Skriv början av artikeln om frakt

Nyckelord: frakt

Inlägg med frakt som nyckelord.

Hej!

Jag köpte en ovanstående från England. Dessvärre har inte posten skickat ut någon avi om detta utan den stod på utlämningsstället i 10 dagar. Detta ger en total tid i paketet på 19 dagar utan vatten och ljus. Nu har ett gulnat blad fallit av och ytterligare ett blad har gulnat vid basen. Vad beror detta på? Vad kan jag göra? Har vattnat den givetvis. Är det försent?

MVH Maria

Nyckelord: handla, Cattleya mossiae, frakt

19/3 -11

Ingen fara. Bara de har varit i plusgrader. En gång fick jag ett paket där orkidéerna hade legat instängda i sju veckor! Alla överlevde.

19/3 -11

Oj Alf! Vad hände? Hur kom det sig att de låg packade i 7 veckor? Men det lät ju hoppfullt i alla fall. Jag har ju inte haft sån tur med mina Cattleyor, hoppades att turen skulle vända med denna.

20/3 -11

Den kommer nog igång. Arten brukar tillväxa från midsommar och framåt. Den blommar under senvår och försommar på fjolårets tillväxt.
Mvh
Mikael

20/3 -11

Tack Alf och Mikael för svar, ni ger mig hopp!

Tusen tack!

Ge ditt svar

Hej alla orkidefreak gott slut och gott nytt år på er!
Jag ska åka till Scotland på söndag och kommer att vara i Glasgow och Eddingburgh.Är det nån som vet några affärer där (gärna med adress).OJag har pratat med Ryanair och dom säger det är OK att ta med plantor till Sverige,men min fråga är:Ska man ta bort all kompost och placera dem i en kartong?(typ mjölkkartong),vad skall man isolera dem med,det är svinkallt där också.oc jag har ca 4 timmars resa med buss till flygplatsen.Hur varmt måster det vara när jag fraktar dem?Jag kommer att ha dom i handbaggaet.
Om ni kan svara på dessa frågor vore jag tacksam för det är inte kul att köpa något för dyrapengar och sen så fryser dom ihjäl.
H
Anders

Nyckelord: export, frakt

30/12 -09

Kylväska, utan frysta kylklampar. Frigolitboxar håller värmen länge.

30/12 -09

Rumstempererade kylklampar hade varit bra i kylväskan men jag vet inte om du får ha det i som handbagage, de innehåller ju vätska och det är nog förjudet nu för tiden.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.