Skriv början av artikeln om Italien

Nyckelord: Italien

Inlägg med Italien som nyckelord.

Hittade denna info via KÖS Facebooksida. Jag har ingen koppling till firman, men det verkar spännande:

Vill du följa med oss och fotografera orkidéer i vår? I april åker vi till Europas absoluta hotspot för orkidéer Monte Gargano nationalpark i Italien, och i juni har vi workshop på Sveriges orkidé hotspot Öland. På resan till Monte Gargano finns ENDAST 2 platser kvar! Läs mer om våra resor och workshops på http://www.wildnaturefotoresor.se

Nyckelord: resa, Italien, KÖS

Ge din åsikt

4/8 -07

Italien

Någon som har erfarenhet med italienska odlare? Tex Nardotto e Capello?

Nyckelord: Nardotto e Capello, Italien

4/8 -07

Jag har bara läst på olika forum att de har toppen kvalité på sina plantor enda problem att leveransen hit kostar 35 euro

5/8 -07

Tack Kamila! Ja, leveransen är ju lite dyr men de verkar ha rimliga priser på plantorna och man kan visst få med några stycken för 35 euro. Jag har ett gäng därifrån som är importerade via min lokala plantskola, så det är skönt att veta att "grundmaterialet" i alla fall nog är bra. Hur de har skötts sedan de kom hit vet ingen... Men utseendet tyder på "inte så bra". Får se om jag lyckas göra dem glada igen. Bra pris fick jag i alla fall, alltid något.

6/8 -07

Mycket trevliga priser på plantorna, så om kvaliten är bra kan det vara värt några kronor i frakt.

6/8 -07

Jag har några stycken därifrån men de är som sagt importerade via plantskolan, som nog inte skött dem så bra. Jag öser kärlek över dem nu och hoppas på det bästa. Kan alltså inte riktigt uttala mig om kvaliteten, men plantorna är i alla fall kraftiga och fina.

Ge ditt svar

Har nu kommit hem från ett soligt underbart Italien där vi njöt i 2 veckor.Bilen fullastad med packning och 5 barn rullade förnöjt fram i trafiken både dit och hem utan problem.
På vägen ner tog vi en liten omväg till Röllke där vi blev bjudna på både kaffe och fägring i form av massor av härliga orkideer.Naturligtvis fick det plats några sådana i bilen också.
Det blev
phal.amboinensis
phal.parishii
kingidium chibae
promenaea
en phal.som dessvärre saknade namnlapp eftersom just den jag valde var just den som hade tappat namnstickan.Det såg jag först senare..
samt en princess mikasa som fick fira semester i Italien tillsammans med oss.
Princess Mikasa blommade med rosa fina blommor som höll nästan hem.Men nu är stängeln kapad.
Promenaean ser skum ut.Förmodar att jag på köpet fått en odling ullöss också.....men sånt får man väl räkna med ibland.Dom nya orkisarna är härmed förpassade till egen vrå tills jag vet hur många av dom som har objudna gäster.
Igår hämtades de orkideer som fått husera hos min mor under vår semester.Hon har skött mina godingar exemplariskt och är värd en medalj+++++
Hon tyckte det var lite "konstigt" att stiga upp i morse utan att behöva börja dagen med "orkide-badning" förstås.
Alla orkisar här hemma mådde hur bra som helst.Min kära mor har naturligtvis varit och pysslat här också nån gång i veckan.Dom frodas och mår toppen.Har inte saknat mej ett dugg.. hmmm
Annelie

Nyckelord: semester, Italien, Röllke

11/7 -07

Vilken härlig semester!! Jag är så avis, Italien och Rölke, kan det bli bättre..
Du måste visa bilder på dina nykomlingar när de blommar, vad spännande! Så du kan dela med dig av din glädje ;o) Alltid så kul att få tillökt. Jag blev bara tvungen att googla kingidium chibae tyckte den hade ett spännande namn, nästan cymbidium... ) hittade den här, och bilden kom visst också från Röellke (det stavas visst med två L och ett E):

Och den här är ju så fin den med!!!
phal.parishii

Hur som helst...Grattis till dina nykomlingar!!

11/7 -07

Tack Cecilia! Oh,ja...kan jag få dom att blomma nån gång så kommer det helt säkert bilder.Just nu är dom inte särskilt stora,men den som väntar på nåt gott.....Vi får se..
På vägen hem hade jag förhoppning om ett besök hos Karge men det visade sej att det är stängt på söndagar.Typiskt att köra förbi(nästan)enda dan det är stängt.
Körde en liten tur in i staden Celle på hemvägen..jättemysig stad.På väg därifrån körde vi förbi stora växthus där det stod "orkideer". Vet inte vad det var för något för sambon fick sååååå bråttom att trycka på gasen...Fast det var säkert stängt där också.Men nyfiken blev jag så nu ska jag försöka övertala "gubben" att ""en semester i Celle nån gång skulle väl vara trevligt?""
Hälsningar från Annelie

12/7 -07

Det låter underbart Annelie !
Angående Celle så är det någon här på forumet som tidigare "pratat "om det vem det nu var?
Plopp kanske ?
Lycka till med Dina nya telningar,dom kommer säkert med blommor när det är tid för det.
Monika

Ge din åsikt