Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Röllke

Nyckelord: Röllke

Inlägg med Röllke som nyckelord.

Jag har sett att det finns en del småplantor till rimliga pengar för en glad amatör att köpa från Röllke i Tyskland. Har ni några erfarenheter från detta företag? Jag köper i första och andra hand från Blomsterfamiljen, av medlemmar och kanske Åkessons, för att främja den lokala handeln men det fanns som sagt lite intressant som jag ville prova.

Nyckelord: Småplantor, Röllke

27/4 -21

Röllke är en gammal pålitlig firma som har fina produkter både orkidéer och tillbehör. Jag har handlat av dom i många, många år, både vid besök hos dom och när de är på utställningen i Lunds Botaniska Trädgård. Om vaccinationen mot Covid-19 går enligt plan så blir det en utställning i September. Om du köper småplantor så måste du vara beredd på att det tar manga år till blomning. Jag tycker att hans vuxna plantor är billiga i jämförelse med en del andra firmor på nätet. Åk ner till Lund om utställningen blir av. Det kommer i så fall 2-3 andra firmor.

27/4 -21

Röllke är en gammal favorit för mig och jag har handlat av dem de senaste 10-15 åren. Rekommenderas varmt!

Jag har köpt både småplantor och Orchi Packs och det är jättekul med många nya sorter men ja var beredd på att de är känsligare än stora plantor och har ett tag kvar till blomning. Men det är ju en del av utmaningen.

27/4 -21

O jag kan bara instämma med föregående talare, en bra firma med mkt intressanta plantor

27/4 -21

Det låter bra och kanske det är bäst att blanda lite smått och lite blomfärdigt från Röllke. Tack för svar alla!

2/5 -21

Bolebo. När kommer i så fall utställningen att vara?

3/5 -21

JeanetteG: Föreningen planerar att utställningen ska äga rum 3 - 5 September om inte Corona och FHM sätter käppar i hjulet och omöjliggör för klubben att genomföra utställningen. Håll tummarna och vaccinera er alla.

6/5 -21

Bolebo. Jag ska meddela Mikael, så får vi se om det passar den helgen.

7/5 -21

OBS.: Det är under förutsättningen att FHM godkänner att utställningen hålls och att Coronan är under kontroll. Vi som ämnar åka dit kan bara hoppas att det blir av.

7/5 -21

Ja, det är mycket välkommet..

Ge ditt svar

När jag var i Göteborg s stod jag länge och tittade på plantor som Lutz (Röllke) sålde små plantor 3 för 200? tror jag det var. Jag kikade och dem såg lite misstänkt fläckiga ut. Men mot min egen intuition så köpte jag tre stycken.

En av dem hade namnet Paphiopedilum Potentianum , jag har försökt söka info och bilder på denna planta men ej funnit något, jag önskar hjälp med detta.

Den andre jag köpte var en Paph appeltonianum. Jag tittade noga på plantan inna jag valde och tog en som hade det karakteristiska tjocknaden i bladrosetten som Paphar får när dem kommer med en knopp. Jag antog att en så liten planta i 3.5cm kruka inte skulle vara blommogen, men att en tjockare bladrosett tydde på att plantan måde bra. Den kommer nu med knopp!! skall man låta den gå i blom i den storleken?

Den Tredje jag köpte var en primärhybrid. Phal mannii x equestris (Linda Schoek) Har ej hittat några bilder på den korsningen heller. Hjälp önskas med det också

Då jag misstänkte att något kan ha varit lite tokigt med plantorna så hamnade dem som alla mina nya plantor i karantän. Har igårkväll upptäckt ullus angrepp på dem. Så en varningens tecken till er som köpte någon småplanta från röllke!

Hoppas någon har svar på någon av alla frågor!

Nyckelord: Göteborg, Röllke

5/10 -10

Du finner bilder av dem her http://www.roellke-orchideen.de/preislis...

Tack inger!

5/10 -10

Ska genast titta på dem. Jag köpte också tre småttingar: en Liparis rhombea, en P appeltonianum och en Dendrobium sulcatum. Dessutom en större P lowii.

Appeltonianum var ju lika stor allihopa men är det inte lite märkligt att min skjuter knopp redan!?

5/10 -10

Lite större bild på Phal mannii x equestris (Linda Schoek).
http://forum.theorchidsource.com/ubbthre...

5/10 -10

Det bruker alltid være lettere å finne det man leter etter når navnet er skrevet riktig
( Phalaenopsis Linda Cheok (Phal. mannii x equestris) )

6/10 -10

Små plantor kan skjuta knopp, men anser du själv att den verkar liten så skulle jag nog avbryta blomningen.
Jag var faktiskt på besök nere hos Röllke för ett par dagar sedan. Fanns mycket gottigottigt där men måste säga att stället kändes i sämre skick och med fler "angripna" plantor än hos Schwerter som jag varit hos två gånger innan.

Kom för övrigt hem med en stor Paph phillipinense alba x stonei alba. Aldrig någonsin hört talas om den korsningen så det ska bli spännande.

Tack för ditt svar Mattias det var som jag misstänkte då. Klipper man stängeln så fort knoppen kommit ovanför bladrosetten?

6/10 -10

Oj, jag skulle spara den, i rädsla att jag kanske inte skulle få den i blom igen, vem vet vad som kan hända liksom Men att klippa kanske e smart...

6/10 -10

Ja det är lite av ett lotteri Blomtjuven
Ja klipp den så snart du bara kan.

Ge ditt svar

Det som jag fasat ända sedan jag drog igång med orkider ifjol har nu blivit verklighet.

det börjar falla ur........

Det började med Adaglossum summit som jag köpte från roelleke. den dog och hamnade i soporan för några veckor sedan, nu börjar Bolleanthes. se ledsen ut. Idag när jag kollade i skåpet såg jag att min Vanda cristata inte såg så bra ut, jag tar upp den ur sin kruka (epiwebkruka med epiweb substrat) Alla rötter är mörkbruna och ser döda ut. Så jag har nu tagit ut den ur krukan satt den barrotad inklämd mellan några andra plantor i skåpet, och hoppas på det bästa.

Min Dendrobium abberans som fö.ö. är en av mina favoriter har också börjat se lite nedgången ut, den kom starkt med 3 skott förra månaden ett har väx till sig dem andra två står still. tappat nått blad och bulberna har börjat skrumpna. Men jag vet inte vad som är normalt och inte heller så....
Riktigt J***a trist känns det jsut nu, ser fram emot de nya plantorna fårn senaste sambeställningen.
Bild på Abberansen kommer jag lägga ut under min tråd om mitt skåp. som uppdateringsbild kolal där om ni är intresserad.

Hoppas någon kan hjälpa?

Nyckelord: Adaglossum summit, Röllke

16/8 -09

Hvor høy luftfuktighet har du i akvariet ?
Jeg har hatt litt problemer med noen av mine planter i terrariet fordi jeg er litt overivrig med vanningen,
så jeg har begynt å åpne dørene noen timer på terrariet for å få fuktigheten under 80%.
Og kanskje du skulle hatt flere vifter for å øke luftsirkulasjonen.

luftfuktigheten kan jag inte svara på då jag ej har någon mästare för det. Har tänkt på det med luftcirkulationen jag med men om jag har fläkten på högre volt så torkar mossan på epiwebben ut jättesnabbt. det gör den tom. som jag har det nu. Jag är ju rädd att det skall torka ut under dagen när jag är på jobbet.

16/8 -09

Du må nok ut og handle inn en fuktighetsmåler og evnt. en vifte til. En fogger på timer løser problemet med uttørkingen av Epiwebplaten. Den Berith kjøpte http://www.reptillagret.se/lucky-reptile... står på min ønskeliste.(og ikke gi opp, det er ikke lett å ha orkideer som hobby )

17/8 -09

Jag har just köpt detta regnsystem. Jag har bara provat det då jag känner att jag måste inhandla en sekundtimer, att köra en hel minut blir för mycket i mitt lilla skåp. Kan säga att den är väääldigt effektiv! (brötar mycket dock!) Kommer att skriva mer om det när jag fått igång skåpet igen.
Jag är själv nybörjare på skåp och kan trösta dig med att säga att du inte är den enda som råkat ut för ett och annat..!

17/8 -09

Plantor kommer och går. Det får man tyvärr lära sig leva med. Igår åkte en gammal favorit i sopkorgen här hemma. Hur mycket omvårdnad man än ger så går det ibland åt h**vete.

17/8 -09

Rot döden kan ju bero på att rötterna stått för fuktigt för länge,
När jag började att odla i skåp blev det många gånger så att jag vattnade vissa plantor alldeles för ofta Tyckte substratet dom växte i såg torrt ut, vattnade och rötterna dog. Det tar ett tag att lära känna hur olika material håller fukten i skåp men när man fått kläm på det brukar det gå bra.

Man ska ju också ska man vara medveten om att den relativa fuktdigheten blir hög i skåp och därför kan det man upplever som torrt egentligen vara fuktigare än det ser ut att vara.
I mina skåp har jag en RH på 80-99 %, har ingen fogger för att få upp luftfuktigheten.
Jag har istället gjort en egen luftfuktare till skåpen av en data fläkt och lite skruvar och den fungerar hur bra som helst. Har tex en sådan i mitt större skåp och har inga problem att få upp RH till 99% och dess utom tar den ingen plats .

17/8 -09

Har man sagt A får man säga B steffe. Vad har du gjort för anordning med datafläkt som luftfuktare...nyfiken ?

17/8 -09

Trist att det strular för dig. Luftcirkulation är verkligen prio #1 i skåp där luftfuktigheten ligger så högt (min ligger som steffe's på 80-99% utan luftfuktare av något slag). Det går liksom inte att fibba där... då kommer mögel eller röta som ett brev på posten....Mitt skåp är ungefär lika stort som ditt och jag kör 2st. 80 mm fläktar på 12V dygnet runt. Är du orolig för mossan kan du ju investera i ett ILS system till dn EpiWeb vägg som självattnar bakväggen på timer i korta intervaller flera gånger om dagen precis så att mossan inte torkar ur men inte dränker orkidéerna. Jag tycker organiskt substrat är hur svårt som helst i skåp Det fina med barrotingar är ju att man ser när de är torra och det fina med EW är ju att det är syntetiskt och inte suger upp den relativa fuktigheten i luften utan bara håller det vatten du vattnar tills det är förbrukat/avdustat. Då lär man sig rätt snabbt vad som krävs. PS! EpiWeb håller mer vatten än man tror. Fyll en tom kruka med EW, ställ den i skåpet och vattna som vanligt. När du är sugen på att vattna igen, skaka den tomma krukan så skall du se att det flyger vattendroppar överallt - alltså läge att vänta lite till med att vattna. Lycka till!!

17/8 -09

Brittmarie; jag kan lägga ut en bild på den lite senare.
Kan säga att en av poängerana med den är att jag inte behöver köra bevattningssystemet för att få upp luftfuktigheten i skåpet men risk för att övervattna orkidéerna
"Grejen" fungerar så bra att om jag kör den på halv fart så håller jag ändå kring 99 RH i skåpet . Skåpet är på 500 liter.

17/8 -09

Jag har så många orkidéer i skåpet att det håller 80-99% utan någon luftfuktare i över huvudtaget.... har tom. "dörren" lite på glänt. Jag hade vatten i kar på botten i början, men det behövs inte nu. Ingen vatten system. Skåpet mäter 75×80×40 cm.

17/8 -09

valkyrie; Håller precise med dej jag kör med EW och som du säger håller den mer fukt än vad man kan tro, med risk även dör att man kan övervattna även den. Som sagt beror ju det hela på funktionen - Relativ luftfuktighet.

17/8 -09

Ni som inte har luftfuktare, hur ofta sprayar ni för hand i skåpet? Eller behövs det inte när luftfuktigheten är så hög..? Jag vet att på botaniska har de ett skåp med vatten och vitmossa i botten. De har inget bevattningssystem alls men sprayar ett par gånger i veckan för hand.

17/8 -09

Jag doppar större delen av gänget 2 ggr/veckan och sprayar dessutom barrotingarna varannan dag ungefär (när det ser torrt ut) för hand med högtrycksputa. Men jag har ju ganska mycket luftcirlulation i mitt skåp också.

17/8 -09

Vad är den idealiska fuktigheten i ett skåp ??
,jag kör med epiweb bevattnings-bakstycke och ligger runt 70% fuktighet

17/8 -09

Vad är den idealiska fuktigheten i ett skåp ??
,jag kör med epiweb bevattnings-bakstycke och ligger runt 70% fuktighet

17/8 -09

steffe : blir mer och mer nyfiken. .

17/8 -09

+ 18/8 -09

Från steffe.

Här kommer en bild på "grejen" !

Grejen med grejen är att den måste stå så att fläkten blåser ner mot en vatten yta (att man har lite vatten stående i botten av skåpet) och på det viset kommer den att fungera som en enkel typ av luftfuktare.

Om man har problem med att hålla uppe luftfuktigheten men inte har lust att dusch skåp och plantor mer än nödvändigt med risk för bl.a övervattning så kan kanske detta vara värt att prova.

Som vanligt så är det ju så att det som fungerar för en kanske inte för den andra men som sagt funkar den för mej .
Kan ju tillägga att denna simpla grej faktiskt har mycket större kapacitet att fukta luften än vad man först kan tro.

fiffig lösning, jag som har slängt bort hur många datorfläktar som helst ´då jag inte tänkt att jag någonsin kommer använda så många....

18/8 -09

Kan tillägga att jag har satt en klick värmelim på skruvskallarna och sedan ställt den mot en plan yta innan limmet helt stelanat.
På så vis kommer den stå på alla fyra och blir också tyst och vibrationsfri mot underlaget.

då har jag skaffat mig en RH mätare min 63% max 99%

RH dagtid när jag sett har legat mellan 86-89%

Nattetid, när lamporna är av har jag mellan 90-99% på morgonen

Ge ditt svar

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

En av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan har en ej levererad beställning hos mig så skickas denna planta i samma paket och enbart portot för det paketet debiteras.

En klassiker med doftande, rosavita blommor. Klassisk paph-skötsel önskas.

Foto och odlingsråd.

Foto och info.

Nyckelord: Paphiopedilum delenatii, Röllke

9/5 -09

Merwic köpte 1 styck.

9/5 -09

Ingegerd15 köpte 1 styck.

9/5 -09

Mi köpte 1 styck.

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

9/5 -09

busfro.se köpte 1 styck.

10/5 -09

Attans, här skulle man varit snabbare, dessa gick visst som smör i solsken!!

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

En av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan har en ej levererad beställning hos mig så skickas denna planta i samma paket och enbart portot för det paketet debiteras.

En liten Vanda(-släkting). En av plantorna har en köldskada på ena bladet. Dock inte mjukt, utan intorkat. Ytterligare en (en tredje planta) har större sådana skador. Jag skickar de två skadade tillsammans till den som vill ha dem, eller till den som beställer sist...

Min lilla beskrivning av arten.

Foto.

IOSPE.

Nyckelord: Trudelia cristata, Röllke

9/5 -09

Mi köpte 1 styck.

9/5 -09

ingse köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

En av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan har en ej levererad beställning hos mig så skickas denna planta i samma paket och enbart portot för det paketet debiteras.

Jag gillar Chysis. Coola orkidéer. Har aldrig provat att odla själv dock.

Odlingsråd.

Bild.

Nyckelord: Röllke, Chysis laevis

9/5 -09

S.Karlsson köpte 1 styck.

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

9/5 -09

ingse köpte 1 styck.

9/5 -09

steffe köpte 1 styck.

9/5 -09

john köpte 1 styck.

18/5 -09

Saknar någon av er som beställde Chysys sin planta? Jag har en kvar -- kankse fick jag 6 st, men jag vet inte. Trodde att jag levererat alla... Hör av dig om det är din som står här.

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

En av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan har en ej levererad beställning hos mig så skickas denna planta i samma paket och enbart portot för det paketet debiteras.

En klassisk liten Dendrobium med vita blommor. En beskrivning, stulen från nätet : "Miniature species which will grow cool to warm conditions from Papua New Guinea. Does require bright light and a mild dry winter rest period. Flowers appear on the top of the pseudobulb and are very long lasting."

Jag tror att dessa plantor är näst intill blomstora -- kan nog blomma på nästa skott.

Vackra foton.

Nyckelord: Röllke, Dendrobium abberans

9/5 -09

Mi köpte 1 styck.

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

9/5 -09

steffe köpte 1 styck.

9/5 -09

john köpte 1 styck.

9/5 -09

Gunsan OrkidéMormor köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

En av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan har en ej levererad beställning hos mig så skickas denna planta i samma paket och enbart portot för det paketet debiteras.

Art från södra Afrika Så mycket mer än så vet jag inte om den, men jag tror den bör odlas under liknande förhållanden som Angraecum etc.

Info och foton på IOSPE.

Foto av planta med blommor.

Nyckelord: Jumellea gracilipes, Röllke

9/5 -09

ingse köpte 1 styck.

9/5 -09

Oh Grattis Ingse!
Den är jättefin!

9/5 -09

Takk

Köp, diskutera och läs villkor

Igår anlände paket nummer två från Röllke. Det visade sig nu att Phalaenopsisplantorna och ett tillbehör kommer separat i nästa vecka.

Jag kommer därför börja med att skicka ut de beställningar som inte har Phalaenopsis i sig. Phal-beställningar kommer i slutet av nästa, eller början av därpå kommande vecka.

Nya sponsorsplantor har anlänt. Jag lägger ut dem senare idag.

Nyckelord: sambeställning, Röllke

9/5 -09

Bara två styck av alla sponsorsplantor kvar: Bolleanthes och Paph

Ge din åsikt

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

Den tredje av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan deltar i sambeställningen från Röllke så skickas denna planta i samma paket och inget porto tillkommer för plantan.

Denna kosrning ger hybridsläktet Banfieldara (Ada × Brassia × Odontoglossum) då Adaglossum Summit är kostningen Odontoglossum bictoniense X Ada keiliana och Brassada Mivada är korsningen Brassia brachiata x Ada aurantiaca.

Föräldrarna är båda gul-orange-bruna, så jag förmodar att även denna korsning kommer ligga åt det hållet.

Jag förmodar att man kan sammanfatta skötseln med att den tillhör Odontoglossum-gruppen. De som lyckas med dessa plantor får gärna skiva lite odlingsråd som en kommentar.

Foton på Brassada Mivada.

Foton på Adaglossum Summit

Foto och skötselråd för Adaglossum Summit

Nyckelord: Adaglossum Summit, Brassada Mivada, Röllke

8/5 -09

Gunsan OrkidéMormor köpte 1 styck.

8/5 -09

Zinzol köpte 1 styck.

8/5 -09

Plopp köpte 1 styck.

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

8/5 -09

steffe köpte 2 styck.

8/5 -09

BurraNelly köpte 2 styck.

9/5 -09

Gloxinia köpte 1 styck.

9/5 -09

Elaka de Hex köpte 1 styck.

9/5 -09

Felixan köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

Den andra av de sorter Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan deltar i sambeställningen från Röllke så skickas denna planta i samma paket och inget porto tillkommer för plantan.

Denna art, stamfordianum, är en aning ovanlig då den skjuter sin stängel från bulbens bas. Blommorna, vilka blir runt 4 cm breda, sägs ska dofta.

Foto och beskrivning.

Foto, beskrivning och skötselråd.

Foto på planta i naturen.

Nyckelord: Röllke, Epidendrum stamfordianum

8/5 -09

Gunsan OrkidéMormor köpte 1 styck.

8/5 -09

steffe köpte 1 styck.

8/5 -09

Mattias köpte 1 styck.

8/5 -09

Kask köpte 1 styck.

8/5 -09

Zinzol köpte 1 styck.

8/5 -09

Mia köpte 1 styck.

8/5 -09

*Berith köpte 1 styck.

8/5 -09

Plopp köpte 1 styck.

8/5 -09

Merwic köpte 1 styck.

8/5 -09

S.Karlsson köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 65 kr per styck. Frakt: 24 kr per paket.

Den första av de plantor Röllke sponsrat OrkidéPrat med. Om planta köps av person som redan deltar i sambeställningen från Röllke så skickas denna planta i samma paket och inget porto tillkommer för plantan.

Detta är en hybrid mellan Bollea och Cochleantes (hybridsläktet heter därför kreativt nog Bolleanthes). Jag odlar inget av dessa släkten själv, så ni som odlar, dela gärna med er av odlingsråd!

Jag har hittat följande på nätet:

Foto på mycket närbesläktad Bolleantes-hybrid.

Foto på Cochleantes Moliere (en av föräldrarna).

Info om Bollea (en bit ner på sidan) på orchidspecies.com.

Bilder på Bollea.

Info om Cochleantes.

Odlingsråd.

Nyckelord: Bolleanthes, Röllke, Bollea, Cochleantes

8/5 -09

Gunsan OrkidéMormor köpte 1 styck.

8/5 -09

Jag köper 1 st

8/5 -09

AnnikaS köpte 1 styck.

8/5 -09

Plopp köpte 1 styck.

8/5 -09

Zinzol köpte 1 styck.

8/5 -09

Lotta köpte 1 styck.

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

8/5 -09

steffe köpte 1 styck.

8/5 -09

Felixan köpte 1 styck.

8/5 -09

KIEH köpte 1 styck.

8/5 -09

En person som inte är medlem längre köpte 1 styck.

9/5 -09

Ingela köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Idag hämtade jag första av två paket från Röllke-beställningen. Det andra anländer i morgon. Jag har packat upp och det ser finfint ut. En planta, P. parishii, har blommor

Jag har uppdaterat sambeställningen med var persons leveransstatus så alla kan gå in och titta själva huruvida just deras plantor/tillbehör anlänt än.

För att beklaga momsmissförståndet och som tack för beställningen har Lutz valt att sponsra OrkidéPrat med 50 småplantor. 30 levererades i dagens paket, 20 kommer i nästa.

Jag tänker mig följande: Jag lägger ut sponsorsplantorna till försäljning för 65 kr styck (?5×13 kr). Pengarna för de plantor som säljs i helgen och början av nästa vecka, alltså som säljs medan jag levererar sambeställningsplantor, går till att finansiera momstillägget på beställningen. De plantor som är kvar därefter säljs och pengarna går till OrkidéPrats drift. De personer som deltar i sambeställningen kan jag såklart skicka de nya plantorna till i samma paket om de beställs före jag skickar (första leveranserna går på måndag).

Vad säger ni om det ovanstående?

/ Björn

Nyckelord: sambeställning, Röllke

7/5 -09

Det låter som en jättebra idé! Vad är det för plantor? Jag köper gärna en av dem.

Jag håller med. Är också nyfiken på vad det är för plantor.

7/5 -09

Absolut Björn - helt okey

7/5 -09

Genast blev jag mycket nyfiken på vilka plantor som kommer med Tycker du har hittat en kreativ lösning på dilemmat som vi alla kan få glädje av!

7/5 -09

Låter hur bra som helst.

7/5 -09

Instämmer
Vilken fin gest av Lutz, ska bli intressant att se vad det är för plantor

8/5 -09

Nu ligger de tre sorterna som kom i dagens paket ute i min butik. Först till kvarn, som dom säger...

8/5 -09

Hej
Hur hittar jag de tre sorterna?

8/5 -09

Gå till "Köp och sälj" "Nytt i butiken" eller se inläggen som just nu finns överst på sidan. Tyvärr är Epidendrum stamfordianum redan slut, men det finns fortfarande kvar av de andra två.

Helt enig, dette høres bra ut. Gjett hvem det er sin parishii.
Da håper jeg det blir noen kroner til OrkidéPrats drift også.

Ge din åsikt

Jag har inget nytt att meddela vad gäller leveransen, men plantorna är reserverade i Röllkes växthus och skickas säkerligen inom kort.

Nyckelord: Sambeställning, Röllke

13/4 -09

Jättebra att du uppdaterar oss Björn, många som är otåliga!
Personligen så är jag nu dock inte alls lika sugen på de grejor jag beställde i december, men det är väl smällar man får ta..

13/4 -09

Callis: känner du att något inte alls passar så kan du ju lägga ut på auktion, de kanske finns på andras önskelistor

13/4 -09

Låter finfint

13/4 -09

21/4 -09

Björn Johansson schrieb:
Hi Lutz!
I hope all is well.
Do you have any timeframe for the delivery?
/ Björn

21 apr 2009 kl. 07.37 skrev Roellke Orchideen:
Dear Björn,
thanks for the reminder, we are packing since last week as much as we can, your parcel(s) should leave this week.
kind regards
Lutz

21/4 -09

Spännande, jag har blivit så inspirerad av helgen i Karlstad!

21/4 -09

Åh vad roligt
Nu får jag titta in på Sambeställningen, och kolla i beställningslistan vad jag har att vänta på

Wohooooo! Undrar vad jag beställt....hmm skall nog kika på listan jag med :P

21/4 -09

Var hittar jag denna lista ?

21/4 -09

21/4 -09

Tack så mycket för hjälpen ....

21/4 -09

Weeee! Katterna har fattat tycke för orkidéer med bulber = ätit upp en hel del, så jag behöver påfyllningen!

Gledelig nyhet, tusen takk Bjørn.

24/4 -09

Nu har jag fått packlistor och meddelande från Lutz om att paketen är redo att skickas. Jag ska dubbelkolla listorna i kväll och detta innebär att de kommer skickas från Tyskland på måndag eller tisdag.

24/4 -09

Tack för uppdateringen Björn och trevlig helg!
Vilket jättejobb du måste ha framför dig.. är full av beundran för alla som orkar med en så stor sambeställning!

24/4 -09

Låter bra. Skall bli kul att äntligen få hem vårt nya projekt! Tack Björn.

26/4 -09

Jag har nu kollat packlistorna Lutz skickat och 3 plantor är slutsålda, 3 sorter saknades. Jag har meddelat honom och hoppas att plantorna skickas i morgon eller på tisdag.

26/4 -09

Hur blir det då, med tanke på att det är en kort vecka nu? Då får vi kanske inte blommorna hem per post förrän nästa vecka, eller vad tror du?

26/4 -09

Ingen aning. Först ska de ju hinna hit -- det kan ta allt från 2 dagar till 10, typ. Posten från utlandet är oberäknelig. Sen ska jag packa upp typ 200 plantor. Sen packa ner dom igen. Så jag har ingen aning.

Ge din åsikt