Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Orquidea del Valle

Nyckelord: Orquidea del Valle

Inlägg med Orquidea del Valle som nyckelord.

6/4 -07

Glad Påsk

Alla verkar ha så många fina orkidéer i blom, men nu då solen har börjat titta fram, hoppas jag att några av mina också ska börja blomma. i September kommer http://www.orquivalle.com/ att skicka plantor hit till EU och jag tänker göra en beställning, så jag undrar om det finns några i Stockholmstrakten som är intresserade?

Nyckelord: Orquidea del Valle, sambeställning

Ge ditt svar

Dick Warren berättade om räddningsprojectet av den Atlantiska regnskogen i Brasilien, han hade flaskförsäljning. Inte kunde jag stå emot en sådan härlig inbjudan till inköp så det blev en flaska med pluttesmå plantor av arten Dendrobium tuananhii. Orquidea del Valle sålde orkisar från Colombia, så från dem köpte jag en Encyclia cordigera semialba och från Herman ter Borsch fick jag ersättnings plantor av de två som jag tidigare hade köpt och som hade ullöss. Dendrobium pedulum har jag dessutom lyckats rädda, så nu har jag två. Jag tror att de kanske håller på att bilda blommknoppar, så det blir spännande. Den nya ser ju faktiskt mycket frächare ut på bulberna. Det var en mycket intressant dag, med mycket att lyssna på och god mat.

Nyckelord: Orquidea del Valle, Dick Warren, Lennartsnäs

23/7 -06

Åh, vad det låter roligt och vad det grämer mig att man inte bor närmare...

23/7 -06

Vilken härlig och givande dag, Spindeln! Lycka till med de nya, och tack för att man fick följa med på ett hörn Egen helikopter skulle man ha, när roliga saker händer för långt bort för en dagstur i bil! Man får fortsätta träningen i att "beama" sig då...;-)

23/7 -06

Var ligger Kinnekulla? Det var i två dagar fast jag gick bara på ena dagen. Jag har ganska nära och kan ta pendeltåg några stationer bara.

24/7 -06

Spindeln: Kinnekulle är ett litet säreget berg som ligger vid Vänern, mellan Mariestad och Lidköping kan man säga, i Skaraborg i Västra Götaland. Turismen här lever högt på att Linné lär ha utnämnt nejden till den vackraste i landet Kom gärna och titta efter själv! Det är ungefär 35 mil från Stockholm.

24/7 -06

Jag har inte ens bil, fast jag har åkt med som passagerare förbi Värnen på E:4:an. På vissa sträckor kan utsikten vara helt underbart Onekligen är det mycket vackert i Kinnekulla.

24/7 -06

Jag var också på träffen,Dick warren var riktigt duktig,kul att höra att det finns folk som gör något vettigt åt skövlingen,så vi kan lämmna kvar något till kommande generationer.Jag handlade alldeles för mycket,men man blir aldeles till sig när det är billigt.En Gongora gratablunda,en Dracula vampira,en Angraecum scottianum,en Angraecum distichum,samt en Rhynchostylis retusa med en stängel på väg.

24/7 -06

D. vampira? Jag tror jag smäller av!

25/7 -06

Hej alla,
Jag minns Eva, Carina, Ingrid B, Helena, Johan och Tobbe men kanske fler från detta forum var där, vi borde använda namnskyltar.

Andra dagen var också mycket intressant med bildvisning om Nya Guineas dendrobier, paneldiskussion om vattenkvalitéet (näring) och föredrag om terrarier och pilgiftsgrodor.

Jag köpte fem plantor av Herman t B och sålde åtta på marknaden. De jag köpte var Dendrobium pendulum, Dendrobium densiflorum, Phalaenopsi parishii, Ascocentrum ampullaceum, Rhyncostylis retusa. Jag inriktar mig som jag nämnt tidigare på indiska arter.

25/7 -06

Ja, det med namnskyltar vore en ide, men om vi har bilder av oss själva här på forumet så skulle det inte behövas. Jag tror jag kände igen dig, fast dit foto av dig inte är så tydligt.

25/7 -06

Hej Alf

Om jag mins rätt så hade du en bok om Indiska orkidéer.
Igår fick jag ett stort ex. av Papilioanthe teres som jag har för mig är en art från detta område. Har du någon info om denna i din bok, min max temp, nederbörd etc.

Skulle bli tacksam för din hjälp att hitta detta.

MVH
Tommy

25/7 -06

Tommy, sök på fakta om Vanda teres istället.

Den ska visst tåla och tycka om mycket sol, den tål även torka. Lätt att föröka genom sticklingar.

25/7 -06

Hej Jimmy

Har gjort detta, har även haft denna då jag började med Vanda. Det var mest temperaturerna jag var ute efter. Då man letar på nätet hittar man att den ska odlas varmt men i de område dår den växter naturligt borde det vara betydligt kallare. Frågan är hur kallt!

/Tommy

Ge din åsikt