Orchid Inn till Europa!

4/3 -13

Nu måste våren definitivt vara på språng, för Sam Tsui har mailat ut sina vårlistor för beställning. Under maj månad kommer Orchid Inn alltså till Tyskland och man kan då, som gjorts här tidigare år, beställa via deras listor och få levererat i slutet av maj. Det tillkommer CITES samt fraktkostnad men man får också rabatt vid en stor order.

Jag skulle gärna beställa något från Orchid Inn och ville höra om fler är intresserade av detta, i så fall kanske vi på nytt kan ordna en sambeställning därifrån? Däremot är jag inte rätt person för sambeställningsjobbet, då jag kommer vara mitt en flytt när varorna kommer. Kan någon tänka sig att ta på sig sambeställningen?

Listorna innehåller nog något för de flesta, där finns Paphar, Phraggar och Catasetum från Sunset Valley Orchids - ett riktigt tillfälle att beställa alltså

Nyckelord: sambeställning, Orchid Inn

4/3 -13

Jag har inte heller tid att hålla i det, men jag kan nog tänka mig att beställa något om någon ordnar det hela.

4/3 -13

Dette her er veeeeeldig interessant

4/3 -13

Jag håller redan på att sätta samman min beställning och har mailat ut om det finns intresse från restan av Karlstads orkidèklubb. Kanske skulle kunna hålla i det... Om det finns något intresse. Jag kommer även att kunna leverera i Göteborg och Varberg.

4/3 -13

Låter som att vi är några stycken som är intresserade i alla fall! Jag kan maila ut listorna till de som vill ha dem, men vi behöver en spindel i nätet som håller i beställningen Markus G, det vore toppen om du hade lust att fixa det!

4/3 -13

Ja jag har pratat med min fru och ja jag kan hålla i det men behöver veta mer om hur ni brukar göra.
Jag har redan plockat ut mina favoriter.

4/3 -13

Man klickar på Köp & Sälj längst uppe och sen väljer Ordna en sambeställning. Sen väljer man plantorna. Samordnaren får dom hem till sig och skickar till alla som har beställt.
Fraktkostnaden från leverantören brukar man dela per planta. Fraktkostnaden i Sverige betalar varje beställare för sitt paket.

5/3 -13

Åh vad bra, Markus G! Rent praktiskt gör man just som stella beskrev och man betalar per skalle eller per planta, eller tänker du på vad som gäller för köpet från Orchid Inn? Fick du hans mail med listorna, om inte kan jag sända över mitt till dig om jag har din mailadress, där står det mesta, undrar man något är han i regel snabb att svara...
Kul med sambeställning igen!

5/3 -13

Hej Annika! Jag la ut om sambeställning igår kväll men den dyker inte upp här i högerkolumnen som aktuell sambeställning. Jag får väl fråga Björn hur det kommer sig? Ha en bra dag!

5/3 -13

Markus G, jag såg den sedan Min erfarenhet är att det dröjer innan genvägen till sambeställningen poppar upp i högerspalten, vill man beställa innan dess hittar man sambeställningen under Köp & Sälj -> sambeställningar
Nu vill det till att man lyckas sållra i den preliminära listan!

5/3 -13

Annika , jag ägnade nästan hela dagen och kvällen åt att gå igenom alla listorna och välja ut det jag vill ha och något säger mig att vi kommer att ha gjort en del lika val när jag får din lista eftersom jag av erfarenhet vet att du har god smak!

5/3 -13

Haha, jo man tackar, ja Men för min del faller nog mycket bort på grund av plånbokens tomma eko
Men har tänkt unna mig något smaskigt i alla fall, det här blir ju trots allt min examenspresent till mig själv, vad det blir återstår bara att se!

5/3 -13

Om du vill skicka beställningen före den 30/3, så kanske du måste ange ett tidigare slutdatum för beställningen.

5/3 -13

Det står två olika datum på beställningen. Att man kan beställa till den 30/3 och att sista beställningsdag är 31/3.

5/3 -13

Oj, det stämmer att det står 2 datum. Rent krasst stänger sig ju sambeställning automatiskt efter det datum som står under beställningstiden från - till. Det blir ju viktigt att satt datum gäller, jag kommer förmodligen ändra mig in i det sista och behöver veta när detta är

5/3 -13

Ni har helt rätt! Jag kommer att skicka in listorna senast den 31 mars men för att hinna göra en sammanställning av allt så behöver jag få in era beställningar senast den 30:e. Det är ju Påskafton & Påskdagen och jag kommer troligtvis ha hemmet fullt av folk så jag vill inte behöva sitta för länge med sammanställningen. Hoppas ni har överseende med det.

5/3 -13

Så... nu är det ändrat. Jag hoppas ju givetvis att de flesta av er ska hinna bestämma er innan sista minuten... För husfriden här hemmas skull!

5/3 -13

Ajajaj det kan bli dyrt det här.. jag måste hej jag måste hej jag måste hejda mig...

5/3 -13

Mattias Jag är rädd att det är för sent! Har man väl sett listorna är man Hooked och ju mer man läser desto fler vill man... MÅSTE... man ha!

5/3 -13

Markus, har du möjlighet att maila mig listorna? Vill gärna vara med på ett litet hörn:-)

6/3 -13

Haha, jae, det är lika mycket glädje som kval att läsa de där listorna
Men det var så trist att se att Paph. Paul Parks inte fanns i år, och inte heller wilhelminae...

Jo förresten, detta kanske är solklart för er redan, men jag mailade Sam och frågade om ett par saker;
ls = leafspan, ska motsvara den längsta punkten från ena till andra bladspetsen tvärs över.
för catasetum-listan svarar han att 3" pots = vanligtvis brukar motsvara NBS.

6/3 -13

Lorraine Skicka över en mailadress till mig så får du listorna direkt. Annika bra jobbat. Jag har inte tänkt på det med 3" pots tidigare även om jag köpt ett 10 tal. Nu vet jag. Tack!

6/3 -13

Har kollat deras lista på netet men den kanske är gammal. Skulle också vilja se om det finns en nyare. Skickar mailadressen.

6/3 -13

stella Nu har du dem i mailen! Enjoy!

6/3 -13

Tack Markus.

6/3 -13

Förresten, Markus, läste på sambeställningen att du ville ha summan + 10% inbetald, men sist vi beställde fick vi 10% rabatt så det vart plus/minus noll där
Och jag såg just vilken fantastiskt bamse-order Olga la, så jag blir förvånad om vi inte får rabatt

6/3 -13

Har du vunnit på lotto Olga?
Jag vill åsså ha en kovachii!!

6/3 -13

Haha, Annika og Mattias Lotto har jeg desverre ikke vunnet og jeg er egentlig en student. Men jeg er en heldig jente som har en snill mann med jobb i olje bransjen Så har jeg akkurat lært micropropagation of plants så mulig at jeg får låne labben på Universitetet i sommer så jeg skal prøve å lage masse planter fra en liten bit Så dette her er en framtidig investering som jeg kaller det
Og forresten, AOS medlemmer får 10 % rabatt som jeg vet. Jeg er AOS medlem, er noen av dere også?

6/3 -13

Har nu kollat på listorna och vad svårt det är. Man står väl vid ruinens brant lagom till semester. Fattas bara ett steg framåt. Att vinna på lotto vore inte så dumt

6/3 -13

Olga, jag är ju också student och ska unna mig något extra inför min examen med denna beställning, men när jag såg din blev det så tydligt att jag har dragit hårt i bromsen på min beställning, jag kände mig nästan snål! ..men det rådde jag bot på med en Supardii, kanske följer en eller ett par saker till med i farten det närmsta

Ja visst, en jackpotrad på detta så är ju lyckan gjord

EDIT; Haha, stämmer rabatt-tabellen på hemsidan är Olgas + min order i sig själva uppe i 20% rabatt
..det måste betyda att man kan köpa lite till då

6/3 -13

Annika att jag skrivit 10% extra är ju grundförutsättningen. Det är ju för cites och andra omkostnader men som du säger så skulle jag tro att vi står på 10% rabatt nu. Dvs 10% under listpris istället för 10 över som det skulle bli från början. Det är inte helt enkelt att formulera allt rätt första gången. Hoppas ni har överseende med det.
Det känns redan som om vi kommer få ihop en riktigt rejäl order. Så jag kommer nog ha att göra en stund när det börjar dra ihop sig till leveransdags! Det är dessutom kring min födelsedag så det blir ju en trevlig present!

.... Och Jaa vem vill inte ha en Kovachii!?

6/3 -13

Markus G, visst är det grundförutsättningen, det stämmer alldeles riktigt. Men när jag nu räknar bort den extra summan och subtraherar för rabatt så kände jag plötsligt att jag kunde lägga till en sort eller två

Det verkar verkligen bli en bamseorder, det blir fullt upp för dig när paketet kommer!

6/3 -13

Japp det kan du lita på!

14/3 -13

Sååå mina vänner jag tror att vi nu kan säga att vi är uppe i *Maxrabatt!!! *
Vilket innebär att istället för att lägga på 10% på priserna så kan ni dra av 15% dvs att när vi kommit över så får vi 25% rabatt! och vi är redan mycket nära den gränsen enligt beställningslistan! Känns riktigt bra tycker jag. Hoppas det är fler än jag som känner så..

14/3 -13

Hipp hipp!
Enligt mina beräkningar är vi ett par-tre hundra dollar ifrån (men jag räknar ofta fel), men kanske ska Markus G själv lägga till lite varor Och roth-Mattias, har inte du hittat något?

14/3 -13

Ja det är ju ganska troligt att jag ska. Jag kan även tänka mig att skicka till Norge om det är någon av våra kära Norska kollegor som är intresserade. Ni är ju givetvis även välkomna att komma och hämta plantorna här i Karlstad om ni vill?

15/3 -13

Jo, jag har hittat för mycket, det är det som är problemet Jag sitter fortfarande och försöker förkorta listan

15/3 -13

Mattias, du får helt enkelt utöka växthuset!

15/3 -13

Förresten, Markus G, hade du möjligheten att köra ner plantorna till Gbg-trakten? Eller återstår det att se?

15/3 -13

Merwic, just nu är det faktiskt inte växthuset som är begränsningen utan plånboken

15/3 -13

Jag lider med dig Mattias. Har själv lagt 2 hela dagar på att gå igenom och välja ut vilka jag dvs min plånbok tolererar /inte kan vara utan!
Ja Annika jag kommer med all trolighet kunna leverera till Gbgområdet och kan då köra över Allingsås... Bara så du vet Mattias! Jag kan dock inte lämna några specifika datum om det blir aktuellt. Det beror på om/när jag ska ner och träffa släkten i Gbg och Varberg. Jag ber att få återkomma lite närmre i det ärendet.

15/3 -13

2 dagar - det har ju tagit 2 veckor! Efter Olgas inspirerande order gick jag lite Bananas
Markus G - då kanske du rimligtvis även passerar mellan Gbg och Alingsås, dvs. vid Lerum, dit jag flyttar Om du kommer ner kan jag möta upp annars, i A.sås eller Gbg, får hoppas på att du vill träffa la famillia helt enkelt!

15/3 -13

Jo jag märkte att du gick lite bananas Annika ! Vi kan säkert lösa det på ett eller annat sätt ! Jag har samlat ihop en massa förhoppningsvis lämpliga kartonger till det blir dags att skicka ut till er alla som inte vill hämta eller möta upp någonstans på vägen.

15/3 -13

Är det ingen som har vägarna förbi Stockholm?

15/3 -13

Ah, hemleverans vore ju världsklass
Nu tar jag mig en stor öl och sätter mig med listan en sista gång så ska vi nog kunna plocka ut några godingar.

15/3 -13

Tyvärr Lorraine, ska på mässa i solna i början av april men då har ju inget kommit och jag vet inte när vi kommer till Stockholm nästa gång.
Ja Mattias då kanske man till och med kan få se din inspirerande odling på lite närmre håll!? Och några godingar tror jag nog du ska kunna få ihop ikväll!

15/3 -13

Tyvärr Lorraine, ska på mässa i solna i början av april men då har ju inget kommit och jag vet inte när vi kommer till Stockholm nästa gång.
Ja Mattias då kanske man till och med kan få se din inspirerande odling på lite närmre håll!? Och några godingar tror jag nog du ska kunna få ihop ikväll!

15/3 -13

Det får man absolut

15/3 -13

Aaaah nu börjar det likna något! Nu har vi med råge passerat maxrabattgränsen! KANON! ...och Mattias jag ser att du vågade dig på Dollgoldien i alla fall! Samt några andra av mina favoriter. Jag köpte Prince Edward förra rundan och har funderingar kring Roth "Tarantulan" inför denna. Tror dock jag får hoppa den nu när Roth-Gigantifolian snart kommer. Den lär ju ta en del plats misstänker jag.
Det bästa med att ha tagit på mig den här uppgiften är att jag kommer att få möjlighet att få träffa några av er "live" och få ÄNNU mer inspiration! = Me like!

16/3 -13

Gött!
Den där Dollgoldien hade hamnat på inköpslistan direkt...om den kostade hälften så mycket
Markus G, hur var PEOY när du fick den förra gången? Har den blommat? Har velat fram och tillbaka kring den, gillar formen men tycker nog att färgerna är lite...fadda?
Vilken jätteorder att jonglera med, hoppas du även får något för det av Orchid Inn!

16/3 -13

Annika Nej den har inte blommat än men legat högt upp på min "måste ha" lista under en lång tid innan jag köpte den. Den var ju bara NBS och den har inte alls varit lika aktiv som Michael Koopowitz som jag tog bild på för ett par veckor sen. Den växer mer kraftfullt än någon av mina andra Paphar. Jag beställde en Dollgoldie förra gången men då var det någon som glömt packa den så jag skulle få en den här gången istället. Jag tror inte jag får något extra av Sam för att jag lägger en stor order hos honom men jag tackar för omtanken.

17/3 -13

Funderar på att köpa en flaska Sanderianum eller liknande. Hur fungerar det? Är det svårt att "få upp" dem tror ni? Vad behövs i så fall? Basics...

17/3 -13

Har gjort två flaskförsök nu. Första gången testade jag att sätta dem i en fin barkmix... gick inte bra alls. Bara 5 plantor är i livet idag.
Andra gången satte jag dem i greenmix... har hittils bara förlorat en planta där så det verkar vara så man ska göra. Gäller att hålla dem fuktiga konstant i början och då funkar ju greenmix bra.

17/3 -13

Vad tror du Mattias? Kan det vara värt ett försök?

17/3 -13

Det är jätteroligt, men jag tror ju inte sanderianum skulle vara den första flaskan jag gav mig på, haha

17/3 -13

Var får jag tag på Greenmix?

17/3 -13


Dessa flaskades ut i juli i fjol. So far so good...

17/3 -13

GreenMix finns hos Hans Christiansen i Danmark... börjar själv få slut på min säck så det får nog bli en resa dit snart igen.

17/3 -13

Looking good!
Ah om du ändå ska dit kan du köpa till mig med? Jag kommer ju i så fall inte behöva något förrän slutet av maj början juni.

17/3 -13

Sjekk denne.

http://www.slippertalk.com/forum/showthr...
B

17/3 -13

Förresten vad är det för sort (dina babies)!

17/3 -13

Tack Bjorn! Lysande! Nu blev jag ju riktigt sugen.

17/3 -13

Hvilke babies, jeg har mange! Er det vietnamense du viser til?
Bjørn

17/3 -13

Markus och Mattias, jag köper en av er om 6 år när de är BS

17/3 -13

Nej Bjorn i det här fallet menade jag Mattias som är på bilden. Hann inte se att du skrivit innan jag la in den frågan.
Annika Visst kan du få göra det... Om jag nu köper någon...

17/3 -13

Kommer jag ner till danmark så blir det nog inte förrän i sommar/höst.
Bejbisarna är hangianum.

17/3 -13

Ok då vet jag. Tack!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Annika:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik