Skriv början av artikeln om Lennartsnäs

Nyckelord: Lennartsnäs

Inlägg med Lennartsnäs som nyckelord.

Började: lör 27/8 -11 08:30.

Sommarträff lördagen den 27 augusti från klockan 8.30
Östsvenskas sommarträff hålls som vanligt på Frölunda Gård. I år får vi besök av Stig Dahlström som visar bilder och berättar om en orkideresa till Peru. Dr. Dick Warren närvarar traditionsenligt, han tar oss med på en fotoresa till Nya Guinea. Dick har även i år med sig flaskor med sällsynta fröplantor att fynda bland. Dessutom kommer Herman Ter Borch som har lovat ta med sig massor av intressanta plantor till försäljning. Herman tar oss även med på en fotoresa till Vietnam. Välkomna!

Läs gärna mer på vår hemsida!

http://www.osos.nu/

Nyckelord: Sommarträff, Lennartsnäs, ÖSOS

2/7 -112/7 -11

Herman ter Borch ger 10% rabatt om man förbeställer plantor. Ni kan se vad som erbjuds på hans hemsida http://www.botorch.com, ni hittar en länk till den aktuella listan längst ner på sidan. Listan kommer att uppdateras i mitten av juli efter att Herman fått hem en import från Brasilien.

Vill ni förbeställa flaskor med fröplantor från Dick Warren ( http://www.equatorialplants.com ) så kan ni maila honom via info[at]equatorialplants.com och fråga efter en aktuell lista. Hans fröplantor brukar vara kanonfina! Priset för 5 fröplantor (en sk. hobbyflask) brukar landa på 100-125 kr beroende på art.

Missa inte denna sommarträff, föredragen av Stig Dahlström och Dick Warren brukar hålla hög klass.

14/7 -11

Herman ter Borch har nu uppdaterat sin försäljningslista. Han ger som sagt 10% rabatt på förbeställda plantor till sommarträffen. Han vill särskilt göra reklam för dessa nyheter och specialiteter på listan:

Dendrobium cuthbersonii flowering size
Acacalis hoehne
Cattleya schilleriana
Coryanthes macrocorys
Coryanthes misasii
Cycnoches barthiorum
Masdevallia spurcei
Sobralia pumila

Många arter av Bulbophyllum

14/7 -11

Har inte en enda överlevande planta av alla jag köpt av Herman, så tyvärr; nej tack!

14/7 -11

Oj då, inget bra omdöme

14/7 -11

Jag har köpt drygt 20 plantor av Herman och förlorat 3. Två av dessa var mitt eget fel då jag inte lyckades med kulturen (de två plantorna var fina). Några plantor krävde dock en omplantering. Hans plantor har varit lite svajiga förr, men på förra sommaträffen tyckte jag de höll bra kvalitet. Kan vara lite små ibland, men samtidigt är priset ofta ganska bra.

15/7 -11

Jag har köpt 5 plantor av Herman de senaste 2 åren och jag har inte haft problem med dom.

15/7 -11

Jag kanske bara haft otur då

16/7 -11

Herman har i regel väldigt bra plantor! De plantor som dött hos mig som kommer ifrån honom har jag förlorat p.g.a. att jag inte kunnat odla dem på det sättet som arten kräver.

20/7 -11

Jag kommer gärna, dock med en reservation för om det krockar med nya schemat jag får från jobbet 1aug.

20/7 -11

Du och alla andra (man behöver inte vara medlem) är hjärtligt välkomna!

Det blir bildvisningar och frågestund från Peru, Nya Guinea och Vietnam. Vi fixar lunch och trevligt sällskap. Och man kan handla om man vill. Skjuts organiseras dessutom!

Det brukar va jättekul!

3/8 -11

Nu blommar iallafall min fantastiska Phalaenopsis lowii som jag köpte av Herman för två år sen. Det är en miniart med en 5 cm stor blomma. Lägger snart ut en bild!

17/8 -11

Om någon av er ska till sommarträffen och är intresserad av flaskplantor från Equatorial Plants (Dick Warren) så har jag lagt upp hans lista på denna länk: http://delafil.se/key=83d4e95c2e08af6499...

Obs! han tar bara med sig en bråkdel av sitt sortiment. Om ni vill ha något specifikt så förbeställ!

19/8 -11

Köpt flera plantor av Herman, man skall plantera om till sin egen kompost för han odlar sina växter i en annan miljö än vi.
Jag har haft otur en gång, Laelia liliputana hade inga rötter upptäckte jag, men det växte ut nya och jag har arten sen tre år tillbaka växande i mitt nanoskåp...

25/8 -11

Tack för att du la upp listan Merwic - den gjorde iaf att jag kom igång och beställde något aktivt! Ni kommer väl nu på lördag OP:are - det kommer bli jättetrevligt!
/I

26/8 -11

Kommer...

Berätta om ditt deltagande

Började: lör 29/8 -09 08:30.

En dag full av föredrag och orkidehandling,
Kolla Hermans erbjudande längst ner här.
Isobyl la Croix föreläser om afrikanska orkideer mm.mm.
Kolla östsvenskas hemsida för detaljer.

Botanische Orchideeën Holland

We are this 30 years in orchids, and we coming for the fifth time to Lennartsnas.

We makes a special offer now only when you coming to the summer meeting.

Order till € 100,- get 10% discount

Order from € 101 till 200 20% discount

Order from 200 or more 25 % discount

Send your order now till aug. 20th and we will bring the plants to the summer meeting.

This special is only for orders in forward and must be pick-up on the summer meeting.

See for the list of plants: www.botorch.com

Herman ter Borch

Botanische Orchideeën

Nyckelord: Östsvenska, Lennartsnäs

26/7 -09

Är det någon som vet om Dick Warren från Equatorial Plants kommer ha med sig flaskplantor? Hans kvalité är svårslagen.

26/7 -09

Jag var i Lennartsnäs förra året, men kan tyvärr inte åka dit i år. Däremot vill jag gärna göra reklam för den. Åk dit om ni kan! Spännande, intressanta föredrag, rikt och roligt utbud av orkidéer och många trevliga nya bekantskaper!!!

26/7 -09

Var ligger Lennartsnäs tro??

27/7 -09

Lennartsnäs ligger nära Kunsängen, NV om Stockholm

31/7 -09

Undrar om det finns bussförbindelse fr. Kunsängens station till Lennartsnäs.

31/7 -09

Det gör det nog inte, Lara. Däremot vet jag att det har ordnats samåkning från stationen, hör med ngn av de ansvariga. Alternativt kan man ta en långpromenad, det gjorde jag en gång men blev upplockad på halva vägen av en vänlig själ i bil

31/7 -09

Tack, Lasse.

31/7 -09

Kan va intressant att kasta ett getöga på den här sidan

Eje

31/7 -09

Bara att få lyssna till Isobyl de la Croix är värt besöket tycker jag.

16/8 -09

Såg att det kommit ny information på SOS-sidan om sommarträffen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Som ett extra dragplåster har styrelsen tagit initiativet till ett exceptionellt lotteri.

I vinstpotten ligger:

  • Högsta vinsten - Komplett Epiweb IIS 'Grow tube' (Dusks nanorör med automatisk bevattning (skänkt av Dusk)
  • Övriga vinster - 20 st riktiga orkidérariteter (skänkt av Jan Röed)

Se nu till att boka lördagen den 29/8 för en heldag i orkidéns tecken."

Berätta om ditt deltagande

Dick Warren berättade om räddningsprojectet av den Atlantiska regnskogen i Brasilien, han hade flaskförsäljning. Inte kunde jag stå emot en sådan härlig inbjudan till inköp så det blev en flaska med pluttesmå plantor av arten Dendrobium tuananhii. Orquidea del Valle sålde orkisar från Colombia, så från dem köpte jag en Encyclia cordigera semialba och från Herman ter Borsch fick jag ersättnings plantor av de två som jag tidigare hade köpt och som hade ullöss. Dendrobium pedulum har jag dessutom lyckats rädda, så nu har jag två. Jag tror att de kanske håller på att bilda blommknoppar, så det blir spännande. Den nya ser ju faktiskt mycket frächare ut på bulberna. Det var en mycket intressant dag, med mycket att lyssna på och god mat.

Nyckelord: Orquidea del Valle, Dick Warren, Lennartsnäs

23/7 -06

Åh, vad det låter roligt och vad det grämer mig att man inte bor närmare...

23/7 -06

Vilken härlig och givande dag, Spindeln! Lycka till med de nya, och tack för att man fick följa med på ett hörn Egen helikopter skulle man ha, när roliga saker händer för långt bort för en dagstur i bil! Man får fortsätta träningen i att "beama" sig då...;-)

23/7 -06

Var ligger Kinnekulla? Det var i två dagar fast jag gick bara på ena dagen. Jag har ganska nära och kan ta pendeltåg några stationer bara.

24/7 -06

Spindeln: Kinnekulle är ett litet säreget berg som ligger vid Vänern, mellan Mariestad och Lidköping kan man säga, i Skaraborg i Västra Götaland. Turismen här lever högt på att Linné lär ha utnämnt nejden till den vackraste i landet Kom gärna och titta efter själv! Det är ungefär 35 mil från Stockholm.

24/7 -06

Jag har inte ens bil, fast jag har åkt med som passagerare förbi Värnen på E:4:an. På vissa sträckor kan utsikten vara helt underbart Onekligen är det mycket vackert i Kinnekulla.

24/7 -06

Jag var också på träffen,Dick warren var riktigt duktig,kul att höra att det finns folk som gör något vettigt åt skövlingen,så vi kan lämmna kvar något till kommande generationer.Jag handlade alldeles för mycket,men man blir aldeles till sig när det är billigt.En Gongora gratablunda,en Dracula vampira,en Angraecum scottianum,en Angraecum distichum,samt en Rhynchostylis retusa med en stängel på väg.

24/7 -06

D. vampira? Jag tror jag smäller av!

25/7 -06

Hej alla,
Jag minns Eva, Carina, Ingrid B, Helena, Johan och Tobbe men kanske fler från detta forum var där, vi borde använda namnskyltar.

Andra dagen var också mycket intressant med bildvisning om Nya Guineas dendrobier, paneldiskussion om vattenkvalitéet (näring) och föredrag om terrarier och pilgiftsgrodor.

Jag köpte fem plantor av Herman t B och sålde åtta på marknaden. De jag köpte var Dendrobium pendulum, Dendrobium densiflorum, Phalaenopsi parishii, Ascocentrum ampullaceum, Rhyncostylis retusa. Jag inriktar mig som jag nämnt tidigare på indiska arter.

25/7 -06

Ja, det med namnskyltar vore en ide, men om vi har bilder av oss själva här på forumet så skulle det inte behövas. Jag tror jag kände igen dig, fast dit foto av dig inte är så tydligt.

25/7 -06

Hej Alf

Om jag mins rätt så hade du en bok om Indiska orkidéer.
Igår fick jag ett stort ex. av Papilioanthe teres som jag har för mig är en art från detta område. Har du någon info om denna i din bok, min max temp, nederbörd etc.

Skulle bli tacksam för din hjälp att hitta detta.

MVH
Tommy

25/7 -06

Tommy, sök på fakta om Vanda teres istället.

Den ska visst tåla och tycka om mycket sol, den tål även torka. Lätt att föröka genom sticklingar.

25/7 -06

Hej Jimmy

Har gjort detta, har även haft denna då jag började med Vanda. Det var mest temperaturerna jag var ute efter. Då man letar på nätet hittar man att den ska odlas varmt men i de område dår den växter naturligt borde det vara betydligt kallare. Frågan är hur kallt!

/Tommy

Ge din åsikt

I morgon ska jag till sommarträffen på Lennartsnäs, det ska verkligen bli spännande.. Vem är där? Vilka orkisar finns till salu? Kommer jag att hitta min Stanhopea? Jag undrar om jag inte ska gå på söndag också och lyssna på Dick Warren som berättar om höglandorkideer från Nya Guinea, det låter spännande också Sedan en terrarieexpert, låter också intressant eller hur?

Nyckelord: Dick Warren, Nya Guinea, Lennartsnäs

21/7 -06

Jag ska också dit - båda dagarna. Det kommer bli mycket fina orkidéer från Colombia bland annat.
Vi ses!

21/7 -06

Vad roligt och intressant det låter! Var ligger Lennartsnäs??? Hoppas ni får en kanonhelg!

21/7 -06

Va? vad intressant, är det SOS som ordnat?

21/7 -06

ÖOS - Östsvenska Orkidesällskapet, det förvånar mig, Gtgoon att du inte är medlem. Lennertsnäs ligger norr om Stockholm jag åker dit med pendeltåg, och därifrån blir jag hämtad med bil. Entre 150:- exkl lunch. Biljetten gäller för båda dagarna Det börjar kl 10.00. Anmälan ska ske till Mårten Sandberg på m@sig.se eller på tel 08-6640101 samt 0709-885299.

21/7 -06

Här är en länk till sommartäffen på Lennartsnäs 22-23 juli som Östsvenska Orkidésällskapet anordnat..

Här är en länk till sommartäffen på Välaplantor i Helsingborg 12-13 augusti som Nordvästra Skånes Orkidésällskap anordnat. Program hittar ni här

/Tommy

21/7 -06

Vi ses Carina, det blir spännande attg se dina fina växter.

21/7 -06

Hmm, det här kanske jag kan gå på.

Men vart ligger Frölunda gård? Hur ska du ta dig dit Eva?

21/7 -06

Hej Eva!
Jag har inga växter med mig - annat än de som är sålda och ska levereras på plats.
Men det kommer att finnas växter för försäljning bland annat från Colombia.
Du åker pendeln till Kungsängen om du inte har egen bil. Hämtning därifrån efter anmälan till Mårten.

21/7 -06

Hej Carina.
jag är ju framförallt ute efter varmväxande Stanhopea. Kanske jag hittar något, jag överlever nog ändå. Alla vägbeskrivningar har jag, men jag kommer att hämtas före 10.00. jag bor ju i Sundbyberg så det blir ingen långresa. Det kommer trots allt att bli väldigt spännande. Kanske jag kommer båda dagarna om vädret blir bra. Än har det inte regnat sedan jag vet när.

Ge din åsikt