Skriv början av artikeln om blomsterbutik

Nyckelord: blomsterbutik

Inlägg med blomsterbutik som nyckelord.

Jag söker en ljuvligt doftande orkidé som går att köpa online. Jag är ute efter något som luktar ungefär som när man kliver in i rummet med snittblommor i en blomsterbutik. Kan ni rekommendera en sådan orkidé samt säga på vilken nätbutik den säljs.

Nyckelord: blomsterbutik, doftande, orkidé, doft

21/8 -15

Kul konkret fråga!! Jag rekommenderar en Cattleya Haw Yuan Beauty Pearl (säljs bland annat av akessonorkideer.se, säkert av andra oxå). En blomma och du är i en parfymbutik. (Fast oftast blommar den med två eller fler, var beredd på att förklara dig .

Om du är nybörjare skulle jag rekommendera en Phalaenopsis Liodoro. Doftar underbart och är inte lika ljuskrävande som en Cattleya.
Orchidéhuset brukar ha Phal Liodoro. Den verkar vara slut just nu, men den kommer säkert in igen. Här kommer en länk:
http://www.orchidehuset.se/

21/8 -15

Håller med Nenne, det är en bra o lättskött orkide dessutom

21/8 -15

Tycker den luktar snus...

Bibbi, då måste ditt snus dofta underbart!

22/8 -15

Jag beställer Cattleyan först eftersom den fanns hemma. Min lägenhet har söderfönster så ljus har jag gott om. Jag har en Cattleya sedan tidigare som verkar trivas bra i min uppochnervända cylindervas med vatten på ett stort fat i botten.

Jag menade ljust under den mörka årstiden, men du kanske har bra belysning!

22/8 -15

Köpte boken Fragrant orchids här på OP och en iakttagelse man gör är att urvalsodlingen/hybridisering har gjort att dofter har minskat och i många fall helt fallit bort, mer färg och form som styrt! Dofter är ju dessutom väldigt personligt, vissa älskar en medan andra tycker den luktar illa eller för starkt. Cecilia_K som jag köpte boken av använde den för att undvika doftande orkidéer då hon lider av allergi och till slut fick sluta med dem helt. Själv var det den sköndoftande Ansellia africana som fick mig trollbunden av orkidéer, dock blir den gigantisk med tiden, min längsta bulb är ca 1,4 meter lång och hade ett par hundra blommor i senvintras

22/8 -15

Då mitt inlägg nog inte har intresse för alla och skulle bli väldigt lång kring Ansellia africana som dick nämnar ovan väljer jag att lägga upp en länk på en fantastisk "skrift" POLLINATION AND FACULTATIVE ANT-ASSOCIATION IN THEAFRICAN LEOPARD ORCHID ANSELLIA AFRICANA
http://www.academia.edu/2544466/Pollinat...

dick, hur får du plats för en sådan jätte?

22/8 -15

Beror helt på hur man disponera sitt boende

Tänkte väl det! Orkisar både högt och lågt!

22/8 -15

Det är en fransk balkong där den bor så relativt högt fönster i dörrarna

22/8 -15

Relativt lite dörr i fönstret

Inte lätt att begripa det där!! Jag säger som di Leva brukar sjunga: "vem ska man tro på tro på"

22/8 -15

Innehavaren av orkidé och franska balkongen, Ole leker med orden som vanligt För att återgå till dofter; visste ni att Carolus Linnaeus gjorde ett av de första försöken att kategorisera lukter, sju grupper, kamfer, musk, blommig, pepparmint, eterisk, stickande/skarp, rutten

Ja, jag förstår väl det, dvs att ole leker med orden! Det gör han ju jämt och det går inte att "sätta dit" honom! Själv är jag också ganska snabb i truten, men där har jag helt klart en överman!

22/8 -15

Tro på? Jag tror på Robert Lind i Kramfors, det har väl funnits i alla tider"

https://plus.google.com/+LennartRegebro/...
Nu snart någon som blir v........
Som avslut får jag säga att det är imponerande hur mycket plats dick har till orkidé Lyckas också med sånt ingen annan klara av. Jag har i dagarna utmanat honom med vem som först får en Cattleya aurea att blomma, ett vågat utspel med tanke på att min inte har blommat på 5 år

22/8 -15

Märkligt då det var Cattleya trianae vadet gällde, är det möjligen anledningen till att Cattleya aurea inte fått att blommas?

22/8 -15

Jag försökte vrida till min fördel Men men då blir det trianae och då ligger jag risigt till

23/8 -15

Hej Emily! Jag har precis kommit hem från en härlig inköpsresa och hittat många härliga doftande orkidéer. De kommer ut i vår webshop inom kort.
Hälsningar Peter Orchidehuset

23/8 -15

Hej Emily! Jag har precis kommit hem från en härlig inköpsresa och hittat många härliga doftande orkidéer. De kommer ut i vår webshop inom kort.
Hälsningar Peter Orchidehuset

26/9 -15

Jag köpte en Phalenopsis Liodoro från Holland. Den luktade direkt när den kom eftersom den var blommande. Sedan köpte jag 2 st. BLC Haw Yuan Pearl Beauty från Åkesson Orkidéer. De hade 7 knoppar varav 3 har blivit blommor av. De luktar jättegott men inte så mycket. Man får sätta näsan i blomman för att känna det. Blir det mer med tiden eller? Hittills luktar mina Brassia Tessa starkare. Även de luktar jättegott. (som en blomsterbutik)

26/9 -15

Jag har i många år samlat särskilt på doftande orkidéer och nästan alla på min till salu-lista doftar. Rena arter doftar generellt mer än hybrider och släkten som Cattleya, Coelogyne, Dendrobium, Encyclia, Epidendrum och Neofinetia är värda att titta närmare på.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.