Skriv början av artikeln om Bulbo. mirum

Nyckelord: Bulbo. mirum

Inlägg med Bulbo. mirum som nyckelord.

För några dagar sedan slog min D. Stardust ut med två nya blommor och jag har noterat att det kommer blomstänglar på andra stammar också. Den är visst en riktig blommaskin - kul! Den doftar inte disktrasa (består ju som skrivits i tidigare inlägg av D. unicum), den doftar lite söt citrus, någon blandning av clementin och nektar kanske. Jag måste sätta näsan intill blommorna dock så det är ingen stark doft.

Jag måste komma igång med kameran snarast har det kännts som ett tag här nu - jag tittade närmare på mitt Epiwebrör härom dagen också och upptäckte till min stora glädje att 1) det är inte bara mossan som har börjat komma igång så sakteliga - upptäckte redan i början på veckan att nu börjar det ju faktiskt stick fram små mossor på flera ställen, inte bara mossmix längre. 2) Bulbo. (eller vad det nu var Danijel som jag köpte den av kallade den för) mirum har börjat skjuta fram skottet som redan fanns när jag hämtade den och det kommer dessutom minnst ett till!!! Hurra det fungerar, Bulbo växer istället för att bara tyna bort!
Första veckorna hade jag bara rent RO-filtrerat vatten i systemet, men jag började tillsätta MSU-näringen i början på veckan tror jag det var - har slarvat med att skriva upp också, fy skäms på mig! Och det kan ju ha påverkat det hela lite kanske för både plantor o mossa verkar ju vara mera på hugget nu!

Nyckelord: Epiwebrör, MSU-näring, Dendrobium Stardust, Bulbo. mirum

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.