Skriv början av artikeln om Frankrike

Nyckelord: Frankrike

Inlägg med Frankrike som nyckelord.

9 mars

Le monde des Orchidées

Börjar: fre 26 aug 10:00. Avslutas: mån 5 sep 18:00.

Orkidéer, epifyter och andra tropiska växter ställs ut i La Defénse i västra Paris. Enligt utställningsarrangörerna blir det 800 m2 blommor, 5000 m2 orkidéer och 1000 m2 tropiska växter och epifyter.

Nyckelord: Frankrike, Paris, utställning

9 mars

Intressant Finns det mer info o söka på nätet lr har det inte kommit ut än ?

Berätta om ditt deltagande

Nja, något "fynd" var den nog inte, denna Angraecum didieri, men jag köpte den ändå... 22 euro fick jag betala.... Förra veckan var jag i Frankrike (Arras) och min kollega, som jag bodde hos, hade hittat en orkidéutställning i grannbyn. Den utlovade 800 kvm orkidéer och det är ju möjligt att golvytan var 800kvm men blommorna stod ganska glest, kan man väl säga . Nåja, men jag hittade ju en jag inte hade redan och inkomsterna gick till ett välgörande ändamål - handikappade ungdomars fritidssysselsättningar, så jag är inte missnöjd.

Nyckelord: Frankrike, Angraecum didieri

29/4 -08

En souvenir vill man ju gärna ha från en resa, och kan man som du kombinera det med lokal välgörenhet då är det ju en riktig vinn- vinn situation Du får parlera lite extra med den så att den känner sig hemma och frodas, den kan ju känna sig trygg med att du i alla fall förstår vad den säger!

Ge din åsikt

Vi skall ner till södra Frankrike i Juni och jag vill gärna shoppa lite orkidéer naturligtvis... Vet någon var det finns odlare som man kan besöka i Nimes/Camargue/Marseille regionen? Tack.

Nyckelord: Frankrike

20/4 -08

Vilken drömresa: södra Frankrike OCH orkidéer... tyvärr har jag inga tips, men varför inte skriva en rad till Marita Åkesson, hon kanske känner till några? Så vill jag gärna tipsa dig om trakterna runt Carcassonne, Rennes les Baines, Rennes les Chateau och därikring...:-)

23/4 -08

Jaaa, det skall bli härligt... drygt en vecka på en vigård utanför Nimes, med god mat och vin.... och förhoppningsfullt lite orkidéer med. Hmmm, ja kanske Marita vill dela med sig av några av sina fyndställen... se om jag vågar fråga...

23/4 -08

Du kan jo sjekke denne linken : http://www.orchidwire.com/Vendors/1/Fran...

God tur!

24/4 -08

Vilken bra länk! Måste kolla in dessa med en karta och se om jag hittar någon tillsäckligt nära. Tack Heidi.

Ge din åsikt

16/7 -07

Honey, I'm baack!

Hej, äntligen är jag hemma igen efter en dryg vecka i Frankrike! Och om ni visste vad skönt det är att gå in här och "träffa" er igen! Oj, vad mycket kul jag har att ta igen!
Visst har jag haft det skönt och roligt i Frankrike, det kan man ju bara inte undgå... ) men hemresan var jobbig, inte minst för att jag satt och oroade mig för hur många och vilka av mina små älsklingar som hade fått sota för att jag lät min ene 20-åring, vars huvud enbart består av mat, sömn och datorspel, ta hand om dem. Jag tog detta som ursäkt när jag övertalade min man att göra en avstickare förbi Christiansen i Fredensborg där en fripassagerare i form av en Cattleya nobilior 'blue' x Laelia purpurata 'Werkhauserii' på något sätt smög sig in i bilen. Hmmm, ytterst irriterande när sådant sker, men, men, men man får ju ta skeden i vacker hand och ta hand om dem sedan! ))
Precis när vi satt och andades ut 10-15 minuter från Värnamo, puh, nu är vi snart hemma - vad ska vi äta? vad ska vi göra? vem ska ha datorn först?...- DÅ smäller det och blir tvärstopp på E4-an! i 2,5 timme satt vi still och väntade på att man skulle lyfta bort den (hmmm,franska...) husbilen som på något vänster hade lyckats lägga sig tvärs över den enfiliga vägen. För att travestera Runeberg; där kom ingen jävel över bron!

Nyckelord: Frankrike, Hans Christiansen

Välkommen hem Plopp!

Ditt nya fynd ska bli väldigt trevlig att få skåda. Är den i blom nu?

16/7 -07

Hehe... i den kön satt även min sambo fast!

16/7 -07

Ninalina, Tack! Tyvärr är den inte i blom, men det fanns andra (dyrare...) i blom. Jättesöta, vita med blå-lila läpp och svag doft.
Chic, gjorde han? Vad synd att jag inte visste vem han var! I vår del av kön hade vi ganska trevligt, pratade, svor, delade vattenmelon ))

18/7 -07

Skönt att ni är hemma välbehållna, man vet aldrig med de där vilda fransoserna, de kan lägga ut de mest förföriska lockelser i form av mat, vyer, ostar, muscatvin, livliga torg och annat för att hålla en kvar!
Snällt av er att ta upp en liftare oxå, och erbjuda logi åt den stackaren dessutom Ja, det är ju så, när en orkidé väl kommit över tröskeln (har man tröskel i bil???) kan man ju inte bara slänga ut den i gen..
Bilköandets konst fick jag och en väninna verkligen ta del av på autobahn, i gassande hetta. Det hela hade varit riktigt trevligt - spontana samtal, musikunderhållning, utbyte av drickor och tilltugg mellan bilarna- om vi bara hade stannat fem minuter innan och lånat toan...nu dröjde det två timmar till, och endast karlar besökte vägkanterna...

Ge ditt svar

10/3 -07

Frankrike

Hej, Jag och Birgitta ska åka till Frankrike en vecka i slutet av maj. Finns det något intressant för en orkidépratare nordväst om Paris?

Nyckelord: resa, Frankrike, Paris

10/3 -07

Alf: kolla den här listan min geografi över Frankrike är lite knackig men någon odlare borde ju finnas i ert område, trevlig resa.

Ni kan ju ta pendeltåget (RER) till Vacherot et Lecoufle - se http://www.lecoufle.com/
Ligne A : terminus "Boissy St léger". Puis 10 mn à pied ou bus J2, direction Villeneuve St Georges et descendre au 2ème arrêt.
DVS: linje A, ändstation Boissy St léger, sen 10 min promenad eller buss J2 mot Villeneuve St Georges , andra hållplatsen.
Sen har jag ingen aning om detta ligger nordväst om Paris.

10/3 -07

Nej, snarare i sydöstra delen av Paris, men med metro och RER är det inte svårt att hitta. Köp också en bra kartbok över Paris, finns i vilken bokhandel el. tidningskiosk som helst. Tänk bara på att ha gott om tid. De är väldigt vaksamma numera, pga terrorhoten... När jag var där för två år sedan stannade de en hel metrolinje pga ett misstänkt paket!
Jag har slängt ut en förfrågan på ett "systerforum" Forums Orchidées.fr för att se om någon kan ge några tips. Vi får vänta och se!

11/3 -07

Tacksam för hjälp då jag inte kan franska. Vi har hyrt ett hus i Vernon en vecka nära Monets trädgård i Giverny, ca 75 km nv Paris, på gränsen till Normandie. Jag fick igår veta att det finns 35 vilda arter i Givernys kullar och att i trädgården där vi bor finns fem arter! Det bör vara blomningstid i maj. Men han visste inget om odlare så det måste jag söka själv.

11/3 -07

Lyckliga ni! Paris-trakten i maj låter fullkomligt underbart! Om jag kan vara till någon hjälp, får du gärna kontakta mig. Annars när ni kommer till Frankrike, kan ni gå till en turistbyrå (syndicat d'initiative el. office du tourisme) och fråga er fram. Där kan man oftast tala engelska, vilket annars kan vara si och så i Frankrike...

12/3 -07

Jag och min sambo var i Paris för ett par år sen i juli. Det var precis under målgången av tour de France (som vi missade pga att jag ville kolla in det helt värdelösa Paris zoo). I alla fall så kom vi aldrig till Monets trädgård, det blev lite dyrt att åka tåg och buss och gerjer dit. Vi bodde nämligen i latin quaters mitt i Paris, ett stenkast från Notre Dame.

Vi hann med att besöka ca 20 parker på 8 dar. Det var lite stressigt men oj va fint. Vi åkte kors och tvärs över hela Paris på vårat veckopendlingskort. Vi åkte både buss, tunnelban och RER. Det var väldigt lätt att hitta och vid alla tunnelbanestationer fanns en bra karta över vilka bussar som gick i området och var busshållplatserna låg.

Vi hamnade i en park som hade ett fint växthus som just då råkade ha en orchideutställning. Det här var innan jag var jätteintresserad av orchidéer, men det var väldigt kul och fint ändå som jag minns det.

Just det, tilläggas kan att ingen av oss kunde någon franska alls när vi åkte. Det gick mycket bra att ta sig runt med bara en karta och en bra parlör. Vi köpte vår på Akademibokhandeln och den hade en ordlista och en fraslista. Toppen! Vi råkade ut för en del tokigheter med språkförbistring, men bara sånt man kunde skratta åt redan då.

12/3 -07

Vilka underbara maj-planer, Alf! Ett tips vad gäller att få kontakt med fransoserna är att vara tydlig med att man är svensk, eller fr.a att man är o-tysk. Då brukar värmen stiga och hjälpsamheten öka markant

Hej,

Om ni inte redan är i Frankrike och ni inte fått hjälp med franskan (antar att det är Vacherot & Lecoufle det gäller) så hör av dig! Jag bor i grannlandet (Belgien) och kan därmed en del franska. Jag var på Chelsea Flower Show förra året och köpte då en paph från Vacherot & Lecoufle.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.