Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Bulbophyllum

Nyckelord: Bulbophyllum

Inlägg med Bulbophyllum som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Bulbophyllum

B.  guttulatum (1) B. aestivale (1) B. affine (1) B. ambrosia (3) B. angustifolium (1) B. barbigerum (1) B. biflorum (3) B. binnendijkii (1) B. bisetoides (1) B. blumei (2) B. careyanum (1) B. carunculatum (8) B. comberii (3) B. congolanum syn scaberulum (2) B. contortisepalum (2) B. cootesii (1) B. corolliferum (1) B. coweniorum (1) B. Cruentum (1) B. cupreum (1) B. dearei (2) B. dickasonii (2) B. dixonii (3) B. echinolabium (12) B. Elizabeth Ann 'Buckeberry' (1) B. Elizabeth Ann 'Buckleberry' (2) B. Elizabeth Ann Buckleberry (2) B. falcatum (2) B. fascinator (8) B. fascionator (1) B. flaviflorum (1) B. fletcherianum (1) B. frostii (7) B. gracillimum (4) B. graveolens (4) B. guttulatum (7) B. Hans Delight (1) B. Hans' Delight (1) B. hirundinis (4) B. josephi (1) B. lasiochilum (5) B. lemniscatoides (4) B. leopardinum (1) B. lepidum (1) B. lepidum red (1) B. lindleyanum (5) B. lobbii (10) B. loherianum (1) B. Louis Sander (2) B. macroleum (2) B. maquilingense (1) B. masdevalliaceum (2) B. medusae (5) B. miniatum (1) B. mirum (1) B. moniliforme (3) B. monoliforme (1) B. morphologorum 'Oat' (1) B. newportii (1) B. nymphopolitanum (2) B. odoratisimum (1) B. ovalifolium (1) B. pecten-veneris (2) B. pectenveneris (6) B. pectinatum (1) B. phalaenopsis (4) B. phalaenopsis x grandiflorum (1) B. picturatum (3) B. polystictum (1) B. pulchellum (13) B. pulchellum var. purpureum (1) B. purpurascens (3) B. putidum (7) B. Ref. material (1) B. reptans (1) B. reticulatum (1) B. rothschildianum (2) B. rothschildianum 'Red Chimney' (1) B. sanguineopunctatum 'White' (1) B. scabratum (2) B. simonii (3) B. simsii (1) B. simsii? (1) B. smitinandii (2) B. sp. (2) B. spiesii (1) B. sumatranum (6) B. thaiorum (1) B. tigridum (2) B. tingabarinum (5) B. tingabarinum alba (2) B. tingarinum (1) B. trias schonorchis porroglossum (1) B. Vaginatum (1) B. virescens (2) B. wendlandianum (1) B. Wilbur Chang (1) B. Wilmar Galaxy Star (1) B. woelfliae (1) Bulbophyllum-bilder (1) Bulbophyllum-identifiering (1) Bulbophyllums and Their Allies (1)

Prat om släktet Bulbophyllum

Bulbophyllum lepidum. Från Caroline86.

Sitter och tittar ut genom fönstret och kommer på att jag glömt att jag hade en knopp på min Bulbophyllum lepidum.. Den har ju dessutom slagit ut, tur jag kom på den! Söt liten sak, men dålig bild..

Nyckelord: Bulbophyllum lepidum

30/5 -18

Vilken liten snygging Charmigt släkte det där. Har den nån charmig doft också?

30/5 -18

Inte vad jag märkt, jag upptäckte den precis på sluttampen då den nu tappar blombladen. Vilken tur jag hade som såg den. Den är väldigt söt, får nästan känslan av spindelögon när man tittar på den.

30/5 -18

Oj, jobbig tankspriddhet ! (Hoppas allt är OK?) Söt liten sak du har där!

30/5 -18

Jodå, allt är bara bra. Har börjat jobba och försöker få ihop livspusslet igen med allt.. Ögoninflammation på det som just nu påverkar mig alla 24 timmar på dygnet..

30/5 -18

Söt

30/5 -18

Stilig

30/5 -18

Härlig!
Mvh
Mikael

31/5 -18

Fin

Prata om bilden
Från Henrik.L.A.

Utropspris: 50 kr. Frakt: 75 kr per paket.

Ons 9/5 -18 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Kraftig planta

Nyckelord: Bulbophyllum medusae

16/4 -18

Extra högt pris menar du?

16/4 -18

Nu då?

17/4 -18

17/4 -18

Min näsa är för kräsen men en jädrans fin planta

2/5 -18

Rea!

4/5 -18

Vad luktar den för starkt eller skit....

5/5 -18

Den luktar enligt mig som en alldeles färsk bebiskräka. Och den luktar väldigt mycket när den väl sätter igång.

5/5 -18

Från nätet: fresh doggie poop, scent of baby vomit with vanilla beans MEN som alla vet smaken är som baken Odd smell, too; not unpleasant exactly, och It has a strong fragrance that some find agreeable and others find disagreeable.
Ovanligt utformad blomma har den iaf

5/5 -18

Har en Bulbo medusae sedan ett par år tillbaka. Den har inte blommat än hos mig, men jag tar definitivt "illalukten" med tanke på blommans spektakulära utseende!!

6/5 -18

Vi provar auktion

9/5 -18

Doften kan ju diskuteras men en intressant och spektakulär art. Så kom igen nu och bjud!
50 kr från mig så länge.

9/5 -18

Och lasse vann!

Ge ditt bud
Från Henrik.L.A.

Dåliga bilder varning pga stinkande blommor.
Jag hade inte räknat med att den skulle dofta som varm bebisspya. Och spyor är det värsta jag vet! Men blommorna är häftiga

Nyckelord: Bulbophyllum medusae

20/11 -17

Haha..! Vem har sagt att det ska vara aprikosdoft alltid...!?
Läcker är den iaf!!
Jag har en som aldrig vill blomma (kanske lika bra det då?!...eller).
Tips för blomning?

20/11 -17

Hahah, ingen. Men trodde inte att det skulle vara då illa! Haha. Jag odlar den varmt året om, I mycket hög luftfuktighet. Monterad på en terracotta kruk-tallrik, med liiiite mossa, och sprayar varje morgon.

20/11 -17

Intressant montage!! Ska testa!
Annars gör jag ungefär som du

20/11 -17

Den verkar helt okej med att tallriken blir lite kall när man sprayar den:)

20/11 -17

Har du den hängande neråt?

20/11 -17

Nej bara åt sidan:)

22/11 -17

Skit i doften, den är häftigt snygg.

23/11 -17

Grattis till häftig blomning! Själv tycker jag doft eller lukt alltid är en fördel när det gäller orkidéer, och arter med mer eller mindre tvivelaktig doft fascinerar mig lite extra... men det är ju jag det

23/11 -17

Läcker!
Mvh
Mikael

24/11 -17

Extrovert

24/11 -17

Det vart faktiskt så överväldigande att jag var tvungen att klippa stängel och gå ut med soporna. Och jag är inte känslig, men det där var inte roligt! Haha! Nu funderar jag på om detta verkligen är en orkidé som hör hemma här. Den växer ju bra. Så den kanske for stanna och få ett eget terrarium med automat bevattning så jag slipper öppna skåpet. Haha

24/11 -17

Automatisk utluftning kanske också

25/11 -17

Ja... Något I den stilen!

Ge din åsikt

Ja, vad kan nu detta vara?....... JA! Bulbophyllum medusae, lite halvöppnad, men jag kunde inte vänta, för jag blev jätteförvånad när jag öppnade orchidariumet idag. För bara några dagar sedan känns det som ett den var bara en liten knopp vid stammen. Jag vattnar ju varje dag så det är ju konstigt att jag inte märkt något.. Men men denna plantan är från Lassse, väl omhändertagen.
Odlas varmt året om, väldigt hög luft fuktighet. (så hög grad av luftfuktighet att ut-luften krusar tapeten!- viket jag också blev förvånad över, lite rädd, men någon lösning ska väl finnas för att skydda tapeten. Haha) jag ger väldigt sällan näring, kanske en gång i månaden på 2ml till 2 liter vatten, och kranvatten förstås, som jag kör igenom ett kolfilter. Ny bild när blommorna slagit ut helt:)

Nästa på tur är Dinema polybulbon och Microterangis hildebrandtii:)

Nyckelord: Bulbophyllum medusae

Ge din åsikt

Det kan finnas vackrare orkidéer än denna. Men intressant är den, med små mörklila strån och en stor lila läpp som skallrar för minsta vindpust. Småvuxen art från sydostasien.

Nyckelord: Bulbophyllum putidum

13/11 -17

Jag tycker den är urläcker!

13/11 -17

Intrikat

14/11 -17

Jag tycker själv den är snygg, men man ska väl inte ha de mest klassiska orkidéglasögonen på näsan om man ska se det... den är ju delikat på ett intrikat sätt

14/11 -17

Jag älskar färgkombon!

15/11 -17

Härlig! Ja det finns mycket spännande i Bulbophyllum.
Mvh
Mikael

Ge ditt svar

Köpte den av Peter 2015 och den kommer från Marei Karge. Förra året blommade den om med en stängel och en blomma. I år är det lite bättre . Tre stänglar och flera blommor/knoppar på varje stängel.

Nyckelord: Bulbophyllum, Bulbophyllum carunculatum

15/8 -17

Så fin.. Jag väntar på att min ska vilja blomma, hur odlar du din?

15/8 -17

Caroline, tack! Plantan är stor och förra året var jag tvungen att plantera om den för det fanns inte plats för nya bulber i den gamla krukan. Den är nu planterad i en stor låg plastkruka och jag vattnar den under kökskranen ganska länge en gång/v. Min Coelogyne cristata får alltid Algomin trädgårdsgödsel (granulaten) 2 ggr under sommaren och i år får även carunculatum Algomin ca 1/2 tsk/gång. Strör bara på näringen. cristatan har fått mkt bättre blomning sen jag började ge Algomin och kanske har den också gjort susen för carunculatums blomning. Den har varit på balkongen sedan i början av juni och får bara lite sol. Inomhus står den på piedestal nära ett hörnfönster med väster/norrläge med lite extrabelysning. Duschar den regelbundet året om.
Lycka till med din planta!

Ge din åsikt

 

Nyckelord: Bulbophyllum

Prata om bilden

Kommer från Vietnam. Jag odlar denna i skåp och den blommar ett par gånger per år. På fönsterbrädan blommar den bara en gång per år. Blomman luktar jord.
Mvh
Mikael

Nyckelord: Bulbophyllum frostii

19/5 -17

Spännande

20/5 -17

Intrikata

20/5 -17

Prikär

Ge din åsikt

Denna Bulbophyllum verkar trivas. Det kommer något spetsigt från ny bulb. Hoppas på premiärblomning!:)

Nyckelord: Bulbophyllum hirundinis

Ge din åsikt

Min jättestora Bulbo carunculatum blommar om! Köpte den i blom av Peter i augusti 2015 och nu har den stängel med flera knoppar. De längsta bladen är ca 40 cm långa och 7 cm breda.
Den har varit på balkongen under sommaren och jag tog in den, när stängeln började växa till sig.
Flyttade bara över plantan i våras till en större kruka med barkbitar i botten och fyllde på kompost runt om. Mao har jag inte stört rötterna genom att krafsa bort gammal kompost/mossa.
Den står i ett hörnfönster mot norr/väster utan extrabelysning.
Jag vill visa plantan som helhet, för den är så jättefin. Vill ni se blomman bättre går ju bilden att förstora!

Nyckelord: Bulbophyllum, Bulbophyllum carunculatum

26/9 -16

Strålande

26/9 -16

Fantastiskt fin?

26/9 -16

Ser helt fantastisk ut!! Du har verkligen blivit bra på Bulbophyllum , supergrattis!

26/9 -16

Spännande släkte och fin blomma, hela plantan är fin tycker jag som tittar lika mycket på bladen. Släktet verkar inte vara så ljuskrävande?

26/9 -16

Oj så fin den är Fin form på blomman.

26/9 -16

Vilken vacker blomma!

27/9 -16

Tack alla!
Jag gillar Bulbophyllum och har några stycken. Caroline, de är inte ljuskrävande och jag har mina i norrfönster utan extrabelysning. Bulbo carunculatum står i norr, men nära ett västerfönster, så den får mer ljus.
Något jag har märkt med Bulbosar är att de verkar vara sjukdoms - och ohyrebefriade. Har aldrig haft några sådana problem och det tackar man ju för.

28/9 -16

Jättevacker blomma. Grattis.

29/9 -16

Tack, Truls!

Ge din åsikt

 

Nyckelord: Bulbophyllum

Prata om bilden
Bulbophyllum (Cirrhopetalum) Elizabeth Ann 'Bucleberry'. Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Blommar om nu. Långa "svansar" 25 cm.
Jag odlar den skuggigt i skåpet och ständigt fuktigt.

Nyckelord: Bulbophyllum Elizabeth Ann 'Buckeberry', Cirrhopetalum Elizabeth Ann 'Buckleberry'

18/7 -16

Ståtlig

18/7 -16

Häftig, doft eller lukt?

18/7 -16

Det var en tjusig tjej.

18/7 -16

oled LUKT men inte överallt-genomträngande. Den döda elefanten känns bara på 1 cm avstånd

18/7 -16

Snygg!!!

18/7 -16

Så häftiga de är, imponerande blommor

18/7 -16

Härlig blomning!
Tyvärr blev min Elizabeths bulber sönderhackade av talgoxarna för ett par somrar sedan och återhämtade sig aldrig. Kanske borde jag skaffa en ny.

18/7 -16

Väldigt fin

Prata om bilden

En bulbophyllum-favorit som förutom vackra och roliga blommor dessutom doftar gott. Inte alla bulbosar som kan skryta med det. Variationsrik art från sydostasien.

Nyckelord: Bulbophyllum lobbii

23/5 -16

Den gillar vi! Snyggt foto också,

mvh,

Christer

23/5 -16

Spännandesnygg

23/5 -16

Förtjusande, doften liknar något?

23/5 -16

Superläcker...!

24/5 -16

Tack!
Ja doften liknar något. Kanske syrén.

24/5 -16

Mmm namnam

24/5 -16

Skulle kunna tänka mig en Bulbo som doftar syren

24/5 -16

Härlig!
Mvh
Mikael

Ge ditt svar

Kommer från Vietnam. Odlas i skåp med en del dagsljus och mer LED. Vattnar generöst. Blomman luktar jord!
Mvh
Mikael

Nyckelord: Bulbophyllum frostii

16/5 -16

Bulbo är inte min grej men vacker ändå

16/5 -16

Bulbo är absolut min grej, så jag säger läcker och grattis! Får en association till v-ringade dampumps med spetsig tå.

16/5 -16

En av många roliga Bulbophyllum. Grattis till fin blomning.

16/5 -16

Vilken spännande en, grattis!!

16/5 -16

Jag gillar Bulbosar och du har en super fin blomning, Grattis. Jag har också en frostii men den har inte behagat blomma ännu.

Ge din åsikt

 

Nyckelord: Bulbophyllum

Prata om bilden