EpiWeb IIS

22 aug

EpiWeb IIS

Då tänkte jag som nästa steg tillföra mossa i mitt svalskåp med hjälp av EpiWeb IIS-systemet. En matta av EpiWeb 50×100cm som medium för mossan med bottenbehållare för vattnet, pump och strilrör samt slang. Eftersom jag tydligen är lite trög så fattar jag inte hur det hela ska fungera. Läggs pumpen i bottenbehållaren för uppsamling av returvattnet som sedan cirkulerar upp till toppen för att sakta rinna/droppa ner till bottenbehållaren igen.

Jag undrar om allt behöver fixeras i svalskåpet som är en dryckeskyl från början. Inga växter ska monteras på mossväxten utan hängs i gallerhyllor framför.Tanken är att detta system ska ersätta min nuvarande luftfuktare som ger en dimma men ganska dyr att mata med destillerat vatten ofta.

Jag har en hel del Spahgnum som är grön och tänkte snabbstarta mossväxten på så vis, då mitt första försök med mossmixen har taget ett halvår utan att ge det resultat som jag önskar. Spahgnum kan nog fixerat med ett nät typ fiskenät eller liknande på EpiWebskivan.

Jag försöker att uppnå en RH på 80-90% i skåpet då många av mina High-land orkidéer trivs i denna miljö. Hur justerar jag trycket på vattenstrilen, hur ofta går den på och hur länge den är på?

Många frågor men jag är lite villrådig med den lite knappa information på Dusk´s hemsida. Jag har tidigare försökt att skicka E-mail dit men aldrig fått något svar.

Nyckelord: EpiWeb IIS

24 aug

Tyvärr, tyvärr så hörs det inget från Dusk-Tropic angående min beställning och jag har därför beslutat att avboka min tidigarelagd order. På hemsidan lovas ett ordererkännande inom 24 timmar som inte hålls varför mitt förtroende för företaget som sådant sjunkit till botten. Förstår inte riktigt hur man ser på sin kundservice när man inte besvarar vare sig förfrågan som beställning. Det finns andra leverantörer att välja på och jag drar vidare med mitt köp!

25 aug

Det har man läst här tidigare att folk inte har fått svar från Dusk-Tropic. Jag har beställt för några år sen ett par ggr fläktar från dom och fick svar och leverans ganska fort

25 aug

Jag tror kanske att avsaknaden av svar från företaget kan vara slumpartat men som gammal säljare så vet jag att kundkontakt och service, snabb återkoppling är A & O för en hållbar försäljning. Jag har vänt mig åt annat håll nu för ett dim/regnsystem.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Peder:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.