Skriv början av artikeln om utställning

Nyckelord: utställning

Inlägg med utställning som nyckelord.

9 mars

Le monde des Orchidées

Börjar: fre 26 aug 10:00. Avslutas: mån 5 sep 18:00.

Orkidéer, epifyter och andra tropiska växter ställs ut i La Defénse i västra Paris. Enligt utställningsarrangörerna blir det 800 m2 blommor, 5000 m2 orkidéer och 1000 m2 tropiska växter och epifyter.

Nyckelord: utställning, Frankrike, Paris

9 mars

Intressant Finns det mer info o söka på nätet lr har det inte kommit ut än ?

12 jul

Hittar ingen information om det på nätet, vart ska jag leta ?

Berätta om ditt deltagande

Började: fre 3/9 -21 10:00. Avslutades: sön 5/9 -21 16:00.

Denna har blivit inställd på grund av Corona reglerna. Vissa säljare är beroende av att själva importera plantor från den internationella marknaden och kan inte vänta längre på besked om det blir någon utställning eller ej.
Sorgligt!
Bolebo.

Nyckelord: Lunds Botaniska Trädgård, utställning

1/7 -21

Vad trist att höra men jag förstår också situationen. Utställningen hade jag sett fram emot men nu får man handla på annat sätt.

1/7 -21

Oj nej vad tråkigt!
Mvh
Mikael

22/7 -21

Åh nej, hade sett fram emot den. Hade gärna åkt ner på fredagen.

Berätta om ditt deltagande

Vi 3 glada gossar och en man som nu är mitt uppe i att panera resan. Tonvis med handlare.

Jag skall bara köpa en, jag skall bara köpa en, jag skall bara.......... Så skall jag säger i 3 månader

All avundsjuka är välkommen.

Nyckelord: Utställning

19/12 -15

Man, inte gosse

19/12 -15

I din ålder borde du vara glad att kallas gosse, men vist min lille dreng så får jag väl skriva MAN

19/12 -15

19/12 -15

Så dick nu har jag redigerat inlägget

19/12 -15

Ge det en stund så kanske det blir till att editera igen

19/12 -15

Nä du lagd kort ligger

oled, du har tre månader på dig att gå i kognitiv beteendeterapi för dina problem med antalet plantor! Kan nog hjälpa om du är motiverad, men jag tror inte du är det!

19/12 -15

Jag har inga problem med antalet plantor men det har min fru så då är det väl ändå hon som skall gå på kognitiv beteendeterapi, jag vill hellre går på krog-nitiv beteendeterapi och det blir det många tillfälle till i Dresden

Ja, du är rolig du!!

19/12 -15

Jag lovad min sambo att inte ha fler än 100 plantor, nu har jag drygt 140, han märker inte ett 40 tal extra så tänker många små är lika som några få stora

Är rätt så megaavis också!!

19/12 -15

Min fru har satt klisterlappar på alla krukor, 1,2,3................

19/12 -15

Här verkar inte ANTALET ha betydelse (ändå svårräknat i skåpet ). Däremot har vi fönsterbrädesdiskussioner (tror att sådana är unika för sammanboende varav den ena orkisentusiast). Så länge ETT fönsterbräde är helt tomt, verkar det emellertid vara OK att bygga på höjden i de andra. Den heltomma är emellertid i vårt sovrum och där har vi en inramad, signerad Gerrard-tröja på väggen!! Tycker faktiskt att det kunde betala en placering av min stora Cymb på det brädet. Sådeså.

19/12 -15

Tänkte först, vilken häftig grej signerad Gérard Depardieu tröja, men insåg mitt fatala misstag och att det var någon som jagar en lädertrasa

19/12 -15

Skall man till Dresden och har tid för annat än orkidéer så skall man absolut besöka August den starkes palats och Zwinger palatset. På Zwinger har dom en fantastisk samling av instrument för matematik och fysik som klockor och stjärnglober. Dom har bland annat ett fickur helt gjort i trä, till å med fjädern är av trä. Och den funkar! Palatsen var totalt sönderbombade under kriget, men är nu helt restaurerade. Helt magnifika museum.

19/12 -15

Tack för tipset Bobba Fett. Nåja min frun tror hon är smart men ser ni, har hon satt en fyra på en kruka i ett fönster så sätter jag en fyra på en i ett annat fönster, den har hon ännu inte lurat ut men om den dagen kommer blir det ett j..... liv. Hur gick det till att ni fick en sinerat tröja av Gerrad?

19/12 -15

Nej Oled, lägg inga pengar på någon terapi, innan vi är halvvägs över bron till Själland har vi andra sett till så du totalt glömt vad terapeuten har sagt.

20/12 -15

Hi hi

20/12 -15

Själv är jag ensam sen en tid tillbaks igen, mycket skönt när man kan använda allt utrymme som man vill. Haha. Jag hlömmer emmelertid bort själv hur många jag har, men har börjat numrera min lista på min profil här.
Dessutom har jag inte köpt en orkidé på minst 2 veckor nu! Nu får det bli skärpning!

22/12 -15

Stor orkideutställning i London 1-2 april. Men det är ju klart att det inte ryms så väldigt många orkideer i handbagagat på flyget förstås. Jämfört med stor bil från Dreden.

26/12 -15

Nu är det en väldig divergens mellan höger och vänster hjärnhalva. Höger tänker skall bara köpa en ...jag skall bara och vänster tänker hur får jag plats med fler i skåpet och hur trycker jag ditt en lampa till. Divergensen slutade med att höger hjärnhalva vägrade gå med ned i källaren och då var det fritt spelrum för vänster och nu är det plats med minst 4 till. Frun knorrade ordentligt och när jag sa att jag inte kan ta kontroll över mina organ blev det inte bättre. Men du gick ju faktiskt ned i källaren sa hon men så är det ju inte, det var ju vänster hjärnhalva, jag var bara chaufför.

26/12 -15

För att undvika ett rejält hjärnsläpp, fundera på att ordna ett skåp till innan avfärd till Dresden

26/12 -15

Gud vilken bra idé....nu får det vara slut på dessa tokiheter..... vi sätter igång direkt...jag lägger in ett virus på OP....gå in direkt på ebay och beställ kylare... gör du det så suddar jag bort ditt lösenord på OP..... vilka lampor skall vi ha?....han dick får du inte träffa mer...vilken kreativ kille den där dick....du får inte åka till Dresden...fråga Börje om vi skall köra V70 i stället för Audi så vi kan lasta mer....jag åker inte med till Dresden....

26/12 -15

Oled. Varför inte köra med 2 bilar? Jag kör med Audin och tar Dick och Peter med mig. Du kör Volvon utan en massa folk och packning som tar plats.

26/12 -15

Oled. När vi ändå är farten så varför skaffa ett skåp till när du har plats för ett helt växthus från Willab garden i källaren. Efter dessa båda tips så kanske hjärnan blir nöjd och börjar disponera om källaren för maximalt växthus.

26/12 -15

Har tänk tanken men sällskapet är minst halva nöjet
Här haglar det med bra förslag.... han bolebo får du inte prata mer med.....vi sätter igång direkt .
Någon som vet en bra medicin mot Schizofreni?

26/12 -15

Hur som bolebo så har dina Sophr...fått egen plats i skåpet med en helt egen discolampa rakt i facet

Ge din åsikt

31/8 -14

Lite film

Lite film från utställningen i Köpenhamn hittar ni här.
https://www.youtube.com/watch?v=nLUrktRN...

Nyckelord: Utställning, Köpenhamn

1/9 -14

Härliga bilder

1/9 -14

Fin film

1/9 -14

Tjusigt

Ge ditt svar

14/1 -12

GIOS

Jeg har begynt se frem til årets orkideutstillinger, mest av alt til GIOS - men så oppdager jeg at det står 2013 på neste utstilling?? http://www.gios.se/ Håper noen kan si at dette er en skrivefeil..

Nyckelord: utställning, GIOS

14/1 -12

Vi i VSOS hade väldigt gärna velat arrangera GIOS i år oxå för att föra traditionen vidare, men av olika anledningar kan vi inte det. I nuläget jobbar vi för att det ska bli verklighet 2013.
Mvh
Malin Ordf VSOS

14/1 -12

Det var verkligen tråkigt att höra.

Finns det något man kan göra för att påverka att det blir av nästa år?

Vänligen, Maria

15/1 -12

Det var ju en besvikelse...
Någon som vet hur det blir med Sofiero då? Jag har kollat på SYS och Nordskånska, men det står ingenting där..

15/1 -12

15/1 -12

Tack Ingse - Jag minns den tråden, men Oleds "Med största sannolikhet" är ju fortfarande ingen bekräftelse på att det verkligen blir en utställning.

15/1 -12

Vad synd . Jag missade förra GIOS och har sett fram emot denna.

15/1 -12

Ser ut som om de ikke vet om det blir noen utstilling enda, på svar to.
Det er så synd, for det er et av vinterens høydepunkt bare det å begynne planleggingen av en reise eller to.
Må nok trøsteshoppe litt, tror jeg

15/1 -12

ingse: Helt rätt inställning. Jag hakar på tröstshoppingen

15/1 -12

7-8-9 september blir det stor utställning och försäljning på Botan i Lund.

15/1 -12

Nej va trist att det inte blir någon i år!
Vi brukar åka med mina föräldrar som jag lyckats dra med ner i orkdieträsket

15/1 -12

oled: Det lät intressant (även om det innebär lång resväg). Hittar dock ingen info på http://www.botaniskatradgarden.se/169-v&... - finns det bättre info någon annanstans?

15/1 -12

Ole: Blir det inget Sofiero utan endast Botan i Lund???

15/1 -12

Ha tålamod alla som skakar av lust efter nya spännande plantor och prövningar. Enligt info på något av de senaste mötena på SYS så sas det att det blir utställning på Sofiero i år också men kanske i lite annan form. Planering pågår.
Själv tycker jag det ska bli spännande med Lunds Botaniska.

15/1 -12

bolebo: Du får gärna meddela mig när du får besked om Sofiero så att man kan boka arbete och hotell i god tid....

15/1 -12

Neeej, vad synd! Min familj har gjort en liten tradition att åka ner på GIOS varje gång... Hade verkligen sett fram emot det.

15/1 -12

Det blir ett orkidéevenemag på Sofiero och nästa vecka vet jag när och i vilken omfattning. Vi har ett extra styrelsemöte på onsdag och då vet vi vilken information vi vill gå ut med nu.

15/1 -12

Cecillia K: Botan kommer att lägga information på sin hemsida och det kommer ut även i media men när vet jag inte.

15/1 -12

Oled: Vi ses kanske på Onsdag men ni har väl styrelsemöte före det allmänna mötet. Förra året kom info sent om datum och vilka säljare som skulle komma. Detta ledde till att vissa fick problem med förhandsbeställningar. Vore fint med tidigare besked.

15/1 -12

bolebo: Tyvärr så har vi styrelsemötet efter klubbmötet, vore bättre tvärt om, men vi måste jo jobba ihop pengar till grönsaker

15/1 -12

Jo även i år kommer information ut alldeles för sent. I år har det blivit extra knivigt med förhandlingar p g a att politikernar har knyckt 7 mille av kulturnämdens (i hgb) budget. Att vi har ett extra styrelsemöte onsdag är just för att ta nödvändiga beslut också kring handlare så vi kan komma ut även med denna information. Självklart måste handlare ha tackat ja innan vi kan informera

4/4 -12

Jag sällar mig till skaran av besvikna över att det inte verkar som om de stora Orkide händelserna för året inte blir i år!?... Jag hade verkligen sett fram emot GIOS och när jag tittade sist (för några månader sen) insåg jag att vartannat år innbär ju iår!! Och eftersom jag missat tidigare upplagor av detta event så såg jag extra mycket fram emot det och hade till och med börjat samla ihop folk för att åka dit tillsammans med. Men, men det som väntar på något gott...

5/4 -12

Vi får hoppas att det blir ett GIOS 2013 istället!

7/4 -12

DEFINITIVT!!! ) GLAD PÅSK allihop!

Ge ditt svar

Jag skrev och frågade Mobackes Trädgårdscenter och frågade om dom skulle ha någon Orkidé-utställning snart igen så som dom hade förr om åren.

Jag fick svaret att vecka 9 så blir det en Orkidé-vecka, Så då vet jag i alla fall en som tänker gå dit, titta, dreggla och kanske shoppa lite.:)
Mobackes Trädgårdscenter ligger i Bollnäs.

Nyckelord: Mobackes Trädgårdscenter, utställning

Ge ditt svar

Just nu har blomsterlandet utställning i Halmstad och jag har set fram emot att höra Tommys föredrag
Vad har hänt Tommy?

Nyckelord: Blomsterlandet, Utställning, Halmstad

22/10 -11

Tommy är hos Karge den här veckan.

Ge ditt svar

Så, tog med mig syrran till orkidéutställningen så hon skulle få handla och njuta lite... fast ni förstår ju hur det egentligen låg till. Kunde inte sluta tänka på phal. equestris alban och den ljuvliga onc. Tiny twinkle som inte fick följa med hem i torsdags.
För säkerhets skull köpte jag också en vit dendrobium...
Har förstått att tiny tw. kan vara lite kinkig!? Ska den ha lite mer vatten? Planteras i spagnum? Hur gör ni som lyckas med den?
Tack på förhand!

Nyckelord: utställning, Blomsterlandet

8/10 -11

Jeg har min Tiny Twinkle i levende spagnum i en forholdsvis liten potte. Den holdes litt fuktig, skal vel helst ikke tørke ut, og den kommer nå med 8 stengler Lykke til!

Jag tycker inte att Tiny Twinkle är kinkig. Jag har två stycken som får vistas ute hela somrarna, sen blommar de villigt runt jul och nyår på 8-10 stänglar. De är så söta och doftar vanilj så gott. Mina sitter i en blandning av bark och vitmossa, får lite mer vatten än papharna. Jag har dem i amplar i söder och västerfönster under vintern.
Lycka till!

9/10 -11

Tack för svar! Då hoppas jag att jag ska lyckas med min med!

Ge ditt svar

Började: lör 22/10 -11 10:00. Avslutades: sön 23/10 -11 18:00.

Hittade detta evenemang för en tid sen på nätet men då fanns det inte mycket info. Inte bättre nu eftersom det mesta är på finska... Detta finns på engelska:

"The Finnish Orchid Society will be celebrating its 50th anniversary by organising an orchid exhibition at the Old Student House in the very centre of Helsinki at 22. - 23.10.2011"

Hemsida: http://www.suomenorkideayhdistys.fi/

Någon som vet något om detta, mest omfång av utställning och handlare. Det ligger ju egentligen väldans bra till för oss på östkusten med tanke på alla färjelinjer. Tar man en kryssning så är man i Helsingfors runt 10 och kan springa på utställningen mellan kanske 11-16 innan färjan går tillbaka vid 17-18 tiden.

Såg förresten att Akerne Orchids och Röllke ska dit så det är några fina handlare iaf. Akerne gillar jag väldigt mycket efter jag mötte dem på GIOS 2010.

Nyckelord: Helsingfors, utställning, Finlands orkidéförening

27/8 -11

Har kollat detta på deras Hemsida och det står att: Inträde 10 Euro/dag, 15 Euro/2 dagar, gruppbiljett 80 Euro/max 15 pers. Betalas vid dörren, kontanter eller betalkort, eller på nätet fr. m 1/9. Handlare är Akerne Orchids, Hans Christiansen, Karge och Röllke/Ecuagenera CIA.

Berätta om ditt deltagande

5/12 -10

Sofiero

hej
jag har läst på ett antal ställen att vissa orkideföretag har sålt orkideer på sofiero, men jag undrar är det en årlig orkidee/växtutställning där? och vart kan man då finna information om det?

Nyckelord: Sofiero, Utställning

5/12 -10

http://www.sofiero.helsingborg.se/templa...

inte varit där, men ska nog dit i år

5/12 -10

Det blir 16 eller 17 gången i rad att SYS fixar utställning. Jag kan varm rekomendera. Bra utställning och bra med handlare i toppklass, fast jag är jo inte objektiv i frågan

5/12 -10

Utställningen har de allra flesta åren legat vid pingst - men 2011 kommer den att vara 20-22 maj.

5/12 -10

Sofiero ska du absolut besöka! Rekommenderas varmt

5/12 -10

Enligt Sofiero hemsidan är orkiéutställning 21-22 maj. Vill ni se lite foto från 2010 så följ länken http://www.sysorkide.se/sofiero2010.htm

6/12 -10


okej tack för alla svar, hoppas det blir ett besök där då

11/1 -11

En dum fråga kanske - men tar de utländska handlarna SEK på Sofiero Trophy eller måste man ha € med sig?

11/1 -11

Jo de tar SEK

11/1 -11

Vad bra!

Ge ditt svar

För alla, som inte kunde vara där i år

Som bildspel
eller fotoalbum

Nyckelord: London Orchid Show 2010, utställning

9/4 -10

Så mye lekkert .
Fikk du med deg noe spennende hjem ?

9/4 -10

Underbara bilder Kamilla, fick du med dig något kul hem ?

9/4 -10

Nästa år.........................

9/4 -10

Tack Kamila!
Vilka härliga bilder, gillade skoparaden på slutet skarpt!
Vilken fin lokal, var det en gammal stationslokal?

9/4 -10

Fint fotat Kamila.

9/4 -10

Självklart att man inte kan komma hem tomhänt
Den.lamyaie - från www.stockelbusch-orchideen.com
Den manglianae (nyhet som ingen visste hur den skulle se ut) från Karge,
Epidendrum nocturnum var. minor,Epidendrum kymatochilum,Mormodes variabilis - från Ecuagenera,
Mormodes rolfeana - från Peru Flora

Berith - Det är Lawrence Hall som utställning alltid håller plats i - underbar lokal i art-deko med högt tak. http://www.horticultural-halls.co.uk/ven...

Kul att se dina fantastiskt fina bilder Kamila! Det var kö fram till de härliga vita Paph. micranthum när jag var där - ditt foto är verkligen läckert! Jag ska helt klart dit igen nästa år - med både mer tid och tjockare plånbok!

10/4 -10

Japp, med bredda armbågar fick man tränga sig fram för att ta bilden.
Med bara två timmar flyg till London kan man ta det lätt som tradition för alla kommande år framöver

10/4 -10

Snygga bilder! Renanthopsis Mildred Jameson! Visste inte ens att det gick och korsa de släktena. Sen var förstås Aerangis modesta läcker.

10/4 -10

Tack för titten Kamila, underbara bilder som vanligt

10/4 -10

Mmmmhhh.....fiiina bilder, tackar för det Kamila

10/4 -10

Mycket spännande och vackert Kamila! Det var några år sedan jag var dit, lockande med besök igen.

10/4 -10

Så deilig å lene seg tilbake og nyte "bildspel" - utrolig masse vakkert og flotte bilder!

10/4 -10

Fina bilder, verkligen inspirerande.
mvh
Mikael

10/4 -10

Mycket snyggt att titta på, man tackar

10/4 -10

Verkligen inspirerande. Tack för fina bilder!

10/4 -10

Tack för helt underbara bilder. Skorna var coola.

10/4 -10

Underbara bilder

10/4 -10

Tack för underbara bilder

10/4 -10

Fantastiskt fina bilder Kamila !

11/4 -10

Jättefint Kamila, tack!!!

11/4 -10

Tack för att du delar med dig av alla dessa underbara skapelser

11/4 -10

Väldigt fina bilder Kamila, tack för att du delar med dej.

11/4 -10

Kan bara inte bli bättre!

Fantastisk, takk for titt`n Kamila.

11/4 -10

Härliga bilder Kamila - har tittat nyss efter hemkost från en helg i Luleå

Ge ditt svar

Började: tors 8/4 -10 09:00. Avslutades: sön 11/4 -10 18:00.

Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan i Älvsjö har i snitt 55-60 000 speciellt trädgårdsintresserade besökare i alla åldrar och från hela Sverige.

400 utställare varav ca 40 trädgårdsföreningar/organisationer
och minst 10 - 15 skolor med trädgårdsutbildning.
150 öppna föredrag och 5 seminarier under 4 dagar.

I år vet jag (Björn) om att Peter Göttfert och inza kommer finnas på utställningen som utställare/säljare. trädgårdsmästarn har skapat en av idéträdgård om orkidéer. SOS årsmöte sker på lördagen kl 14 på mässan.

Jag kommer finnas där på lördagen från 12 och vimla runt. Kommer du dit eller vet du om andra medlemmar som deltar som utställare eller liknande?

Nyckelord: Nordiska trädgårdar, Stockholm, utställning

9/4 -10

Jag håller föredrag om Ecuadors orkidéer lördag kl 11 och söndag kl 16

9/4 -10

Du har skrivit fel tid för SOS årsmöte Björn - det står iaf på SOS webbplats att det hålls kl 13:00 och inte 14...

9/4 -10

Isis: Hhhmmm... Jag trodde också att det var 13, men sedan har jag för mig att jag sett kl 14 någonstans. Kanske i tidningen? Vet någon här vilken tid som gäller?

9/4 -10

Man har tydligen flyttat fram årsmötet enl. sekreterare Cornelia Röjner till kl.14:00

9/4 -10

jasså? Men när får vi info om det då?
Men om det är flyttat så blir jag som en obstinat 14-åring. Det stod 13 i tidningen och står fortfarande 13 på hemsidan, jag ska rent krasst säga att börjar det inte kl 13 så kommer jag skippa mötet.

Linda

9/4 -10

Ja, jag förstår inte hur det kan stå så olika, för när du öppnar dagordningen på hemsidan så står det 14. Vi har för en gångs skull ÄNTLIGEN fått en möjlighet att åka upp och då får vi inte ens rätt tid från början vilket jag tycker är lite dåligt men jag hoppas nu att det verkligen börjar 14 för det är då vi anländer.

9/4 -10

I orkidekalendern på sidan 3 i tidningens marsnummer står det också 14, men som sagt var: på hemsidan står det olika tider.

I och för sig är det mindre illa att saker flyttas fram än att de flyttas bakåt, men huruvida mötet har utlysts på rätt sätt är något mötet får ta ställning till...

11/4 -10

Delar av SOS styrelse 2010. Från Björn.

En sammanfattning av mötet så som jag antecknade detaljerna:

 • De nya stadgar som första gången godkändes förra årsmötet godkändes igen i år och gäller därmed från och med nu
 • Likas motion om att årsmöten bara ska förläggas till Malmö, Sthlm, Gbg eller helsingborg avslogs
 • SOS hade ungefär 1000 medlemmar i fjol
 • Förra året gick föreningen -60 000 kr, främst på grund av höga porto- och tryckkostnader
 • Hittills i år har föreningen fått in 225 000 kr i medlemsavgifter
 • Vart tidningsnummer kostar 30 000 kr att framställa
 • Årsmötet beslutade att antalet tidningsnummer dras ner till 8 per år för att göra det möjligt för föreningen att "gå ihop". Lika och redaktionen får bestämma vilka nummer som tas bort/slås ihop. exempelvis januari och maj föreslogs.
 • Det diskuterades att föreningen bör bli bätter på att ta hand om nya medlemmar. Bland annat diskuterades att många nya medlemmar inte har odlat så länge. En följd av det är att det vore bra att nya medlemmar fick en kort skrift med grundläggande råd samt att det vore bra med fler grundläggande artiklar i tidningen. Det diskuterades att säsongsspecifika råd skulle kunna publiceras i tidningen ("nu är det vår, gör detta och detta").
 • Det diskuterades att klubbarna kan vara de som delar ut dessa skrifter till nya medlemmar.
 • tradgårdsmästarn föreslog att en arbetsgrupp ska skapas som tar fram intromaterialet
 • Det diskuterades att klubbarna bör uppmundras att skicka in artiklar.
 • trädgårdsmästarn berättar att han kommunicerar med jordleverantörer och näringsleverantörer om deras varors kvalité. Han föreslår att företag som tar fram bra produkter får licensiera SOS logga till sina produkter.
 • Diskuterades att medlemskap bör kunna säljas kontant och att den nya medlemmen får intropaketet direkt, i handen, vid köptillfället
 • trädgårdsmästarn, Mikael Andersson, valdes till ordförande i föreningen
 • Cornelia Röjner valdes till vice ordförande och kassör

11/4 -10

Tack för infot Björn!
Det verkar som om man fattat kloka beslut!
Framförallt är det bra att mer görs för att få nya medlemmar att stanna kvar i föreningen.
Idag är det inte så lätt att motivera "vanliga" hemmaodlare att bli medlemmar i SOS

11/4 -10

Tack för info, Björn.
Jag besökte mässan i fredags. Det var intressant att titta på Mikael's ideträgård, jag tycker den var fin. Tyvärr har jag inte köpt någon orchide, i stället blev det andra plantor: hoyor, sinnigior, floxer, smörblommor och köttätande växter.

11/4 -10

Tack för info, Björn! Det är bra att kunna hålla sig uppdaterad när man inte har möjlighet att närvara. Mikaels idé om ett intropaket och "att-göra-kalender" tycker jag var bra! Men lite synd att inte årsmötet köpte Likas idé om förläggning av årsmötena. Det är trots allt lättare för oss "utsocknes" att ta oss till storstäderna... Även om jag förstår argumenten mot det förslaget.
Hoppas ni hade kul ni som var där!

11/4 -10

Trist att det bestämdes att tidningen ska minskas i antal, jag anser att det hade varit bättre att höja medlemsavgiften med 50:-/år istället. men då jag inte orkade vara med p.g.a. min förkylning så får jag väl skylla mig själv...Men trist är det i varje fall.
Och som sagt, vill ni ha mer nybörjar artiklar med i tidningen så måste de skrivas och skickas in, för det har jag inte möjlighet att göra.

Linda

13/4 -10

Jo, det är lite tråkigt att vi måste minska på tidningen, men jag tycker att argumenten för det var bra - jag tror att det är väldigt få som har lust att betala en dubblering av medlemsavg. för att få behålla två nummer till om året av tidningen. 500 Kr om året för 10 tidningar eller 250 Kr om året för 8 tidningar... Vem vet om dem får till bra introduktionsfoldrar till alla nya medlemmar med nybörjartips i så kanske medlemsantalet kommer att öka igen o folk stanna kvar i föreningen mer än ett år och då finns det kanske underlag för att öka antalet tidningar igen!
Sedan vill jag påpeka att Likas motion inte avslogs utan det var styrelsens förslag på motionen som antogs istället - styrelsen tyckte att det var en bra idé i grunden, men de vill kunna utnyttja särskilda events att förlägga årsmötet till som kanske har en större attraktionskraft att få folk att komma på mötena för att det finns mer att se/uppleva än bara årsmötet.

Mvh,
I

14/4 -10

Om det nu är så många som har svårt att ta sig till årsmötet när det ligger på annan ort än i storstäderna så undrar jag över en sak. Jag var på årsmötet och vi var 17st INKLUSIVE styrelsen. Varför kom det då inte fler när det var i sveriges största stad?

14/4 -10

Jag tror det till stor del beror på att man inte känner sig som en del av en förening, är man med i scouterna går man på möten varje vecka, hajk två gånger per termin, sommarläger och julfest + att man får en försäkring och en tidning (4-5) gånger per år.
Att vara med i SOS utan att vara del av en lokalförening och ställa ut plantor innebär ju bara tidningen.

Jag har tidigare sagt att en fördubbling måste vara felräknat eller hur, om sos går 60 000:- back så måste medlemsavgiften höjas med 60 :- då vi är
1 000 medlemmar. Men det kanske är jag som inte kan räkna...

Att min motion inte skulle bifallas, det visste jag redan och köper, jag hade tänkt gå på mötet om inte febern kommit tillbaka så jag fick åka hem från mässan kl 13. Men jag kommer inte att åka på ett årsmöte om jag måste stanna över natten för det inte går kommunikationer, det hade varit trevligt att ha det på sofiero tycker jag, men det kanske är för sent på året?

14/4 -10

17 av 1000 medlemmar på årsmötet är ganska uselt. Speciellt när man kunde passa på att gå på trädgårdsmässan. Jag hade för avsikt att gå men med två småbarn kommer det alltid något emellan tyvärr. Speciellt på helgen.

Hur många var på årsmötet förra året (i Karlstad, eller hur)?

14/4 -10

Även jag tycker att det är tråkigt att föreningen bara är ett tidningsförlag, men i och med stadgeändringen är det ännu tydligare att det är ett tidningsförlag vi är "medlemmar" i. Under årsmötet diskuterades det till och med i tidningsförlagstermer. Och det fördes inga diskussioner som inte gällde tidningsutgivning eller medlemsvärvning. Ja, min slutsats är helt enkelt att det är en tidning jag prenumererar på snarare än att jag är medlem i en påverkan-förening. Det är dock en bra tidning, så det är la ok. Men jag förväntar mig inte mer än tidningen längre. (Ett exempel: I stadgarna står/stod att föreningen ska arbeta för skydd av arter, det skyddsarbetet sker enbart i form av tidningsartiklar).

19/4 -10

Jag brukar inte uppröra mig lätt och har mycket förstånd för folk. Jobbar inom handel och har lärt mig att i dagliga kontakt med andra personer är det viktig att vara snäll (det är jag utanför jobbet också), hjälpsam och ha talamod (den saknar jag, när det gäller att vänta på plantor för att bli blomstora )
A propo SOS och det hur hanterar man medlemar..... för att nu är jag riktig SUR. Så gick det till:

Jag har inte fått något tidning i februari, så har jag direkt mejlat medlemansvarig Maria Eriksson om att jag har inte fått något februarinr av tidningen. Har inte fått något svar, ok - hon kanske har mycket att göra, tänkte jag. Har väntat till mars och fått då marsnr men fortfarande inte februari. Hmmmm, hon kanske har inte fått mejlet - jag ringer istället. Ringde massor med gånger vid olika tidpunkter på dagen, aldrig fått tag på någon. Till slut har svarat en trevlig man i luren (maken?) och med glädje tagit emot mitt meddelande om saknande tidningen samt mitt medlemnr. Nu har jag fått aprilnr - och tror ni att jag har fått februarinr?????? Nääääääää...., det skiter nog SOS i.

Jag har bidragit till tidningen med artiklar (de var inte många)och huvudsakligen med bilder under åren, samt betalat mitt medlemskap förstås. Nu tycker jag att medlemsansvarige nonchalanta inställningen till att ta hand om arenden som rör medlemar i fråga är min huvudanledningen att jag går ur SOS.
Jag förstår att man skötter allt som rör sig SOS utöver sitt vanliga arbete och privatliv, utan ens har fått betalt för det. Men det är inte anledningen att man ska skita fullständigt i det, som att svara på mejl och lösa problem som medlemar påträffar angående medlemskapet.
Skulle inte förvåna mig om att ont om medlemar i SOS är påföjld av hur man tar hand om de

Adjö SOS!

Kamila Irie

19/4 -10

Du är inte ensam, Kamila. Jag bestämde mig att gå med SÖS efter några års uppehåll. Jag har betalat avgift och skickat mail med min adress, men fick vänta ETT BRA TAG tills jag började få tidningar. Jag har skickat många mail till Maria och Poul för att få tidningar.

19/4 -10

Hej hopp
Många försöker nå mig som redaktör när de inte får kontakt med Maria, och det är ett par stycken varje månad som saknar tidningar. När min mamma gick med i SOS så tog det tre månader innan hon började få tidningarna.

Jag trodde Maria så skulle avgå på årsmötet, men blev paff när hon fortfarande sitter kvar, det kanske inte finns någon annan som är beredd att ta jobbet? När bara 17 kommer på årsmötet så är inte "utbudet" så stort.
Linda

19/4 -10

Finns det ingen valberedning inom SOS?

19/4 -10

Linda, jag tycker att du är en fantastisk förebild för SOS, när det gäller att ta sitt jobb på allvar Hur du kämpar varje månad för att få ihop tidningen, jagar artiklar och bilder och levererar alltid lysande nummer varje månad Men till slut, om andra inte se till att den ramlar in i brevlådan....
Om bara alla andra i SOS var lika bra på sina poster som du..
Kram

19/4 -10

Jättefint nummer som ramlade ner i brevlådan idag. Tack än en gång för ditt fantastiska jobb Linda!

Berätta om ditt deltagande

Igår var jag och min flickvän till Fjärilshuset och tittade på fisk, dvärg vaktlar, fjärilar, växter och då inte minst Orkidèer såklart . Fin utställning! Jag fick med mig hem: Masdevallia coriacea, Angreacum preastans och min flickvän som hade sagt: nu får du inte köpa så många, vi får se hur det går med dom som du har nu först...(jag har en tendens till att bli lite mycket när jag hittar nåt som intresserar mig, intresse ormar=ormar i hela lägenheten, intresse flugfiske=flugbindningsgrejer i hela köket, intresse orkidèer=chansen är stor att det blir orkidèer högt och lågt) köpte tre?! presenter till mig när vi var där , lite på känn, varav en Bulbophyllum echinolabium som vi kolla upp när vi kom hem, snacka fullträff!! Vilken blomma!! Gör ingenting att den inte ska lukta tårta . Areangis citrata (Lemon orchid) var en annan liten gåva jag fick, mums för näsan... och den sista som var en namnlös liten rackare som bär bulb, kanske en annan doftande Bulbophyllum ganske...återstår att se....

Nyckelord: Orchidéhuset, utställning, Fjärilshuset

24/10 -09

Vad bra att du var nöjd! Det gick ju ganska bra via telefonen att pratas vid. Om du har ett 5 siffrigt nummer på krukan så kan jag se vad den heter. Eller mailar en bild så borde jag veta vad det är! Peter

Ge din åsikt

Började: ons 21/10 -09 10:00. Avslutades: sön 1/11 -09 18:00.

Just nu och fram till den 1/11 pågår en stor orkidéutställning i Karlskrona med medverkan av Arne Kastberg och de lokala orkidéklubbarna. Mer info.

Nyckelord: Karlskrona, utställning, Blomsterlandet

23/10 -09

Ha det så kul där och ta vara på Arnes kunskaper första dagen för han stannar inte hela tiden...kanske som här bara till fredag fm.

23/10 -09

Jag och en kompis var därnere i onsdags och det var ett trevligt besök. Inte minst för att vi träffade representanter för de båda Blekingklubbarna och så givetvis Maggie och Arne

Vi stannade ett par timmar och med hem för min del var några vackra Phalhybrider (har flera vänner som fyller år just i dagarna), en delning av Beallara Ruth Carpenter, en liten Ludisia discolor, en Paph spicerianum med två knoppar och så en liten grästuva från Kastbergs egna plantor.

23/10 -09

Var också där under onsdagskvällen och föredraget, väldigt intressant och roligt, även för en nybörjare som mig
Några fler som planerar besök dit? Kanske några orkidépratare som vill stråla samman, kul att träffa likasinnade och få ansikten på namnen här.

23/10 -09

Risberg - visst var föredraget intressant!
Arne hade samma i Kalmar i våras och därför åkte vi hem innan det började.

Berätta om ditt deltagande

12/10 -09

+ 13/10 -09

Orkidéer syns på Haga

Från Björn.

Började: fre 16/10 -09 10:00. Avslutades: sön 15/11 -09 16:00.

Orchidéhuset ordnar stor utställning på Fjärilshuset i Hagaparken, Stockholm.

"Orkidéer och 1700-talet möts i en hejdundrande utställning."

Mer info.

Nyckelord: Stockholm, Orchidéhuset, utställning, Fjärilshuset

13/10 -09

Tack Björn du är en klippa! Du är alltid så vänlig och lägger ut så mycket information om alla orkidéhändelser. Hur hinner du?
Vi välkomnar alla som har möjlighet att komma. Det är en utställning och butik på nästan 1000 m2 . Vi har även hela vårt rea sortiment från webshopen med oss. Hälsningar, Peter och Lotta

19/10 -09

Jag var där i lördags eftermiddag och tyckte att det var en jättebra utställning (Lottas första!). Extra bra att det var i ett separat växthus ifrån fjärilarna - ingen imma på glasögonen och lätt att fotografera. Jag tyckte speciellt att det var bra att det var så stort och luftigt, man behöver inte oroa sig för att fastna i blomstänglar etc. Lejonet var ett kul inslag tycker jag och alla prasslande höstlöv. Jag tycker absolut att man ska gå på den här utställningen!

Attans att man har 30 mil att åka för att ta sig dit.....jag skall ta ett snack med frugan

19/10 -09

Ja, gör det! Det finns säkert fler trevliga saker ni kan göra i Stockholmstrakten om ni bestämmer er för att ta en tur hit.

19/10 -09

Det som gör det värt att åka 30 mil och kolla är isf butiken, för den var stor med bra utbud tycke jag. Utställningen kändes tunn...

frågan är bara vart man "dumpar" twinsen någonstans blir lite svårt att gå och titta på orkideer med två skrikande gossar på armarna. Och hur jag motiverar för frugan att åka hela vägen dit för 700 kr t.o.r. Till fjärilshuset, hon är ju livrädd för fjärilar av alla varelser.... Nu har jag ju förstått att dem är i ett annat hus men. Inträdet kostade 90 kr per pers va?

19/10 -09

Hej på er! Vårt inträde till orkidéerna är 60:-. Om jag visste att jag var där så skulle jag kunna ta hand om twinsen....Kul att du blomtjuven tyckte om butiken i alla fall! Peter

Jag håller med, butiken var toppen - har redan hunnit med två shoppingturer dit! Men jag känner redan nu att jag behöver en sväng till för att plocka upp godbitarna som inte fick följa med hem i helgen.

19/10 -09

Är lite sugen att åka dit. Skulle nog kunna bli en trevlig dagsutflykt. Är det svårt att hitta dit från E4??

Nej vadj ag förstod av hemsidan så tar man bara en avfart och är där i princip

19/10 -09

Det är Solna avfarten ifrån E4 som gäller. Kommer man norr ifrån får man extra påminnelse av en reklamskylt med Papegoj-bild som säger nästa avfart för Fjärilshuset, det är tydlig skyltning mot Hagaparken. Parkeringen är dock lite klent tilltagen och parkeringsvakterna nitiska så man måste stå i en ruta för att inte få böter. (Folk brukar parkera längs gräskanterna runt i kring ibland och det är ju inte tillåtet...) Det har varit bra gång/cykel-banor tidigare så man skulle ju kunna parkera vid Karolinska sjukhuset och gå därifrån till Hagaparken också om det är väldigt fullt. Det kan ju faktiskt löna sig också för där är det gratis att parkera på helgerna!

25/10 -09

Vad jag har förstått av tid.såkallade utställningar så är det mest en butik.

25/10 -09

Att det enbart skulle vara en butik vet jag inte omjag håller med om. Fast jag är väl part i målet.... Det är klart att butiken är stor. Detta eftersom vi inte har någon butik längre och vill att alla som har önskat skall kunna passa på att handla nu hos oss. Men det övriga är på ett helt annat sätt uppbyggt än tidigare. Vi vill hela tiden variera oss när vi gör våra utställningar. Annars skulle det inte vara intressant för er att besöka oss varje år. Om vi ser till ytan så är det den största utställningen vi gjort. Tack för mig, Peter

25/10 -09

Jag har varit där idag och njöt verkligen av utställningens karaktär, även om jag knappast såg några orkidéer som jag inte sett bilder på här på OP t ex. Visst, många Phal-hybrider... men väldigt vackra, och visst... inga märkvärdigheter för den invigde orkidéodlaren men jag gillade det jag såg, speciellt en Phalaenopsis leuchorroda Min kompis, helt ovan vid orkidéer njöt också och hade svårt att välja vad hon ville köpa i butiken. Och så fanns hyllorna med diverse fynd till 50% Kunde inte handla då jag ska åka hemåt med barnbarn och packning, men Ph leukorroda, den får stå på vänt! Tycker att orkidéhuset är värt beröm för hur utställningen är gjord

25/10 -09

Tack så mycket. Vill bara tillägga att det är en hybrid av leuchorroda. Vi har missat det på texten. Viktigt så att ingen blir besviken. Peter

25/10 -09

I fredags var det min tur att njuta av både butik och utställning.
Jagv uppskattar verkligen det miljöbygge som görs på dessa utställningar, det var en trevlig vandring, fann en hel del vackra plantor jag gärna burit med mig men ekonomiskt snille som jag försöker vara blev det i stället shopping i butiken så jag vandrade iväg med :
Coelogyne fimbriata
Coelogyne speciosa
Aerangis spiculata
Att det dessutom finns en knopp på Coelogyne spicatan gör ju inte det hela sämre hoppas bara att den orkar fram efter miljöombytet...

27/10 -09

Ja, de speciosa som vi har är en otroligt bra klon. Det finns exemplar som jag har hemm som blommar 2- 3 ggr/år. Det är i stort sett hela tiden blom eller knopp på dem. Det gör en liten konfunderad då det är svårt eller rättare sagt omöjligt att vila den lite...Peter

Berätta om ditt deltagande


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.