Skriv början av artikeln om Bäckebol

Nyckelord: Bäckebol

Inlägg med Bäckebol som nyckelord.

Bauhaus Bäckebol i Göteborg gav mig rena chocken i lördags! De har ett jättesortiment av den vanliga orkidémixen - det ovanliga är priset! 49 eller 59 kr/orkidé! Köpte en ljuvlig snövit dendrobium phalaenopsis med sju (!) bulber och en pahp som liknar Pinoccio, men som är helt gul. Den hade förutom en blomma tre knoppar och två nya skott på G. 59 kr. Helt galet.

Det som finns på Bauhaus är mängder av vanliga phallisar, både stor- och småblommiga, ett gäng 'cambrior' och belleara, olika doftande oncidium, 1 Colmanara Samurai, några paphar typ pinoccio, Miltonia i vitt och lilarosa och dendrobium i vitt och rosa. Kan ha missat någon sort.

När ni ändå är på Bäckebol så har COOP 3 st cymbidium kvar (två ljusgula och en roströd/gul med vinröd läpp). De är gigantiska men inte speciellt fina, men för 129 kr så.... Jag skulle dock inte åka dit bara för cymbidiumens skull.

Enligt en kompis skall även Hornbach vid Backaplan ha fått in en ny sändning med - vad hon kallade - ovanligare orkidéer. Priserna ligger på mellan 80-120 kr och det finns åtminstone en del olika dendr. nobile.

Nyckelord: Bauhaus, Bäckebol

Jo, dom hade allt masvis med skojigheter... köpte en liten phal, men upptäckte sen att det var två st i samma kruka...trevlig överraskning.

För den som är intresserad av akvarier, terrarier, och andra saker, så har Hornbach ett rent monstruöst sortiment, med heeeelt ok priser om man säger så. Allt från själva glaslådorna till rekvisita & annat--

11/12 -06

Tackar för lägesrapporten.
Jag var på Bauhaus för en vecka sedan och då hade dom inte ett skit.
Jag misstänker att din Paph är en primulinum.

Oj då ,får ju bli ett besök på hisingsidan
igen !

Ja!! Precis så ser den ut!!

Jag ska dit igen idag. Frågade på jobbet om jag kunde få köpa in blommor till expeditionen och visst fick jag det!! haha!

Ska du åka dit på em ,Viveka ?
Vi kanske ses där då !haha

12/12 -06

Hej Mattias,

Jag tror inte att det är en P. primulinum utan den gula P. pinocchio. Det är nämligen så att P. pinocchio kan se ut på två sätt.

Såhär:
eller såhär:

Detta är alltså samma korsning båda två. När man gör denna korsning så får man alltid en mindre del gula än rosa och man har än idag inte lyckats lura ut varför det blir såhär. Även om man korsar två gula så blir avkomman alltså mestadels rosa och en liten del gula.

12/12 -06

Ah, då är det nog en sån jag har också då och inte en primulinum. Tack! Jättekul med sån information.

Då är det nog en gul pinoccio eftersom det var den enda paphen de verkade ha.
Jodå, jag var där runt 16 igår. Det var ganska utplockat, mest pallar kvar, men jag hittade ändå tre Miltonopsis till jobbet. Dom är jättesöta ihop! Nu ska jag bara lista ut hur de ska skötas. Eller snarare, hur jag ska få dem att överleva i ett varmt och snustorrt klimat.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.