Råd / Ljus / · Tilläggsbelysning /

Skriv början av artikeln om dagsljuslampa

Nyckelord: dagsljuslampa

Inlägg med dagsljuslampa som nyckelord.

Jag har varit på jakt efter en led dagsljus-lampa. Hittade en på snapptuna, men de verkar så dyra och dessutom så kan man inte beställa från dem förrän om ca 3 veckor.

Vad tror ni om dessa lampor till Masdevallia infracta?

Vilken verkar i så fall mest lämplig?

http://shop.led-led.se/se/art/led-corn-l...

http://shop.led-led.se/se/art/corn-light...

Nyckelord: LED, dagsljuslampa, dagsljus-lampa

Ge ditt svar

27/11 -06

Dagsljuslampa

Netto säljer en dagsljuslampa på 10 000 lux. Kan det vara något för mina orkidéer som står i söder- och österfönster? Hur nära/långt ifrån plantorna bör lampan i så fall vara? Är totalt okunnig på ljusfronten också ..

Nyckelord: lampa, ljus, dagsljuslampa

27/11 -06

10 000 lux är äldigt ljust. Du kan nog hända den en meter ovanför plantan. Det jag mest undrar över är priset, effetken i watt och hur pålitligt faktumet är att den passar till växter. Det låter ganska spännande tycker jag.

27/11 -06

Ja egentligen är den nog inte avsedd för blommor, ville höra med nån kunning innan jag ens funderar på att köpa.Så här står det i annonsen: "Ett enkelt och effektivt sätt att kompensera för brist på naturligt solljus, snabb att starta och nästan ljudlös. Levereras med bordsstativ, kan även monteras på vägg. Mått: 48×34×10 cm Pris: 399:-" Det står inget om effekten, ej heller något om blomlämplighet.

27/11 -06

Är det den här, det intressanta är ju hur färg spektret ser ut, men den känns inte klockren för orkidéer.

27/11 -06

Ja, det var den lampan .. hmm färgspektrat? I en sån affär är det inte ens lönt att fråga. Tack för varningen, tror nog jag lägger ner projektet.

Ge ditt svar