Skriv början av artikeln om fynd

Nyckelord: fynd

Inlägg med fynd som nyckelord.

6/5 -10

6/5: Hoppsan

Var precis in på Coop Forum och handlade. Senaste tiden har de haft hemma lite flera orkider än den vanliga vita brudorkidén.

Så gjorde dagens fynd idag. De hade flera av dem för endast 30 kr. De hade ett jätte sött Cambria, som precis börjat blomma, men de har väl inte orkat vattna den så såldes ut nu. Blom stängeln är väldig grening och blommorna är ca 3 cm endast. Tok mkt blomknopar.

Men en fudering. Någon som vet namnet på den? Står endast 'Cambria 1gren mix'. Så en Cambria är nog arten. Men skulle vara kul med ett namn.

Så håll koll på Coop Forum, ni karnse har tur och de har något roligt med ner satt pris på.

Nyckelord: Fynd, Coop Forum, Cambria

6/5 -10

Va trevligt, en Cambria coop var ica

6/5 -10

oled. Skriven idag kl 15:47.
Va trevligt, en Cambria coop var ica

?? De där förstog jag inte, "Cambria coop var ica"??

6/5 -10

hybrid och variant

6/5 -10

Cambria Coop Variant (var.) Forum hehehehehe
Alltså en Cambria, variant coop forum för att skoja till det

10/5 -10

Aha. ni tänkte så :p.

Tankte; Jätte kul att vanliga mat afärrer med blommor börjat tagit in lite roligare sorter och färger av orkider, men dumt att märka upp dom ordentligt. Man vill ju karnse veta mera än släkte färg och att den är finn .

10/5 -10

Kanske att det kan vara en sån här, Miltonidium Rosy Sunset

http://www.stenasa.se/blommarnu/orkide/M...

17/5 -10

Blomtjuven tack tacck åter tack . ett namn. Ser exakt ut så, min har ser snart ut som den på bilden, blommarna slår ut en efter en just nu.

Tack åter. Ni alla är underbara på denna sida!

Ge din åsikt

Orkidé-Orvar är inte känd för att vara någon Vanda-fantast, inte ens lite intresserad har han varit. Möjligen att han tittat på dem och tänkt, vacker men bara jobbig att sköta. Skulle han skaffa någon måste den i så fall vara blå. All annan färg var utesluten.

Av någon underlig anledning hade Blomsterlandet fått hem 7-8 Vandor för några veckor sedan, i olika färger, varav en var klart blåast. Troligen en felbeställning, då Varbergare knappast är kända för sitt stora intresse för Orkidéer. Här säljs i vanliga fall bara Phalaenopsisar och en och annan Nobile-hybrid. Jägare som man blivit, så spanar man in ordinariepriset och tänker, här blir det prisfall om några veckor. Besökte butiken en gång i veckan de första veckorna. Såg efter ett tag att den blåa började krokna lite före de andra. Aha, snart rea! Började springa igenom butiken 2-3 gånger i veckan kommande veckor. Men hallååå personaaaaleeeén!? Ser ni inte att de börjar se vissna ut nu? Det går omöjligt att sälja de för 359:- nu!! Tänkte jag och bet mig i tungan.

Idag var det dags att skörda. Mycket riktigt hängde den blåa på fyndvagnen, lite skamset, men ändå glad att få se mig. Han var nedsatt till 99:- och hans kompisar var prissänkta till 149:-. Det känns nästan som att ha snatta för 259:-!

Problemet var att jag inte hade bilen med mig, utan Vanda´n fick åka cykelkorg hem, 3 kilometer i motvind och 10 grader. Väl inpaketerad i påsar och tidningar, så att den skulle ha en liten chans att klara sig. I upphetsningen på hemvägen körde jag emot en grind i full fart, så att påse med Vanda for ur korgen och föll i backen. Vilken dramatik! Men nu är vi hemma och sitter i solen på balkongen och tar igen oss efter färden.

Nyckelord: Blomsterlandet, fynd, Vanda

Några råd kunde vara kul. Eftersom jag inte varit intresserad av Vanda tidigare, så har jag inte fördjupat mig i hur man sköter den. Ska man doppa den varje dag 20min, med lite näring i vattnet? Hängas ljust, men inte i direkt sol? De förtorkade "spökrötterna" kan man ta bort eller?

He he, jeg kan se det for meg.
Grattis da med en flott Vanda, planten er jo riktig flott så den der får du nok mye glede av fremover.

10/4 -07

Skam den som ger sig. Grattis till din otroligt vackert blå vanda. Den kommer säkert att få bästa tänkbara vård av dig. Jag är inte heller någon vandafantast så några bra råd kan jag inte ge. Det är Tommy du ska fråga när det gäller Vandor. Lycka till!

Tack!
Jag hittade just Tommys hemsida. Tror där står allt jag behöver veta, så här långt.

Grattis till den den nya "Vandasten"Jag vattnar varannan dag med svag närngslösning i spannen vid denna tiden på året.
Lycka till med nykomlingen
Monika

10/4 -07

Orkidéjägare lever farligt Tur att allt gick bra ändå, och lycka till med den!

10/4 -07

))) Jag kan riktigt se dig (..och vad värre är se mig själv i samma situation...) när du kommer susande på cykeln! Lycka till nu, det kommer säkert att gå bra!

10/4 -07

Grattis till det fina kapet du gjort.En underbar blå färg.Lycka till!!
Anette

Grattis! Har stackars Vanda överlevt det äventyret klarar hon väl allt...

Grattis till den nya plantan! Ha,ha jag kan se dig framför mig

11/4 -07

Jag instämmer i grattiset!
Håller på som bäst att lära mig mer om vandor.
De är urläckra.
Får bara ingen riktig koll med skötseln?
Ska de vattnas varje dag, ska man verkligen låta dem hänga i ett
fönster med stark sol osv...

GRATTIS!!! Vilken rolig historia, jättekul att den klarade sig hela vägen hem, vilken kämpe!

Hille>> Jag låter inte min hänga i strak sol utan jag tar ner persienenrna och vinklar de litegrann. Vad jag lärt mig är att de är epifyter i naturen och trivs med att ha det lite halvskuggigt. Vad jag vet tål en vanda väldigt höga temperaturer under förutsättning att de får tillräckligt med fukt och luftcirkulation. Men HEY, jag är själv nybörjare och har än så länge bara en vanda men kanske duger mina tips ändå?

11/4 -07

Tack celiine..
Det känns helt rätt med ditt tips!
Mina hänger i ett "varmt fönster" så jag har börjat att vattna dem, nu när ljuset kommit,
minst varje dag.

Tackar så mycket för alla grattis!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.