Skriv början av artikeln om Afrika

Nyckelord: Afrika

Inlägg med Afrika som nyckelord.

Thomas D: jag brukar beundra dina vackra "paffar" lite då och då, t.ex Delrosi är ju en dröm Såg att du skrev att du odlar afrikaner (doftande) och blir förstås nyfiken på vilka dessa är?
Mvh Säluttern

Nyckelord: Afrika, Angraecum, doft

31/5 -06

Hej Säluttern,
Jag och namn. En som jag verkligen kan rekommendera är Angraecum magdalena och så har jag en scottianum av samma släkte som jag också kan rekommendera. Under mer än 10 år hade jag också en underbar Aerangis fastuosa som blommade varje år. Sedan droppade vatten ner i bladkronan som ruttnade och ett halvt år senare dog den:(. Vissa afrikaner är knepiga eftersom dom vill ha det så fuktigt och då bör man nog ha ett odlingsskåp eller liknande. Min Delrosi hälsar så mycket men inga knoppar på väg, är lite kinkig.

31/5 -06

Åååh, en A. magdalenae. En sån står väldigt högt på önskelistan! Någon som vet var man kan få tag på en sådan under 50 dollar?

1/6 -06

Men Thomas, vilka otroooooliga skönheter! Jag var ju tvungen att "googla" för att veta vad du pratade om, och sidan nedan var ju en riktig rysare i skönhet!!!
http://www.orchids.mu/Species/Angraecum/...
Gtgoon, jag har fullständig förståelse!
Nu ska jag leta på Aerengisen, då får jag repetera lite om A. modesta igen, en sån liten en bor här:-)

Handlade A. magdalenae hos Hans Christensen i Danmarkett par år sedan. Den stod i greenmix, (tyvärr, efter min mening, det funkar bara inte hos mig) och började se lite smålessen ut och hade inte så mycket rötter kvar innan jag kom på att omplantera i "vanlig" bark-kompost med lite vitmossa i. Då satte rötterna fart och i höstas kom det ett litet utskott nere vid basen. Nu på våren har det vuxit till sig och blivit en blomsterknopp, ganska liten ännu, men jag hoppas allt går bra. Ser fram emot nattdoftande blomma! Har märkt att den är ganska törstig. Växer ganska långsamt, liksom det mesta hos mig. (Beror väl på att det sällan är över 20 grader här utom när det blir det i sommarsolen. Då kan det lätt bli för varmt...)

Helena

1/6 -06

Åh, Helena tänk om du kunde skicka ett doftstråk! Nattdoftande, låter helt ljuvligt, tror du det dröjer ända till augustis sammetsnätter?

1/6 -06

Den ska visst dofta kanel med en gnutta muskot. Låter ljuvligt tycker jag.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.