Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /

Skriv början av artikeln om Dendrobium viktoria-regina

Nyckelord: Dendrobium viktoria-regina

Inlägg med Dendrobium viktoria-regina som nyckelord.

Hösten är här och balkongen är tom, lite tidigare än vad jag hadde velat men frostnätterna har kommit så är inte värt risken!

I helgen fick ja ny idee om min sängsoffa sm jag ville ha ur vägen så fler orkideer kunde få stå i det grälla ljuset jag har här uppe.
Och resultatet vart mkt bra vid fönstret fick pidestalerna bre ut sig mera och mer plats finns för fler plantor som gilla svalt till kallt.
Är dendrobier, cymbidium samt Maxillaria som bor där just nu och stortrivs.

Innan sommaren köpte jag billigt men fint planteringsbord på Netto. Bordet fick åka in i lördags och hamnade bredvid de andra tre orkideorden i sovrummet och utgjorde en massa mer plats åt krukor etc. och zink-plattan är perfekt som arbetsbord

Sen har min Paphiopedilum-hybrid växt mkt på senaste tid och bilden vart lite gullig med min fontängroda bakom

Även min Ascocentrum miniatum har växt en hel del sedan i aug, under en vanlig kvällritual för mina barkmonterade så tänkte jag testa om Ascocentrumen skulle trivas mitt i en vattenskål som står i en större bordsdamm. Den gjorde sig verkligen i mitten av en lotusblomma som annars används till teljus å visst tycktes den trivas där med lite extra nattfukt så den får väl stanna.

Väntar nu ivrigr på import-best fr orkidehuset hoppas jag får allt de jag beställt....fattar inte, vipps har man väl ngr hundra plantor

Igår hittade jag äntligen tre nya stänglar På två phal-hybrider känns jättekul efter en lugn tid. Behövs verkligen få lite färg, och lite blommig uppmuntran.
Dendrobium nobile ska blomma vilken dag som helst och Dendrobium viktoria-reginae har tre sprickfärdiga knoppar
många plantor som mått dåligt ridigare mår nu mkt bättre och frodas, är härligt att se.

Nyckelord: Dendrobium viktoria-regina, Dendrobium nobile, orkidefönster

13/10 -10

Väntar även jag på leverans från Orchidéhuset...trodde det skulle komma förra veckan men min beställning kanske hamnade bland de sista på nå sätt ändå. Ett litet tips om du vill attt vatten i en skål ska avdunsta fortare; låt stenarna nå lite över vattenytan så dunstar vattnet lättare från stenarna

13/10 -10

Ja man vähntar otåligt på paketet
hoppas på denna vek....sen får man väl hoppas på att de plantor man beställt -att man får dem innan antalet är slut :S men men, återstår att se.
Får jag fråga vad du beställde för plantor?
Tack tack skall komma ihåg det och testa.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.