Skriv början av artikeln om Epiwebrör

Nyckelord: Epiwebrör

Inlägg med Epiwebrör som nyckelord.

Vad är det lilla gröna som har börjat växa i mossan? Själv tycker jag det ser ut som ogräset jag plockar i rabatten. Någon som vet vad detta kan vara?

Nyckelord: Epiwebrör

7/10 -10

Kan vara ormbunke, men annat också. Finns en del konstiga saker i mossan

7/10 -10

Det kan vara vad som helst, som oled säger, men jag har haft både björk
och annat som brukar poppa upp när plantorna stått ute över sommaren,
mossan från skogen brukar också innehåll innehåll lite olika frön.
Jag har aldrig märkt att det skadar plantorna, men ibland kan t.ex. harsyran
ta överhanden och det blir en matta över hela krukan.
Även torkad mossa kan innehålla frön som vaknar när det blir fuktigt.

7/10 -10

He he, ormbunke och björk, det var lustigt

7/10 -10

Tror också att det kan vara ormbunkar. Men det kan bli en riktig överraskning!

7/10 -10

Ormbunkar har inte 2 hjärtblad, så det måste vara något annat.

7/10 -10

....mmmmm ogräs?

7/10 -10

Ja gräs är enhjärtbladiga så det måste vara ogräs

7/10 -10

Nu är de bortplockade så vi får aldrig reda på resultatet

Jag har massor av sådana på mitt rör också , men det gör mig inte så mycket kan vara mysigt med lite skillnad i "vegetationen" f.ö. så har jag äve fått grässtrån att växa i min mossa!

8/10 -10

Brukar komma på barken också och på monteringarna i skåpet....

Ge ditt svar
Nymonterat rör. Från En person som inte är medlem längre.

 

Nyckelord: Epiwebrör

13/2 -11

häftigt!
hoppas att det kommer fler härliga bilder!
men hur fungerar egentligen ett sontdär rör?
lycka till! /Josef

Prata om bilden

För några dagar sedan slog min D. Stardust ut med två nya blommor och jag har noterat att det kommer blomstänglar på andra stammar också. Den är visst en riktig blommaskin - kul! Den doftar inte disktrasa (består ju som skrivits i tidigare inlägg av D. unicum), den doftar lite söt citrus, någon blandning av clementin och nektar kanske. Jag måste sätta näsan intill blommorna dock så det är ingen stark doft.

Jag måste komma igång med kameran snarast har det kännts som ett tag här nu - jag tittade närmare på mitt Epiwebrör härom dagen också och upptäckte till min stora glädje att 1) det är inte bara mossan som har börjat komma igång så sakteliga - upptäckte redan i början på veckan att nu börjar det ju faktiskt stick fram små mossor på flera ställen, inte bara mossmix längre. 2) Bulbo. (eller vad det nu var Danijel som jag köpte den av kallade den för) mirum har börjat skjuta fram skottet som redan fanns när jag hämtade den och det kommer dessutom minnst ett till!!! Hurra det fungerar, Bulbo växer istället för att bara tyna bort!
Första veckorna hade jag bara rent RO-filtrerat vatten i systemet, men jag började tillsätta MSU-näringen i början på veckan tror jag det var - har slarvat med att skriva upp också, fy skäms på mig! Och det kan ju ha påverkat det hela lite kanske för både plantor o mossa verkar ju vara mera på hugget nu!

Nyckelord: Epiwebrör, MSU-näring, Bulbo. mirum, Dendrobium Stardust

Ge din åsikt

är livet underbart! Idag slog snödrottningens första och enda knopp ut och jag tyckte mig känna en svag doft tom. vilket förvånar mig mycket eftersom det enligt en artikel i SOS tidning stod att det behövs en hel vägg av snödrottningar för att uppfatta dess doft... Den hänger ute i mina föräldrars trädgård eftersom jag inte har någon upphängninsanordning på min terass (ännu) - ypperlig timing är det också för imorgon fyller mamma år och idag är det ju Norges nationaldag! Hon har tagit kort på den åt mig, men jag har inte haft tid att hämta hem varken kameran eller kortet ännu så bildbevis får bli vid senare tillfälle...
Jag har lyckats med att få på mossmixen på mitt Epiweb-rör också, samt 3 utav 4 Bulbosar och en kloss med Onc. varicosum som vilar 2 mån om året, därav har jag hängt på den med kloss som jag kan ta av sedan när den ska vila! Jag lyckades med att ställa in timern o sätta igång den på en gång, men när jag skulle stoppa i en annan sladd i ett uttag bredvid nuddade jag vid timern o då nollställdes den igen, skumt och irriterande så nu har jag inte kommit mig för med att ställa in den igen, suck. Jag har tagit i o ur pumpsladden manuellt i stället, det går det också så länge man inte är borta för många timmar i taget!

Nyckelord: nyutslagen, Coelogyne cristata, Epiwebrör

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.