Råd / Vattning /

Skriv början av artikeln om torka

Nyckelord: torka

Inlägg med torka som nyckelord.

Det är åtminstone så det känns här uppe på kullen, har inte chans att hålla jämna steg med törsten hos allt växande.
I veckan demonterade jag hela det sk. phallrepet och gav samtliga plantor och framför allt ullössen ett provadobad, plantorna har sen återmonterats med fräsh sphagnum men så vackra är de inte just nu.
På altanen är det orchidédoppning varannan dag som gäller, regnvattentunnans nivå sjunker med skrämmande fart och de av SMHI utlovade åskskurarna lyser med sin frånvaro.
Mitt nya skåp fick ytterligare en fläkt i förra veckan, det gladde mig stort att jag fortfarande kommer ihåg hur en seriekoppling ska gå till så där inne är det halvhyggligt men varmt, ack så varmt.
Trädgården tar jag hand om på kvällar och nätter, klev omkring med vattenslangen till kl 03.30 inatt, undrar hur jag ska lösa det till veckan då jag ska jobba igen
Samtidigt är det faktiskt så att jag gillar när det är varmt men det skulle inte skada med en eller annan nattlig regnskur, jag kan ju alltid lämna nattlägret i hängmattan och gå in om det börjar regna
Ha de' gott!

Nyckelord: Torka, ullöss.

11/7 -10

Wow, så mycket att göra..... till 3.30 på natten

11/7 -10

Jag måste ta paus i bland och låta det rinna till i brunnen när jag vattnar, dessutom är det inte världens mesta flöde att jag sedan har sovit halva dagarna har Absolut Inget med nattvanorna att göra ;-D

11/7 -10

Ge din åsikt
Från zilverblue.
Från zilverblue.
Från zilverblue.

Hej! Min Dendrobium Nobile har nu fått stå och torka bra länge, och gulnat undan för undan. Den enda bulben fick något som liknade blad, men tyvärr så dog den På den stora bulben växer vad jag tror 3 st keikis. Min fundering är nu, hur sköter man Dendrobiumen, vad kan man göra med sina keikis? Kan/ska man ta bort dem? Kan man i så fall plantera om dem?

Hur sköter man allmänt sin dendrobium nu när den har gulnat. Läste någonstans att det är nu man ska vattna sparsam, och det var det jag gjorde, men det lilla bladet klarade sig ändå inte..

Hjälp en oviss novis.

Tack på förhand

Nyckelord: Gul, Dendrobium Nobile, torka

25/11 -09

Du har nog vattnat lite FÖR sparsamt under en längre tid, lite vatten ska de
alltid ha, i alla fall brukar jag göra så med min. Den tappar bara något enstaka
blad innan den blommar.
Keikisarna tar Du bort när de blir 7-8 cm långa och får några blad, rötter har de
ju redan, jag brukar sätta ner några keikisar i samma kruka för att plantan ska
se lite fylligare ut från början. Kom bara ihåg att inte ta till för stor kruka, och använd
fin bark och mossa.
Moderplantan behöver Du börja vattna och ge gödning för att keikisarna ska växa
till sig och plantan sätta nya skott ifrån från roten.

25/11 -09

Tack för ditt svar!

Hur är det bäst att vattna nu då? En tesked, en matsked varje dag? Låta vattnet får dra igenom hela krukan en gång i veckan?

Det jag läste var att när den blev gul så skulle man börja vattna igen, och då sparsamt. Men blomman blev inte gul förrän alla bladen var borta.

Ska man spraya den något, eller spelar det kanske ingen roll?

De bulber som finns nu, kommer de att ge några blommor överhuvudtaget tro?

Ge ditt svar

Ja, nu är även jag tillbaka från allt mitt festande! Student och 19-årsdag x 3 och 50-årsdag x 2 (min man firade ihop med en av mina väninnor) tillhör nu det förflutna, vilket är både skönt och lite trist! Tyvärr kostade det mig min monterade Dendrobium unicum, vilket jag är mycket ledsen för. Jag hann inte med att vattna och sköta den som jag borde utan den har troligen torkat ihjäl, alla de nya bulberna är helt döda och endast en gammal bulb verkar det fortfarande vara liv i. Men skam den som ger sig och skulle det värsta hända, så får jag väl köpa en ny!

Nyckelord: torka, Dendrobium unicum

Ge ditt svar