Råd / Vattning /

Skriv början av artikeln om bevattningssystem

Nyckelord: bevattningssystem

Inlägg med bevattningssystem som nyckelord.

Utropspris: 150 kr. Frakt: Ingår.

Sön 17/8 -08 21:00 var auktionen slut.

Använd ungefär 1 min/dag under ett år.
Tryck 7 bar, max 10 dysor. Låter en del vid bruk.
In: 6 mm slang.
Ut: 1/8 tum gänga

Tillbehör går tex att inhandla här:
Biltema (för 1/8 tums kopplingar o 6 mm slang)
Dusk (annat system, men går säker att använda till)
Ben's jungle
Terrarientechnik
dendrobates.dk

Utrop: 150kr + frakt (väger gissningsvis 0.5-1kg)

Nyckelord: regnsystem, bevattningssystem, pump

Bruksanvisning?
Är placeringen viktig, är den dränkbar (ser inte så ut)?
Sughöjd om den inte är dränkbar?
Fuktkänslighet (tänkt ha pumpen monterad i skåpet)
Partickelkänslighet, går det att recirkulera vattnet ofiltrerat?
...
Bytt upp dej till nå häftigare/tystare/dyrare pump, typ Dusk?

? eje

13/8 -08


Relevanta frågor. Tror jag har kvar bruksanvisningen, dock har jag för mig att den var rätt värdelös, ett A4 med vad som är in och ut. Ska leta.
Nej, den är inte dränkbar. Jag har haft den placerat 3-4 dm ovanför vattnet, så den kan suga. Osäker dock på hur långt.
Det går på 230V, så alltför mycket fukt skulle jag tycka kännas lite läskigt. Själv skulle jag inte ha den i skåpet. Pumpen vibrerar en hel del vi körning, så
jag hade den upphängd i fjädrar för att minimera vibratornerna. Skruvar man fast den i nåt massivt så går det säkert bra, men inte i mitt billiga ikea skåp som
jag har under mitt odlingsskåp. Blev som en resonanslåda.

Pumpen har ett filter vid utloppet, men vet inte hur tolerant den är. Jag har inte cirkulerat vattnet själv.

Eftersom den är ganska högljud o min sambo lider av migrän så (sambon är nyare än pumpen) har jag köpt en som är betydligt tystar ifrån dusk. Ljudet är inte populärt när hon har huvudvärk.
Dock så är fuktionaliteten dem samma som dusks. Men ett plus för denna pump. Duskpumpen tar 1-5s innan den kommer igång ordentligt o då droppar det ifrån dysorna enbart.
Denna pump startar m full fuktionallitet direkt.

Så summan av kardemumman är att det är en utmärkt pump, om man har överseende med att den låter o vibrerar en hel del.

Utrop!

Dvs du har utropspriset

18/8 -08

Gratullerar Eje, du fick den billigt. Skickar PM m ikväll.

Ge ditt bud

Jag har installerat ett bevattningssystem från Micke på Dusk i dag !Dessutom fick jag det att fungera med lite telefon-support med Micke.
Mycket effektivt kan jag säga att det är.Skall i morgon inhandla en digital timer för att kunna köra det högst 1 minut morgon+eftermiddag när jag är på landet och slippa släpa orkisar fram o tillbaka.
Det blir som en regnskog med fin dimma i hela skåpet.

Nyckelord: bevattningssystem

18/4 -08

Gratttis Monika!!! Det låter ju fantastiskt bra, vi sitter ju så att säga i samma sits.Skulle verkligen behövas här oxå inför sommaren.
Anette

18/4 -08

Var det jättedyrt?

1.550 spänn men då ingår ju det mesta !+ supporten.

18/4 -08

Hmmm. Nu tror jag att du eventuellt väckte en idé...
Undra om det går å knåpa ihop någe själv typ hpd.
Frida10:Hur stort tryck är det i ett system från dusk?
Hur stort tryck kan det vara i tex en 12V motor för vindrutespolare till en bil?
Någon som har nån aning?

? Eje

Eje jag kan inte svara Dig i siffror ,det får Du fråga Micke om men jag kan lova dig att det är ett j-a tryck på vattnet och jag kan inte ha den på många sekunder innan det är stängnings dags.Mycket pgra att jag har beställt dys-hållare som jag får nästa vecka så jag kan rikta dimman på ett enklare sätt ?Men jag kan lova Dig att tryck är det .

19/4 -08

Eje, kanske Åsa kan inspirera dig

Det tror jag säkert att Åsa kan,jag fick en beskrivning av henne som alldeles säkert var jättebra men som "teknisk idiot" så kunde inte jag genomföra den tyvärr !Då får man betala för att någon annan tänker åt en om man säger så?
Monika

Kamila, VILKET TIPS.
Kanon Eje

Ge ditt svar

Är det någon här som har ett regnsystem/bevattnignssytem att rekomendera till ett orkidéskåp? Vad jag har förstått så ska pumpen orka bygga upp ett tryck som är tillräckligt stort för att ge en bra dimma så man inte får droppar istället. Det på Dusk är ju på 9 bar och är ju rekomenderat att ha i odlingsskåp... Men hos Vivaria har de ett system som bygger upp ett tryck på 15 bar. (www.vivaria.nl) Såg en liten filmsnutt på det systemet och det såg banne i mig inte ut att vara något annat än dimma som kom ut ur de munstyckerna! Prismässigt skulle den från Vivaria bli billigare, då jag fått prisuppgift på under 1500:- inkl frakt... Men jag skulle gärna vilja höra vad ni som redan använder system som dessa tycker om dem och vad jag bör tänka på!
//Åsa

Nyckelord: automatisk vattning, regnsystem, bevattningssystem, odlingsskåp

25/10 -06

Det här är ju riktigt spännande. Är det någon här som har ett sådant automatiskt system i skåpet, eller för den delen växthuset??

Jag funderar också på regnsystem, dock till nästa skåp, det jag har nu är för litet för att det ska kännas nödvändligt... har ändå vattenfall däri, så det är fuktigt nog i luften.
Nästa däremot kan det nog behövas i, så är jag är också nyfiken på vad folk har för erfarenheter om det hela.

Det på Dusk, är det nån timer eller annan programmerbar vara till? Hygrostat eller nåt sånt?

26/10 -06

Systemet de hade på Vivaria är inte rekomenderat att använda till annat än osmos vatten, utan tillsattser... Där föll lixom hela idéen med det hela för mig på den fronten, hade ju tänkt köra just osmos vatten fast med näring tillsatt å det rekomenderade de icke! Det skulle klogga igen munstycket sa de. Har ställt samma fråga till dem på Dusk så jag väntar å ser vad de har att säga... Annars funderar jag på att bygga eget i alla fall (blir ju lite billigare så, så kan man byta ut munstyckerna när det krävs...), dock inte vad jag hade hoppats på...

26/10 -06

Jag kommer att få ett sånt automatiskt system i mitt skåp som Micke bygger på Dusk. Det innehåller all automatik och även en frys under för nattkyla. Jag utlovar bilder när det är färdigt.
När jag odlade i uterummet hade jag en hydrofogger med hygrostat som startade när fukten blev för låg.

30/10 -06

Uppdatering för de som är intresserade:
Fick mail från Micke på Dusk idag. Han sa att de kör med svag näring i sitt system och visst kloggar nipplarna igen, men inte värre än att man kan lösa upp det i vatten si så där en gång om året.... Utifall att någon mer undrar hur det funkar med dessa system och tillsattser i vattnet/användning av kranvatten...
//Åsa

Ge ditt svar