Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Nardotto e Capello

Nyckelord: Nardotto e Capello

Inlägg med Nardotto e Capello som nyckelord.

28/11 -11

+ 30/11 -11

Bc. Mount Hood 'Mary'

Inköpt i samband med sambeställningen från Nardotto e Capello maj -11

För den som tycker storblommiga Cattleyor tar för stor plats kan jag rekommendera den här. Bulberna tycks växa tätt och rakt upp, med blad som i sin tur fortsätter rakt upp. Något som sällan tas upp är ju växtsättet, och som kan vara något av en nackdel när det gäller Cattleyor, »har jag märkt av egen erfarenhet« (bulber som pilar iväg åt olika håll, och sedan ett blad som nära på viker av vinkelrätt mot riktningen).

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att odla den "optimalt" under tiden knoppen utvecklats (utan tilläggsbelysning i österfönster), vilket troligen bidragit till att blomman inte visat sin rätta storlek, som nu är 13 cm (bilder på nätet hävdar gigantiska 24 cm).

För den som är intresserad av härstammningen ingår följande arter:
C. mossiae (25%)
C. gaskelliana (15,6%)
B. digbayana (12,5%)
C. trianae (12,5%)
C. dowiana (9,4%)
C. warscewizii (6,2%)
C. luddemannia (6,2%)
C. warneri (3,1%)

Nyckelord: Nardotto e Capello, Bc. Mount Hood 'Mary'

29/11 -11

Grattis Väldigt tjusig! En klar fördel är ju dessutom att den inte är så omfångsrik

29/11 -11

Helt förtjusande!

Prata om bilden

Tidigare i år lovade jag att stå för en sambeställning. Nu börjar jag tycka det är dags för den! Är det någon som vill hänga på?
Jag tycker det skulle vara kul att prova den här försäljaren:
http://www.nardottoecapello.it/shop/defa...
belägen i Ligurien (den italienska delen av Rivieran) som är känt för sina fantastiska blomsterodlingar, bl a skickas årligen mängder av nejlikor till Nobelfesten eftersom Nobel hade ett hus i Ligurien.
Priserna verkar överkomliga och om man går in på SpecieBotaniche så har de massor av olika sorter.
Jag har konsulterat en italienskspråkig väninna och fått hjälp att översätta deras avgifter
(Spese di imballo e spedizione in SVEZIA, ROMANIA, BULGARIA, DANIMARCA, SLOVENIA, ISOLE BALEARI, ESTONIA, LETTONIA, LITUANIA, SLOVACCHIA, POLONIA, REPUBBLICA CECA, UNGHERIA:
"Bartolini", consegna in 5-6 giorni
Prezzi:
28,00 euro + iva 20% (5 kg., circa 8/10 piante);
34,00 euro + iva 20% (10 kg., circa 15/20 piante). )
vilket betyder att det de skickar till Sverige kommer fram inom 5-6 dagar och kostar 28 euro plus moms 20 % =31,60 euro för max 5 kilo eller 34 euro plus moms 20% = 40,80 euro för max 10 kilo.
I vanlig ordning delar vi lika per planta på frakten.

Nyckelord: Nardotto e Capello, sambeställning

18/4 -11

Jag tycker det låter väldigt intressant. Jag har bara hört gott om Nardotto, och priserna är ju ok.

Jag deltar gärna.

18/4 -11

Jag är också gärna med.

18/4 -11

Kul! Gå till sambeställningsformuläret och beställ det ni vill ha!

18/4 -11

Du tror inte fler hänger på om du väntar en vecka till? Deadline 25/4 är ju mitt i påsken och många kan vara bortresta (påsklov, långhelg etc.).

18/4 -11

Det tänkte jag inte på! Jag var väl lite för het på gröten...

Jag har ändrat det nu. Sista beställningsdag 7 maj, eftersom jag har besök från Frankrike hela den veckan så jag kommer inte att hinna lägga beställningen förrän helgen 7-8 maj.

18/4 -11

Många Phal equestris, sugen...

18/4 -11

Vart hittade du phal.equestris ? Fanns ju inget på Phalaenopsis

18/4 -11

Brittmarie; Klicka på Specie Botaniche s. 18 där finns det.

18/4 -11

Brittmarie - jag gjorde precis likadant och fattade ingenting - men sen kollade jag igen och upptäckte ordet Specie längst upp...

18/4 -11

Hurra! Många fina Phalaenopsis.

20/4 -11

Jätteroligt initiativ! Jag undrar bara om man fortfarande ska betala in pengarna den 1/5 med tanke på att du flyttat fram sista beställningsdatumet till den 7/5?

20/4 -11

Tack Cecilia K för att du upptäckte detta! Nu har jag ändrat sista betalningsdag till den 7 maj.

21/4 -11

En observation: IVA är troligen Moms. Det debiterade priset på plantorna är då priset som står + 10%. Eftersom de flesta verkat ange plantpris i sambeställningsformuläret Exklusive IVA så kan jag rekommendera att plopp ökar Eurokursen i formuläret till 10 kr/Euro så blir den inbetalda summan mer trovärdig. Samtidigt behöver inbetald summa nästan alltid korrigeras genom mer inbetalning eller återbetalning så IVAn kanske kan fixas efter leverans.

21/4 -11

Tack, Björn! Ja, IVA är alldeles riktigt momsen, så man får lägga på 10% på plantpriserna. Det verkar enklast att göra som Björn föreslår, så då gör jag det.

5/5 -11

Jag vill bara påminna om att tiden för att hoppa på, av eller förändra sambeställningen börjar rinna ut... Söndag morgon skickar jag iväg beställningen.

8/5 -11

UPPDATERING: Nu har jag beställt! Allt gick bra utom en Plectrelminthus caudatus, som jag inte lyckades hitta i listan och därmed inte kunde beställa. Nu väntar jag bara på besked om tillgång, frakt och förväntat leveransdatum. Jag återkommer när jag vet mer!

10/5 -11

UPPDATERING: Jag fick ett mail från Nardotto igår om att de skickar sändningen inom en arbetsvecka från det att de fått pengarna. Jag har just varit inne och betalat så nu dröjer det förhoppningsvis inte så länge! Slutsumman gick på 1020 euro plus några cent.

10/5 -11

Då borde de hinna fram lagom till Sofiero!

11/5 -11

plopp: Tack för jättetrevlig information Längtar som 17 Stämde beräkningarna (10kr/euro) eller behöver vi skarva på något?

11/5 -11

Cecilia, jag har inte räknat på det än... utan väntar tills blommorna är lyckligt framme hos mig.

11/5 -11

Ok

11/5 -11

Borde räcka gott och väl om inget dramatiskt har skett. Förra veckan stod euron i 8,9.

16/5 -11

UPPDATERING: Idag fick jag meddelande från Nardotto att de skickat vår försändelse. Den beräknas komma fram inom 5-6 dagar, så nu blir det en nagelbitare om den hinner komma innan jag åker till Sofiero på fredag kväll...
(För att lugna era franska nerver, så kommer jag att se till att någon annan hämtar ut paketen och ställer dem i min källare. Så slipper blommorna stå på Posten över helgen... )

16/5 -11

Postade de paketet idag? isåfall lär det nog tyvärr inte vara framme och uthämtningsbart på fredag med tanke på att det kunde ta 5-6 dagar...

16/5 -11

Jag är en obotlig optimist och hoppas att de tagit till i överkant ...

19/5 -11

UPPDATERING: Plantorna har kommit. Eftersom jag åker till Skåne imorgon, kommer jag nog inte att hinna skicka till alla förrän nästa vecka. De som vill att jag ska ta med plantor till Sofiero, får lämna sina tel nr till mig så vi kan avtala tid och plats. Jag ska dit på lördagen.

PS. Plantorna ser fina ut, men jag är inte säker på att allt är med. Så långt har jag inte hunnit än...

19/5 -11

Det var som 17 - roligt att de kom så fort!

19/5 -11

Vad roligt. Hoppas alla mina är med.

19/5 -11

Vad spännande!

19/5 -11

UPPDATERING: Tyvärr saknades en Gastrochilus calceolaris, en Paphiopedilum malipoense x delenatii /Lynleigh Koopowitz), en Phalaenopsis equestris llocus samt två Phalaenopsis equestris Wanchao Blue. Jag har skickat ett email till Nardotto och frågat om orsaken. De har naturligtvis inte hunnit svara än...

19/5 -11

Neeej vad tråkigt
Ingick väl 2st Lynleigh koopowitz i beställningen, så konstigt om de hade bara en

19/5 -11

Blomtjuven, eftersom du inte fick två av dina beställda Pal. equestris så kan du ta den enda Lynleigh Koopowitz. Jag fick mina övriga plantor jag beställt. Mer rättvist om de "försvunna" plantorna" delas mellan oss. Du var också först ut med att beställa en.

19/5 -11

Åh, snällt Merwic Men hur löser vi det?

19/5 -11

Blomtjuven, det är bara att jag får "icke levererad" på min beställning och du får den levererad.

20/5 -11

Låter bra det

22/5 -11

UPPDATERING: Jag håller på att packa nu, så de som inte har skickat mig sin adress får gärna göra det snarast. De har fått personliga meddelanden, så har du inte fått ett sådant, så har jag din adress...
Jag har också fått besked från Nardotto att de blommor som saknades i leveransen är slut. Sambeställningen är uppdaterad så ni kan se vilka som saknas.
Hela sambeställningen gick därmed på 9321,46 kr, och ni kan nu se vilka som har betalat in för mycket.

Matz och Mathias, jag hämtade ut era plantor på Sofiero och kommer att skicka dem så snart jag kan. Jag meddelar vad frakten blir när jag vet.

22/5 -11

UPPDATERING: Nu har jag fört in fraktkostnaderna i formuläret, så nu kan ni alla se hur mycket ni ska ha tillbaka resp. hur mycket ni är skyldiga mig. Ni som ska ha pengar tillbaka får meddela mig kontonr etc där jag ska sätta in pengarna.

Jag skickar paketen imorgon bitti innan jobbet.

22/5 -11

Tusen takk for at du tar jobben med denne sambestillingen!

23/5 -11

UPPDATERING: Nu är alla paket skickade! De kommer att lämna Värnamo imorgon vid 7-tiden (Schenker) och beräknas ta 2-4 dagar innan de kommer fram. Hoppas allt går väl i frakten nu!

23/5 -11

Bra jobbat, och ett stort tack för att du lägger ner så mycket tid på sambeställningen! Synd att du inte nämnde tidigare att du skulle skicka med Schenker - jag hade gärna betalt extra för att få plantorna dagen efter med Posten. Tiden i transit Italien - hem till mig blir lite väl lång annars.

23/5 -11

Oj, ja, det var kanske dumt av mig. Jag kollade priserna för paketen på Posten och de blev så dyra eftersom formaten är så otympliga. Men jag vattnade alla blommor innan jag packade ner dem, så jag hoppas de håller sig...

23/5 -11

Tackar så mycket för ett fint jobb. Får hoppas att paketet kommer hit före helgen. Det har hänt förut (beställning från Marita) att paketet har kommit till utlämningsstället men avin har kommit efter helgen så plantorna låg där ganska länge.

24/5 -11

Tack plopp för att du gjorde denna spännande sambeställning möjlig! Längtar efter att få hem nykomlingarna
stella: Har man bara paketets id-nummer och legitimation med sig brukar det inte vara några problem att hämta ut Schenkerpaket innan avin kommer. Det har jag gjort ett antal ggr

24/5 -11

Cecilia K: Ja, nu vet jag det. Då visste jag inte vilken dag hon skickade etc, men nu vet man att Plopp har skickat så det är bara kolla på Konsum.

24/5 -11

Jag vill också passa på att tacka för det jobb som du lägger ned på den här sambeställningen

24/5 -11

Tack själv, allihop! Det är faktiskt ganska kul att organisera en sambeställning även om det är mycket jobb. Jag gör det gärna fler gånger, fast kanske inte förrän om ett tag igen...

Förresten måste jag säga att Björns formulär är helt fantastiskt! Det blir så tydligt och lättöverskådligt. Tack för det, Björn!

26/5 -11

Tack Plopp för all tid du har lagt ner Idag anlände min Princess Kaiulani!

26/5 -11

Jag kunde oxå hämta ut mitt efterlängtade paket idag. Tack plopp för att du paketerat så omsorgsfullt!
Är mycket nöjd med plantornas kvalité.

26/5 -11

Vill oxå tacka Plopp

Bra packat, även om fukten från krukorna hade gått igenom kartongen, så kartongen i paketet var fuktig.

Plantorna ser övervägande bra ut, har inte kollat igenom så noga än. Stänglar på 3 st. Dock är det en planta som har dåliga rötter. Ph equestris rosea, de brukar iofs kunna repa sig, men ändå.

Har inte fått svar på hur mycket pengar jag ska ha tillbaka?

26/5 -11

Hämtade också ut mina plantor i dag. De såg att vara i prima skick, till och med en knopp på cattleya warneri !

26/5 -11

Vad kul att ni tyckte om era plantor, även om det var tråkigt att höra att någon enstaka hade dåliga rötter.

Blomtjuven, jag har varit sjuk den här veckan så jag har inte hunnit kolla över det sista ekonomiska läget. Jag gör det så fort jag hinner.

27/5 -11

tack plopp för allt jobb att få skönheterna till sverige
mina 7 plantor var i mkt bra skick med tanke på hur lång tid dem rest så var det över förväntan
har ompl. alla å alla rötter så¨g mkt fina ut. 1 stängel är på G vilket jag inte förväntat mig
Bugar å tackar för denna orkide-omgång!

27/5 -11

UPPDATERING: Nu har jag uppdaterat sambeställningsformuläret med insättningen av fraktkostnaderna. De som ska ha pengar tillbaka av mig får gärna skicka mig kontonummer m m snarast, så fixar jag överföringen under helgen.

Hälsningar
Jannie

27/5 -11

Inget paket kom idag och man blir lite orolig, plantorna blir över helgen nu på posten någonstans.

27/5 -11

Stella, jag hade inte heller fått någon avisering idag. Men jag bad om sändnings-ID av Plopp och då visade det sig att paketet redan låg på uthämtningsstället (kom dit igår). Jag hämtade nyss ut det med en utskrift från sökningssidan (sök via www.privatpaket.se).

27/5 -11

Tänkte i samma banor som Du, ringde utlämningsstället men paketet fanns inte där så jag har också bett ID-kolli nr av Plopp. Fick ett annat paket(inte blommor) ett par veckor sen och det hade dom skickat till fel utlämningsställe, tillbaka till Terminalen, sen till rätt plats och det tog allt som allt 1,5 vecka.

27/5 -11

Fick mina idag, tack för allt jobb med denna beställning, Jannie!

Är kanonnöjd med plantorna. Blev lite överraskad att de inte skickades barrotade, men det är skönt att inte behöva plantera dem på en gång vid ankomsten.

Väntade mig inte att få blommande plantor, så det var positivt. Speciellt som den B. maximum jag redan har inte har varit tillmötesgående när det gäller detta.

Man tror ju att de plantor man beställer är rätt namnade, men jag har inte sådana illusioner. Därför blev jag extra glad att B. purpureorachis verkligen var denna art. Detta var en chansning, då den inte är så vanlig och att den sedan skulle vara blomstor och dessutom till det priset. Jag är verkligen glad att jag hängde med på denna beställningen. Tack igen!

mvh,

Christer

30/5 -11

Nu blir jag snart desperat. Ingen avi idag heller. Paketet har lämnat sorteringsterminalen åtminstone, men plantorna har varit på väg en vecka nu. dom kanske är uttorkade. Och om det fanns stänglar som några har haft så... Nå det är ju Cattleya hybrider så dom är ändå ganska tåliga.

Ge ditt svar

20/10 -07

Köpa Orchideer

Mycket trevlig orkide firma i Italien med mycket bra priser samt mycket godis ta en titt och döm sjalva.
http://www.nardottoecapello.it
Plantorna kommer väl packade och i fina storlekar

Nyckelord: inköp, Nardotto e Capello

20/10 -07

Mycke fint där du och vilket fotogalleri.....bara att drömma. Frakt 32 euro + iva 20% är det typ moms ?

20/10 -07

1 Euro upp per planta i skatt samt frakt .
det var vad jag betalade i Augusti. Försök att sambeställ med någon/ några

Ge ditt svar

18/10 -07

Orkide Köp

Hej

Någon som köpt plantor från Azienda Agricola Nardotto e Capello Orchidee i Italien och vad tyckte ni om plantorna?

Nyckelord: Nardotto e Capello

20/10 -07

Vi diskuterade denna firma för ett tag sedan:
http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

Kanske har någon mer info sedan dess.

Ge ditt svar

4/8 -07

Italien

Någon som har erfarenhet med italienska odlare? Tex Nardotto e Capello?

Nyckelord: Nardotto e Capello, Italien

4/8 -07

Jag har bara läst på olika forum att de har toppen kvalité på sina plantor enda problem att leveransen hit kostar 35 euro

5/8 -07

Tack Kamila! Ja, leveransen är ju lite dyr men de verkar ha rimliga priser på plantorna och man kan visst få med några stycken för 35 euro. Jag har ett gäng därifrån som är importerade via min lokala plantskola, så det är skönt att veta att "grundmaterialet" i alla fall nog är bra. Hur de har skötts sedan de kom hit vet ingen... Men utseendet tyder på "inte så bra". Får se om jag lyckas göra dem glada igen. Bra pris fick jag i alla fall, alltid något.

6/8 -07

Mycket trevliga priser på plantorna, så om kvaliten är bra kan det vara värt några kronor i frakt.

6/8 -07

Jag har några stycken därifrån men de är som sagt importerade via plantskolan, som nog inte skött dem så bra. Jag öser kärlek över dem nu och hoppas på det bästa. Kan alltså inte riktigt uttala mig om kvaliteten, men plantorna är i alla fall kraftiga och fina.

Ge ditt svar