Skriv början av artikeln om litteratur

Nyckelord: litteratur

Inlägg med litteratur som nyckelord.

Go vänner i orkidéträsket, vad rekommenderar ni för orkidéböcker? Vilka är ni nöjda med? Vilka köper man för bilderna och vilka köper man för informationen? Släktesspecifika? Svenska? Engelska? Vilken är just din bibel?

Jag har i nuläget följande fyra:
The wild orchids of Crete - en bildrik bok om Kretas specifika släkten. Gammal men spännande. (1989)
Sensuella orkidéer - väldigt härlig bok m. fantastiska bilder och skötseltips.
Orchids - a practical guide to care and cultivation - jättebra bok med noggranna förklaringar på det mesta man behöver veta som nybörjare.
The illustrated encyclopedia of Orchids - min bibel. Den jag gillar allra bäst att bara bläddra i och dregla över. Fantastiskt riklig bok.

Nyckelord: litteratur, böcker

18/2 -14

Eftersom du har en av mina böcker och The Illustrated encyclopedian så har du täckt in bra i det allmänna. Sedan blir det mera specialiserat och då beror det på vilka släkten du tycker bäst om. Om man tycker om Dendrobium så finns det en fantastisk bok av Bakers om detta underbara släkte. så har du önskningar om släkten så kan jag hjälpa dig bättre framåt.

18/2 -14

Orkidéer värda besväret av Stig Dalström för bilderna och roligt skrivet om hur det är att leta efter nya arter o oväntade händelser som kan dyka upp på vägen, och hur vissa arter samlats in. Inte den bok man lär sig mest av vad gäller sköttselråd men underhållande, inspirerande o väldigt många bilder.

18/2 -14

Jag är personligen väldigt förtjust i stanhopeae-släktena. Sedan vore det väldigt läckert med en genomgående bok om våra svenska orkidéer och var de finns runtom i landet. (en färgprickad karta över Sverige vore också häftigt) Sedan är jag intresserad av de fläckbladiga phalaenopsisarna och deras hybrider.

18/2 -14

The Classic Cattleyas av Chadwick & Chadwick på engelska
Cattleya av Jürgen Röth på tyska
283:- resp 190:- på Bokus kan rekommenderas för den som älskar släktet

18/2 -14

Oj då, ja jag har en hel del, men mina favoriter är följande: Orchids, The Compleat Grower`s Guide av Wilma och Brian Rittershausen - fin bilder och beskrivningar på orchidesläktet samt hur man sköter dem och omplanter. Paphiopedilum Grower`s Manual av Lance A. Birk, en förträfflig bok med foten och beskrivningar med odlingsdråd, The Classic Catleyas som dick har, Tropical Slipper Orchids av Harold Koopowitz, och så Orchids, The Pictorial Encyclopedia of Oncidium signerad av författare och tecknare Harry Zelenko. Ja de är mina favoriter men jag har några till.

18/2 -14

'The new encyclopedia of orchids' är husbibeln här hemma, extra rolig eftersom många av de orkisar som jag helt ovetandes har kastat mig på har funnits med där . Måste skaffa en Cattleyabok, det saknas i stora blombokshögen här hemma. Tycker annars att Dalströms 'Orkidéer värda besväret' är väldigt underhållande: mitt eget orkidéintresse ter sig onekligen en aning... litet. I jämförelse !

18/2 -14

Hoppsan jag glömde Stigs bok, nu får jag skämmas!!!

18/2 -14

18/2 -14

Lite kul bok oled, tar ju förståss sin läsare

27/2 -14

Jag glömde en av mina mera lästa böcker, nämligen "Phalaenopsis A monography. Den har inte så många foton men jag har klippt ut små bilder av var och en och klistrat in

28/2 -14

Mossberg och Nilssons Orkideer. "Europas vildväxande arter" från 87 var kanske den bok som fick mig att bli intresserad av växter överhuvudtaget, utbredningskartor över de olika arterna samt underbara akvareller av Mossberg. Finns på antikvariat på nätet har jag sett. Sedan är Masdevallias - gems of the orchid world en godbit om man är inne på det släktet... Ja det var två tips från min bokhylla.

Ge ditt svar

Jag är ny i orkidéernas värld. Har hitills bara lyckats hålla några phalenopsis vid liv. Skulle gärna vilja lära mig mer genom någon inte alltför dyr eller avancerad orkidébok. Vackra bilder att drömma mig bort till och text på svenska är självklara önskemål. Tips mottages tacksamt!

Nyckelord: böcker, litteratur

11/10 -06

Två tips:

Rittershausen - Orkidéer Expertens bästa tips
Göttfert - Sensuella orkidéer

Båda borde täcka dina behov med tips och bilder

11/10 -06

Jag brukar köpa någon av följande böcker till mina nybörjar vänner i present, tycker pappa och dotter Rittershausens böcker är riktigt bra nybörjar böcker.
Orkidé : Drömmen Om Evig Skönhet
Orkidéer : expertens bästa råd och tips

11/10 -06

Tusen tack. Ska genast kasta mig över till AdLibris och se vad dom har att erbjuda av era tips.

Ge ditt svar

29/3 -06

Rotbildning

Finns det någon som känner till bra litteratur med mycken info om rotbildning är jag tacksam för tips.

Nyckelord: rötter, rotbildning, litteratur

Ge ditt svar