Råd / Omplantering / · Krukor, amplar och montering /

Skriv början av artikeln om plastkrukor

Nyckelord: plastkrukor

Inlägg med plastkrukor som nyckelord.

Hej jag söker ca 5 cm stora krukor för att plantera mina orkidebebisar, som jag odlat från flaska, i. Behöver ganska många så de får inte bli för dyrt.

Jag vet att jag köpt för många år sedan från en Tysk firma som hade en återförsäljare här i Sverige, någon som vet med sig vilken det är får gärna tala om det för mig för jag har alldeles glömt bort namnet

Mången tack på förhand!!

Nyckelord: förökning, plastkrukor

22/10 -11

Jag har köpt mina småkrukor från Orchidéhuset och är mycket nöjd med dessa. De tar 10 kr/st för sina 6 cm - men om man beställer fler än 10 stycken (i valfri storlek dessutom) får man 50% rabatt

22/10 -11

jag har också kollat där, men de är alldeles för dyra tycker jag.

23/10 -11

Jag köpte mina 6 cm. småkrukor av http://www.wexthuset.com/
svarta 20 st. för 18 kr. Inte särskilt vackra, men de duger.

23/10 -11

Hej igen o tack för alla tips, men nu har jag fått tag i de krukor som jag behöver för tillfället.

Ge ditt svar

Hur gör ni - såpskurar ni bara - eller desinficerar ni på nåt sätt?
Klorin har jag läst om, men det är ju inte särdeles miljövänligt.
Något annat tips?

Nyckelord: Plastkrukor

17/5 -08

Jag använder riktigt hett vatten+grönsåpa, där får de stå med påfyllning
av kokhett vatten några gånger. Miljövänligt och jag tycker det funkar bra,
men jag är ju bara rädd för ägg från eventuell ohyra och sniglar.

Ge ditt svar

Var hittar man bra plastkrukor? Jag vill ha smala och höga krukor vilket i alla fall Paphar sägs gilla. Blomsterlandets krukor kan liknas vid Amerikanska t-shirts. Lika breda som dom är höga.. gillar dom inte alls. Men jag har inte sett några bättre någonstans.

Nyckelord: plastkrukor, krukor

Ett alternativ kunde vara att köpa Hydrokrukor på www.dusk.se och göra hål själv med tex en lödpenna (OBS sörj för god ventilation!)

/Magnus
PS Hydrokrukor med hål har inte stor hål i botten utan några få hål på sidan för att skapa en vattenreservoar för hydro-odling

9/10 -06

Paphar och t ex Dendrobier behöver inte alls genomskinliga krukor. Jag har bruna (och en svart) till mina. Har samlat på mig en del under åren och hade en hel del, som var smala.

9/10 -06

Vem har sagt att paphar gillar höga, smala krukor? Bruna och svarta plastkrukor tycker jag fungerar bäst och kostar minst. Varför skulle man köpa hydrokrukor när man inte odlar i hydro, förstår inget?

ThomasD
Frågan var ju var det finns höga krukor att köpa! Om man inte hittar krukor att köpa får man väl ta och improvisera. Dvs Köpa höga hydrokrukor och göra en massa dräneringshål .
Varifrån påståendet att Paphar skulle gilla höga krukor kommer undrar jag oxå. Har min i en svart "låg" plastkruka och den verkar trivas alldeles utmärkt.
/Magnus

9/10 -06

Det där med höga smala krukor är jag helt säker på att jag läst, men jag kan inte minnas var. Möjligtvis i den feta boken om Paphar som jag har eller på något Paph-forum.... och när man är nybörjare själv suger man ju i sig alla sånna där tips som en tvättsvamp

9/10 -06

Mattias, jag har oxå hört/läst det där nånstans, men jag har för mig att det gällde någon särskild paff som ville ha djup kruka. Som vanligt när man ska leta efter var man läst nånting speciellt så är det som bortblåst...men jag har inga extra djupa krukor till mina, bara vanliga svarta plastkrukor. Trädgårdshandlar har en del plantor i djupare, smalare krukor, men de är ofta ganska stora, t.ex. för Clematis, men man kan ju alltid fråga dem om man är ute efter någon specialkruka.

Mattias
Är det såna höga som man köper Clematis i så har jag såna som Du kan få om Du har vägarna förbi Partille!?
Monika

Tror det är tvärtom, att dom gillar breda, låga krukor, (eller annat) som många andra orkisar!
Så att dom kan bre ut sig med måååånga rosetter (eller bulber, dom andra alltså och bli en stor och fin planta med massa blommor, och komposten fortfarande har en chans att torka i rimlig tid, just därför att ytan är stor, men komposten inte är så djup och det är hål i botten.
Menar nu jag... men det finns säkert undantag, t.ex. Cymbidier ska gilla djupa krukor.
H. Helena W.

Ge ditt svar