Skriv början av artikeln om gula ringar

Nyckelord: gula ringar

Inlägg med gula ringar som nyckelord.

11/9 -05

+ 29/11 -05

Pleione-plantorna dog

En fråga från en besökare:

Hej Björn. Innan jag beställer fler Pleionebulber från dig så vill jag först veta vad jag gjorde för fel med mina.Alla mina Pleionebulber är döda SNYFT. Jag skötte dom på en fönster karm där fönstret var alltid öppet. Jorden var jämt fuktigt och vattnade innan det han torka ut. Svag näring men ofta. Torkade bladen med lite vatten och grönsåpa eftersom jag fick trips. Dom blommade fint på våren. I Juli fick dom några konstiga fläckar (typ gula ringar) och både bladen och bulben blev gul. Är det bättre om jag har dom i ett terarrium med mina andra Orkideer. dom var inte i solen heller. Snälla jag hoppas du kan hjälpa mig.

MVH Lotta (kan du få tag i P forrestii)

Nyckelord: gula ringar, odlingsskåp, Pleione

11/9 -05

Hej Lotta,
Men usch vad trist att plantorna dog. Jag kan faktsikt inte riktigt förstå vad det är som hänt med dina Pleioner. När plantorna är i tillväxt är vatten vanligtvis inga problem. Det enda jag kan tänka mig är om plantornas krukor stått i vatten, alltså med vatten på fatet en längre tid. Annars kan intensivt solljus eller extrem värme få plantorna i dålig kondition.

Du kan prova att ha dem med dina andra orkidéer i terrariet, de kommer iaf inte må dåligt av det.

Jag vet inte än om jag kan få tag i forrestii, det kommer jag få reda på i januari. Från Ian kommer jag inte kunna få några forrestiiplantor.

Vänligen,
Björn

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.