Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Keferanthes

Nyckelord: Keferanthes

Inlägg med Keferanthes som nyckelord.

Idag fick jag en go födelsedagspresent i efterskott - den är namnad enbart som "Cochleantes" men efter att ha läst här på OP och googlat undrar jag om inte en Keferanthes Sua Mena (Cochleanthes amazonica x Kefersteinia tolimensis) stämmer bättre?

Nyckelord: Cochleanthes, Keferanthes

26/5 -13

Grattis till födelsedagen, så här i efterskott ! Ja, visst liknar den Keferanthes Sua Mena. Det är nog den.

26/5 -13

Tack stella

Ge ditt svar

Liten är Keferanthes (Kefersteinia tolimensis x Cochleanthes amazonica)
Stor är BLC Pink Diamond.
Bägge blommade samtidigt i höstas.
Det var någon som frågade om Keferanthes nyss.

Nyckelord: Brassolaeliocattleya, Keferanthes

Hur stora är dom egentligen?

14/5 -06

O.O En sån Cattleya bara måste jag ha.

14/5 -06

Underskön!

Keferanthesen var väl 5-6 cm. tvärsöver, sådär.
Det är min favoritcat.! Doftar härligt och blommar snällt varje år. Blomskidan syns redan i nya skottet, kanske den hinner med flera blommande skott i år...
Bilden blev ju lite suddig i liten version.

Prata om bilden

11/5 -06

kefaranthes

hej. har nyligen blivit innehavare av en liten planta av Kefaranthes Sua Mena. Plantan har just nu fyra ljust gröna upprättstående blad, men i botten av ett utskott så ses en antydning till en "tror jag" en blomstängel? Då jag har svårt att hitta information om detta släkte och hur den skall bete sig så undrar jag om någon annan på chatten har erfarenhet av denna art. Plantan står i ett ljust men ej soligt norrfönster och i en ytterkruka med leca för att ge fuktighet. Jag vattnar den när jag ser att bladverket skiftar till en nästan ljusgrön-genomskinlig färg.Finns det någon som har en bild på en blommande planta för inte ens det vet jag hur det skulle se ut. Är tacksam för all hjälp.

Nyckelord: Keferanthes

Hej!
Jag har denna korsning av Kefersteinia tolimensis och Cochleanthes amazonica. Har märkt att den är rätt törstig och gillar skugga, så din odling låter bra. Det blir lätt skrynkliga blad vid torka. Just nu växer det nya skott på min och den har blommat på hösten. Så antingen kommer det fler bladrosetter på din, eller så är det kanske redan blomstängeln. Ska se om jag har bild någonstans. Men om du letar på Keferanthes på nätet så hittar du nog bild. Blommorna har vita sepaler och petaler i stjärnform och en stor läpp med lila(mörkrosa) ådring. (Om jag minns rätt.)
Lycka till!

15/5 -06

Hej,jag tycker de är söta så jag kollade på nätet och hittade http://www. woodstreamorchids.com/kefersteinia.html De har odlings råd också.

4/8 -06

Ursäkta att det dröjt med svar, men tack för alla råd. <det verkar som min planta hae gått i ide för sen jag skrev sist så har ingenting hänt. jag var rädd för att den inte skulle klara av vår nya tropiska värme men som sagt inget har hänt. M.V.H.Lena

Ge ditt svar