Från Orchid Inn!

7/6 -13

Här kommer en bild även på mina nykomlingar från Orchid Inn! Ett stort tack igen till Markus G, för ett gott omhändertagande och hemkörningen!

Längst bak från vänster till höger står Paph. Rolfei (med 3 bauta-rosetter!) och Paph. supardii (med den intorkade rosetten). I mitten från vänster till höger står Phrag. China Dragon, Paph. Jade Dragon och Phrag. Fliquet 4N (med 2 rosetter).
Längst fram i samma ordning står Fdk. After Dark, Morm. Virgen del Valle ‘Dark Horse’ x Cyc. warscewiczii ‘SVO Widest Petals’ och Paph. William Ambler.

För att ha varit på resande fot så länge måste jag säga att de är i riktigt bra skick, kul när det kommer så fina leveranser!

Nyckelord: Orchid Inn

7/6 -13

Vilka fina plantor. Grattis! Hoppas de blommar flitigt

7/6 -13

Avis på den Rolfein. Beställde en därifrån i fjol och den är fortfarande bara en bråkdel så stor som din.

7/6 -13

En rejäl samling! Blir spännande att se dem börja blomma!

7/6 -13

Tack, stella, det hoppas jag med

Mattias, jag är verkligen jättenöjd! Men hade inte trott att den skulle vara så storvuxen! Supardii är mindre i jämförelse, men så är ju i och för sig Rolfei BS. Var den du köpte ifjol det också?

Xara, det vart en rejäl bunt denna gången, så när alla är så fina kan man inte bli annat än glad. "Tyvärr" är bara två BS, men jag hoppas det kommer blommor snart

7/6 -13

Jag minns inte riktigt vad det var för storlek på den jag köpte. Den var kanske inte BS. Den har tre skott nu så den växer i alla fall på bra.

7/6 -13

Ser ut som att din Rolfei är i samma storleksklass som min Delrosi. Alltid kul när man får stora plantor. Phraggarna ser ut som att de kommer ha riktigt fina blommor (googlade på korsningarna).

Det ser ut som du har bra bark i krukorna. Vart köper du den?

7/6 -13

Hittade bra bark på en lokal butik här hemma för ett par år sedan så jag köpte ett rejält lager. Det var pinjebark från Weibulls i 20-literspåsar.

8/6 -13

Mutanten, den barken är dels lite Weibulls pinjebark och dels lite bark från Schwerter Kör den i ugnen en stund innan plantering, har sett att det kan följa med lite hoppstjärtar ibland
Phraggarna ser jag verkligen fram emot - på bara en månad har jag gått från 0 till 4 Phraggar

Mattias, då blir det kanske en praktfull blomning snart

8/6 -13

Det ska bli kul att se hur de utvecklar sig de där plantorna! Ser fram emot bilder allteftersom nått spännande händer! Kanske kan man "råka" ramla in i Paph. träsket!

8/6 -13

Aha, det är det jag brukar köpa, men jag måsta alltid sortera och tvätta barken och ta bort all skräp (stenar bl.a.) innan jag kan använda den. Det tar en evinnerlig tid så det skulle vara skönt att hitta något som är redo för använding utan alltför mycket krångel. Nåväl, det får bli det igen då det finns lättillgängligt på promenadavstånd. (jag misstänker att jag krånglra mer än nödvändigt, men det är jag i ett nötskal)

Ser verkligen fram emot kort på dina Phraggar när de blommar. Själv nöjer jag mig med min enda Phrag som jag hoppas tänker blomma denna sommar.

8/6 -13

Norberg, det tycker jag allt! Eeeeen liten har du nog plats för någonstans i vart fall

Mutanten, vilken av dem menar du att du får sten i? Jag har fått något korn grus någon enstaka gång, annars får jag faktiskt städa bort väldigt lite bös ur pinjebarken från Weibulls - jämfört med t.ex. andra orkidéblandningar där 40% är skräp och barken börjat förmultna... Annars gillar jag Schwerters bark, köper den som är 1-3 cm (är ofta ännu större bitar med), där följer inte det där "bark-pulvret" med som jag upplever finns i Weibulls
Får hoppas Phraggarna går i blom här snart, Fliquet var ju BS och China Dragon NBS

9/6 -13

Det är weibulls jag hittat stenar i (ca 4-5 cm stora dessutom), plus att jag brukar få slänga hälften eftersom det börjat förmultna etc. Hmm... Kanske ska satsa på att köpa från Schwerter istället då.

9/6 -13

Mutanten, du kanske haft lite otur? Den påse jag köpte häromsistens innehöll ingen sten alls och var i bra konsistens... Schwerters bark är bra, men det är där det tenderat att följa med hoppstjärtar på köpet.

9/6 -13

Annika: Inte omöjligt. Jag har gått igenom två 20 L säckar med samma resultat, men det kan ju vara så att dessa säckar var från samma parti (trots olika affärer). De är fortfarande mycket bättre än orkidébladningarna som finns att köpa. Usch, hoppstjärtar vill jag inte ha! Räcker med de där små pestiga flygfäna som bor i komposten. :P

Jag håller tummarna för att dina Phraggar blommar snart.

Just det, hade din Rolfei också ett monsterrotsystem?

10/6 -13

Mutanten, jag har bara köpt de på 4 liter, då går det att klämma sig fram lite för att hitta en påse med vettig konsistens
Sedan ska jag inte säga att jag alltid fått med hoppstjärtar heller, sista barken jag köpte såg fin ut!

Njae, skulle inte säga att Rolfei hade monster-rötter, men rötter som verkar lagom i relation till att den hade 3 rosetter

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Annika:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.