Skriv början av artikeln om film

Nyckelord: film

Inlägg med film som nyckelord.

18/3 -10

film på OP

Hur lägger man upp en film på OP ? Bild ver jag men inte film

Nyckelord: film, video

18/3 -10

Först måste du lägga upp den på t.ex YouTube och sen länka den hit.

Ge ditt svar

Ni som inte sett filmen Adaptation - (boken The Orchid Thief) - kan se den kl 21:15 på TV2.

Nyckelord: film

jag har skrivit upp det på handen så jag ska försöka att inte missa det. jag har boken hemma "the orchid thief" men har inte orkat plöja igenom den, jag somnar av att läsa böcker suck Men det ska bli kul att se den på TV

18/3 -07

Hade hoppats att det skulle vara med mer om deras besök hos olika odlare, och lite mer att dregla över i blomsterväg. Nu var det några scener i början, sedan gick ju kameran så fort över orkidéerna att man inte hann att se mycket. Jag tyckte filmen "tappade" av alla avvikelser från boken, sidoberättelsen om tvillingarna fr.a., och jag tyckte slutet kändes lite ihophafsat enligt någon standardmodell. Nog skulle det gå att kombinera växter och spänning till underhållning? Början av filmen var ju mer i den andan. Vad tyckte ni?

18/3 -07

Jag klarade mig vaken bara första halvan av filmen som jag har hyrt för 2 månader sen. Man väntade med späning att det blir mera att se för en orkidéfantast, men man fick bara kramp i låren av onödig väntan och munnen började gäspa. Sen kändes det bara blahhhaa blahhha blaaa. Jag var väldig besviken...

denna filmen hade jag sett innan och jag gillar den inte. den är lite för psykotisk för min smak och handlar mest om tvillingarna och deras sätt att skriva manus GÄSP, jag trodde det var en annan film som skulle gå

Enda behållningen av filmen var att se spökorkideen..

18/3 -07

...som var mycket dåligt gjord i plast.

18/3 -07

Jag tyckte filmen var ganska bra. Boken Orkidétjuven är ju ingen höjdare direkt, med en del faktafel om jag minns rätt. Hur gör man ett filmmanus av en halvbra bok undrade huvudpersonen? Utan att lägga in våld, biljakter, knark och annat otyg. Kan det bli en bra film ändå? Det var ju det han brottades med. När han på slutet gav upp och tog hjälp av sin tvillingbror (annan sida av sig själv) blev det mycket riktigt bara tok. Men dramatik och kanske kassasucce?
Så frågan kvarstår, kan någon göra en spännande film om orkidéer?

18/3 -07

Alf - missade du morden i Midsommer med en paph rotshildianum flava! Det var en bra film om orkidéer.
Jag håller med om Adaptation - jag somnade. Satt barnvakt och de sov så gott och det gjorde jag med efter en stund i filmen som tappade allt.

18/3 -07

Ja, den hade jag glömt! Minnet är kort...

Jag såg den. Tack Carina för tipset!

19/3 -07

Det var kanske det som drog ner energin, att han gav efter för stereotypiska Hollywoodgrepp.
Ja, den episoden av Midsomer Murders var en höjdare, Carina
Jag hoppas Tim Burton ville göra nåt på temat orkidéer, med sina säregna dockfigurer!
Eller tänk er att brittisk tv gör en serie/film om Orkidéfeberns första tid..nog skulle förutsättningarna finnas att få ihop något som är spännande, underhållande, sakriktigt och som får oss passionister att dregla ner tv-skärmarna!

19/3 -07

Boken Orkidéfeber tycker jag är mycket bättre skriven än Orkidétjuven. Men där är mycket smuggling, balanserande på lagens gräns och känsliga uppgifter om privatpersoner så det kanske är en för stor utmaning att göra film av denna bok. Filmbolaget kan ju riskera en saftig amerikansk stämning ($$$). Men visst, om man skulle göra en äventyrsfilm där underlagsmaterialets eventuella brott är preskriberat så skulle det inte saknas dramatik. Själv skulle jag även uppskatta fler dokumentära orkidéfilmer.

Gtgoon: I scenen där dom var i träsket och bar en kvist med spökisen, var den av plast där? var det därför blomman var så stor..

19/3 -07

Ja, det vore väl underbart och intressant att se dokumentärer såväl om svenska orkidépassionister (odlare) som om svenska vilda orkidéer! Inslaget i Gunnels Gröna förra året med jämten som visade Nornor gav mersmak. Har vi inte några dokumentärfilmare ibland oss på forumet?

19/3 -07

Du har ju Janne Röed men han är inte aktiv på forumet. Han är en av våra allra bästa dokumentärfilmare.

19/3 -07

Jag skulle gärna se en historisk film om de allra första orkidesamlarna som skickade äventyrliga män till okända länder och öar. Några blev ju uppätna av tigrar, drabbades av malaria och andra febrar, stötte på urinvånare, hur orkidéjägare konkurrerade, spionerade på varandra och försökte vilseleda undanhålla fyndplatsernar (läste bl a om han som pinkade på kokurrentens skeppslast med orkidéer så att orkidéerna skulle dö för konkurrenten. Ja det skulle kunna bli en riktigt spännande äventyrsfilm, med passionen för orkidéer i centrum. Och så som kontrast, livet i den engelska societeten där mecenaterna lät kända arkitekter bygga spektakulära växthus för att härbärgera de växter som orkidéjägarna skövlat åt dom.

20/3 -07

Ooo titta, manuset är klar Monica du har beskrivit det så väl att jag redan har lust att se precis en SÅN film

Ge ditt svar

ftp://www.dddrefahl.de/dd/dddrefahl.de/bilder/orchideen/Coelogyne_cristata.wmv

Ibland känns det att mina Cattleyor blommar över i samma fart

Nyckelord: Coelogyne cristata, film, Coelogyne

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.