd lämnas här till andra:Sätt er in i vad som gäller i Sverige genom att gå in på Jordbruksverkets hemsida.

9/10 -10

Ge ditt svar

... P.Sukhakulii / P.Ho chi minh / P.Lowii / P.Armeniacum x Vietnamansi .
Och i dag kom P.Calosum / P.Susan Both / P.Roth. x Malioense / P.Roth. x Vinicolor .... otroligt stora och fina plantor, därav 2 st med knopp (Susan och Calosum)
Så det har varit en bra start på veckan

Nyckelord: Paphiopedilum, Ebay

31/3 -08

Ska bli paphparad hos dig också nu ser jag. kul ! !

31/3 -08

"Bim" ...ja, men det lär nog dröjja länge innan jag kan få en så fin parad som du har hemma hos dig ...... men poppar det upp en blomma då och då, så är jag mer än nöjd

31/3 -08

Bästa är att på flera av dem 5 av dem )kommer det knoppar också och praggen skjuter nytt blad..
Se till så du skaffar sorter med flerblommande stängel...Coos slår snart en till ut t.ex.

31/3 -08

Flera fina namn. Skoj att Susan Booth har knopp på G. Hade jag fått välja en av dina plantor hade det blivit den. Jag har en halvsyster till henne, Isabel booth fast utan knopp.

31/3 -08

Ewert - ja du är på väg att bli en slipperofil.
Nu har du ju skaffat såna som vill ha det varmt resp intermediert. Såna som vill ha mindre ljus och mycket ljus.
T.ex loowi - varmt, mycket ljus, bra med näring och vatten när den växer. Jag ger min en hel del sol nu fram till ca 12.

31/3 -08

"HMG" ....ja, det blir spännande ...har en hel del unga plantor, så det blir roligt att få uppleva förhoppningsvis någon blomning i vä'ntan på "armén" .....
Isabel var väldigt vacker och lite smäckrare byggd än "susan" på de foton jag hittade och den "Amen" som jag har tittat på var ståtlig med dessa långa skruvar .... kanske får återförena dessa halvsyskon till en familjeträff längre fram

31/3 -08

"Berrak" ... tack för info.... har du någon bra sida om info ang. skötsel av dessa och andra Paphar som du kan rekomendera, helst på Svenska eftersom min engelska är lite bristfällig

31/3 -08

Ewert de i första raden utom lowii kan du odla intermediert och ljust men inte direkt sol annat än morgon eller sen eftermiddag. Växer bra under lysrör.
Callosum odlar du varmt - växer och blommar bra i norrfönster -( min i alla fall som har fem kommande stänglar - peppar, ta i trä - om den nu orkar).
När det gäller rotschildianumhybriderna har jag inte så mycket koll men det kanske finns nån annan som vet.

Ge ditt svar

.... till min samling, så nu är snart 4 st till på väg !
1 st P.Calosum och 3 st Rothschildianum-hybrider ..... "Susan Booth" / Roth. x Malipoense / Roth. x Vinicolor
Roligt med lite nytt igen .....

Nyckelord: Ebay, Paphiopedilum

24/3 -08

Skoj! Man får lov att gratulera till så fina inköp! Själv blev jag med "jackii x micranthum" i helgen när jag passerade Åsby, som faktiskt hade bättre utbud än på länge.

24/3 -08

Herrarna roar sig kungligt får jag säga Grattis båda två och lycka till med nyförvärven!

24/3 -08

Grattis Mattias o Ewert

24/3 -08

Hoppsan, tack och grattis själv ... det var inte dåligt !
"Säluttern" o "Bim" ...tack så mycket, det värmer

25/3 -08

Hur kommer jag till Ebay och orchidéer jag har varit in på Ebay men inte hitta jag några orchidéer. Help me
INGER

Ge ditt svar

6/3 -08

Ebay.co.uk

God Kväll.
Har någon här inne handlat från Ebay i England?
Är det bra blommor och hur mycket blir frakten.
Va inne nyss och dom hade ju mycket "ögongodis"

Nyckelord: Ebay

6/3 -08

Ebay är ju som tradera att enskilda personer lägger upp objekt till försäljning. Alltså finns det säkert både bra och dåliga säljare där och portot varierar från säljare till säljare.

Ge ditt svar

Jag kastade in lite skambud i påskhelgen, och det gick inte illa alls. Folk satt väl hämma och tuggade ägg istället för att hänga på e-bay
Visserligen är det småplantor, men i väldigt fint skick. Jag har handlat av samma snubbe tidigare... fast jag tror han tröttnade på mig nu. Dom nya plantorna han lagt ut har han satt utropspris 2 Euro på istället

Vad sägs om detta:

Paphiopedilum callosum
1 EUR 1.00

Paphiopedilum spicerianum
1 EUR 1.00

Paphiopedilum superbiens
1 EUR 1.00

Paphiopedilum chamberlaineanum
1 EUR 1.00

Paphiopedilum Michael Koopowitz X St. Swithin
1 EUR 1.00

Paphiopedilum sukhakulii
1 EUR 2.01

Paphiopedilum tranlienianum
1 EUR 1.00

Paphiopedilum venustum var. measuresianum (Albino!)
1 EUR 4.59

Paphiopedilum primulinum x chamberlaineanum
1 EUR 1.00

Nyckelord: Ebay

19/4 -07

vilka kap du gjort Mattias , har varit inne och tittat på ebay för längesdan tittade på phallar men tycker det verkar vara krångligt hur man gör , jag kan tyvärr ingen tyska

19/4 -07

Jag kan ingen tyska heller. Det går bra ändå

Det verkar som du gjort ettriktigt kap, Mattias

19/4 -07

Wow - vilka kap!! Jag får gå in och titta på E-bay bums : ) Lycka till med plantorna!

Det var inte dåligt!!!!

19/4 -07

Maj GOD! Kan väl bara säga grattis! Vad heter denna säljare?

Michael x Swithin låter definitivt häftig. Men primulinum x chamberlaineanum är väl inte din smak?

19/4 -07

He-he Mattias. Vilket kap - det händer nog inte mer denna säsong.
Jag brukar kolla ibland men håller fingrarna istyr.

19/4 -07

Har du ett växthusbygge till på gång..? Det såg ju lite fullt ut redan när vi var där...men det fanns väl fler källarrum Roligt är det att se hur roligt du/ni har med insamlandet

19/4 -07

Gtgoon - Han går under namnet "orchideengeier".
Nej, primulinum och chamberlaineanum är väl inte direkt min smak, men vad fasen.. för en Euro så
Michael Koopowitz X St. Swithin var ju den riktiga guldklimpen i skaran.

19/4 -07

Det börjar fyllas på, men i värsta fall finns det en del mindre intressant som kan avyttras. 3 stora delningar av en "Cambria" är ju inte helt högprioriterat direkt exempelvis

19/4 -07

En fråga: Betalar man frakt för varje planta eller för hela "paketet"?

19/4 -07

För hela paketet. Jag köpte en planta till av honom för 10 Euro, så totalt plantor för ca 24 Euro och totalt med frakt blev det 41... så 17 Euro i frakt.

19/4 -07

Hohooo! Vilket jättekap!
Bugar och gratulerar!

19/4 -07

Förresten vad var de du köpte extra för 10 Euro? )

19/4 -07

En henryanum

20/4 -07

Mattias, en till fråga: Är du inloggad i det tyska ebay eller är det ok om man har sin amerikanska eller svenska registrering?

20/4 -07

Helenita - testa med din gamla registrering. Den ska vara tillgänglig från alla ebay har jag läst någonstans.

20/4 -07

Crystal: Ok. Jag har ingen reg. ännu, men det är ju lättare att reg. sig på svenska eller engelska : )

Det var ju ett bra pris.

Ge ditt svar

8/3 -07

Pakeeeeet!!!!

Visst är det skoj när man får paket.
Idag kom ett från tyskland innehållandes:

Paphiopedilum wilhelminiae
Paphiopedilum sanderianum
Phalaenopsis cochlearis
Paphiopedilum charlesworthii
Paphiopedilum dayanum
Paphiopedilum tranliemianum

Alla i fint skick och till fina priser.
Heja e-bay

Nyckelord: ebay, inköp, Paphiopedilum

Grattis,har ni piggnat till igen ?

8/3 -07

Jättekul!

8/3 -07

Superskojiga saker det där. Och när sanderianum blommar ska det vara champagne till alla!

9/3 -07

Monika - Det går åt rätt håll i alla fall. André och jag är helt återställda. Liselott har lite magont till och från och Alex spydde så sent som igår kväll så det är han som råkat värst ut.

Låter som ett trevligt paket...

Ge ditt svar

Har för mig att det var nån på forumet som letade efter rubr planta för en tid sen, men kommer inte ihåg vem. Råkade bara se att ett ex av denna stora och häftiga bulbo just nu finns till salu på ebay. Men det är ont om tid, tydl bara nån dryg timme kvar av budtiden.
http://www.ebay.se/viItem?ItemId=2900585...
Själv avstår jag, har tyvärr inte plats för denna.

Nyckelord: Bulbophyllum virescens, Bulbophyllum, Ebay

jag vill ha!!
jag har inget konto på ebay, så om nån kan bjuda åt mig, åch skicka den, så är jag evigt tacksam!!
snällasnällasnällasnälla!!!!!!

11/12 -06

Antingen Troll eller jag. I detta fall båda.

Jag är för lat för att regga och buda. Sen tycker jag plantan såg lite småvek ut.

Jo, den såg la inte världsbäst ut, men det kan gå... jaja, jag har absolut inte plats alls, speciellt inte nu. men jag vill....

11/12 -06

Någon som lagt bud på den? Priset har ju nästan dubblats nu.

Nån engelsman var det tydligen iallafall...
Tur det, för så mycket pengar för den plantan var kanske lite väl...

11/12 -06

Jag lyckades missa bilden på själva plantan förut i hastigheten, håller med om att den inte såg så väldans pigg ut. Så det kanske var lika bra att det gick som det gick.

Jag missade den också vid första kollen... men ändå. Det är inte var dag man får tag i såna där saker... Och med tanke på min önskelista så...

Ge ditt svar

9/12 -06

Ojoj!

Här sitter jag och dricker vin och bjuder på Paphar på e-bay.
FULLSTÄNDIGT livsfarlig sysselsättning

Men jag fick helt oväntat tillbaks 6200 på skatten i veckan så då kan man väl unna sig lite spänning?

Next up
Paph micrantum x wenshanense

Jag säger som i Ferdinand.

Honom ska vi haaaaa!!!!!

Nyckelord: Paphiopedilum, Ebay

Jisses Mattias, det låter farligt det där. Nog för att jag skulle göra PRECIS likadant som dej om jag fick återbäring, men jag får nog nöja mej med vinet.
Jag har en Paph. micrantum och den har sett likadan ut i snart två år. Vad gör jag för fel????
Ha en trevlig kväll!

9/12 -06

Haha, jag vet inte. JAG har aldrig haft någon micrantum. Men jag köpte en Magic Lantern småplanta (Paph. micranthum x Paph. delenatii) och den växer på bra så något rätt måste jag göra.

Hur odlar du din micrantumkorsning då? Min har bara en bladrosett och mer händer inte.
Tämligen irriterande!

9/12 -06

Min har bara en bladrosett den med men det är som sagt en liten planta. Men den blir större och större i alla fall... det gäller bara att ha tålamod.

Just nu står den under lysrör 13 timmar/dygn. 15-16 grader på nätterna och 20-21 på dagarna samt en luftfuktighet på ca 70%.

11/12 -06

15 nya Paphar ropade jag hem i helgen.
Har jag alla sorter snart?? Ne he, inte det...

Grattis tänk vad man kan göra med lite pengar....

Har du 20ºC och 70 % relativ luftfuktighet finns det 10 gram ånga per 1 kg luft eller 12 gram per m3 och när du sänker lufttemperaturen till 15ºC ökar relativ luftfuktighet till över 90 %, om ångan inte kondenserar på kalla ytor (fönster).

11/12 -06

Må hända så är det så... i fysikboken.
I realiteten är det inte så. Där är fuktigheten lägre på nätterna.
Kan möjligen bero på att det oftast hänger tvätt i rummet, och då elementet är på under dagarna så avdunstar väl mer vatten från kläderna.

Tänk så roligt det kan bli med lite vin och skatteåterbäring, Mattias!

Gratulerar till inköpen och Lycka till!

Mattias ,hur många är Du Phaffa till nu ?
Garttis till nya inköpen och givetvis oxå till återbäringen !
Monika

11/12 -06

Tack
Om jag räknade rätt nu så har jag totalt med dom jag beställde 64 st. Fast många är ju fortfarande väldigt små.
Det är väl kanske 20 stycken som är blomstora.

11/12 -06

Grattis Mattias!

Naturlagarna för fuktig luft i fysikboken stämmer mycket väl med verkligheten, men hänger du in fuktig tvätt och värmer och ventilerar måste man ta hänsyn också till detta.
Det är ovanligt att ha lägre fuktighet på nätterna, speciellt relativa fuktigheten och i andra hand absoluta luftfuktigheten med våt tvätt, värme och ventilation kan man bygga och ändra nästan allt.
Jag älskar också Paphiopedilum om än i mindre skala än du. Alla mina orkidéer kragodlar jag i vanligt nordiskt ökentorrt inneklimat, men rötterna värnar jag med iriskrage så att jag sträver efter att ge dem samma höga luftfuktighet som i sina naturliga arthabitat. Se min Sida & Profil och Bilder.

Vilken länk beställer du ifrån?

11/12 -06

11/12 -06

Mattias, jag tror det är dax att revidera orden "Börjar bli en Paphiopedilumfanatiker" i din presentation...Börjar ??? Tror du nu är fullfjädrad eller fullstänglad eller vad man ska säga. Have reached the point of no return. Får nog snällt be att få boka in ett studiebesök hos Paph kungen och hans Snödrottning såsmåningom, försöka få audiens att bese alla små skatter

ska kollas när jag kommer hem ifrån jobbet

12/12 -06

Det har du rätt i Säluttern! Jag har ändrat texten nu
Har du vägarna förbi så är du så välkommen så att ta en titt på "drogerna"
Fast det blir nog ännu roligare när vi fått växthuset klart.

12/12 -06

Utpräglad var ordet, sa Bull Tack för ja:et till min påflugna självinbjudan, när det blir vår och torra vägar kan utflyktsandan flyga på, så omöjligt är det inte. Och naturligtvis bjuder jag på kaffe med paff om herrskapet skulle ha kosan styrd hitöver!

Säluttern det låter verkligen trevligt med lite Paph-audienser oss emellan!!! Ska försöka få pli på skadegörarna tills våren. ( Dvs uppfostra baren att inte bita i blomblad, dra ner plantor och kasta kompost över hela golvet:-)

Ge ditt svar

23/5 -06

Ebay

Hej
Ni som handlar på Ebay handlar ni bara från Sverige eller andra länder också. Hur går det till. Kan man lita på försäljare? mm.

Nyckelord: Ebay

24/5 -06

Kolla på försäljarens omdöme. Är det bara positivt så kan du nog känna dig trygg när du handlar. Jag har handlat saker från USA (dock ej orkidéer) och det har aldrig varit några problem.

24/5 -06

Jag har handlat orkidéer från både England, Kanada, USA och Costa Rica. Både privatpersoner och handlare, utan några problem. Man får bara hålla koll på om det krävs CITE-dokumentation, och så att man inte begår några lagbrott genom att föra in en speciell planta. Men som sagt, ännu har jag inte råkat ut för något (ta i trä .

Ge ditt svar