Sambeställning från Orchid Inn

22/3 -12

+ 23/3 -12

Finns det något intresse av en ny sambeställning från Orchid Inn i USA? Vi hade en i höstas: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g... .

Orchid Inn kommer till EU nu i maj och då kan man passa på att beställa plantor. De specialiserar sig på Paphiopedilum och Phragmipedium och deras plantor håller hög klass. Majoriteten är ungplantor, men det finns också blomstora plantor av några arter/hybrider i deras sortiment. Man kan också beställa ett litet urval av Catasetiine (Catasetum, Mormodes, Cycnodes etc). via dem. Men urvalet är ganska begränsat denna gång. Sen har de också ett litet urval av Cattleyor.

OBS! Plantorna kommer barrotade och kan, förutom en plantering, också behöva lite extra kärlek.

Sista beställning 1 april, leverans i månadsskiftet maj/juni. Plantorna måste betalas i slutet av april, dvs. en dryg månad innan leverans. Det är för att Orchid Inn måste beställa export/import-papper för beställda plantor vilket kostar pengar och de har haft en del sista minuten avbeställningar förr vilket ställt till det för dem.

Om ordern blir stor så får man rabatt (senast 20%). På priset tillkommer sen 10% för importpapper mm. På det en del av frakten hit (ca 15 kr/planta) och även ev. frakt inom Sverige.

Om ni är intresserade, skrik till i tråden och skicka sen ett PM till mig med er e-mail så jag kan skicka över listor och mer info.

PS. Ska kanske poängtera för tidigare beställare att jag inte längre bor i Stockholm, så ev. avhämtning där är inte längre möjlig. Nu bor jag istället utanför Höganäs.

Nyckelord: Orchid Inn

22/3 -12

Jag är intresserad, mina småplantor från förra beeställningen växer fint.

22/3 -12

Jag är med! Listorna har jag redan

22/3 -12

Jag kan säkerligen hitta något här!

22/3 -12

Jeg er interessert å prøve

22/3 -12

Önskar jag kunde vara med, men jag nöjer mig med de Paphar jag införskaffat. Måste lära mig att ta hand om dem först innan jag ger mig på några fler.

Ooo, jag är vettig och använder hjärnan för en gångs skull. Någon mer än jag som är en smula imponerad?

22/3 -12

Jag är gärna med och listor har jag redan.

22/3 -12

En sådan häringa konstig kombo vill jag allt ha

PAN0061 Paph. (Bloody Jack x Flame Arrow) x Maude Raven)

Trist man inte kan hitta bilder för alla sorter, svårt att veta vad man köper då..?

22/3 -12

Annika, Google brukar kunna vaska fram en bild. Men just de under novelty kan vara så nya korsningar att det inte finns bilder. Om du är riktigt intresserad så kan du alltid maila Orchid Inn och fråga. De är dåliga på att fylla på sin bildbank på hemsidan.

22/3 -12

Merwic: bra tips, har mailat och frågat dem nu...och jäklar vad snabbt de svarade! Kort och gott är hybriden så ny att den ännu inte blommat och det existerar inga bilder

En tilläggsfråga - de svarade följande:
I believe Sweden is a part of EU. We will need CITES/Phyto to ship to Sweden which will cost 175$ per order plus 75 - 100$ shipping. I believe you will have to apply for the Import Permit from your country too!

However, we will be in Germany to deliver our orders in May. We will ship orders once the plants clear the customs and inspection. This way, there will be no charge for the CITES/Phyto. We will take care all the paper works. You only have to pay for the packaging and shipping from Germany to Sweden.

Merwic, har vi en deal som motsvarade 10 % CITES-påslag per planta? Om jag förstår dem rätt frånkommer man 175 dollar i CYTES om skickar från Tyskland då..?

22/3 -12

Precis, det som tillkommer är 10% på priset, efter ev. rabatt. Förr var det 5% men det ökade i år. När han skickar från Tyskland så betalar vi inte de 175$.

22/3 -12

Toppen!

22/3 -12

Noen som har en forklaring på alle disse forkortelsene på plantestørrelse? hvordan skal man vurdere hvor gammel er planten og hvor stor ca?

22/3 -12

Olga: jag hittade ingen info på listan eller hemsidan men när jag googlade ls fann jag leafspan, alltså avstånd mellan bladen. BS eller NBS gissade jag bara var BloomingSize eller Near Blooming Size... Men hur gammal plantan är utifrån det vet jag inte

22/3 -12

Olga, jag tror du syftar på Catasetiine listan. Där anges storleken som den krukstorlek plantan är i just nu (3" = 3 inch osv.) I den listan är det antingen 8 cm krukor eller 10 cm krukor. Gör det lite svårt att veta om plantan är blombar.

22/3 -12

Så på paphiopedilum listen, tror det er nok Blooming size og så står på noen litt presisert størrelse fant ut til slutt

22/3 -12

Jag är intresserad, deras cattleyor var jättefina förra bestälningen

23/3 -12

Lägger du upp beställningen här på sidan som du gjorde sist eller ska man maila önskemålen till dig?

23/3 -12

Jag tror jag hinner få upp en sambeställningssida ikväll.

23/3 -12

Sambeställningen ligger nu uppe. Ni som vill ha beställningslistor kan skicka mig ett PM eller ladda ner en ZIP-fil via denna länk: http://delafil.se/key=3c9aba2340b1518081...

Sista beställningsdag är om en vecka, fredag den 30:e mars!

24/3 -12

Stort tack, Merwic, för ditt jobb...

26/3 -12

Helv**e vad svårt det är att bestämma sig med en sån godispåse till lista

28/3 -12

Några har börjat lägga in beställningar i listan. Ni som vill vara med har t.o.m. fredag på er att bestämma er för vilka plantor ni vill ha. Just nu ser det ut som vi får 10% rabatt på sortimentet, men det kan öka om fler väljer att vara med.

På priset tillkommer 10% för CITES och tull mm. samt en del av frakten till Sverige.

Länk till sambeställningen: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

30/3 -12

Ikväll stänger jag denna sambeställning så ni som vill vara med måste lägga in era beställningar så snart som möjligt. Som ordern är nu så får vi 10% rabatt på priserna i listan.

Sambeställningen: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

3/4 -12

Beställningen är lagd och det var inget som var slut. Jag väntar bara in kostnadsberäkningen från Orchid Inn. När jag får den så kommer jag uppdatera priserna efter vilken rabatt vi fick, samt frakt- och importkostnader (10% på priset efter rabatt). Jag kommer vilja ha betalt av er i slutet av april, men först efter att jag gett klartecken.

3/4 -12

Gött mos! Nu måste jag nog sälja lite mer för att få plats

3/4 -12

Ok Merwic, då väntar jag tills du hojtar!
Tack för att du sköter detta!

3/4 -12

Tack Merwic,låter bra att allt fanns.

16/4 -12

Bara en liten uppdatering. Jag har inte fått räkningen från Orchid Inn än så jag har inte kunnat räkna ut vad som ska betalas till mig. Orchid Inn är på utställning i Kanada och Japan denna vecka, så jag vet nog inte förren i början av nästa vecka. Det jag vet är att vi får 10% på ordern. Räkna med att betala in till mig i slutet av månaden. Jag skickar ett PM när det är dags med mer detaljer.

16/4 -12

Ok, Merwic, tack för uppdateringen!

18/5 -12

Uppdatering: Orchid Inn skickar plantorna från Tyskland den 23:e maj. De borde anlända till mig kring tisdag veckan efter (runt den 29:e). Jag hinner packa om och skicka inom en dag så jag räknar med att ni ska ha era plantor absolut senast fredagen den 1/6. Om detta passar någon av er dåligt, hör av er! Jag kan hålla på plantorna några dagar.

18/5 -12

Underbart, Merwic!

18/5 -12

Låter bra,inga problem här.Väntar med spänning.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Merwic:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.