Råd / Släkten, arter och hybrider / Angraecum /

Skriv början av artikeln om Angraecum compactum

Nyckelord: Angraecum compactum

Inlägg med Angraecum compactum som nyckelord.

6/2 -14

Tjusigt!!! Du har fått bra fart på mossan, vad är det för mossa? Den torkade från Dusk?

6/2 -14

Ååh jag måste ha ett skåp (eller tre) till: blir så sugen på nya lösningar när jag ser sådant här! Jättekul att se, tack snälla!

6/2 -14

Det är så snyggt med de rötterna!

6/2 -14

ser välbyggt ut.

7/2 -14

Tackar är väldigt nöjd. Ska försöka mig på kylning, vill komma ner till 17 grader nattetid. Det stämmer Oled, mossblandning från Dusk. Är det något du också provat? Jag planerar för ett skåp till i källaren

7/2 -14

m-leon: Jag har testat på Epiweb rör och fungerade bra. Hade sedan dess lite kvar som jag har testat att "lägga" inne i skåpet. Får se om det tar sig

8/2 -14

Oled: Har själv beställt en peltier kylare. Har du några tips du kan ge så jag inte går på alla nybörjar tabbar?
Kommer det att räcka med en om jag vill få ner tmpen 3-4 grader?

Ge din åsikt
Från m-leon.
Från m-leon.
Från m-leon.
Från m-leon.

 

Nyckelord: Angraecum compactum, Masdevallia strobelii, Aerangis punctata

10/1 -14

Vilken fin rot Vad har du för material i bottenhögen?

10/1 -14

Ser spännande ut. Hur stort är skåpet, H, B, L?

10/1 -14

Tackar kör med torv cocos mix, mest för att sänka ph för mossan på bakväggen. Orkideen och köttisen är krukade och ner stoppade i torven. Ska prova kyoto mossa på de bara partierna runt roten. Skåpet är 60×45×45.

10/1 -14

Oj vad tjusigt. Vilken sorts rot är det? Jag har ett lika stort skåp som jag planerar något liknande i, men vill inte riskera att roten ruttnar efter bara ett par år... Finns ju en hel "skog" av olika terrarierötter att välja bland. Hur sköter du fuktigheten? Det ser ut som att din mossa börjat växa riktigt bra redan.

10/1 -14

Har pysslat med aquascaping i flera år och jag använder mig av redmoor rötter, tycker de är snyggast och väldigt tåliga för röta. Använder epiweb som botten och bakgrund,
Vatten i botten som pumpas upp i bakrgrunden var tredje timma. Torven som är fuktig samt bakgrunden räcker för att hålla fuktigheten på 70% dagtid och nästan 90 på natten. Kör med sprayflaska på de andra växterna som egentligen är akvarieväxter, lite av ett experiment som verkar se ut att fungera ska pröva en japansk mossa snart på bottenpartierna när jag vet hur jag ska ha det.

10/1 -14

Har du limmat fast den övre roten eller är den bara fäst genom epiweben? Jag gillar verkligen att illusionen blir att skåpet är mycket större än vad jag upplever att mitt är. Nog dags att göra något åt mitt.

10/1 -14

Snälla hjälp mig med mosstips: vad ska jag ha och vart får jag tag i det? Jag vill oxå ha allt täckt av fin mossa, utöver sphagnumen till orkisarna, men där har jag inte kommit längre i researchen... Blir så inspirerad att jag har börjat prata om nästa skåp här hemma, men det är INTE uppskattat vill jag lova!!

10/1 -14

Jag har fäst den med rostfri skruv men fick silikona för att få den att sitta tätt mot bakgrunden. Det finns en hel del mossor på marknaden. Om man vill ha en vattendel så finns det roliga mossor som används inom aquascaping. Dusk.se har en mossblandning som jag använder till bakgrunden. Den bygger på spagnum som grund för att hålla fukten för ett par andra tropiska mossor i blandningen. Spagnumen börjat växar redan efter ett par veckor medans de andra tar betydligt längre tid. Det finns bra bilder på deras hemsida på hur det kan bli. Det börjar även växa en ormbunke här o där som följt med blandningen. På dartrfog finns det lite mer mossor bla kyoto mossa som används av bonsaiodlare som vill ha en mossmatta runt stammen. www.dusk.se http://www.dartfrog.co.uk

Ge din åsikt