Råd / Vattning /

Skriv början av artikeln om automatisk vattning

Nyckelord: automatisk vattning

Inlägg med automatisk vattning som nyckelord.

Är det någon här som har ett regnsystem/bevattnignssytem att rekomendera till ett orkidéskåp? Vad jag har förstått så ska pumpen orka bygga upp ett tryck som är tillräckligt stort för att ge en bra dimma så man inte får droppar istället. Det på Dusk är ju på 9 bar och är ju rekomenderat att ha i odlingsskåp... Men hos Vivaria har de ett system som bygger upp ett tryck på 15 bar. (www.vivaria.nl) Såg en liten filmsnutt på det systemet och det såg banne i mig inte ut att vara något annat än dimma som kom ut ur de munstyckerna! Prismässigt skulle den från Vivaria bli billigare, då jag fått prisuppgift på under 1500:- inkl frakt... Men jag skulle gärna vilja höra vad ni som redan använder system som dessa tycker om dem och vad jag bör tänka på!
//Åsa

Nyckelord: automatisk vattning, odlingsskåp, bevattningssystem, regnsystem

25/10 -06

Det här är ju riktigt spännande. Är det någon här som har ett sådant automatiskt system i skåpet, eller för den delen växthuset??

Jag funderar också på regnsystem, dock till nästa skåp, det jag har nu är för litet för att det ska kännas nödvändligt... har ändå vattenfall däri, så det är fuktigt nog i luften.
Nästa däremot kan det nog behövas i, så är jag är också nyfiken på vad folk har för erfarenheter om det hela.

Det på Dusk, är det nån timer eller annan programmerbar vara till? Hygrostat eller nåt sånt?

26/10 -06

Systemet de hade på Vivaria är inte rekomenderat att använda till annat än osmos vatten, utan tillsattser... Där föll lixom hela idéen med det hela för mig på den fronten, hade ju tänkt köra just osmos vatten fast med näring tillsatt å det rekomenderade de icke! Det skulle klogga igen munstycket sa de. Har ställt samma fråga till dem på Dusk så jag väntar å ser vad de har att säga... Annars funderar jag på att bygga eget i alla fall (blir ju lite billigare så, så kan man byta ut munstyckerna när det krävs...), dock inte vad jag hade hoppats på...

26/10 -06

Jag kommer att få ett sånt automatiskt system i mitt skåp som Micke bygger på Dusk. Det innehåller all automatik och även en frys under för nattkyla. Jag utlovar bilder när det är färdigt.
När jag odlade i uterummet hade jag en hydrofogger med hygrostat som startade när fukten blev för låg.

30/10 -06

Uppdatering för de som är intresserade:
Fick mail från Micke på Dusk idag. Han sa att de kör med svag näring i sitt system och visst kloggar nipplarna igen, men inte värre än att man kan lösa upp det i vatten si så där en gång om året.... Utifall att någon mer undrar hur det funkar med dessa system och tillsattser i vattnet/användning av kranvatten...
//Åsa

Ge ditt svar