Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Keferanthes

Nyckelord: Keferanthes

Inlägg med Keferanthes som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Keferanthes

K. Sua Mena (4) K. x Sua Mena (1)

Prat om släktet Keferanthes

Idag fick jag en go födelsedagspresent i efterskott - den är namnad enbart som "Cochleantes" men efter att ha läst här på OP och googlat undrar jag om inte en Keferanthes Sua Mena (Cochleanthes amazonica x Kefersteinia tolimensis) stämmer bättre?

Nyckelord: Cochleanthes, Keferanthes

26/5 -13

Grattis till födelsedagen, så här i efterskott ! Ja, visst liknar den Keferanthes Sua Mena. Det är nog den.

26/5 -13

Tack stella

Ge ditt svar

Tyvärr har min planta minskat i omfång senaste åren så jag måste försöka ändra odlingsbetingelser. Den orkade i alla fall producera en blomma dock inte så högrest som den borde se ut.
Någon som kan tipsa om skötsel?

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

8/3 -12

8/3 -12

Vilken söt blomma, vad är det för en?

8/3 -12

En sydameriansk skönhet,Keferanthes Sua Mena.
Föräldrar lär vara Cochleantes amazonica x Kefersteinia graminifola. Hon hade en blomstängel för cirka en månad sedan men den orkade inte hela vägen. Därför blir jag glad när en ny produceras

Ge ditt svar
Keferanthes Sua Mena (Cochleanthes amazonica x Kefersteinia tolimensis). Från stulun. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Min delning slog ut igår.

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena, Kefersteinia tolimensis, Cochleanthes amazonica

17/2 -11

Härligt stulun, att den kommit i blom så tidigt.!

Jag har själv en namne till din planta men den visar inga tecken till blomma än nu, men hoppas gör jag naturligtvis. Den har nämligen blommat tidigare så jag vill självklart att den bereder mej glädjen att få se en knopp i år också

17/2 -11

Wow det gick snabbt!! SNYGGT!!

Prata om bilden

Utropspris: kr. Frakt: Ingår.

Sön 14/9 -08 21:00 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

Säljes pga att jag inte lyckas med att få de nya skotten att växa normal. De knögglar ihop sig för mig. Gissar att det är för varmt i lägenheten el att luftfuktigheten är för låg. Tyvärr har jag inte plats för den i mitt odlingsskåp.

Sorten är konstant blommande, men ljuset i ett söder fönster i Malmö räcker dock ej under vintermånaderna.
Bifogad bild är tagen idag lördag.
Inköpt Sofiero 2007 från Karge.
Bör planteras om, finns lite svamp i krukan.
Utrop 30kr + 40kr frakt.

Nyckelord: Keferanthes x Sua Mena

13/9 -08

Tror jag ska göra ett försök kanske du har utgångsbudet!

13/9 -08

Min kompis Kaferanthes är planterad i en liten kruka och och den doppas varje dag i svag näringslösning. Lite dragspelblad har den fått trots detta, men plantan blommar oavbrutet

14/9 -08

Hur sköts den förutom en jäkla massa vatten?

14/9 -08

JonasA hur ser den svampen ut?

14/9 -08

Boxer: Svampen syns på bild. Det är dom vita prickarna i krukan. Tror den har haft det lite för fuktigt när den stog ute. Kanske var det ett misstag att sätta den i en genomskinlig kruka. Tror inte det är nån fara.
Josse, som sagt, jag lyckas inte rikigt. Den vill iaf ha det ljust, men ej direkt sol sommartid, för att blomma. När det gäller tillväxten så har jag gått bet.
http://www.shop.schwerter-orchideenzucht... säger att den tycker om lite kallare på nätterna. (Om tyskan är dålig, ge http://www.google.se/language_tools?hl=sv länken så översätter google.)

14/9 -08

45 från mej

14/9 -08

50

14/9 -08

55

14/9 -08

60

14/9 -08

65

14/9 -08

80

14/9 -08

85

14/9 -08

100

14/9 -08

!02

14/9 -08

102

14/9 -08

115

14/9 -08

119

14/9 -08

120

14/9 -08

122

14/9 -08

135

14/9 -08

141

14/9 -08

160

14/9 -08

165

14/9 -08

Grattis Carmelita o tack för en god kamp

14/9 -08

Gratullerar Carmelita! PM kommer om ett par minuter.

14/9 -08

Va, slutar du redan ,jag som just hunnit komma igång...... tack vännen det var jätterart av dej, KRAM!

14/9 -08

Carmelita, hehe jo min budget är inte riktigt densamma sen ja hitta hit så... ler Blir de en delning framöver kan du ju tänka på mig

14/9 -08

Tack JonasA ! Jag bor ju på andra sidan viken,i Finland, så frakten blir säkert mera än i annonsen

14/9 -08

Absolut spira76, vi skall tro att det blir delningar och då e du självskriven som först i tur! jag får lön imorgon så innan räkningarna kommer ångande hinner jag riva undan lite till flärd

14/9 -08

Tack Carmelita

Ge ditt bud

Min Keferanthes Sua Mena står i skåpet och under några månader har dessa fläckar börjat framträda, framförallt på de gamla bladen. Inga andra orkidéer i skåpet verkar vara drabbade och plantan ser i övrigt ut att vara i fin form. Snälla, snälla, snälla, säg att det inte är virus, så jag måste slänga den och kanske alla de andra i skåpet!!!

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

9/9 -07

Hej, det behöver inte vara virus (vet ej), kan mycket väl vara svamp. Viktigt i detta läga är dock att isolera den. Kolla runt på nätet det finns en del info och bilder att se. Virus skall starkt misstänkas då klorotiska fläckar och/eller insjunkna svarta fläckar dyker upp på nya skott.
mvh
Mikael

9/9 -07

Jag håller med om att det kan vara svamp. Tror mer på det än virus. För mycket fukt kring bladytorna gör att svampen får fäste. Det kan vara idé att amputera det fulaste bladet och sen vaka som en hök över de övriga. Och fjutta på lite träkolspulver eller kanel om nya fläckar dyker upp.

10/9 -07

Nu har jag skurit av alla fläckiga blad (det blev inte mycket kvar...) och pudrat med träkol. Den fick inte flytta tillbaka in i skåpet utan fick nöja sig med att stå i fönsterkarmen i köket. Håll tummarna nu!

10/9 -07

Tummarna är hållna! (tror förresten att jag ska sticka tumlösa vantar att ha i vinter, de är ju hållna mest hela tiden i alla fall...och så slipper man det där med uppläggningen...)

Ge ditt svar

Cochleanthes amazonica x Kefersteinia graminifolia

En tråkig lördag så for vi ut till Trädgårdsmästaren på Tjörn. Med oss hem fick vi denna lilla sötnos.

Nyckelord: Keferanthes Sua Mena

Den är VÄLDIGT söt och hamnar högt på min önskelista ! Grattis
Monika

Vilken godbit! Jag förstår att den helgen blev räddad.

25/10 -09

vad gullig.

Ge din åsikt

Liten är Keferanthes (Kefersteinia tolimensis x Cochleanthes amazonica)
Stor är BLC Pink Diamond.
Bägge blommade samtidigt i höstas.
Det var någon som frågade om Keferanthes nyss.

Nyckelord: Keferanthes, Brassolaeliocattleya

Hur stora är dom egentligen?

14/5 -06

O.O En sån Cattleya bara måste jag ha.

14/5 -06

Underskön!

Keferanthesen var väl 5-6 cm. tvärsöver, sådär.
Det är min favoritcat.! Doftar härligt och blommar snällt varje år. Blomskidan syns redan i nya skottet, kanske den hinner med flera blommande skott i år...
Bilden blev ju lite suddig i liten version.

Prata om bilden

11/5 -06

kefaranthes

hej. har nyligen blivit innehavare av en liten planta av Kefaranthes Sua Mena. Plantan har just nu fyra ljust gröna upprättstående blad, men i botten av ett utskott så ses en antydning till en "tror jag" en blomstängel? Då jag har svårt att hitta information om detta släkte och hur den skall bete sig så undrar jag om någon annan på chatten har erfarenhet av denna art. Plantan står i ett ljust men ej soligt norrfönster och i en ytterkruka med leca för att ge fuktighet. Jag vattnar den när jag ser att bladverket skiftar till en nästan ljusgrön-genomskinlig färg.Finns det någon som har en bild på en blommande planta för inte ens det vet jag hur det skulle se ut. Är tacksam för all hjälp.

Nyckelord: Keferanthes

Hej!
Jag har denna korsning av Kefersteinia tolimensis och Cochleanthes amazonica. Har märkt att den är rätt törstig och gillar skugga, så din odling låter bra. Det blir lätt skrynkliga blad vid torka. Just nu växer det nya skott på min och den har blommat på hösten. Så antingen kommer det fler bladrosetter på din, eller så är det kanske redan blomstängeln. Ska se om jag har bild någonstans. Men om du letar på Keferanthes på nätet så hittar du nog bild. Blommorna har vita sepaler och petaler i stjärnform och en stor läpp med lila(mörkrosa) ådring. (Om jag minns rätt.)
Lycka till!

15/5 -06

Hej,jag tycker de är söta så jag kollade på nätet och hittade http://www. woodstreamorchids.com/kefersteinia.html De har odlings råd också.

4/8 -06

Ursäkta att det dröjt med svar, men tack för alla råd. <det verkar som min planta hae gått i ide för sen jag skrev sist så har ingenting hänt. jag var rädd för att den inte skulle klara av vår nya tropiska värme men som sagt inget har hänt. M.V.H.Lena

Ge ditt svar