Råd / Släkten, arter och hybrider / Oncidium /

Skriv början av artikeln om Oncidium Aloha Iwanaga

Nyckelord: Oncidium Aloha Iwanaga

Inlägg med Oncidium Aloha Iwanaga som nyckelord.

En fråga från en besökare:
Hej!
Tack för många goda råd på denna härliga sida.

Jag läste din artikel om vatten.
Är det en skröna att vattnet blir snällare om man låter det stå upphält? Jag såg inget om det men jag har kört så för det gjorde jag med mina fiskar.

Mina orkideer mår i allafall bra fast jag har en oncidium Aloha Iwanaga (tror jag) som inte vill blomma.

Den har hängt i syrenhäcken i sommar o sen stått i öst fönster , jag har nu provar att ställa den lite ljusare (syd väst med lite träd i vägen) kan det va rätt????

Tack på förhand
m.v.h. Annika

Nyckelord: vatten, placering, Oncidium Aloha Iwanaga

11/9 -05

Hej igen Annika,
Vad gäller vatten så vet jag inte riktigt om att ha det upphällt förändrar det. Jag har hört att kalk kan lägga sig och klor avdunsta. Jag vet ej. Det som dock kan vara bra är att vattnet blir rumstempererat vilket plantorna mär mycket bra av. Kallt vatten direkr från kranen kan chocka plantan en aning.

Din Oncidium kan möjligen behöva en liten vila om den senaste bulben nu är färdigväxt. Kanske behöver den annars planteras om om ett nytt skott börjat växa? Under eventuell vila kan du ge plantan mycket ljus, bara tillse att bladen ej bränns.

Jag har inte så många fler råd att ge -- det du kan göra är att långsamt variera olika faktorer som vatten, luftfukt, ljus etc och se om plantan reagerar bättre på vissa omständigheter än andra.

Lycka till och hör gärna av dig!
/ Björn

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.