Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Polystachya

Nyckelord: Polystachya

Inlägg med Polystachya som nyckelord.

Som jag skrev tidigare fanns det fler i knopp. Bland annat sådana jag inte haft blom på innan (köpta för ett till ett par år sedan). Men nu ..... en bild från mitt uterum där tyvärr min druva som klädde hela väggen frös bort förra vintern (roten friplanterad utomhus och stocken växer inne!), men jag har en ny på gång och under tiden kan ju orkideerna hänga i spaljen! Så på bild är det blom på Polystachya fallax (svag doft), Dendrobium wardianum (svag kryddig doft), D. nobile hybrid (parfymdoft) samt knopp på Dendrobium primulinum (vet inte vilken färg/teckning ännu). Under nobilehybriden en Dendrobium tetragonum var giganteum (blommer under sommaren). För att verkligen fylla rummet med doft står nu också Iwan. Appleblossom där ute med 19 blommor .... mmmmm
Måste också bara visa på orkidelik lilja som är tidig i rabatten - Hundtandliljan - Erythronium sibiricum

Nyckelord: Polystachya, Dendrobium

Grattis med masse fint i blomst.
Din Appleblossom må være litt av et syn, har du bilde?

27/4 -11

Bilden på Appleblossom ligger i mina bilder (den har två stänglar med 8 blommor var) sam en mindre planta som inte är på bild med en stängel och 3 blommer, men de står nu bredvid varandra! Måste bara visa en närbild på läppen av D. wardianum, så läcker!

27/4 -11

Mycket fin!

27/4 -11

Snygg Erythronium också. Just sibiricum kan ibland ha så bråttom när det blir vår att den börjar öppna blomman under jordytan. Men din sköter sig ju bra

27/4 -11

Kanonsnygg wardianum!

Ge ditt svar
Hon är lite blyg... =). Från crystal.

Lite sådär trevande öppnade hon sig för tre dagar sedan, hon är lite blyg den lilla... Men se, nu när hon har rätat upp sig så blir de andra oxå nyfikna på världen å börjar de med.

Plantan är en Polystachya pubescens och blommorna är så som de ser ut på bilden, upp och ned... Detta är "klisterplantan" jag inte fick loss från handen när jag var i Åsby i lördags... Ångrar mig inte en sekund!
//Åsa

Nyckelord: Polystachya, Polystachya pubescens

Åsa ,en så himla vacker orkis som "hoppade" på Dig !Grattis
Monika

15/2 -07

Så speciell.
Klart du inte ångrar dig.
Grattis och lycka till med plantan.

Prata om bilden

2/5 -06

Polystachya

Polystachya. Från Amatör.

Inte så skarp bild men visst är den lilla afrikanska skönheten "skarp"!
Den mäter inte mycket mera än en centimeter mellan kronbladsspetsarna. Just för att den är så liten är det så roligt att kika på den i förstoring och se så fulländad skönheten är. Doftar gör den också. En fröjd alltså både för näsa och öga.

Nyckelord: Polystachya, Sydafrika, Polystachya pubescens

Ojsan så läcker färg. Och vilken fin mönstring. Jag tycker att de små blommorna är ännu mera spektakulära än de större.Kanske de måste vara det för att locka till sej pollinatörer.

Prata om bilden