Råd / Släkten, arter och hybrider / Keferanthes /

Skriv början av artikeln om Keferanthes Sua Mena

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

Inlägg med Keferanthes Sua Mena som nyckelord.

Tyvärr har min planta minskat i omfång senaste åren så jag måste försöka ändra odlingsbetingelser. Den orkade i alla fall producera en blomma dock inte så högrest som den borde se ut.
Någon som kan tipsa om skötsel?

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

8/3 -12

8/3 -12

Vilken söt blomma, vad är det för en?

8/3 -12

En sydameriansk skönhet,Keferanthes Sua Mena.
Föräldrar lär vara Cochleantes amazonica x Kefersteinia graminifola. Hon hade en blomstängel för cirka en månad sedan men den orkade inte hela vägen. Därför blir jag glad när en ny produceras

Ge ditt svar
Keferanthes Sua Mena (Cochleanthes amazonica x Kefersteinia tolimensis). Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Min delning slog ut igår.

Nyckelord: Kefersteinia tolimensis, Keferanthes Sua Mena, Cochleanthes amazonica

17/2 -11

Härligt stulun, att den kommit i blom så tidigt.!

Jag har själv en namne till din planta men den visar inga tecken till blomma än nu, men hoppas gör jag naturligtvis. Den har nämligen blommat tidigare så jag vill självklart att den bereder mej glädjen att få se en knopp i år också

17/2 -11

Wow det gick snabbt!! SNYGGT!!

Prata om bilden

Min Keferanthes Sua Mena står i skåpet och under några månader har dessa fläckar börjat framträda, framförallt på de gamla bladen. Inga andra orkidéer i skåpet verkar vara drabbade och plantan ser i övrigt ut att vara i fin form. Snälla, snälla, snälla, säg att det inte är virus, så jag måste slänga den och kanske alla de andra i skåpet!!!

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

9/9 -07

Hej, det behöver inte vara virus (vet ej), kan mycket väl vara svamp. Viktigt i detta läga är dock att isolera den. Kolla runt på nätet det finns en del info och bilder att se. Virus skall starkt misstänkas då klorotiska fläckar och/eller insjunkna svarta fläckar dyker upp på nya skott.
mvh
Mikael

9/9 -07

Jag håller med om att det kan vara svamp. Tror mer på det än virus. För mycket fukt kring bladytorna gör att svampen får fäste. Det kan vara idé att amputera det fulaste bladet och sen vaka som en hök över de övriga. Och fjutta på lite träkolspulver eller kanel om nya fläckar dyker upp.

10/9 -07

Nu har jag skurit av alla fläckiga blad (det blev inte mycket kvar...) och pudrat med träkol. Den fick inte flytta tillbaka in i skåpet utan fick nöja sig med att stå i fönsterkarmen i köket. Håll tummarna nu!

10/9 -07

Tummarna är hållna! (tror förresten att jag ska sticka tumlösa vantar att ha i vinter, de är ju hållna mest hela tiden i alla fall...och så slipper man det där med uppläggningen...)

Ge ditt svar

Cochleanthes amazonica x Kefersteinia graminifolia

En tråkig lördag så for vi ut till Trädgårdsmästaren på Tjörn. Med oss hem fick vi denna lilla sötnos.

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

Den är VÄLDIGT söt och hamnar högt på min önskelista ! Grattis
Monika

Vilken godbit! Jag förstår att den helgen blev räddad.

25/10 -09

vad gullig.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.