Skriv början av artikeln om Asendorfer

Nyckelord: Asendorfer

Inlägg med Asendorfer som nyckelord.

Hej,

Har någon här någon erfarenhet av Asendorfer och vet hur dom arbetar? Jag beställde två plantor från dem tidigare i veckan och gjorde direktbetalning till dem via Paypal, betalningen gick fram till dem och jag fick ett kvitto från Paypal. Men jag har inte fått någon orderbekräftelse från Asendorfer än.
Brukar dom skicka ut det eller kommer det bara ett paket med posten någon dag? Jag har naturligtvis försökt att mejlat dem med adressen jag fick via Paypal (hilmarbauch@t-online.de) men datorn har inte kunnat levererat dem. Vet inte om det är fel adress eller om det bara är min data som inte är samarbetsvillig.

/Andreas

Nyckelord: Asendorfer

8/11 -13

Nu har jag bara köpt via ebay av dem, minns inte exakt men tror att jag också kände att jag svävade lite i ovisshet, men min egen (och som jag förstått det även andras) erfarenhet är att de trots det är pålitliga...

8/11 -13

Tack Annika,
Då får jag bara vänta å se vad som händer då

11/11 -13

Idag kom posten med paketet, två snygga Phragmipedium blev det denna gång, super fina plantor med bra rötter. Inte sista gången jag köper från dem.

11/11 -13

Det låter som Asendorfer

Ge ditt svar

18/6 -12

Lycklig är den...

...som handlat av Asendorfer på Ebay!
Inte nog med att småttisarna är så fina och välpackade, de kom i sällskap med två bonusar;
Paph. anitum x gigantifolium och en Paph. vietnamense x victoria-reginae...verkar vara spännande korsningar, men jag hittar varken namn eller bilder på dem..?

Katten ser till att allt är i ordning

Nyckelord: Asendorfer, Paphiopedilum, Ebay

18/6 -12

Avundsjuk är den som inte har gjort det... :p

Visst är det hög kvalitet på hans plantor? Det är en fröjd att öppna paket från Asendorfer. Ska bli spännande att se hur hybriderna ser ut när de blommar sen. * pussar på kattmage * (ligger katter på det där viset så BER de om det, så är det bara)

Använder han Asendorfer som namn på Ebay förresten?

18/6 -12

Grattis till nya plantor! Har inte kollat men kanske dina korsningar finns här

18/6 -12

Intressant min på katten, den ser ut som en ... http://funnyanimalsa2z.blogspot.se/2012/... ... 6:e bilden uppifrån. "Kom och klappa mig på magen om ni törs"
... Fast sötare!

18/6 -12

Mutanten:
De är så små så de måste kommit ut flaskan nyligen, flera av dem, men de är så fina så det gör inget...
Det ska bli väldigt spännande att se dem sedan ja...med betoningen på seeeedan.
Just det, namnet var det. Sök på orchideengeier.

stella: den länken är himla bra! Det närmsta jag kommer är Paph. Wossner Vietnam Wings, men den är vietnamense x moquetteanum, dvs. inte riktigt samma...

Blomtjuven: det stämmer ganska väl...med åldern har huggtänderna börjat hänga ut mer och mer Men det är mer charmigt än avskräckande!

18/6 -12

Får man fråga vilka arter det är, som du ropade in på ebay ?.

19/6 -12

Javisst, det blev en Paph. ciliolare, fowlei, Charles Sladden (bellatulum x glaucophyllum), Kevin Porter (bellatulum x micranthum), Lynleigh Koopowitz (malipoense x delenatii) och Paph. platiphyllum x (gigantifolium x sanderianum). De andra två i texten ovan bjöd de på
Jag tror du kan se namnlapparna om du förstorar bilden, så syns det vilken som är vilken...

27/6 -12

Måste visa upp denna skönhet - så här ska en gåvoplanta se ut

27/6 -12

Var är "gilla"-knappen när man behöver den?

27/6 -12


Jag tyckte den lilla krukan såg trång ut, nu bor den större... Ska nog mycket till om jag ska ha ihjäl en sådan liten pigg sak!

Prata om bilden

Jag fyllde år för ett tag sedan och bestämde mig för att ge mig lite Paphar i födelsedagspresent (det var ju trots allt min födelsedag, köpförbud gäller inte på födelsedagar, eller hur? ). Sagt och gjort så slängde jag iväg en liten beställning på fyra små sötnosar till Asendorfer som kom idag. "Tursamt" nog så var jag hemma från jobbet med migrän (som hade släppt vid det laget, tänk vad man kan sova bort) så jag kunde ta emot paketet direkt.

Att öppna paket från Asendorfer är nog alltid en fröjd då de små plantorna är så väl inpaketerade och så förbaskat fina. Att de är ungplantor gör mig ingenting då jag är så förtjust i bladverken på dem (beställde endast Paphar från Sigmatopetalumgruppen, eller heter det barbatagruppen?) och dessutom tar de mindre plats när de är så små (de flesta kom i 5cm krukor).

Jag har nu då äntligen fått min kära lilla argus (lär dröja mer än tre år innan denna plutt blommar), beställde en bundtii som jag inte vet vad det är, ska bli spännande att se vilken art den kan tänkas tillhöra, en tonsum var. cupreum som jag dreglat över hur många gånger som helst trots att den är simpelt brun, att den har ett superfint bladverk gjorde mig inte mindre glad direkt och så sist men inte minst en wardii 'Darkwing' med ett otroligt läckert bladverk.

Jag fick även två bonusplantor, en malipoense 'Giant' (nu drabbades jag av en toalettpaph ändådå, men den har superfint bladverk och att förhindra den från att blomma ska väl inte vara några större problem ) och en fairrieanum 'Graue'... Denna sista får vi se om jag kommer klara av då den vill ha det KALLT för att blomma (ner mot 6 grader)! Nåväl, har jag chansat på fler som vill ha det lite kallare så kan jag ju försöka med denna också. Det är inga billiga plantor de skickar med som bonusplantor direkt.

Nyckelord: Paphiopedilum, Asendorfer

7/6 -12

Ditt mockel! Inga dåliga bonusar som du säger...
En argus eller wardii hade jag gärna tagit emot själv...!
Ja just det, och grattis i efterskott!

7/6 -12

Mitt vadåförnågot? "Mockel"? Vad betyder det?

Verkligen inte! Undrar om de kan gå med vinst när de är så frikostiga, hoppas det, vill inte att Asendorfer försvinner...

Jag tror det är Blomtjuvens fel att vi blev så förtjusta i argusen, vi skyller på henne. Wardiin är en riktig snygging, hoppas jag kan få den att blomma nu också.

7/6 -12

Oj, göteborgaren i mig tog över...hur ska man översätta "mockel"...din gottare? Om man är ett mockel har man det extra gott, på ett ungefär Blev svårt att förklara...
Riktigt frikostigt, fantastiskt...
Det får vi göra, jag visste inte ens att det fanns en argus innan

7/6 -12

Grattis! Om alla försenade födelsedagspresenter såg ut så där, då är vi nog många som kunde vänta ett tag!

7/6 -12

Annika: Då har jag lärt mig något nytt idag då, mockel.

Ingegerd15: Det tror jag med, man blir väldigt glad när det dyker upp sådana här paket.

7/6 -12

" toalettpaph " host... jaja, smaken är som baken. Fick jag välja en av plantorna så vore det den

7/6 -12

Jupp, eller urinoarpaphar kallar jag dem också. Men det finns de Paphar som får mig att tänka ännu mer på toalettstolar än denna, så jag kanske vänjer mig vid den. Den måste ju stanna eftersom jag fick den av min favoritpaphleverantör och den har ett underbart bladverk så jag är verkligen långt ifrån missnöjd.

7/6 -12

Snygga men va små de är!
Haha skyll på mig
bundtii...vad menar du med vilken art den tillhör?

7/6 -12

De är jättesmå och söta. Det kommer som sagt var dröja mer än 3 år innan min argus klämmer ur sig någon blomma (och ja, det är ditt fel att jag blev så kär i den).

Om den är en variant av appletonianum eller bullenianum, som jag misstänker. Ska bli spännande oavsett.

7/6 -12

Mmm det e ju ett tag Jaja mitt fel...som vanligt

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.