Skriv början av artikeln om Orchid Inn

Nyckelord: Orchid Inn

Inlägg med Orchid Inn som nyckelord.

Jag tänkte bara påminna om att det nu är knappt en vecka kvar tills jag behöver få in beställningarna från er till denna sambeställning.

Nyckelord: Orchid inn, SVO, Sunset Valley Orchids

29/3 -14

29/3 -14

Jag har för mg att min beställning ligger inne redan, men en helt annan sak....
Det nya medlet med katjoner mot allehanda mikroskopiska otyg, Pure Joy, har du det till försäljning snart?

30/3 -14

Tyvärr Stulun. Pga samarbetsproblem med marknadsbolaget har jag och samtliga av mina kollegor valt att avbryta vårt samarbete med dem, så jag är rädd att det inte kommer bli någon Pure Joy inom överskådlig framtid.

30/3 -14

Synd

4/4 -14

Ja visst är det.

4/4 -14

En annan påminnelse! Alla ni som vill vara med på sambeställningen... Nu är det bara 1 dag kvar!

Ge ditt svar

Här kommer en bild även på mina nykomlingar från Orchid Inn! Ett stort tack igen till Markus G, för ett gott omhändertagande och hemkörningen!

Längst bak från vänster till höger står Paph. Rolfei (med 3 bauta-rosetter!) och Paph. supardii (med den intorkade rosetten). I mitten från vänster till höger står Phrag. China Dragon, Paph. Jade Dragon och Phrag. Fliquet 4N (med 2 rosetter).
Längst fram i samma ordning står Fdk. After Dark, Morm. Virgen del Valle ‘Dark Horse’ x Cyc. warscewiczii ‘SVO Widest Petals’ och Paph. William Ambler.

För att ha varit på resande fot så länge måste jag säga att de är i riktigt bra skick, kul när det kommer så fina leveranser!

Nyckelord: Orchid Inn

7/6 -13

Vilka fina plantor. Grattis! Hoppas de blommar flitigt

7/6 -13

Avis på den Rolfein. Beställde en därifrån i fjol och den är fortfarande bara en bråkdel så stor som din.

7/6 -13

En rejäl samling! Blir spännande att se dem börja blomma!

7/6 -13

Tack, stella, det hoppas jag med

Mattias, jag är verkligen jättenöjd! Men hade inte trott att den skulle vara så storvuxen! Supardii är mindre i jämförelse, men så är ju i och för sig Rolfei BS. Var den du köpte ifjol det också?

Xara, det vart en rejäl bunt denna gången, så när alla är så fina kan man inte bli annat än glad. "Tyvärr" är bara två BS, men jag hoppas det kommer blommor snart

7/6 -13

Jag minns inte riktigt vad det var för storlek på den jag köpte. Den var kanske inte BS. Den har tre skott nu så den växer i alla fall på bra.

7/6 -13

Ser ut som att din Rolfei är i samma storleksklass som min Delrosi. Alltid kul när man får stora plantor. Phraggarna ser ut som att de kommer ha riktigt fina blommor (googlade på korsningarna).

Det ser ut som du har bra bark i krukorna. Vart köper du den?

7/6 -13

Hittade bra bark på en lokal butik här hemma för ett par år sedan så jag köpte ett rejält lager. Det var pinjebark från Weibulls i 20-literspåsar.

8/6 -13

Mutanten, den barken är dels lite Weibulls pinjebark och dels lite bark från Schwerter Kör den i ugnen en stund innan plantering, har sett att det kan följa med lite hoppstjärtar ibland
Phraggarna ser jag verkligen fram emot - på bara en månad har jag gått från 0 till 4 Phraggar

Mattias, då blir det kanske en praktfull blomning snart

8/6 -13

Det ska bli kul att se hur de utvecklar sig de där plantorna! Ser fram emot bilder allteftersom nått spännande händer! Kanske kan man "råka" ramla in i Paph. träsket!

8/6 -13

Aha, det är det jag brukar köpa, men jag måsta alltid sortera och tvätta barken och ta bort all skräp (stenar bl.a.) innan jag kan använda den. Det tar en evinnerlig tid så det skulle vara skönt att hitta något som är redo för använding utan alltför mycket krångel. Nåväl, det får bli det igen då det finns lättillgängligt på promenadavstånd. (jag misstänker att jag krånglra mer än nödvändigt, men det är jag i ett nötskal)

Ser verkligen fram emot kort på dina Phraggar när de blommar. Själv nöjer jag mig med min enda Phrag som jag hoppas tänker blomma denna sommar.

8/6 -13

Norberg, det tycker jag allt! Eeeeen liten har du nog plats för någonstans i vart fall

Mutanten, vilken av dem menar du att du får sten i? Jag har fått något korn grus någon enstaka gång, annars får jag faktiskt städa bort väldigt lite bös ur pinjebarken från Weibulls - jämfört med t.ex. andra orkidéblandningar där 40% är skräp och barken börjat förmultna... Annars gillar jag Schwerters bark, köper den som är 1-3 cm (är ofta ännu större bitar med), där följer inte det där "bark-pulvret" med som jag upplever finns i Weibulls
Får hoppas Phraggarna går i blom här snart, Fliquet var ju BS och China Dragon NBS

9/6 -13

Det är weibulls jag hittat stenar i (ca 4-5 cm stora dessutom), plus att jag brukar få slänga hälften eftersom det börjat förmultna etc. Hmm... Kanske ska satsa på att köpa från Schwerter istället då.

9/6 -13

Mutanten, du kanske haft lite otur? Den påse jag köpte häromsistens innehöll ingen sten alls och var i bra konsistens... Schwerters bark är bra, men det är där det tenderat att följa med hoppstjärtar på köpet.

9/6 -13

Annika: Inte omöjligt. Jag har gått igenom två 20 L säckar med samma resultat, men det kan ju vara så att dessa säckar var från samma parti (trots olika affärer). De är fortfarande mycket bättre än orkidébladningarna som finns att köpa. Usch, hoppstjärtar vill jag inte ha! Räcker med de där små pestiga flygfäna som bor i komposten. :P

Jag håller tummarna för att dina Phraggar blommar snart.

Just det, hade din Rolfei också ett monsterrotsystem?

10/6 -13

Mutanten, jag har bara köpt de på 4 liter, då går det att klämma sig fram lite för att hitta en påse med vettig konsistens
Sedan ska jag inte säga att jag alltid fått med hoppstjärtar heller, sista barken jag köpte såg fin ut!

Njae, skulle inte säga att Rolfei hade monster-rötter, men rötter som verkar lagom i relation till att den hade 3 rosetter

Ge ditt svar

7/6 -13

Från Orchid Inn

 

Nyckelord: Orchid Inn

Prata om bilden

Jag ville bara säga att jag pratade med Sam på Orchid inn igår kväll och han bad oss skicka in vår beställning så fort som möjligt för att det har redan kommit in en hel del beställningar och att en del plantor börjar ta slut! Speciellt de som är "limited" och "very limited" så för att ge alla de som redan har lagt order en chans att få det de vill ha så har jag beslutat att korta ner beställnings tiden till den 22/3 istället. Lördagen den 23/3 kommer jag att skicka in vår beställning och för de som inte hinner få in sin beställning i tid finns det ev. en möjlighet till att jag kan komplettera ordern den 30:e men jag kan inte garantera något.
Jag ber om ursäkt för denna förändring men jag tror detta är det ärligaste för alla parter.

Om någon har några andra förslag eller invändningar så hör av er så får jag se hur vi kan lösa det.

Ha en fin dag!

Bästa hälsningar
Markus G

Nyckelord: Orchid Inn, SVO, Sambeställning

18/3 -13

Det är ok!

Ge ditt svar

Nu måste våren definitivt vara på språng, för Sam Tsui har mailat ut sina vårlistor för beställning. Under maj månad kommer Orchid Inn alltså till Tyskland och man kan då, som gjorts här tidigare år, beställa via deras listor och få levererat i slutet av maj. Det tillkommer CITES samt fraktkostnad men man får också rabatt vid en stor order.

Jag skulle gärna beställa något från Orchid Inn och ville höra om fler är intresserade av detta, i så fall kanske vi på nytt kan ordna en sambeställning därifrån? Däremot är jag inte rätt person för sambeställningsjobbet, då jag kommer vara mitt en flytt när varorna kommer. Kan någon tänka sig att ta på sig sambeställningen?

Listorna innehåller nog något för de flesta, där finns Paphar, Phraggar och Catasetum från Sunset Valley Orchids - ett riktigt tillfälle att beställa alltså

Nyckelord: sambeställning, Orchid Inn

4/3 -13

Jag har inte heller tid att hålla i det, men jag kan nog tänka mig att beställa något om någon ordnar det hela.

4/3 -13

Dette her er veeeeeldig interessant

4/3 -13

Jag håller redan på att sätta samman min beställning och har mailat ut om det finns intresse från restan av Karlstads orkidèklubb. Kanske skulle kunna hålla i det... Om det finns något intresse. Jag kommer även att kunna leverera i Göteborg och Varberg.

4/3 -13

Låter som att vi är några stycken som är intresserade i alla fall! Jag kan maila ut listorna till de som vill ha dem, men vi behöver en spindel i nätet som håller i beställningen Markus G, det vore toppen om du hade lust att fixa det!

4/3 -13

Ja jag har pratat med min fru och ja jag kan hålla i det men behöver veta mer om hur ni brukar göra.
Jag har redan plockat ut mina favoriter.

4/3 -13

Man klickar på Köp & Sälj längst uppe och sen väljer Ordna en sambeställning. Sen väljer man plantorna. Samordnaren får dom hem till sig och skickar till alla som har beställt.
Fraktkostnaden från leverantören brukar man dela per planta. Fraktkostnaden i Sverige betalar varje beställare för sitt paket.

5/3 -13

Åh vad bra, Markus G! Rent praktiskt gör man just som stella beskrev och man betalar per skalle eller per planta, eller tänker du på vad som gäller för köpet från Orchid Inn? Fick du hans mail med listorna, om inte kan jag sända över mitt till dig om jag har din mailadress, där står det mesta, undrar man något är han i regel snabb att svara...
Kul med sambeställning igen!

5/3 -13

Hej Annika! Jag la ut om sambeställning igår kväll men den dyker inte upp här i högerkolumnen som aktuell sambeställning. Jag får väl fråga Björn hur det kommer sig? Ha en bra dag!

5/3 -13

Markus G, jag såg den sedan Min erfarenhet är att det dröjer innan genvägen till sambeställningen poppar upp i högerspalten, vill man beställa innan dess hittar man sambeställningen under Köp & Sälj -> sambeställningar
Nu vill det till att man lyckas sållra i den preliminära listan!

5/3 -13

Annika , jag ägnade nästan hela dagen och kvällen åt att gå igenom alla listorna och välja ut det jag vill ha och något säger mig att vi kommer att ha gjort en del lika val när jag får din lista eftersom jag av erfarenhet vet att du har god smak!

5/3 -13

Haha, jo man tackar, ja Men för min del faller nog mycket bort på grund av plånbokens tomma eko
Men har tänkt unna mig något smaskigt i alla fall, det här blir ju trots allt min examenspresent till mig själv, vad det blir återstår bara att se!

5/3 -13

Om du vill skicka beställningen före den 30/3, så kanske du måste ange ett tidigare slutdatum för beställningen.

5/3 -13

Det står två olika datum på beställningen. Att man kan beställa till den 30/3 och att sista beställningsdag är 31/3.

5/3 -13

Oj, det stämmer att det står 2 datum. Rent krasst stänger sig ju sambeställning automatiskt efter det datum som står under beställningstiden från - till. Det blir ju viktigt att satt datum gäller, jag kommer förmodligen ändra mig in i det sista och behöver veta när detta är

5/3 -13

Ni har helt rätt! Jag kommer att skicka in listorna senast den 31 mars men för att hinna göra en sammanställning av allt så behöver jag få in era beställningar senast den 30:e. Det är ju Påskafton & Påskdagen och jag kommer troligtvis ha hemmet fullt av folk så jag vill inte behöva sitta för länge med sammanställningen. Hoppas ni har överseende med det.

5/3 -13

Så... nu är det ändrat. Jag hoppas ju givetvis att de flesta av er ska hinna bestämma er innan sista minuten... För husfriden här hemmas skull!

5/3 -13

Ajajaj det kan bli dyrt det här.. jag måste hej jag måste hej jag måste hejda mig...

5/3 -13

Mattias Jag är rädd att det är för sent! Har man väl sett listorna är man Hooked och ju mer man läser desto fler vill man... MÅSTE... man ha!

5/3 -13

Markus, har du möjlighet att maila mig listorna? Vill gärna vara med på ett litet hörn:-)

6/3 -13

Haha, jae, det är lika mycket glädje som kval att läsa de där listorna
Men det var så trist att se att Paph. Paul Parks inte fanns i år, och inte heller wilhelminae...

Jo förresten, detta kanske är solklart för er redan, men jag mailade Sam och frågade om ett par saker;
ls = leafspan, ska motsvara den längsta punkten från ena till andra bladspetsen tvärs över.
för catasetum-listan svarar han att 3" pots = vanligtvis brukar motsvara NBS.

6/3 -13

Lorraine Skicka över en mailadress till mig så får du listorna direkt. Annika bra jobbat. Jag har inte tänkt på det med 3" pots tidigare även om jag köpt ett 10 tal. Nu vet jag. Tack!

6/3 -13

Har kollat deras lista på netet men den kanske är gammal. Skulle också vilja se om det finns en nyare. Skickar mailadressen.

6/3 -13

stella Nu har du dem i mailen! Enjoy!

6/3 -13

Tack Markus.

6/3 -13

Förresten, Markus, läste på sambeställningen att du ville ha summan + 10% inbetald, men sist vi beställde fick vi 10% rabatt så det vart plus/minus noll där
Och jag såg just vilken fantastiskt bamse-order Olga la, så jag blir förvånad om vi inte får rabatt

6/3 -13

Har du vunnit på lotto Olga?
Jag vill åsså ha en kovachii!!

6/3 -13

Haha, Annika og Mattias Lotto har jeg desverre ikke vunnet og jeg er egentlig en student. Men jeg er en heldig jente som har en snill mann med jobb i olje bransjen Så har jeg akkurat lært micropropagation of plants så mulig at jeg får låne labben på Universitetet i sommer så jeg skal prøve å lage masse planter fra en liten bit Så dette her er en framtidig investering som jeg kaller det
Og forresten, AOS medlemmer får 10 % rabatt som jeg vet. Jeg er AOS medlem, er noen av dere også?

6/3 -13

Har nu kollat på listorna och vad svårt det är. Man står väl vid ruinens brant lagom till semester. Fattas bara ett steg framåt. Att vinna på lotto vore inte så dumt

6/3 -13

Olga, jag är ju också student och ska unna mig något extra inför min examen med denna beställning, men när jag såg din blev det så tydligt att jag har dragit hårt i bromsen på min beställning, jag kände mig nästan snål! ..men det rådde jag bot på med en Supardii, kanske följer en eller ett par saker till med i farten det närmsta

Ja visst, en jackpotrad på detta så är ju lyckan gjord

EDIT; Haha, stämmer rabatt-tabellen på hemsidan är Olgas + min order i sig själva uppe i 20% rabatt
..det måste betyda att man kan köpa lite till då

6/3 -13

Annika att jag skrivit 10% extra är ju grundförutsättningen. Det är ju för cites och andra omkostnader men som du säger så skulle jag tro att vi står på 10% rabatt nu. Dvs 10% under listpris istället för 10 över som det skulle bli från början. Det är inte helt enkelt att formulera allt rätt första gången. Hoppas ni har överseende med det.
Det känns redan som om vi kommer få ihop en riktigt rejäl order. Så jag kommer nog ha att göra en stund när det börjar dra ihop sig till leveransdags! Det är dessutom kring min födelsedag så det blir ju en trevlig present!

.... Och Jaa vem vill inte ha en Kovachii!?

6/3 -13

Markus G, visst är det grundförutsättningen, det stämmer alldeles riktigt. Men när jag nu räknar bort den extra summan och subtraherar för rabatt så kände jag plötsligt att jag kunde lägga till en sort eller två

Det verkar verkligen bli en bamseorder, det blir fullt upp för dig när paketet kommer!

6/3 -13

Japp det kan du lita på!

14/3 -13

Sååå mina vänner jag tror att vi nu kan säga att vi är uppe i *Maxrabatt!!! *
Vilket innebär att istället för att lägga på 10% på priserna så kan ni dra av 15% dvs att när vi kommit över så får vi 25% rabatt! och vi är redan mycket nära den gränsen enligt beställningslistan! Känns riktigt bra tycker jag. Hoppas det är fler än jag som känner så..

14/3 -13

Hipp hipp!
Enligt mina beräkningar är vi ett par-tre hundra dollar ifrån (men jag räknar ofta fel), men kanske ska Markus G själv lägga till lite varor Och roth-Mattias, har inte du hittat något?

14/3 -13

Ja det är ju ganska troligt att jag ska. Jag kan även tänka mig att skicka till Norge om det är någon av våra kära Norska kollegor som är intresserade. Ni är ju givetvis även välkomna att komma och hämta plantorna här i Karlstad om ni vill?

15/3 -13

Jo, jag har hittat för mycket, det är det som är problemet Jag sitter fortfarande och försöker förkorta listan

15/3 -13

Mattias, du får helt enkelt utöka växthuset!

15/3 -13

Förresten, Markus G, hade du möjligheten att köra ner plantorna till Gbg-trakten? Eller återstår det att se?

15/3 -13

Merwic, just nu är det faktiskt inte växthuset som är begränsningen utan plånboken

15/3 -13

Jag lider med dig Mattias. Har själv lagt 2 hela dagar på att gå igenom och välja ut vilka jag dvs min plånbok tolererar /inte kan vara utan!
Ja Annika jag kommer med all trolighet kunna leverera till Gbgområdet och kan då köra över Allingsås... Bara så du vet Mattias! Jag kan dock inte lämna några specifika datum om det blir aktuellt. Det beror på om/när jag ska ner och träffa släkten i Gbg och Varberg. Jag ber att få återkomma lite närmre i det ärendet.

15/3 -13

2 dagar - det har ju tagit 2 veckor! Efter Olgas inspirerande order gick jag lite Bananas
Markus G - då kanske du rimligtvis även passerar mellan Gbg och Alingsås, dvs. vid Lerum, dit jag flyttar Om du kommer ner kan jag möta upp annars, i A.sås eller Gbg, får hoppas på att du vill träffa la famillia helt enkelt!

15/3 -13

Jo jag märkte att du gick lite bananas Annika ! Vi kan säkert lösa det på ett eller annat sätt ! Jag har samlat ihop en massa förhoppningsvis lämpliga kartonger till det blir dags att skicka ut till er alla som inte vill hämta eller möta upp någonstans på vägen.

15/3 -13

Är det ingen som har vägarna förbi Stockholm?

15/3 -13

Ah, hemleverans vore ju världsklass
Nu tar jag mig en stor öl och sätter mig med listan en sista gång så ska vi nog kunna plocka ut några godingar.

15/3 -13

Tyvärr Lorraine, ska på mässa i solna i början av april men då har ju inget kommit och jag vet inte när vi kommer till Stockholm nästa gång.
Ja Mattias då kanske man till och med kan få se din inspirerande odling på lite närmre håll!? Och några godingar tror jag nog du ska kunna få ihop ikväll!

15/3 -13

Tyvärr Lorraine, ska på mässa i solna i början av april men då har ju inget kommit och jag vet inte när vi kommer till Stockholm nästa gång.
Ja Mattias då kanske man till och med kan få se din inspirerande odling på lite närmre håll!? Och några godingar tror jag nog du ska kunna få ihop ikväll!

15/3 -13

Det får man absolut

15/3 -13

Aaaah nu börjar det likna något! Nu har vi med råge passerat maxrabattgränsen! KANON! ...och Mattias jag ser att du vågade dig på Dollgoldien i alla fall! Samt några andra av mina favoriter. Jag köpte Prince Edward förra rundan och har funderingar kring Roth "Tarantulan" inför denna. Tror dock jag får hoppa den nu när Roth-Gigantifolian snart kommer. Den lär ju ta en del plats misstänker jag.
Det bästa med att ha tagit på mig den här uppgiften är att jag kommer att få möjlighet att få träffa några av er "live" och få ÄNNU mer inspiration! = Me like!

16/3 -13

Gött!
Den där Dollgoldien hade hamnat på inköpslistan direkt...om den kostade hälften så mycket
Markus G, hur var PEOY när du fick den förra gången? Har den blommat? Har velat fram och tillbaka kring den, gillar formen men tycker nog att färgerna är lite...fadda?
Vilken jätteorder att jonglera med, hoppas du även får något för det av Orchid Inn!

16/3 -13

Annika Nej den har inte blommat än men legat högt upp på min "måste ha" lista under en lång tid innan jag köpte den. Den var ju bara NBS och den har inte alls varit lika aktiv som Michael Koopowitz som jag tog bild på för ett par veckor sen. Den växer mer kraftfullt än någon av mina andra Paphar. Jag beställde en Dollgoldie förra gången men då var det någon som glömt packa den så jag skulle få en den här gången istället. Jag tror inte jag får något extra av Sam för att jag lägger en stor order hos honom men jag tackar för omtanken.

17/3 -13

Funderar på att köpa en flaska Sanderianum eller liknande. Hur fungerar det? Är det svårt att "få upp" dem tror ni? Vad behövs i så fall? Basics...

17/3 -13

Har gjort två flaskförsök nu. Första gången testade jag att sätta dem i en fin barkmix... gick inte bra alls. Bara 5 plantor är i livet idag.
Andra gången satte jag dem i greenmix... har hittils bara förlorat en planta där så det verkar vara så man ska göra. Gäller att hålla dem fuktiga konstant i början och då funkar ju greenmix bra.

17/3 -13

Vad tror du Mattias? Kan det vara värt ett försök?

17/3 -13

Det är jätteroligt, men jag tror ju inte sanderianum skulle vara den första flaskan jag gav mig på, haha

17/3 -13

Var får jag tag på Greenmix?

17/3 -13


Dessa flaskades ut i juli i fjol. So far so good...

17/3 -13

GreenMix finns hos Hans Christiansen i Danmark... börjar själv få slut på min säck så det får nog bli en resa dit snart igen.

17/3 -13

Looking good!
Ah om du ändå ska dit kan du köpa till mig med? Jag kommer ju i så fall inte behöva något förrän slutet av maj början juni.

17/3 -13

17/3 -13

Förresten vad är det för sort (dina babies)!

17/3 -13

Tack Bjorn! Lysande! Nu blev jag ju riktigt sugen.

17/3 -13

Hvilke babies, jeg har mange! Er det vietnamense du viser til?
Bjørn

17/3 -13

Markus och Mattias, jag köper en av er om 6 år när de är BS

17/3 -13

Nej Bjorn i det här fallet menade jag Mattias som är på bilden. Hann inte se att du skrivit innan jag la in den frågan.
Annika Visst kan du få göra det... Om jag nu köper någon...

17/3 -13

Kommer jag ner till danmark så blir det nog inte förrän i sommar/höst.
Bejbisarna är hangianum.

17/3 -13

Ok då vet jag. Tack!

Ge ditt svar

Finns det något intresse av en ny sambeställning från Orchid Inn i USA? Vi hade en i höstas: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g... .

Orchid Inn kommer till EU nu i maj och då kan man passa på att beställa plantor. De specialiserar sig på Paphiopedilum och Phragmipedium och deras plantor håller hög klass. Majoriteten är ungplantor, men det finns också blomstora plantor av några arter/hybrider i deras sortiment. Man kan också beställa ett litet urval av Catasetiine (Catasetum, Mormodes, Cycnodes etc). via dem. Men urvalet är ganska begränsat denna gång. Sen har de också ett litet urval av Cattleyor.

OBS! Plantorna kommer barrotade och kan, förutom en plantering, också behöva lite extra kärlek.

Sista beställning 1 april, leverans i månadsskiftet maj/juni. Plantorna måste betalas i slutet av april, dvs. en dryg månad innan leverans. Det är för att Orchid Inn måste beställa export/import-papper för beställda plantor vilket kostar pengar och de har haft en del sista minuten avbeställningar förr vilket ställt till det för dem.

Om ordern blir stor så får man rabatt (senast 20%). På priset tillkommer sen 10% för importpapper mm. På det en del av frakten hit (ca 15 kr/planta) och även ev. frakt inom Sverige.

Om ni är intresserade, skrik till i tråden och skicka sen ett PM till mig med er e-mail så jag kan skicka över listor och mer info.

PS. Ska kanske poängtera för tidigare beställare att jag inte längre bor i Stockholm, så ev. avhämtning där är inte längre möjlig. Nu bor jag istället utanför Höganäs.

Nyckelord: Orchid Inn

22/3 -12

Jag är intresserad, mina småplantor från förra beeställningen växer fint.

22/3 -12

Jag är med! Listorna har jag redan

22/3 -12

Jag kan säkerligen hitta något här!

22/3 -12

Jeg er interessert å prøve

22/3 -12

Önskar jag kunde vara med, men jag nöjer mig med de Paphar jag införskaffat. Måste lära mig att ta hand om dem först innan jag ger mig på några fler.

Ooo, jag är vettig och använder hjärnan för en gångs skull. Någon mer än jag som är en smula imponerad?

22/3 -12

Jag är gärna med och listor har jag redan.

22/3 -12

En sådan häringa konstig kombo vill jag allt ha

PAN0061 Paph. (Bloody Jack x Flame Arrow) x Maude Raven)

Trist man inte kan hitta bilder för alla sorter, svårt att veta vad man köper då..?

22/3 -12

Annika, Google brukar kunna vaska fram en bild. Men just de under novelty kan vara så nya korsningar att det inte finns bilder. Om du är riktigt intresserad så kan du alltid maila Orchid Inn och fråga. De är dåliga på att fylla på sin bildbank på hemsidan.

22/3 -12

Merwic: bra tips, har mailat och frågat dem nu...och jäklar vad snabbt de svarade! Kort och gott är hybriden så ny att den ännu inte blommat och det existerar inga bilder

En tilläggsfråga - de svarade följande:
I believe Sweden is a part of EU. We will need CITES/Phyto to ship to Sweden which will cost 175$ per order plus 75 - 100$ shipping. I believe you will have to apply for the Import Permit from your country too!

However, we will be in Germany to deliver our orders in May. We will ship orders once the plants clear the customs and inspection. This way, there will be no charge for the CITES/Phyto. We will take care all the paper works. You only have to pay for the packaging and shipping from Germany to Sweden.

Merwic, har vi en deal som motsvarade 10 % CITES-påslag per planta? Om jag förstår dem rätt frånkommer man 175 dollar i CYTES om skickar från Tyskland då..?

22/3 -12

Precis, det som tillkommer är 10% på priset, efter ev. rabatt. Förr var det 5% men det ökade i år. När han skickar från Tyskland så betalar vi inte de 175$.

22/3 -12

Toppen!

22/3 -12

Noen som har en forklaring på alle disse forkortelsene på plantestørrelse? hvordan skal man vurdere hvor gammel er planten og hvor stor ca?

22/3 -12

Olga: jag hittade ingen info på listan eller hemsidan men när jag googlade ls fann jag leafspan, alltså avstånd mellan bladen. BS eller NBS gissade jag bara var BloomingSize eller Near Blooming Size... Men hur gammal plantan är utifrån det vet jag inte

22/3 -12

Olga, jag tror du syftar på Catasetiine listan. Där anges storleken som den krukstorlek plantan är i just nu (3" = 3 inch osv.) I den listan är det antingen 8 cm krukor eller 10 cm krukor. Gör det lite svårt att veta om plantan är blombar.

22/3 -12

Så på paphiopedilum listen, tror det er nok Blooming size og så står på noen litt presisert størrelse fant ut til slutt

22/3 -12

Jag är intresserad, deras cattleyor var jättefina förra bestälningen

23/3 -12

Lägger du upp beställningen här på sidan som du gjorde sist eller ska man maila önskemålen till dig?

23/3 -12

Jag tror jag hinner få upp en sambeställningssida ikväll.

23/3 -12

Sambeställningen ligger nu uppe. Ni som vill ha beställningslistor kan skicka mig ett PM eller ladda ner en ZIP-fil via denna länk: http://delafil.se/key=3c9aba2340b1518081...

Sista beställningsdag är om en vecka, fredag den 30:e mars!

24/3 -12

Stort tack, Merwic, för ditt jobb...

26/3 -12

Helv**e vad svårt det är att bestämma sig med en sån godispåse till lista

28/3 -12

Några har börjat lägga in beställningar i listan. Ni som vill vara med har t.o.m. fredag på er att bestämma er för vilka plantor ni vill ha. Just nu ser det ut som vi får 10% rabatt på sortimentet, men det kan öka om fler väljer att vara med.

På priset tillkommer 10% för CITES och tull mm. samt en del av frakten till Sverige.

Länk till sambeställningen: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

30/3 -12

Ikväll stänger jag denna sambeställning så ni som vill vara med måste lägga in era beställningar så snart som möjligt. Som ordern är nu så får vi 10% rabatt på priserna i listan.

Sambeställningen: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

3/4 -12

Beställningen är lagd och det var inget som var slut. Jag väntar bara in kostnadsberäkningen från Orchid Inn. När jag får den så kommer jag uppdatera priserna efter vilken rabatt vi fick, samt frakt- och importkostnader (10% på priset efter rabatt). Jag kommer vilja ha betalt av er i slutet av april, men först efter att jag gett klartecken.

3/4 -12

Gött mos! Nu måste jag nog sälja lite mer för att få plats

3/4 -12

Ok Merwic, då väntar jag tills du hojtar!
Tack för att du sköter detta!

3/4 -12

Tack Merwic,låter bra att allt fanns.

16/4 -12

Bara en liten uppdatering. Jag har inte fått räkningen från Orchid Inn än så jag har inte kunnat räkna ut vad som ska betalas till mig. Orchid Inn är på utställning i Kanada och Japan denna vecka, så jag vet nog inte förren i början av nästa vecka. Det jag vet är att vi får 10% på ordern. Räkna med att betala in till mig i slutet av månaden. Jag skickar ett PM när det är dags med mer detaljer.

16/4 -12

Ok, Merwic, tack för uppdateringen!

18/5 -12

Uppdatering: Orchid Inn skickar plantorna från Tyskland den 23:e maj. De borde anlända till mig kring tisdag veckan efter (runt den 29:e). Jag hinner packa om och skicka inom en dag så jag räknar med att ni ska ha era plantor absolut senast fredagen den 1/6. Om detta passar någon av er dåligt, hör av er! Jag kan hålla på plantorna några dagar.

18/5 -12

Underbart, Merwic!

18/5 -12

Låter bra,inga problem här.Väntar med spänning.

Ge ditt svar