Skriv början av artikeln om Epiweb IIS

Nyckelord: Epiweb IIS

Inlägg med Epiweb IIS som nyckelord.

22/8 -21

EpiWeb IIS

EpiWeb IIS

Då tänkte jag som nästa steg tillföra mossa i mitt svalskåp med hjälp av EpiWeb IIS-systemet. En matta av EpiWeb 50×100cm som medium för mossan med bottenbehållare för vattnet, pump och strilrör samt slang. Eftersom jag tydligen är lite trög så fattar jag inte hur det hela ska fungera. Läggs pumpen i bottenbehållaren för uppsamling av returvattnet som sedan cirkulerar upp till toppen för att sakta rinna/droppa ner till bottenbehållaren igen.

Jag undrar om allt behöver fixeras i svalskåpet som är en dryckeskyl från början. Inga växter ska monteras på mossväxten utan hängs i gallerhyllor framför.Tanken är att detta system ska ersätta min nuvarande luftfuktare som ger en dimma men ganska dyr att mata med destillerat vatten ofta.

Jag har en hel del Spahgnum som är grön och tänkte snabbstarta mossväxten på så vis, då mitt första försök med mossmixen har taget ett halvår utan att ge det resultat som jag önskar. Spahgnum kan nog fixerat med ett nät typ fiskenät eller liknande på EpiWebskivan.

Jag försöker att uppnå en RH på 80-90% i skåpet då många av mina High-land orkidéer trivs i denna miljö. Hur justerar jag trycket på vattenstrilen, hur ofta går den på och hur länge den är på?

Många frågor men jag är lite villrådig med den lite knappa information på Dusk´s hemsida. Jag har tidigare försökt att skicka E-mail dit men aldrig fått något svar.

Nyckelord: EpiWeb IIS

24/8 -21

Tyvärr, tyvärr så hörs det inget från Dusk-Tropic angående min beställning och jag har därför beslutat att avboka min tidigarelagd order. På hemsidan lovas ett ordererkännande inom 24 timmar som inte hålls varför mitt förtroende för företaget som sådant sjunkit till botten. Förstår inte riktigt hur man ser på sin kundservice när man inte besvarar vare sig förfrågan som beställning. Det finns andra leverantörer att välja på och jag drar vidare med mitt köp!

25/8 -21

Det har man läst här tidigare att folk inte har fått svar från Dusk-Tropic. Jag har beställt för några år sen ett par ggr fläktar från dom och fick svar och leverans ganska fort

25/8 -21

Jag tror kanske att avsaknaden av svar från företaget kan vara slumpartat men som gammal säljare så vet jag att kundkontakt och service, snabb återkoppling är A & O för en hållbar försäljning. Jag har vänt mig åt annat håll nu för ett dim/regnsystem.

Ge ditt svar

27/12 -14

EpiWeb IIS

Haej alla orkidéfantaster

Jag fick ett sådant här Epiweb iis-system i julklapp. Nu har jag några funderingar. Är pumpen vattentät, och sladden ska den ringla iväg längs botten? Jag mejlade Micke på Dusk men jag fick inget svar så jag vänder mig till er. Det är ett exoterra terrarium om det är till någon hjälp.

/Erik

Nyckelord: epiweb iis, pump, epiweb

27/12 -14

Härlig julklappa att få Jag hade ett Epiwebrör (lite samma sak) och då var det dränkbar pump. Du ser det lätt. Sitter det bara 1 slanganslutning på pumpen så är det utgående, den som går till bevattningsystem uppe i toppen på Epiwebplatorna, då är den dränkbar och skall alltså ligga nedsänkt i vattenmargasinet. Om möjligt skall alltid sladdar ligga i vatten så lite som möjligt.

27/12 -14

Från modden.

Ett litet tips, tänk på att se ha en "drip loop" så att vatten inte rinner längs sladden till el uttaget.

27/12 -14

Tack så mycket för hjälpen och fin bild!

/Erik

Ge ditt svar

Hel dum fråga men vet inte vem jag ska fråga annars. Har vatten på botten i mitt "tillfälliga" skåp, & har en fundering ang epiweb IIS bakgrund, som jag tänkt införskaffa. Kan epiweb bakgrunden gå hela väggen ner alltså så den står i konstant vatten. eller ska man ha en kortare så att den slutar strax ovanför vattnet.

Nyckelord: Epiweb IIS

4/3 -09

EpiWebben kan stå i vattnet, det är ett syntetiskt material så det bryts inte ner. Jag har ett ILS system i mitt nano skåp och där gjorde jag en botten av EW och ställde vägger på den med plats under för att gömma både vatten och pump.

4/3 -09

Jag tror inte att EpiWebben har speciellt mycket sugkraft så du kan säkerligen ha det enda ner. Men Micke på Dusk vet säkert.

4/3 -09

Tack vad bra då vet jag

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.