Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /

Skriv början av artikeln om Dendrobium Bigibbum

Nyckelord: Dendrobium Bigibbum

Inlägg med Dendrobium Bigibbum som nyckelord.

Från Merwic.

Tillbaka på jobbet efter fem veckors skön semester. Egentligen lite smådeppigt, men det fanns lyckligtvis en del kul blommande orkidéer hos trädgårdsmästaren nere i de tillhörande växthusen. Det vart lite som balsam för själen! Tog bilder på några arter, dessa är:

Myrmecophila tibicinis (syn. Schomburgkia tibicinis)
Encyclia tampensis
Dendrobium bigibbum var. compactum

Jag jobbar vid Stockholms universitet, och växthusen används för botanisk forskning och undervisning.

Nyckelord: Encyclia tampensis, Dendrobium bigibbum, Myrmecophila tibicinis

18/8 -09

Myrmecophila is the best!

18/8 -09

Insämmer.. Verkligen häftig!!

19/8 -09

Jag har haft en Myrmecophila i ett antal år men aldrig fått den att blomma. Har prövat det mesta tycker jag. Nu börjar den dessutom bli stor och otymplig så jag är mest trött på den

19/8 -09

Mattias: Dom är ju onekligen otympliga, men ack så snygga. Din planta kanske blommar nu när det fått etablera sig under lång tid? Köpte själv en M. humboltii nu via sambeställningen från O&M, vilket ska vara en av de "mindre" Myrmecophila arterna. Dock kan den ändå bli rejält stor. Tyvärr var plantan jag fick i princip bara en bakbulb med ett klent skott så om jag ska behålla den så blir det ett flerårigt projekt att försöka få den i blom. Men moroten är de fantastiska blommorna - håller med Kamila, Myrmecophila is the best!

19/8 -09

Vissa säger att de ska i princip vara barrotade så att de torkar upp fort. Marita Å hade en som bara låg som en klump utan någon kruka över huvid taget (Visserligen en schomburgkia men de är ju extremt närbesläktade). Andra säger att de vill ha de som Catleyor. Jag har min i EpiWeb... alltså rätt tort. Det kanske är galet? I sommar har jag haft den mitt ute i solen på trappan... verkade inte ge något resultat det heller.

19/8 -09

Jag är nybörjare på Myrmecophila/Schomburgki och vet bara det jag läst mig till. Det verkar dock som om man kan odla släktet både som monterad och i mycket luftig kompost i ampel/korg. Sen mycket sol och inga onödiga omplanteringar. Sen kanske man borde bo i ett soligare och varmare land...

Myrmecophilan på jobbet sitter på en rejäl gren (troligen ek), med mycket Spansk mossa (Tillandsia usneoides) kring bulberna och rötterna.

Ge din åsikt

4/6 -09

Dendrobium Bigibbum

Dendrobium Bigibbum. Från Jenni.

Riktigt söt liten nyinförskaffad sak.

Nyckelord: Dendrobium Bigibbum

Vackra Bigibbum, brukar vara blomvillig!

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.