Råd / Luft / · Luftfuktighet / Råd / Vattning /

Skriv början av artikeln om vattenspruta

Nyckelord: vattenspruta

Inlägg med vattenspruta som nyckelord.

Jag och min spruta lever ett fint liv ihop. Den är min bästa kompanjon i orkidéodlingen. Inte nog med att den hjälper till med luftfuktigheten, jag använder den till och med för att vattna många av mina mindre krukor. Dessutom håller den över en liter vatten, vilket känns lagom -- går inte åt direkt men är inte så tungt att arbeta med heller.

Enda nackdelen är att den är så himlans orange. Men jag förlåter den för det

Nyckelord: vattenspruta, Gardena

15/2 -08

Jag har 3 små Gardena 1/2 traditionella- maken till fin vattendimma och hållbarhet har jag aldrig hittat hos något annat märke.

15/2 -08

Jag hade en 1/2-litersspruta först, men den gick sönder (halsen gick sönder för att sprutmekanismen liksom tryckte ut plasten). Så jag gick tillbaka med den, lade till en knapp hundring och fick denna.

15/2 -08

Gardena är helt outstanding (man har ju hunnit prova några sorter) Jag har 2 st 1-liters - den tyngden räcker för mina klena handleder. Den du har Björn, är säkert en 2-liters.

15/2 -08

Jag har en av varje - den stora är perfekt att använda i växthuset. Jag har lite svårt att vrida till munstycket tillräckligt hårt (får prova med tång), så det blir gärna lite vått på golvet inomhus.
Annars är det toppen, när man kan pumpa upp trycket och sen spruta på

15/2 -08

"Björn" ... jag håller med dig att detta kan man inte vara utan om man har djur och växter....jag själv andvänder "Hozelock" 1.25 lit. Den ena har jag haft och andvänt dagligen i 4-5 år utan minsta problem !
PS. Min går i grått/grönt ... så jag skulle vara glad om den var orange, ibland så står den framför näsan på mig bland växterna och jag ser den inte

15/2 -08

Jag använder den stora modelen på 5 liter har funkat bra.
Lite svår att hålla ren invändigt men skamm den som gesig.

15/2 -08

Ewert - tre orange - just som du sa - inte kan man missa 3 st.

15/2 -08

Kör också 5 litern med näring och osmosvatten.
Suverän spruta

Ge din åsikt