Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Seidenfadenia

Nyckelord: Seidenfadenia

Inlägg med Seidenfadenia som nyckelord.

Jag var idag på Botan i Lund för att fota en Paphiopedilum usitana som jag nämnt tidigare här. Några andra orkidéer fastnade också, bl.a. en snygg dendrobium. Jag gjorde ett misslyckad försök att plåta Bulbophyllum barbigerum, där läppen är en 'fluffs* som rör sig hela tiden. Det gjorde den till den grad att jag inte fick något bra foto. Är det någon som har? Väl hemma fotade jag Seidenfadenia till en av medlemmarna här, gjorde en 'porrbild' av St.Swithin. Slutligen försökte jag mig på min s.k. Pleurothallis 'Phalangiphera' som jag numera kallar sp. Bilder till detta snack ligger i mitt bildarkiv.
/Peter

Nyckelord: Paphiopedilum St. Swithin, Pleurothallis 'Phalangiphera', Botan i Lund, Seidenfadenia, Paphiopedilum usitana, Dendrobium, Bulbophyllum barbigerum

Ge din åsikt

Någon som är duktig på dom och som kan berätta om detta är stänglar som kommer eller vad?? Det kommer nu 3 st, men bara 2 st syns på bild!

Nyckelord: Seidenfadenia

Det är ju tillväxtperiod på den nu, så jag blir inte förvånad om det är nya skott som kommer. Men den närmast ser ut som en rot.

17/4 -07

okej.. för det kommer ju en rot ovanför den , och de ser ju inte alls likadana ut!!??

Det skall bli spännande att se !
Modern

17/4 -07

Hej Hanna

Nog ser det ut som stänglar.

MVH
Tommy

Det låter ju väldigt spännande ?

Ge ditt svar