Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Bauhaus

Nyckelord: Bauhaus

Inlägg med Bauhaus som nyckelord.

Här har vi dagens fynd. Eller...fynd vet jag inte, men jag tycker att de är fina. Från Gloxinia.

Den med större blommor har två stänglar varav en går som i en kringla och genom ett blad och sen upp. Knasigt. Pris: 59.50 på Bauhaus.

Den med små blommor har fläckiga blad och är jättesöt. Pris: 129.00 på Bauhaus. För närmare blomfoton se påföljande två bilder.

Båda hade skumgummi i krukan innesluten i barken. Vet inte om det är vanligt, men jag har sett det ett gäng gånger nu. Båda är förresten hybrider, vilket kanske är självklart

Edit: ja det är kungen i bakgrunden, haha. Såg det nu Han viftar med en blombukett, antagligen på nån födelsedag och i pratbubblan står det "Vems är den här skitbuketten?" Ingen idolbild alltså, bara för att förtydliga att jag inte är fanatisk royalist.

Nyckelord: Bauhaus, Phalaenopsis

Prata om bilden

2/1 -07

Orkidé

Orkidé. Från fkn58.

Från Bauhaus för 59 pengar

Nyckelord: Bauhaus

Bauhaus i Göteborg ?I dag eller ?'¨
Monika

2/1 -07

Utanför Helsingborg i lördags

Ok,då klarar sig Bauhaus från mig denna gången !

Är det en Samurai? Superläcker i alla fall!

Jag var på Bauhaus i Bäckebol (Gbg) idag, och de hade flera Col. samuari inne.....för 59 kr. Trots att jag har en blev jag sugen på att köpa en till....hittade några som var nästan svarta! Läckra!

4/1 -07

Vansinnigt snygg! Synd att Bauhaus-bygget i Norrköping inte är klart än...

Prata om bilden

Livsfarlig affär...
Råkade gå bärsärkargång där idag, när en polare skulle dit, och jag råkade hänga med... två små-phallisar, och tre riktigt fina paphar...
onamnade hybrider, men skit samma.

Som om inte det vore nog säljer dom Doritaenopsis 'Aposya' för 90 pengar på torget vid brunnsparken i Göteborg...

Nyckelord: Bauhaus

Bra Troll,håll ställningarna så jag inte behöver känna mig ensam när jag drabbas av chopoholic-syndromet !
Monika

Jo, orkiholister är vi nog allihopa...
Sen var det det där med att jag råkade beställa 10 st från röllke...jag som bara tänkte ha tvåtrestycken...

Håhå,Troll ,Du är inte ensam om detta missbruk,jag har oxå en rejäl beställning från Röllke....
Varit hos Thomas i dag-kom inte tomhänt hem.......
Till Helsingborg i februari...............
Men roligt är det !?
Monika

Ja, mer och fler kommer det alltid bli... men jag ska försöka sälja av lite här framöver... behöver mer plats, och pengar till terrariebygget är ju aldrig fel... de behövs...

Kanske är nåt jag vill ha?
Monika

Fullt möjligt... nåt speciellt du är ute efter?

Ge din åsikt

Bauhaus Bäckebol i Göteborg gav mig rena chocken i lördags! De har ett jättesortiment av den vanliga orkidémixen - det ovanliga är priset! 49 eller 59 kr/orkidé! Köpte en ljuvlig snövit dendrobium phalaenopsis med sju (!) bulber och en pahp som liknar Pinoccio, men som är helt gul. Den hade förutom en blomma tre knoppar och två nya skott på G. 59 kr. Helt galet.

Det som finns på Bauhaus är mängder av vanliga phallisar, både stor- och småblommiga, ett gäng 'cambrior' och belleara, olika doftande oncidium, 1 Colmanara Samurai, några paphar typ pinoccio, Miltonia i vitt och lilarosa och dendrobium i vitt och rosa. Kan ha missat någon sort.

När ni ändå är på Bäckebol så har COOP 3 st cymbidium kvar (två ljusgula och en roströd/gul med vinröd läpp). De är gigantiska men inte speciellt fina, men för 129 kr så.... Jag skulle dock inte åka dit bara för cymbidiumens skull.

Enligt en kompis skall även Hornbach vid Backaplan ha fått in en ny sändning med - vad hon kallade - ovanligare orkidéer. Priserna ligger på mellan 80-120 kr och det finns åtminstone en del olika dendr. nobile.

Nyckelord: Bäckebol, Bauhaus

Jo, dom hade allt masvis med skojigheter... köpte en liten phal, men upptäckte sen att det var två st i samma kruka...trevlig överraskning.

För den som är intresserad av akvarier, terrarier, och andra saker, så har Hornbach ett rent monstruöst sortiment, med heeeelt ok priser om man säger så. Allt från själva glaslådorna till rekvisita & annat--

11/12 -06

Tackar för lägesrapporten.
Jag var på Bauhaus för en vecka sedan och då hade dom inte ett skit.
Jag misstänker att din Paph är en primulinum.

Oj då ,får ju bli ett besök på hisingsidan
igen !

Ja!! Precis så ser den ut!!

Jag ska dit igen idag. Frågade på jobbet om jag kunde få köpa in blommor till expeditionen och visst fick jag det!! haha!

Ska du åka dit på em ,Viveka ?
Vi kanske ses där då !haha

12/12 -06

Hej Mattias,

Jag tror inte att det är en P. primulinum utan den gula P. pinocchio. Det är nämligen så att P. pinocchio kan se ut på två sätt.

Såhär:
eller såhär:

Detta är alltså samma korsning båda två. När man gör denna korsning så får man alltid en mindre del gula än rosa och man har än idag inte lyckats lura ut varför det blir såhär. Även om man korsar två gula så blir avkomman alltså mestadels rosa och en liten del gula.

12/12 -06

Ah, då är det nog en sån jag har också då och inte en primulinum. Tack! Jättekul med sån information.

Då är det nog en gul pinoccio eftersom det var den enda paphen de verkade ha.
Jodå, jag var där runt 16 igår. Det var ganska utplockat, mest pallar kvar, men jag hittade ändå tre Miltonopsis till jobbet. Dom är jättesöta ihop! Nu ska jag bara lista ut hur de ska skötas. Eller snarare, hur jag ska få dem att överleva i ett varmt och snustorrt klimat.

Ge din åsikt

Kunde inte hålla mig borta. Har tindrat med ögonen mot mamma i över en vecka för att få henne att ta en sväng förbi Bauhaus - eftersom vi ändå brukar vara i närheten...och idag åkte vi! Gissa om jag rusade till blomsteravdelningen - det var knappt att lilla monstret hann med (min lilla valp), och hon är ruskigt snabb!

Vad många olika sorter de hade! Och de var ju faktiskt hyfsat väl namngivna! Vad är det som händer med Bauhaus, COOP etc just nu? En uppryckning? Eller har vi helt enkelt lyckats infiltrera inköpsavdelningarna? Kul att se. De hade helt fantastiska cymbidium, men jag höll tassarna i styr. Vandorna var också fina, men jag vet ju vad som flyttar hem till mig i februari, så det var lätt att motstå. Däremot sneglade jag ganska länge på encykliorna...men lyckades hålla mig. Gick tillbaka till vandorna (dom är ju så fina och man kan alltid titta en gång till på dem) och där nedanför stod ett gäng dendrobrium i krukor. Log för mig själv när jag kände igen en som jag köpte för mindre än en vecka sedan, men sen...stod den bara där. Antingen är den jätteful eller helt underbar. Vet inte. Men den är min. Och den är grön! Superläckra gröna blommor med bleklila kanter!

Såg förresten att nästan varannan kund hade en phalaenopsis i kundvagnen - kan vi vänta oss ett gäng nya medlemmar måntro?

Nyckelord: Dendrobium, Bauhaus

Du Lyckades alltså åka hem utan att köpa något?
Jag är klart imponerad !Så synd att vi inte skall på orkideföreläsning samma kväll.
Monika

Nja....det blev ju den gröna dendrobriumen trots allt...den liksom växte fast i handen på mig när jag väl lyft upp krukan. Ibland undrar man om dom har klister på krukorna? Helt plötsligt är man ute ur affären med en ny orkidé i en påse.

Ja, det hade varit jättekul att ses! Kan inte gå på torsdag för det blir fantastisk capoeriaträning i klubben. Vi har en mästare på besök från Brasilien...det går inte att missa!

5/11 -06

Orkidéer på Bauhaus? Hade jag ingen aning om. Är dom fina? Billiga? Måste dit och kolla själv. Skulle vara kul med en bild på din gröna Dendrobium, Complicada. Den låter spännande tycker jag. Vacker eller ej, det är i betraktarens ögon som det avgörs!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.